Αποστολέας Θέμα: Νέες αφίξεις...  (Αναγνώστηκε 3415364 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Νέες αφίξεις...
« Απάντηση #39330 στις: Απρίλιος 29, 2025, 22:08:50 μμ »
Ένας φίλος με αιφνιδίασε χαρίζοντάς μου αυτό το ρολόι, το οποίο είχε αγοράσει το '92 από έναν Ιταλό τουρίστα κάπου στο Ιόνιο. Ο ίδιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με ρολόγια. Εμφανισιακά μου άρεσε πολύ, αλλά ψάχνοντάς το αργότερα, διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα κομμάτι με ιστορική σημασία, καθώς είναι ο πρώτος αναλογικός quartz χρονογράφος με ημερομηνία. Ο κωδικός είναι 7Α38-7260. Το συγκεκριμένο μάλιστα είναι και αρκετά σπάνιο, απ' ό,τι είδα. Δυστυχώς ο φίλος το είχε αφήσει για καιρό με τελειωμένη μπαταρία μέσα κι έβγαλε υγρά. Παρ' όλ' αυτά, μετά από ένα καθάρισμα που έκανε ο ρολογάς μου (όχι κανονικό σέρβις), ο μηχανισμός σώθηκε και δουλεύει κανονικά. Παρότι quartz, στον μηχανισμό αυτό γίνεται σέρβις όπως στους μηχανικούς. Μελλοντικά θα το φροντίσω κι αυτό.

friendly
0
funny
0
like
8
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,kastor77,Dante80,P.I.T.,mic,gtchem,petros249,tigergreg,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #39331 στις: Απρίλιος 29, 2025, 22:11:53 μμ »
Μπράβο, καλορίζικο
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
baller,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39332 στις: Απρίλιος 30, 2025, 06:32:00 πμ »
Ένας φίλος με αιφνιδίασε χαρίζοντάς μου αυτό το ρολόι, το οποίο είχε αγοράσει το '92 από έναν Ιταλό τουρίστα κάπου στο Ιόνιο. Ο ίδιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με ρολόγια. Εμφανισιακά μου άρεσε πολύ, αλλά ψάχνοντάς το αργότερα, διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα κομμάτι με ιστορική σημασία, καθώς είναι ο πρώτος αναλογικός quartz χρονογράφος με ημερομηνία. Ο κωδικός είναι 7Α38-7260. Το συγκεκριμένο μάλιστα είναι και αρκετά σπάνιο, απ' ό,τι είδα. Δυστυχώς ο φίλος το είχε αφήσει για καιρό με τελειωμένη μπαταρία μέσα κι έβγαλε υγρά. Παρ' όλ' αυτά, μετά από ένα καθάρισμα που έκανε ο ρολογάς μου (όχι κανονικό σέρβις), ο μηχανισμός σώθηκε και δουλεύει κανονικά. Παρότι quartz, στον μηχανισμό αυτό γίνεται σέρβις όπως στους μηχανικούς. Μελλοντικά θα το φροντίσω κι αυτό.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Καλοφόρετο να είναι.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
baller,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ngavoun

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39333 στις: Απρίλιος 30, 2025, 10:47:51 πμ »

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Καλοφόρετο! Ωραίος ο φίλος και όμορφο το ρολόι!

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
baller,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39334 στις: Απρίλιος 30, 2025, 12:04:30 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39335 στις: Απρίλιος 30, 2025, 15:41:31 μμ »

Κλασικότατον, υπέροχον, εκπληκτικόν ! Να το χαίρεσαι.

