Παίδες, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και χαίρομαι πολύ που σας αρέσει το ρολόι.
Η αγορά του δεν ήταν προγραμματισμένη ή δεδομένη. Το μόνο δεδομένο ήταν ο θαυμασμός μου για αυτή την εταιρεία που συνδυάζει την αξιοπιστία των Rolex – Omega με την Υψηλή Ωρολογοποιία των Audemars - Patek.
Δεν είχα ποτέ πρόσβαση στα Lange και μόλις μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω και να αποκτήσω ένα τέτοιο κομμάτι δεν με απασχόλησαν δεύτερες σκέψεις.
Η εμπειρία στον καρπό είναι μοναδική. Yπέροχη κατασκευή – δημιουργία που ξεχειλίζει ποιότητα η οποία δεν φαίνεται εύκολα στο μάτι αλλά την νιώθεις στο πετσί σου. Δεν πρόκειται για κάποιον επαναστατικό, ιδιαίτερο ή πειραματικό σχεδιασμό αλλά για μελέτη πάνω στη συμμετρία, στην αρμονία, στην ισορροπία, στην γραμμική σοβαρότητα και αυστηρότητα.
Νομίζω πως πρόκειται για ένα ρολόι που πιο γερμανικό δεν γίνεται, από όπου κι αν το κοιτάξεις.
To big date εμπνευσμένο από την όπερα της Δρέσδης και ο μηχανισμός με τον παραδοσιακό γερμανικό χειροποίητο (german silver, black polish, engraved κτλ.) διάκοσμο. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το silver dial, το moon phase με τα 853 !!! αστεράκια στον ουρανό και το τιτάνιο στον ρότορα.
Της αγοράς προηγήθηκε σοβαρή ρολογότσαρκα. Δοκίμασα πολύ ωραία ρολόγια, Breguet – GO – Blancpain – Piaget – Panerai – JLC – JLC Reverso και αρκετά διαφορετικά Rolex. Δεν έχω διάθεση να υποτιμήσω οποιαδήποτε από τις εταιρείες αυτές αλλά ότι κι αν δοκίμασα δεν πλησίασε σε καμία περίπτωση την ποιότητα και την αίσθηση του Lange … και η διαφορά μεταξύ τους είναι πολύ, μα πάρα πολύ σημαντική με μοναδική εξαίρεση το Breguet Tradition Quantième Rétrograde που δεν έχει τα φινιρίσματα του Lange αλλά είναι πανέμορφο.