Αποστολέας Θέμα: Νέες αφίξεις...  (Αναγνώστηκε 3834533 φορές)

vigilantius και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Νέες αφίξεις...
« Απάντηση #39615 στις: Ιούλιος 05, 2025, 00:08:01 πμ »
Καλά, δεν ήταν πιο εύκολο να πάτε μέχρι το ΙΚΕΑ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39616 στις: Ιούλιος 05, 2025, 00:59:31 πμ »
Για το ΙΚΕΑ, είναι 30 τόσα χιλιόμετρα, άρα το κόστος διοδίων Αττικής 2,5 + 2,5 συν το κοστος βενζίνης 60 + χιλιόμετρα, συν τον χρόνο, τουλάχιστον 30' να πας, 30-45 ' παρκάρισμα - περπάτημα στους ατελείωτους διαδρόμους - χαζολόγημα άλλων αντικειμμένων - παραλαβή στο ραφι - ταμείο και αγορά, βάλε και παγωτό χωνάκι ( ...παντα σε κάθε επίσκεψη  :D :D :D ) και τουλάχιστον 30' επιστροφή, πόσο κάνουν ?

Στην Α ζώνη, η χρέωση ήταν λιγότερο, ή 7,5 ή 10 Ε και εγγυημένη παραγγελία, γιατί μπορεί να πας και να μην το βρείς - out of stock.

Οπότε, η απόφασή μου ήταν η σωστή.  :) Οι συνεργάτες τους τα έκαναν θάλασσα.

Σημείωση.

Η βασική αρχή του ΙΚΕΑ, είναι να μπαίνεις μέσα, και να περιπλανασαι στους ατελείωτους διαδρόμους, περνώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από όλα τα προϊόντα.

Μία είσοδος, ----> διαδρομή σαν τα πρόβατα------> μέχρι την έξοδο. :o

Εν τω μεταξύ, το κτίριο είναι χονδρικά 120 Χ 120 μέτρα, δηλαδή 14.500 τετραγωνικα μέτρα, δηλαδή περίπου 14,5 στρέμματα. Βάλτο επί 2, μια και έχει και όροφο, και καταλαβαίνεις. Τα οποία περπατάς πολλαπλώς γύρω γύρω, εν είδει λαβυρίνθου, τύφλα να έχει ο Μινώταυρος,  :D :D :D :D αλλά εκει δεν επιτρέπεται να έχεις τον μίτο της Αριάδνης. Που θα έκανες πχ 120+ 120+ 120 μέτρα, και θα έφευγες. Πρίτς ! Χαζοί είναι αυτοί. Το έστησαν για να σε παγιδεύουν  :(

Ταυτοχρονα, ακολουθείται η αρχή των Καζίνο, μόλις μπείς, εκτός από το εστιατόριο, οι χώροι είναι ΚΛΕΙΣΤΟΙ, και δεν έχεις απαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, οπότε στην ουσία ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, δεν ξερεις αν έξω σκοτείνιασε, βράχει, χιονίζει, ζείς στην τεχνητή ουτοπία της αφθονίας και της πρωτοτυπίας, με έξυπνα διαμορφωμένες γωνιές, αρχιτεκτονικές λύσεις, απλά και χρήσιμα προϊόντα, που ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ανάμεσα σε άλλα, πχ βλέπεις σεντόνια, αλλά σου χώνει από δίπλα και είδη μπάνιου και άλλα ψιλοπράγματα οικιακής χρήσης, που λόγω φτηνής τιμήε, το παίρνεις και αυτό. πχ κατσαρολάκι για βράσιμο αυγών / φιδέ / σουπας, 5 Ε, όταν στο κατάστημα της γειτονιάς, κοστίζει πάνω από 10 Ε. Οπότε, σταματάς να το δείς, το παιρνεις και αυτό.

