Αποστολέας Θέμα: Citizen  (Αναγνώστηκε 1538071 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
Απ: Citizen
« Απάντηση #5535 στις: Μάρτιος 26, 2018, 18:27:49 μμ »
Να αναφέρω κ εγω οτι όλα μου τα radio controlled ρολόγια μου άλλαξαν σε θερινή ώρα Σαββάτο ή Κυριακή βράδυ. Αυτό περιλαμβάνει 2 casio κ δυο μετεωρολογικούς σταθμούς.
Ευχαριστώ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #5536 στις: Μάρτιος 26, 2018, 19:07:35 μμ »
Να πω και εγώ ότι από τη προηγούμενη αλλαγή ώρας το Τhe Citizen κέρδισε 2 δεύτερα  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5537 στις: Μάρτιος 26, 2018, 19:42:57 μμ »
Άρα,δεν έπιανε σήμα ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #5538 στις: Μάρτιος 26, 2018, 21:12:01 μμ »
Άρα,δεν έπιανε σήμα ?
Χαχα είναι το πιο ακριβές ρολόι παραγωγής Γιώργο, όχι το πιο ακριβές ραδιόφωνο (5 s.p.y)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5539 στις: Μάρτιος 26, 2018, 21:17:14 μμ »
2 sec,σε ενα χρονο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #5540 στις: Μάρτιος 26, 2018, 21:34:48 μμ »
2 sec,σε ενα χρονο?
Από την προηγούμενη αλλαγή ώρας. Οι προδιαγραφή είναι 5 τον χρόνο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5541 στις: Μάρτιος 26, 2018, 21:35:57 μμ »
Ωραια,για λεγε μηχανη?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #5542 στις: Μάρτιος 26, 2018, 21:43:04 μμ »
Ωραια,για λεγε μηχανη?
Citizen A010 ecodrive

+/- 5 s.p.y αυτόνομα

(a) perpetual calendar,

(b) independently-adjustable hour hand (αλλαγή θερινής ώρας με ένα κλικ στη θέση 1)

(c) precision control για τον δευτεροδεικτη ώστε να βρίσκει ακριβώς στο σωστό spot κάθε δευτερόλεπτο

(d) 30 jewels (a phenomenally-large number for any non-chronograph quartz movement)

(e) a 10-year warranty, with free checkups in Years 2 and 8 (to check that the calibration is holding).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5543 στις: Μάρτιος 26, 2018, 21:44:44 μμ »
With strict accuracy standards "the citizen". All models with a specially designed movement. Year difference ± eco drive achieved a precision of 5 seconds. Exhaustively with quartz movement citizen electronics technology, automatic on the other hand, shaving its production until the spring. Both are complete Assembly skill of master craftsmen.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #5544 στις: Μάρτιος 26, 2018, 23:05:26 μμ »

Να μια καλή αφορμή να τοποθετηθώ, αν και μάλλον θα πω το αυτονόητο:

Ένα ρολόι έχει φτιαχτεί με σκοπό να μετράει το χρόνο, να υπολογίζει την ώρα.
Είναι θαυμαστό τεχνολογικό επίτευγμα να χωρέσει ένας ραδιο-δέκτης μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός wristwatch.
Και ακόμα περισσότερο ολόκληρη δορυφορική κεραία (και οι απαιτήσεις σε ενέργεια που αυτή συνεπάγεται), στα GPS ρολόγια.
Όμως, όλα αυτά τα σπουδαία δεν είναι ωρολογιακή τεχνολογία, αλλά τεχνολογία των επικοινωνιών.
Κατά συνέπεια, τρέφω πολύ περισσότερο σεβασμό σε ένα High-End Quartz που καταφέρνει αυτόνομα να "πιάσει" πχ. ±10sec / year (έστω και υπό όρους),
σε σχέση με ένα "ρολόι" η ακρίβεια του οποίου έγκειται στο γεγονός ότι μαθαίνει την ώρα από αλλού και μου τη λέει...
Προσωπικά, τα κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τα κινητά...   -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #5545 στις: Μάρτιος 26, 2018, 23:26:59 μμ »
Έχω στο γραφείο μου τρεις συσκευές που δείχνουν την ώρα.

Η μία είναι το ασύρματο τηλέφωνο, που συγχρονίζει στιγμιαία με ιντερνετικό χρόνο. Δείχνει πάντα ακριβή ώρα.

Η άλλη είναι ένας μετεωρολογικός σταθμός, συγχρονίζει ασύρματα με τον γνωστό πομποδέκτη στη Γερμανία. Δείχνει ακριβή ώρα με περιθώριο ελάχιστο ίσως 2-3 δευτ. / ημέρα μέχρι να συγχρονίσει.

