Να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές.
Δημήτρη καλοφόρετα! Θα ήθελα με την πρωτη ευκαιρία εντυπώσεις απο το Stargate και απο το 3αστερο Orient!
Λοιπόν Γιώργο, το stargate ii δεν κρατήθηκε και πολύ στην αγορά, δεν αγαπήθηκε αρρωστημένα από τα διεθνή fora .
Έχουν περάσει από τα χέρια μου 4 χελώνες και 3 skx. Το stargate είναι καλλίτερο γιατί:
1. Έχει μια απίστευτη κάσα , με ποικιλία στο φινίρισμα και κυρίως με ένα καμπύλο σχήμα που αγκαλιάζει τον καρπό. Σε αντίθεση με τα άλλα, το case back δεν είναι προτεταμένο και τα lags γέρνουν προς τα κάτω. Έτσι το ρολόι δεν κάνει τραμπάλα στον καρπό όπως τα άλλα δυο και ακόμα περισσότερο το citizen NY0040. Μόνο τα orient Ray-mako το πλησιάζουν εργονομικά.
2. Τρύπια lags για εύκολη αλλαγή λουριών,
3. Κύκλωπας σε Seiko day/date. Σπάνιο πράγμα.
4. Καλής ποιότητας μπρασελέ, ανάλογο της χελώνας
5. Το γνωστό μας άριστο lumibrite Seiko,
6. To besel δεν έχει besel insert , αλλά έχει κάλυψη PVD και ακούγεται όμορφα.
7. 4R36 ...ουδέν σχόλιον
και τέλος
8. Η κορώνα είναι υπέροχη. Οι βιδωτές κορώνες των Seiko που ήξερα ήταν χάρχαλα. Επιπέδου vostok. Εδώ είναι υπέροχη η κορώνα κι ας μην μου αρέσει η κόκκινη λεπτομέρεια.
Να πω και ένα μειονέκτημα:
Οι μπαρέτες κάθονται πολύ χαμηλά και μακριά από την κάσα, με αποτέλεσμα να αποκλείουν εντελώς τη χρήση λουριών κλασσικών δερμάτινων. Αντίθετα τα ΝΑΤΟ κάθονται ιδανικά.
Το ταπεινό Orient Tristar θυμίζει αυτά τα ρολόγια της παιδικής μου ηλικίας. Τους μπαμπάδες μας στά 70's , με τις καμπάνες, τα κολλητά πουκάμισα με τους τεράστιους γιακάδες και τα Seiko 5 - Οrient