Η δε ανάπτυξη της "έκθεσης" των προϊόντων, δεν είναι αποκλειστικά ανα τομέα χρήσης, πχ μπάνιο - γραφείο - κουζίνα - σαλόνι - κρεββατοκάμαρα, αλλά αναπτύσσονται "παράλληλα" και δείγματα εισέρχονται στρατηγικά και στις άλλες κατηγορίες, εμπλέκονται, και .............σε εμπλέκουν.  ;D

Η αλήθεια είναι ότι έχει μερικά είδη, εξαιρετικής ποιότητας και τιμής, αλλά σε μικρό ποσοστό. Ο κύριος όγκος, είναι "φτηνοκατασκευές", που με την εξ ιδίων συναρμολόγηση, χάνουν και την βασική τους αξιοπιστία στην διάρκεια του χρόνου. πχ ντουλάπες, κρεββάτια, κλπ. Αλλο το κατσκευασμένο από τεχνίτη solid, άλλο το "καρφωτό / βιδωτό", με τα αλλενάκια.

Οταν ξέρεις από έρευνα τις τιμές της αγοράς, σταθμίζεις αν αξιζει το προϊόν, και αποφασίζεις. Αλλά, σε κάθε επίσκεψη, χάνεις ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ασχέτως αν πας απολύτως προετοιμασμένος με κατάλογο ειδών για αγορά. Η περιπλάνηση και η παραλαβή - φόρτωση, έχει επιβάρυση χρόνου και αν θέλεις κάτι απλό, και φτηνό, και δυσανάλογο κόστος μετακλινησης + χρόνου για την αξία του αντικειμένου. Οπότε, η παράδοση με κούριερ κρίνεται ως πιο αποδοτική.

Το ΙΚΕΑ, και τα αντιστοιχα, είναι δημιουργήματα του ευφάνταστου marketing, ο ιστός της αράχνης που πιάνει τα αθώα θύματα  :-[

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
tigergreg,Giannis deep blue,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #39617 στις: Ιούλιος 05, 2025, 10:51:43 πμ »
Πλέον δεν ειναι ουτε ιδιαιτερα φτηνό το ΙΚΕΑ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #39618 στις: Ιούλιος 05, 2025, 11:49:04 πμ »
Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά!  :)

Το συγκεκριμένο είχα αναγκαστεί να το δώσω λόγω ενός χειρουργείου, και πραγματικά μου έλειπε. Οπότε με το που είχα την ευκαιρία ξανά,...το ρούφηξα!

friendly
2
funny
0
like
8
wow
0
Members reacted friendly:
baller,Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
george_,pablo,trelovet,sea_dweller,Μανώλης,Ef.orange,mic,chris70,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kastor77

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39619 στις: Ιούλιος 05, 2025, 13:45:50 μμ »

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Το συγκεκριμένο είχα αναγκαστεί να το δώσω λόγω ενός χειρουργείου, και πραγματικά μου έλειπε. Οπότε με το που είχα την ευκαιρία ξανά,...το ρούφηξα!

Με γεια και να το χαίρεσαι πάντα με υγεία! Είναι ωραίο ρολόι!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Dante80,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39620 στις: Ιούλιος 05, 2025, 14:15:28 μμ »
Μεγειες Γιώργο! Καλώς το ξαναδεχθηκες. Καλοφορετο καλορίζικο να το χαρείς όσο το δυνατόν περισσότερο στον καρπό σου!

Στάλθηκε από το 23090RA98G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Dante80,
No reactions
Members reacted like:
trelovet,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #39621 στις: Ιούλιος 05, 2025, 15:23:19 μμ »
Καλοφόρετο Γιωργαρε.
Κ μακρυά από τα νυστέρια από εδώ κ περα. ;D
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Dante80,
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #39622 στις: Ιούλιος 05, 2025, 16:06:35 μμ »
Ευχαριστώ και αμήν!

Κλασσικά δύσκολο να φωτογραφηθεί το γαμίδι...  :'(

friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,mic,xRallyArt,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39623 στις: Ιούλιος 05, 2025, 20:13:17 μμ »
Καλησπέρα κι από μένα, φίλε @Dante80 ! Υπέροχο, κι εξίσου υπέροχο που σμίξατε και πάλι! Πάντα χαρούμενες ώρες!  :)
(το χρώμα του είναι εξαιρετικό! κι ας έχει τη δυσκολία φωτογράφισης!)