Η τρίτη είναι το βίνταζ ρολόι Seiko.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5546 στις: Μάρτιος 27, 2018, 00:28:24 πμ »

Είναι θαυμαστό τεχνολογικό επίτευγμα να χωρέσει ένας ραδιο-δέκτης μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός wristwatch.
Και ακόμα περισσότερο ολόκληρη δορυφορική κεραία (και οι απαιτήσεις σε ενέργεια που αυτή συνεπάγεται), στα GPS ρολόγια.
Όμως, όλα αυτά τα σπουδαία δεν είναι ωρολογιακή τεχνολογία, αλλά τεχνολογία των επικοινωνιών.
Κατά συνέπεια, τρέφω πολύ περισσότερο σεβασμό σε ένα High-End Quartz που καταφέρνει αυτόνομα να "πιάσει" πχ. ±10sec / year (έστω και υπό όρους),
σε σχέση με ένα "ρολόι" η ακρίβεια του οποίου έγκειται στο γεγονός ότι μαθαίνει την ώρα από αλλού και μου τη λέει...

Σωστά τα λέει ο guru.

Εχουμε τους αναμεταδότες, κάποιου βασικά εκπεμπόμενου σήματος, και τους αυτόνομους / ανεξάρτητους.

Επειδή έλαχε να έχω και από τους δύο, θα συμφωνήσω.

Στα πρώτα, εχουμε τεχνολογία, αλλά πιθανόν όχι ακρίβεια στο διάστημα που παραμένουν εκτός εμβελείας. Αλλά τι θεωρούμε "ακρίβεια" ? Πρέπει να ορίσουμε κατ' αρχήν την ακρίβεια.

Οταν ένα απλό quartz, και κάποιας ηλικίας, και χωρίς θερμοκρασιακή "διόρθωση" καταφέρνει εύκολα ένα συν/πλήν 15 δευτ/ χρόνο (1), πόσο θα πρέπει να έχουν οι "δέκτες" όταν είναι εκτός εμβελείας ?

Μα είναι απλό. Τουλάχιστον το ίδιο, για να θεωρούνται αξιόλογα.

Οταν ένα quartz, του 1978 (1), άρα τεχνολογία του "παππού" το καταφέρνει εύκολα, ένα άλλο του 1987 (2), είναι στα 2 δευτ/ χρόνο, και κάποια "φτηνά" (3) έχουν την αυτή επίδοση, στα 2 δευτ/ χρόνο, συμπεραίνω, εγώ προσωπικά, ότι η επίδοση είναι καθαρά θέμα ρύθμισης / ποιότητας. Και αναφέρομαι καθαρά σε αναλογικά ρολόγια, με τροχούς και δείκτες, με ότι πιθανές απώλειες τριβών / φθορών, αυτές επιφέρουν, και όχι ψηφιακά ( οθόνες) που λέει και κάποιος  ;)

Οπως ανέφερα σε άλλη ανάρτηση, αυτά τα επίπεδα ακρίβειας είναι εκτός των απαιτήσεων των πελατών, οπότε, ακόμα και για τους σπαστικούς σαν και εμάς, είναι υπερβολή. 1-2-3 δευτ. / χρόνο διαφορά, μπορεί να είναι και λάθος ρύθμιση ώρας, πχ κάποια κτυπούν 1 δευτ, με το πάτημα της κορώνας, κάποια, κτυπούν 1 δευτ. μετά απο ένα δευτ. από το πάτημα, ή αν παίρνεις σήμα από κεντρικό σταθμό από το ιντερνετ, δικαιολογεί 1 δευτ, διαφορά λόγω καθυστέρησης σήματος, κλπ.

Αρα μιλάμε για εκτός πραγματικότητος απαιτήσεις, που δεν είναι καθημερινό αίτημα.

Συνεπώς, η χρήση radio controlled, δορυφορικών σημάτων κλπ. είναι μία ακριβή πολυπλοκότητα, που στην ουσία δεν προσφέρει και κάτι ιδιαίτερο, εκτός δηλαδή και αν αλλάζεις συνεχώς ζώνες ώρας, και θέλεις η διαδικασία να γίνεται αυτόματα ( αν γίνεται ).

Τα quartz, από τα πιο απλά, μέχρι υποθέτω τα αρκετά ακριβά, είναι ικανά να προσφέρουν ένα 10-15 δευτ. / έτος, που είναι εξαιρετικό.

Οτιδήποτε επι πλέον, είναι υπερβολή.

Μετά από μισό αιώνα ενασχόλησης με ρολόγια χειρός, και με πολλά λεφτά ....... πεταμένα, καταλήγω ότι ένα σχετικά καλό quartz, είναι η πιο λογική αγορά αυτήν την εποχή ( παλαιότερα ήταν τα ατμοκίνητα  ;D ).

Ο συδυασμός τους δε με ένα Eco Drive, που εξοικονομεί μπαταρίες κλπ, με όλη την ενέργεια και μόλυνση που προκαλεί η παραγωγή / χρήση / απόρριψη / ανακύκλωση / αδρανοποίησή τους, θεωρώ ότι είναι η απόλυτη λύση και vfm αγορά στις ημέρες μας. Χώρια το κόστος, τα εργατικά, οι χαμένες ώρες εργασίας / μετακίνησης, κλπ.

