Αποστολέας Θέμα: Νέες αφίξεις...  (Αναγνώστηκε 3825877 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Νέες αφίξεις...
« Απάντηση #39705 στις: Ιούλιος 21, 2025, 22:24:43 μμ »
Πολύ όμορφο το tudor bb gmt, ίσως ωραιότερο από τα απλά bb. Καλοφόρετο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος Giannis deep blue

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39706 στις: Ιούλιος 21, 2025, 23:39:09 μμ »
....πρέπει να φορτίσω την υποβρύχια κάμερα.  ;)

Παρόλο που εδώ πλέον ΔΕΝ υπάρχει ζωή στους βυθούς.  :-[ Ελπίζουμε, με τα θαλάσσια πάρκα που ανακοινώσανε, θα πάψουν να σκάβουν τους βυθούς οι τράτες, και να καταστρέφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, από τις φυσικές κρυψώνες, μέχρι τους γόνους.

Βλέπεις στα S/M,  στο "ψαράδικο", όλων των ειδών τα αμμόψαρα, σε μεγέθη 5-6 cm, αυστηρώς απαγορευμένα, από δράκαινες, καπόνια, γλώσσες, μέχρι μουρμούρια και μπαρμπούνια, με τον χαρακτηρισμό "βραστόψαρα", και σε τιμές εξευτελιστικές. Σκάβουν τους βυθούς, και ότι μαζέψουν.

Αυτές οι "ψαριές" όμως, κατέστρεψαν την ζωή στις θάλασσες, και καταντήσανε να μην βγάζουν μεροκάματο πλέον οι επαγγελματίες οι ψαράδες. :-[

Και μια και είναι καλοκαίρι, και θα πάμε όλοι στην θάλασσα κάποια στιγμή, ας σεβαστούμε το περιβάλλον. Χελώνα, σφηνωμένη σε 6-pack που καθόρισε την ανάπτυξή της.  ??? Τα δε διαλυμένα πλαστικά, σε όλα τα χρώματα αιωρούνται στο νερό, σαν χαρτοπόλεμος. Δυστυχώς. Ας προσέξουμε λίγο λοιπόν.  ;)

photoupload

👏👏👏Ναι σε όλα!!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Giorgos_I,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giannis deep blue

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39707 στις: Ιούλιος 21, 2025, 23:46:19 μμ »
Καλησπέρα σε όλους με mini review για το Tudor "Rootbeer" GMT!

Το ρολόι αφίχθη χωρίς κανένα απρόοπτο. Πράγματι αφόρετο και άψογο, με τα αυτοκόλλητα ακόμη και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά.

Τα καλά: πολύ έντονη παρουσία στον καρπό. "Αντρικό" και χορταστικό ρολόι, ο'τι και αν σημαίνει αυτό. Δείχνει μεγαλύτερο από 41, περισσότερο σου δίνει την αίσθηση από 42αρι. ΟΚ, it is what it is, δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό αυτό. Επικυρώνει πάντως τα της παρουσίας που ανέφερα. Πολύ όμορφα χρώματα στη στεφάνη, δένουν υπέροχα με τον ματ χρυσό ο οποίος φέρνει περισσότερο σε rose gold πάρα σε κίτρινο χρυσό. Έντονη vintage αίσθηση χωρίς όμως να είναι εντελώς αναχρονιστικό και εκτός εποχής. Τόσο όσο. Vintage μεν, σε σύγχρονη εκτέλεση δε. Καλή ποιότητα, καλό φινίρισμα. Βέβαια θέλει χρήση επί μακρόν για να διαπιστωθεί αυτό εις βάθος...

Έχει τον δικό του χαρακτήρα. Πάρα το γεγονός ότι είναι έντονα επηρεασμένο από τον... μεγάλο αδερφό, έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα. Η οποία απέχει κατά πολύ από τα σύγχρονα Rolex. Κατά κάποιο τρόπο είναι η Rolex όπως θα ήθελα προσωπικά να έχει συνεχίσει. Με όμορφα, λιτά, διαχρονικά σχέδια που να τιμούν το παρελθόν της χωρίς το υπερβολικά "flashy" του σήμερα. Με τιμές που να μην απαιτούν να υποθηκεύσεις σπίτι για να τα αγοράσεις. Ναι, κατά μία έννοια η σύγχρονη Tudor είναι η φυσική συνέχεια της Rolex των 80ς/90ς.