Ευχαριστώ κι εγώ πάρα πολύ, όλους τους φίλους για τα καλά του λόγια! Πάντα χαρούμενες ώρες!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Dante80,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39624 στις: Ιούλιος 05, 2025, 22:21:28 μμ »

Το θυμάμαι από παλιά, είναι υπέροχο!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Dante80,
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39625 στις: Ιούλιος 05, 2025, 22:43:07 μμ »

Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα! Ενώ συνέχεια λέω ότι δεν χρειάζεται άλλο ρολόι, κάτσε με αυτά που έχεις, τελικά το πάθος όλο και βρίσκει τρόπο να καταστείλει τη λογική. Αν και πάντα λάτρης των καταδυτικών, τον τελευταίο καιρό άρχισαν να με ενδιαφέρουν περισσότερο τα σπορ ρολόγια με απλή στεφάνη και μπρασελέ. Ίσως για αυτό παίζει ρόλο ότι σταδιακά θέλω το ρολόι να έχει μόνο ότι χρειάζομαι με μια σχετική αντοχή και υδατοστεγανότητα, ίσως και ότι μεγαλώνω και προσανατολίζομαι προς το απλό και κλασικό.

Τον τελευταίο χρόνο ήρθε στην κατοχή μου το seiko srpe55 και το casio edifice efv-100d τα οποία είναι εξαιρετικά και ειδικά το casio το φοράω πολύ καθημερινά. Σκεφτόμουν ότι για να πάω πιο μακρυά θα κοίταζα rolex OP, explorer, omega aqua terra ή και tudor black bay 39 τα οποία ξεφεύγουν από το μπάτζετ μου. Κοίταξα επίσης το καινούργιο longines conquest αλλά ενώ είναι πολύ όμορφο ρολόι με πολλά χαρακτηρηστικά, είναι πολύ πιο dress από ότι θα το ήθελα. Και κάπου εκεί ξαναείδα το παλιό conquest.

Παλαιότερα, χωρίς να το δω ζωντανά, δεν μου είχε αρέσει. Μου είχε φανεί ογκώδες με λίγα αλλά έντονα στοιχεία στο dial και τους μόνο δύο μεγάλους αριθμούς στο 6 και το 12. Ξανακοιτώντας το είδα ότι έβγαινε σε τρεις διαμέτρους (39, 41, 43 mm), τρία χρώματα (μαύρο το μόνο με φθορίζοντες δείκτες, μπλε και ασημί), αυτόματο και quartz. Υπήρχαν και εκδόσεις με gmt και high end quartz, αλλά αυτές στερούνταν τη θηριώδη υδατοστεγανότητα των 300m του βασικού μοντέλου. Ουσιατικά πρόκειται για την κάσα του hydroconquest με απλή ατσάλινη στεφάνη. Επίσης η τιμή του ήταν σαφώς χαμηλότερη από το νεό conquest.

Ψάχνοντας στο δίκτυο βρήκα διαθέσιμο το μαύρο quartz 41mm σε μεγάλο κατάστημα του Ηρακλείου για το οποίο είχα ακούσει καλά λόγια. Μιας και θα πήγαινα στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το δοκιμάσω. Το ότι ήταν quartz δεν με πείραζε καθόλου, το αντίθετο. Η τιμή με τα σημερινά δεδομένα ήταν πολύ λογική (<1.000€) και μια έκπτωση δεν ήταν απίθανη. Πραγματικά, επισκέφτηκα το κατάστημα στις 30/06, δοκίμασα το ρολόι, μου άρεσε, και η τιμή μετά την έκπτωση ήταν πολύ καλή. Το πήρα λοιπόν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Φαίνεται ότι μπορεί να πάει παντού, να κάνει πολλά χωρίς να έχει πολλές απαιτήσεις και είναι διακριτικό. Να και κάποιες πρώτες φωτό.

friendly
4
funny
0
like
4
wow
0
Wolf-,P.I.T.,Ef.orange,baller,
No reactions
Members reacted like:
Dante80,mic,Ef.orange,pablo,
No reactions
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39626 στις: Ιούλιος 05, 2025, 22:44:07 μμ »

friendly
1
funny
0
like
4
wow
0
baller,
No reactions
Members reacted like:
Dante80,mic,Wolf-,Ef.orange,
No reactions
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #39627 στις: Ιούλιος 05, 2025, 22:52:19 μμ »
Εξαιρετικό και μεγειά!