Αυτά είχα να καταθέσω, και επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, διατελώ  ;)

Παραπομπές.
Αναφέρομαι σε ρολόγια που έχω στην κατοχή μου και συνεχή λειτουργία.
(1) SEIKO Quartz 1978

(2) SEIKO Quartz 1987-γραφείου & αλλο ένα χρονομετρο με αριθμό σειράς / πιστοποιημένο

(3) Από πλαστικούρα, SWATCH, CASIO, CITIZEN κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #5547 στις: Μάρτιος 27, 2018, 01:13:24 πμ »

Πάντως Γιώργο, τις επιδόσεις που γράφεις τις βρίσκω ιδιαίτερα εντυπωσιακές (τουλάχιστον...)

Το ακριβέστερο μου quartz (SHC063) είναι στα +13 sec/year και το επόμενο (SKA367) στα 55 sec/year. Μιλάμε για απλές κουόρτζ μηχανές.
Το (34 χρόνων...) 7A είναι κι αυτό στα 50-60 sec το χρόνο.
Δεν είναι εύκολο να γράψει ένα quartz 15 sec το χρόνο.
Υπενθυμίζω ότι η πιστοποίηση COSC για τα quartz είναι στα ±25 sec/year και υποτίθεται οτι έγινε για να ξεχωρίσει τα Hi-End από την "πλέμπα"...
Με τι τα μετράς; Τα μετράς στο time.is ...;

ΥΓ: γκουρού είσαι και φαίνεσαι...   

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #5548 στις: Μάρτιος 27, 2018, 01:17:16 πμ »

Προσωπικα εγω το βλεπω υπο αλλο πρισμα το θεμα αυτο γιατι  αμα αρχισουμε τα "αλλά" θα επιστρέψουμε στα ρολογια τσεπης.. ;D ;D Γιατι μπορει και καποιος αλλος να αντιταξει οτι τα high end quartz και κατ'επεκταση ολα τα quartz δεν ακολουθουν τις κλασικες αρχες ωρολογοποιας κλπ κλπ και να ακυρωθουν κι αυτα με την σειρα τους!!
Τα ρολογια gps, να πω οτι κινουνται στην ιδια φιλοσοφία με τα atomic solar που παιρνουν σημα απ την Γερμανία στην προκειμενη..Απλα τα gps ειναι στην πιο εξελιγμενη τους μορφή, ελεγχομενα απο δορυφορο...Αποτελει την ακριβεστερη μορφη ενημερωσης της ωρας ασχετα αν εχει συνδυαστει με την εννοια του κινητου (τηλεπικοινωνιες)..Κι αυτα εχουν δεικτες, μεσο αποθήκευσης ενεργειας, κινητα μηχανικα μερη κλπ..
Εχουμε συνδυασμο τεχνολογιων, ωρολογιακης και τηλεπικοινωνιακης οπως σωστα ειπωθηκε, και αυτη του η υβριδικη υποσταση συνιστα τεχνολογικη καινοτομια και εμπιπτει στην γενικότερη εξελιξη του σύγχρονου ρολογιου.. :)
Και φυσικα με πολλη ευχαριστηση θα ηθελα να εχω ενα citizen gps.... ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5549 στις: Μάρτιος 27, 2018, 01:49:12 πμ »

Πάντως Γιώργο, τις επιδόσεις που γράφεις τις βρίσκω ιδιαίτερα εντυπωσιακές (τουλάχιστον...)

Το ακριβέστερο μου quartz (SHC063) είναι στα +13 sec/year και το επόμενο (SKA367) στα 55 sec/year. Μιλάμε για απλές κουόρτζ μηχανές.
Το (34 χρόνων...) 7A είναι κι αυτό στα 50-60 sec το χρόνο.
Δεν είναι εύκολο να γράψει ένα quartz 15 sec το χρόνο.
Υπενθυμίζω ότι η πιστοποίηση COSC για τα quartz είναι στα ±25 sec/year και υποτίθεται οτι έγινε για να ξεχωρίσει τα Hi-End από την "πλέμπα"...
Με τι τα μετράς; Τα μετράς στο time.is ...;

ΥΓ: γκουρού είσαι και φαίνεσαι...   (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Θα με βάλεις να ψάχνω νυχτιάτικα ?  :( Και να χάσω το Master Chef ?  :'( :'( :'(

Θα τα βρώ και θα τα βάλω. :)

Τα υποδέλοιπα, είναι από προσωπική εμπειρία, το SEIKO γραφείου, που είχα για ξυπνητήρι παλαιότερα, εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω κινητού, δεν άλλαζα χειμώνα-καλοκαίρι, και μένει στα 2-3 δευτ.

Ακόμα και η πλαστικούρα, κρατάει εντυπωσιακά ! Το CASIO, που έστειλε ο Χάρης στην Πάρο, αρχές Ιουλίου, ακόμα και τώρα δεν έχει φύγει. Εννοείται ότι πάντα χρησιμοποιώ σαν Master Clock το radio controlled CITIZEN και με επιβεβαίωση από το

https://www.uhrzeit.org/atomuhr.php

Θα βάλω στοιχεία προσεχώς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.