Ευχαριστω πολυ παιδια!
Το ρολοι ειναι quartz, της σειρας IQ (Intelligent Quartz) της timex, που εχουν καποιο complication.
Υπαρχουν παμπολλα, για ολα τα γουστα : με flyback chrono, yacht timer, linear chrono, compass, tide, gmt, temperature etc.
Καποτε ειχα παρει δωρο στον αδερφο πριν χρονια ενα flyback chrono σε μπλεδακι (υπαρχει και παρουσιαση του απο την αφεντια μου), που χε βγει σε sale -αστραπη στις 20 λιρες +μεταφορικα και το χα χτυπησει.
Ηταν μαζι με το bambino τα 2 που του χα παρει με σκοπο να τον μυησω στο χομπι. Μου χε αρεσει πολυ -ειδικα σ αυτα τα χρηματα, αλλα εκανα τη θυσια για τον μπρο... Το περιμενα πιο ωευτικο/ πλαστικουρα, αλλα ,αν και δεν ειναι και...πατεκ , ειναι καλυτερο και πιο στιβαρο απ οτι περιμενα. Πριν λιγο καιρο που χα παει Βρυξελλες να τον δω, ειδα οτι δεν το φοραει τοσο πια (εχει 3 χαμιλτον και φοραει πολυ και το casio duro που του χα παρει) και σκεφτομουν να το ...απαλλοτριωσω
Τελικα, με το που γυρισα ειδα οτι εβγαλε ενα αμερικανικο σαιτ αυτο, που μου αρεσε και περισσοτερο σαν complication στα 35 $, οποτε, ενημερωσα μια φιλη που θα πηγαινε αμερικη και μου το αγορασε και μου το εφερε.
Στα του ρολογιου : Εκτος απ τους κλασικους 3 δεικτες + ημερομηνια, εχει τις εξης ενδειξεις :
- Κατω δεξια βαζεις αν εχει χειμερινη/ θερινη ωρα
- Ο μεγαλος, πορτοκαλι δεικτης δειχνει σε ποια timezone αναφερεται η πανω αριστερα ενδειξη
- Η πανω αριστερα ενδειξη, δειχνει σε 24ωρη διαβαθμιση την ωρα που θες.
- Με τα δεξια κουμπια εκατερωθεν της κορωνας, πας μπρος- πισω τον πορτοκαλι δεικτη, για να αλλαξεις το timezone που σε ενδιαφερει , κι αυτοματα αλλαζει και ο πανω αριστερα ωστε να προσαρμοστει στην εκει ωρα.
- Τελος, το dial εχει αναγλυφο ενα world map (επειδη ειναι world timer, duh!

) και με τον indiglo φωτισμο που εχει, φωτιζεται κι αυτος!
Αυτα τα ολιγα , ενα φτηνο, fun ρολογακι που σιγουρα θα κρατησω και θα βολευει και στα ταξιδια μου