Τα κακά: Ίσως ορισμένα από τα κακά να είναι η άλλη όψη πολλών από αυτά που περιέγραψα πιο πάνω. Βαρύ ρολόι, δεν το λες και την αποθέωση της άνεσης... Χρειάστηκε να πάω πάνω από 1 φορά στον τεχνίτη της γειτονιάς για να βρούμε την πιο βολική ρύθμιση για τον καρπό μου. Το νοιώθω όταν το φοράω, είναι βέβαια και οι πρώτες μέρες και ο καρπός πρέπει να το συνηθίσει. Θα πρέπει να περάσει λίγος ακόμη καιρός μέχρι ο καρπός μου να "δέσει" πάνω στο ρολόι και εκείνο στον καρπό μου. Δεν είναι εύκολο ρολόι. Δεν έχει την πιο αέρινη και βελούδινη αίσθηση του Rolex GMT Master μου. Τα κάνουν επίτηδες λίγο πιο "γκουμούτσες" και άχαρα ώστε να διατηρούν τεχνηέντως μια απόσταση από τη Rolex και να μην της κλέβουν τη δόξα? Δεν θα με εξέπληττε. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα λίγο πιο ευκολοκούμπτωτο και άνετο. Αλλά όπως είπα, είναι οι πρώτες μέρες!

Εν κατακλείδι: σίγουρα είμαι ικανοποιημένος με την αγορά μου! Πολύ όμορφο ρολόι, με έντονη παρουσία όπως είπα. Μου κάλυψε το κενό του Two Tone. Μεγάλο plus τα 4630 Ευρώ που έδωσα έναντι των 6.500 Ευρώ της τιμής καταλόγου. Αλλά να σας πω και κάτι? Έχοντας ζήσει ήδη 5 μέρες με το ρολόι, δεν θα έδινα παραπάνω χρήματα. Μέχρι τα λεφτά που έδωσα είναι μια χαρά. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι για παραπάνω.

Θα προτιμούσα ένα Rolex Gmt Master Rootbeer? Σίγουρα. Θα έδινα 20 χιλιάδες και βάλε Ευρώ για κάτι τέτοιο? Σίγουρα όχι. Έχω πλέον φύγει από αυτή τη λογική.

Οπότε όλα καλά. Επίσης αποφάσισα ότι σε αντίθεση με το Rolex μου, αυτό δεν θα γίνει πριγκίπισσα της θυρίδας. Θα το σκίσω! Με τεράστια φροντίδα και προσοχή πάντα. Όπως κάνω με όλα τα ρολόγια μου. Αλλά θα το φοράω παντού χωρίς φόβο και τύψεις. Ήδη το πήγα 2 φορές για μπάνιο το ΣΚ που μας πέρασε και ένιωσα σούπερ.

Ελπίζω να απολαύσατε την ανάγνωση!

Ωραία παρουσίαση!
Σίγουρα θα το χαρείς!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #39708 στις: Ιούλιος 21, 2025, 23:54:01 μμ »
Να το χαρείς το TUDOR
Aν και δεν είμαι φίλος της μάρκας αυτό το μοντέλο μου αρέσει
Θα το ειχα ομως με rubber
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39709 στις: Ιούλιος 22, 2025, 00:57:50 πμ »
Να το χαρείς το TUDOR
Aν και δεν είμαι φίλος της μάρκας αυτό το μοντέλο μου αρέσει
Θα το ειχα ομως με rubber

Rubber βάζεις όποτε θέλεις. Το μπρασελέ αυτό όμως, για να το πάρεις, ξαναπληρώνεις ένα ρολόι.  :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #39710 στις: Ιούλιος 22, 2025, 01:19:00 πμ »
Καλά το συγκεκριμένο ρολόι το παίρνεις και για το μπρασελέ του..! Κομμάτι της ομορφιάς του τα μεσαία χρυσά links..!
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #39711 στις: Ιούλιος 22, 2025, 09:53:29 πμ »
Aπλά εγώ αντιπαθώ τα μπρασελέ  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #39712 στις: Ιούλιος 22, 2025, 13:16:53 μμ »
Καλά το συγκεκριμένο ρολόι το παίρνεις και για το μπρασελέ του..! Κομμάτι της ομορφιάς του τα μεσαία χρυσά links..!
 ;)

Που ελπίζουμε ότι δεν θα γεμίσουν ορατες hair lines.  :o

Στα χρόνια που "ταλαιπωρούσα" τα R με μπρασελέ oyster, γεμίζανε hair lines τουλάχιστον, χώρια τα υπόλοιπα, οπότε, κατα τα Χριστούγεννα, που ήταν "νεκρή" εποχή για .............ταρζανιές  :D :D :D :D, τα έβγαζα, και αφού τα έπλενα διεξοδικά ( οι μέθοδοι έχουν αναλυθεί αλλά αν επιθυμούν οι πλατιές λαικές μάζες να επαναληφθούν ) , πέρναγα τις επιφάνεις με το πράσινο της scotch brite, και ξαναέφτιαχνα την ...............γράμμωση  ;D

Μετά, είτε στο σκί, είτε σε άλλες χειμερινές δραστηριότητες ξαναγέμιζαν, μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, ή την αλλαγή του ρολογιού.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #39713 στις: Ιούλιος 22, 2025, 13:46:31 μμ »
O χρυσός εύκολα μαζεύει hairlines και γενικά όλα τα γυαλισμένα μέταλλα νομίζω..! Στο service όμως της R στο κάνουν καινούριο..!
   ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #39714 στις: Ιούλιος 22, 2025, 14:04:32 μμ »
O χρυσός εύκολα μαζεύει hairlines και γενικά όλα τα γυαλισμένα μέταλλα νομίζω..! Στο service όμως της R στο κάνουν καινούριο..!
   ;D

Αφαιρώντας υλικό !