Το σέρβις σε αυτά σημαίνει καθαρισμό, μέτρηση ηλεκτρονικού κυκλώματος, και βοηθάει, αλλά δεν είναι απολυτως απαραίτητο όπως πχ στα μηχανικά. Αλλά, αν το θέλεις για χρόνια θα βοηθήσει για διατήρηση σε καλή κατάσταση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39336 στις: Απρίλιος 30, 2025, 16:08:56 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Για το σέρβις, το ίδιο μου είπε και ο ρολογάς μου. Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχε η διάβρωση λόγω των υγρών δε θα το σκεφτόμουν. Τώρα όμως θέλω να το κάνω για να έχω το κεφάλι μου κάπως πιο ήσυχο. Απ' ό,τι μου είπε θα κοστίσει γύρω στα 150€ (ο ίδιος βέβαια δεν το αναλαμβάνει, θα πρέπει να το στείλω κάπου στην Αθήνα).
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39337 στις: Απρίλιος 30, 2025, 16:44:37 μμ »
Η σειρά μηχανισμών 7Α είναι από τις πιο σημαντικές της SEIKO. Δεν είναι συνηθισμένοι Quartz μηχανισμοί, αλλά είναι εξ ολοκλήρου μεταλλικές καλίμπρες, με πολλά κινούμενα μέρη και 15 ρουμπίνια. Να βρεις έναν καλό τεχνικό και να του κάνει service. Να το χαίρεσαι  :)

friendly
1
funny
0
like
5
wow
0
baller,
No reactions
Members reacted like:
george_,gtchem,Wolf-,trelovet,Giorgos_I,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39338 στις: Απρίλιος 30, 2025, 18:18:42 μμ »
Kαλοφόρετο!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
baller,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #39339 στις: Απρίλιος 30, 2025, 19:51:05 μμ »
Οι πρώτοι αναλογικοί quartz χρονογραφοι.
Φτιαγμένοι για να αντέχουν στον χρονο.
Όπως είπαν και οι προηγούμενοι εξαιρετική καλυμπρα κ ρεγουλαρονται κ ολας.
Όπως πάντα θα πω ιαπωνικές μπαταρίες μόνο στα quartz!
Sheizaken η energizer που έχω ξεχάσει για χρόνια σε παλιά ρολόγια δεν έβγαλαν ποτέ υγρά.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
baller,
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39340 στις: Απρίλιος 30, 2025, 20:17:13 μμ »
Η σειρά μηχανισμών 7Α είναι από τις πιο σημαντικές της SEIKO. Δεν είναι συνηθισμένοι Quartz μηχανισμοί, αλλά είναι εξ ολοκλήρου μεταλλικές καλίμπρες, με πολλά κινούμενα μέρη και 15 ρουμπίνια. Να βρεις έναν καλό τεχνικό και να του κάνει service. Να το χαίρεσαι  :)

Καμία σχέση με τους πιο σύγχρονους πλαστικούς μηχανισμούς της seiko για φθηνά ρολόγια. Για τους λάτρεις των quartz είναι grail, περισσότερο από απλά μηχανικά. Εύχομαι οι φθορές να είναι ελάχιστες και να το χαρείς!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
baller,
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39341 στις: Απρίλιος 30, 2025, 22:15:44 μμ »

Χάρμα οφθαλμών είναι ο άτιμος…
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
baller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #39342 στις: Απρίλιος 30, 2025, 22:20:38 μμ »
Χάρμα οφθαλμών είναι ο άτιμος…
Όντως..!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39343 στις: Απρίλιος 30, 2025, 22:31:51 μμ »

Ευχαριστώ πολύ και εσένα και όλους τους υπόλοιπους.

Μιας που ξέρεις, έχεις ιδέα πόσο κοστίζει πάνω κάτω ένα τέτοιο σέρβις; Αν ξέρεις και τεχνικό, στείλε μου ένα μήνυμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39344 στις: Απρίλιος 30, 2025, 22:36:47 μμ »
Οι πρώτοι αναλογικοί quartz χρονογραφοι.
Φτιαγμένοι για να αντέχουν στον χρονο.
Όπως είπαν και οι προηγούμενοι εξαιρετική καλυμπρα κ ρεγουλαρονται κ ολας.
Όπως πάντα θα πω ιαπωνικές μπαταρίες μόνο στα quartz!
Sheizaken η energizer που έχω ξεχάσει για χρόνια σε παλιά ρολόγια δεν έβγαλαν ποτέ υγρά.
Χρήσιμη η συμβουλή αυτή αν και εγώ, ως έμπορος και μπαταριών μεταξύ άλλων (αλλά όχι μπαταριών ρολογιών), δουλεύω αυστηρά Varta (γερμανικές για όσους δεν ξέρουν).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions