Χθες το βράδυ λοιπόν εκεί που βολτάριζα για να χωνέψω, έβαλα και 2-3 ζευγάρια υπερδιαστημικά Adidas σε ένα outlet της εταιρείας εκεί, πάω λίγο πιό πάνω και νά'σου περνώ απ'έξω από τη μπουτίκ που είχα δοκιμάσει το νέο 39-άρι Κοστελέσιο όταν πρωτοήλθα εδώ.
Ήταν μια κοπελίτσα μέσα, λέω ας μπω να δω τα SMP 300, είχε πάλι το Aqua Terra World Time (43.5mm) και λέω για κάνε μία έφοδο μπας και το βάλεις κι αυτό.
Τέλος πάντων μπαίνω μέσα, κόβω βόλτα στην από 'δω βιτρίνα, κόβω στην από 'κει.
Μετά πάλι στην από ΄δω, πάλι στην από 'κει.
Απ'τα Ω στα Longines, και τούμπαλιν.
Θυμήθηκα λοιπόν το 40-άρι Spirit με μπλε dial που το είχα βάλει στην ίδια μπουτίκ 2 βδομάδες πριν (με άλλο sales associate, μη μας πάρουν και στο κυνήγι).
Οπότε συνεπαγωγικά μου ήλθε στο μυαλό το Zulu Time.
Της λέω λοιπόν, το έχετε;
"
Όχι", μου λέει.
"
Είναι σε λίστα, πρέπει να βάλετε το όνομά σας και σας το φέρνουμε σε λίγο καιρό, δεν υπάρχει κανένα στο Dubai..."
Καλά, πιάσε το Spirit τότε, της λέω.
Και μου πιάνει (κοίτα καμμιά φορά ο διάολος) το μεγαλύτερο 42-άρι με πράσινο dial.

To οποίο δεν συμπαθούσα αλλά απεδείχθη πολύ γλυκό ρολογάκι στον καρπό.
Εν συντομία, πολύ ελαφρύ σε απόχρωση, λαδί μεταλλικό το πράσινο dial.
Το ρολόι κάθεται καλά, χωρίς το μακρύ lug-to-lug να ενοχλεί.
Το μπρασελέ δεν έχει micro adjustment αλλά είναι πιό ποιοτικό από το (λίγο φθηνότερο) του Rado Captain Cook.
Της λέω αυτά έχουν όλα flat 12% off?
Μου λέει αυτά έχουν 20% αλλά σήμερα δεν έχω κάνει πώληση και θα στο αφήσω 22% off.
Η τιμή ερχόταν στα €2,024 που νομίζω κάπου εκεί, ίσως και ακόμη φθηνότερα, να μπορεί να το βρει κάποιος στην Ευρώπη.
Έλα λοιπόν που έχω κι ένα ωραίο 22-άρι πράσινο λουρί shell cordovan και θα του πηγαίνει ταμάμ.
Λέω μέσα μου, κοίτα ρε παιδί μου, έχεις κουραστεί, έχεις αρχίσει να βαριέσαι, πάρε κάτι να ηρεμήσεις για κάποιους μήνες, να είσαι με νορμάλ ρολόι στον καρπό στο γραφείο κι όχι με τα Frogman των 18mm πάχους κάσας, και το ωραίο τούτο Longines δεν θα πάει χαμένο. Είχα ένα Conquest και η L888 ήταν πολύ καλά ρυθμισμένη μηχανή.
Κάθομαι, το σκέπτομαι από 'δω, το σκέπτομαι από 'κει.
Της λέω 2-3 φορές, 25% το κάνεις?
Όχι, μου λέει.
Δηλαδή τιμωρία σκέτη, σου λέω τώρα.
Τέλος πάντων, πρυτάνευσε η λογική και έφυγα.
Δεν της πολυάρεσε, και εκεί φυσικά φάνηκε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να με διπλώσει (αναμενόμενο, φυσικά).
Ένας ακόμη λόγος που με έκανε να κάνω πίσω ήταν ότι είχα σήμερα κανονίσει να πάω, αν προλάβαινα, στη μπουτίκ που φέρνει τα GS.
Είχα ρωτήσει για 1-2 LE κομμάτια, πήρα τιμές μέσω μηνύματος, κι ήθελα να πάω να τα ξαναδώ.
Επίσης είχα στο μάτι ένα απλό quartz το οποίο όμως δεν μου το άφηνε με πάνω από 10% off.
Αφού γλίτωσα από την Κινέζα χθες βράδυ λοιπόν, σήμερα σκεπτόμουν να ακυρώσω την επίσκεψη στη GS μιας και στα καλά (ακριβά μοντέλα) δεν κάνουν καθόλου έκπτωση, ενώ στα απλά (9F) κάνουν μόνο 10%.
Κι εκεί που καθόμουν στο γραφείο στις 4μμ νωρίτερα σήμερα, μού'ρχεται ένα μήνυμα.....
Το 9F SBGV205G έχει μείνει ένα κομμάτι και το δίνουν με 40% off, ενώ το ίδιο σε μαύρο dial (SBGV207G) παραμένει στο 10% off.
Έχω μανία με τα quartz/solar τελευταία, οπότε του λέω "...
κράτα το, 6:30μμ θα είμαι εκεί να τα δω όλα..."