Παρελήφθησαν σήμερα τα
ORIENT RAY II - SEIKO SNN235.
Αγορά από Creation. Τιμές:
121 και
91 ευρώ αντίστοιχα. Στα ποσά αυτά προστέθηκαν άλλα 23ευρώ για κάθε ρολόι από το τελωνείο (ούτε του παππά δεν θα το πω).
To RAY είναι ήδη γνωστό από την πρόσφατη παρουσίαση του harolagoha , η οποία άλλωστε κινητοποίησε κι εμένα.
Οι δικές μου εντυπώσεις:
α) Out of the BOX το ρολόι δεν έχει χάσει δευτερόλεπτο από το πρωί.
β) Το besel για το οποίο παραπονιούνται οι Αμερικάνοι, δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Απλώς είναι εκεί για λόγους styling. Το ρολόι δεν είναι diver's και το besel είναι πολύ χαμηλότερο από skx,turtle,NY0040 κλπ. Γι' αυτό είναι δύσκολο να το πιάσεις και να το γυρίσεις.
γ) Η κορώνα , αν και μικρή, είναι πολύ ποιοτική.
δ) Το καντράν είναι πολύ πιο προσεγμένο στη λεπτομέρεια από τα ανταγωνιστικά SEIKO.
ε) Το μέγεθος είναι ιδανικό για 17-18εκ. καρπό. Φαίνεται και λίγο μικρότερο απ' όσο πραγματικά είναι, γιατί το λουράκι είναι φαρδύ στα 22χιλ.
στ) Κλασσική αισθητική, αδιάφορη για τους πολλούς. Είμαι γέρος και μου αρέσει ο συνολικός του σχεδιασμός.

Το SEIKO SNN235 μου γυάλισε για την προφανή αναγνωσιμότητά του.

Με απογοήτευσε το μέγεθός του. Δεν το περίμενα τόσο μεγάλο και βαρύ
Επίσης νόμιζα ότι τα pushers είναι βιδωτά και δεν ενεργοποιείται ακούσια ο χρονογράφος. Απάτη. Δεν είναι βιδωτά.
Κατά τα λοιπά, το ρολόι μου φαίνεται άριστο για καθημερινό beater.
Ο μηχανισμός του είναι 7τ94, ίδιος με του SNN539 που βλέπετε αριστερά στη φωτό, το οποίο όμως είναι πολύ μικρότερο αλλά και πολύ πιο δυσανάγνωστο , ελλείψει κοντράστ. (Μην κοροϊδεύετε το λουράκι. Μόλις έβγαλα το μπρασελέ και δεν έχω άλλο 20αρι)

Με λίγα λόγια , δυο πολύ καλές αγορές από creation, αλλά μάλλον θα είναι και οι τελευταίες μου για πολύ καιρό, αφού η κατάσταση με τα τελωνεία είναι πλέον ανεξέλεγκτη.