Το συγκεκριμένο το είχα προς πυροβολισμό από παλιά, ο μόνος λόγος που με κράταγε τότε ήταν τα γυαλιστερά σημεία του μπρασελέ.

Τελικά...μίκρυνε ο καρπός και μου έφυγε η κάψα λολ  :D
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
ioann,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39628 στις: Ιούλιος 05, 2025, 23:13:54 μμ »
Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα! Ενώ συνέχεια λέω ότι δεν χρειάζεται άλλο ρολόι, κάτσε με αυτά που έχεις, τελικά το πάθος όλο και βρίσκει τρόπο να καταστείλει τη λογική. Αν και πάντα λάτρης των καταδυτικών, τον τελευταίο καιρό άρχισαν να με ενδιαφέρουν περισσότερο τα σπορ ρολόγια με απλή στεφάνη και μπρασελέ. Ίσως για αυτό παίζει ρόλο ότι σταδιακά θέλω το ρολόι να έχει μόνο ότι χρειάζομαι με μια σχετική αντοχή και υδατοστεγανότητα, ίσως και ότι μεγαλώνω και προσανατολίζομαι προς το απλό και κλασικό.

Τον τελευταίο χρόνο ήρθε στην κατοχή μου το seiko srpe55 και το casio edifice efv-100d τα οποία είναι εξαιρετικά και ειδικά το casio το φοράω πολύ καθημερινά. Σκεφτόμουν ότι για να πάω πιο μακρυά θα κοίταζα rolex OP, explorer, omega aqua terra ή και tudor black bay 39 τα οποία ξεφεύγουν από το μπάτζετ μου. Κοίταξα επίσης το καινούργιο longines conquest αλλά ενώ είναι πολύ όμορφο ρολόι με πολλά χαρακτηρηστικά, είναι πολύ πιο dress από ότι θα το ήθελα. Και κάπου εκεί ξαναείδα το παλιό conquest.

Παλαιότερα, χωρίς να το δω ζωντανά, δεν μου είχε αρέσει. Μου είχε φανεί ογκώδες με λίγα αλλά έντονα στοιχεία στο dial και τους μόνο δύο μεγάλους αριθμούς στο 6 και το 12. Ξανακοιτώντας το είδα ότι έβγαινε σε τρεις διαμέτρους (39, 41, 43 mm), τρία χρώματα (μαύρο το μόνο με φθορίζοντες δείκτες, μπλε και ασημί), αυτόματο και quartz. Υπήρχαν και εκδόσεις με gmt και high end quartz, αλλά αυτές στερούνταν τη θηριώδη υδατοστεγανότητα των 300m του βασικού μοντέλου. Ουσιατικά πρόκειται για την κάσα του hydroconquest με απλή ατσάλινη στεφάνη. Επίσης η τιμή του ήταν σαφώς χαμηλότερη από το νεό conquest.

Ψάχνοντας στο δίκτυο βρήκα διαθέσιμο το μαύρο quartz 41mm σε μεγάλο κατάστημα του Ηρακλείου για το οποίο είχα ακούσει καλά λόγια. Μιας και θα πήγαινα στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το δοκιμάσω. Το ότι ήταν quartz δεν με πείραζε καθόλου, το αντίθετο. Η τιμή με τα σημερινά δεδομένα ήταν πολύ λογική (<1.000€) και μια έκπτωση δεν ήταν απίθανη. Πραγματικά, επισκέφτηκα το κατάστημα στις 30/06, δοκίμασα το ρολόι, μου άρεσε, και η τιμή μετά την έκπτωση ήταν πολύ καλή. Το πήρα λοιπόν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Φαίνεται ότι μπορεί να πάει παντού, να κάνει πολλά χωρίς να έχει πολλές απαιτήσεις και είναι διακριτικό. Να και κάποιες πρώτες φωτό.

Ωραιότατον ! Καλορίζικο, να το χαρείς με υγεία.  :)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
ioann,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #39629 στις: Ιούλιος 05, 2025, 23:16:07 μμ »
Καλορίζικο
friendly
1
funny
0