Γυάλισαν ( παρά την ΕΝΤΟΛΗ να ΜΗΝ ! β) το ρολόϊ της κυρίας, και θα σας βάλω φωτό να δείτε πως "έφαγαν" τις γραμμές, την λευκόχρυση στεφάνη, και τα lugs.

Οταν το γυάλισμα γίνεται στην βούρτσα με το χέρι, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ρυθμίσεις την πίεση και την κίνηση ώστε να "σεβαστείς" τις γραμμές.

Εγώ, τα γυάλιζα μόνος μου, με αλοιφή για χρώμια αυτοκινήτου, και ήταν άψογα.

Αλλιώς, το ρολόι αλλοιώνεται, και στην αγορά πέφτει η τιμή. Καλύτερα αγυάλιστο παρά ...........κατεστραμένο ( κατ' εμέ )

Ναι, το ξέρω, καταντώ σπαστικός  / γραφικός γέροντας, απλώς αναφέρω τις απόψεις μου  :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #39715 στις: Ιούλιος 22, 2025, 15:44:15 μμ »
"Αφαιρώντας υλικό"
Φυσικά Ισχύει...!
Οι χρυσοχόοι έχουν τρόπους να μαζεύουν τον χρυσό στο τέλος της ημέρας απο όλες αυτές τις εργασίες...!
Γραμμάριο..  Γραμμάριο...  στο τέλος του μήνα μαζεύεται..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #39716 στις: Ιούλιος 22, 2025, 21:40:46 μμ »
"Αφαιρώντας υλικό"
Φυσικά Ισχύει...!
Οι χρυσοχόοι έχουν τρόπους να μαζεύουν τον χρυσό στο τέλος της ημέρας απο όλες αυτές τις εργασίες...!
Γραμμάριο..  Γραμμάριο...  στο τέλος του μήνα μαζεύεται..

Το γνωρίζω ! Εκανα βοηθός ( τρόπος του λέγειν ) χρυσοχόου ένα καλοκαίρι. Σχεδίαζα κοσμήματα ( .... ??? ), και τα φτιάχναμε  ;)

Κέρινο πρόπλασμα, από λαστιχένια καλούπι, μετά στον γύψο, τα ομοειδή σε "δέντρο", μετά θερμανση να φύγει το κερί, χύσιμο χρυσού, σπάσιμο, και επεξεργασία του αντικειμένου. Λιμάρισμα, τροχό, τρύπημα, και όλα τα "ροκανίδια", στην δερμάτινη ποδιά ( μερικά καίνε από την φλόγα ), και μετά, συλλογή στο ταψάκι και ξανα χυτήριο για διαμόρφωση πλάκας - σύρματος, κλπ.

Και στα γυαλίσματα, σμίκρυνση δακτυλιδιων - μπρασελέ κλπ, όλο και κάτι .......έμενε.  ;)

Αν ήταν για μεγάλωμα, έπεφτε ζύγισμα ( παρουσία του πελάτη, όπως ο κιμάς  :D :D :D ) , προ και μετά, για να δεί την διαφορά. Στις άλλες εργασίες, ........όχι  ;)
Ο χρυσός, είναι μεγάλη αμαρτία !   ;D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #39717 στις: Ιούλιος 22, 2025, 21:46:07 μμ »
Το γνωρίζω ! Εκανα βοηθός ( τρόπος του λέγειν ) χρυσοχόου ένα καλοκαίρι. Σχεδίαζα κοσμήματα ( .... ??? ), και τα φτιάχναμε  ;)

Ωραίος!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #39718 στις: Ιούλιος 22, 2025, 22:24:44 μμ »

Ωραίος!

Ειδες τι κάνει ο έρωτας ? Για την πάρτη της, εποχή 1979-80 ( ) σχεδίαζα και κατασκευάζαμε με τον ευγενέστατο κύριο χρυσοχόο, ( εργαστήριο και μαγαζί  ....δεν λέω που  ;) ), μια και υπάρχει ακόμα και συναντιέμαι και με τον γιό του αραιά και πού !

Του άρεσαν τα σχέδια, και είναι ο λόγος που δέχτηκε να τα φτιάξει. Με ένα σχέδιο για δακτυλίδι ροζέτα ξεκινήσαμε, του άρεσαν και τα υπόλοιπα που έφτιαχνα, και τα φτιάχναμε. Και κρατούσε στο μαγαζί. Οχι, δεν έπαιρνα προμήθεια.  ;D

Ωραίες εποχές

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39719 στις: Ιούλιος 24, 2025, 22:45:07 μμ »
friendly
6
funny
0
like