Αποστολέας Θέμα: Ορισμός του "τεχνίτη"  (Αναγνώστηκε 14996 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

constantine

• Επισκέπτης
Ορισμός του "τεχνίτη"
« στις: Ιούνιος 01, 2011, 22:05:11 μμ »
Νομίζω για να ξεκινήσουμε να γράφουμε τις απόψεις μας για τις εμπειρίες μας,είτε καλές είτε κακές,θα πρέπει να συμφωνήσουμε
για το πως ορίζουμε τον "τεχνίτη"

Απο το www.elka.gr/programs/doc_06.doc (Ελληνικό κέντρο αργυροχρυσοχοίας)παραθέτω μερικές παραγράφους.

"Η επισκευή ωρολογίων είναι μία επαγγελματική δραστηριότητα που υπάγεται στις υπηρεσίες με χειρονακτική εργασία υψηλά εξειδικευμένη. Παρά τον μικρό αριθμό των επιχειρήσεων με αποκλειστική δραστηριότητα την επισκευή ωρολογίων, η ειδικότητα αυτή προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία, αφού συντηρεί το πιο βασικό μέσο προγραμματισμού ρύθμισης και κατανομής των δραστηριοτήτων τους: Το ωρολόγιο.
Ο επισκευαστής ωρολογίων δραστηριοποιείται στην εσωτερική αγορά, εξυπηρετεί μεμονωμένους πελάτες ή  επιχειρήσεις και στόχος του είναι η προσφορά ενός  γρήγορου και αξιόπιστου σέρβις ωρολογίων για τους πελάτες.
Ικανότητες / Προσόντα

Ο επισκευαστής ωρολογίων πρέπει να γνωρίζει τις γενικές αρχές λειτουργίας των μηχανισμών μέτρησης του χρόνου και τους διάφορους τύπους μηχανισμών. Πρέπει να μπορεί να κάνει διάγνωση της βλάβης και να γνωρίζει τον τρόπο και την διαδικασία αποκατάστασης της λειτουργίας ακριβώς στην αρχική μορφή. Ειδικότερα

   Γνωρίζει τους τύπους μηχανικών και ηλεκτρονικών μηχανισμών.
   Είναι ικανός να διαγνώσει επακριβώς την βλάβη και γνωρίζει την αναγκαία διαδικασία επισκευής.
   Χειρίζεται όλα τα εργαλεία και μηχανήματα εργασίας διάγνωσης και αποκατάστασης.
   Μπορεί να λύνει τα ωρολόγια και τους μηχανισμούς, με σειρά και στο σύνολο τους, στα τμήματα στα οποία έχει συναρμοσθεί κατά την εργοστασιακή παραγωγή.
   Μπορεί να αναγνωρίζει να κατατάσσει και να επανασυναρμολογεί κάθε τμήμα του μηχανισμού και συνολικά το ωρολόγιο.
   Μπορεί να αντικαθιστά τα τμήματα του μηχανισμού που έχουν υποστεί βλάβες.
   Μπορεί να καθαρίζει τον μηχανισμό λειτουργίας από κάθε ξένο σώμα.
   Παρακολουθεί όλες τις τεχνικές εξελίξεις και επιμορφώνεται σ αυτές ώστε να μπορεί να τις καλύπτει στον τομέα του.
Ο επιχειρηματίας επισκευαστής ωρολογίων, πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, είναι απαραίτητο :

   να γνωρίζει την οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησής του  συνολικά, αλλά ιδιαίτερα στον καθ αυτό τομέα επισκευής ωρολογίων.
   να γνωρίζει την ιδιαίτερη νομοθεσία που διέπει το επάγγελμα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή (φορολογικές, εργασιακές κλπ.).
   γνωρίζει την αγορά του επαγγέλματος και να προσδιορίζει τις κινήσεις της επιχείρησης του σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα.
   να γνωρίζει τα συναλλακτικά ήθη του κλάδου και τους όρους ανταγωνισμού που επικρατούν.
   να μπορεί να σχεδιάζει απλό ή σύνθετο επιχειρηματικό πλάνο δράσης για την ανάπτυξη της επιχείρησής του.
   να μπορεί να διοικεί, ελέγχει και καθοδηγεί δημιουργικά το προσωπικό, ώστε να το αξιοποιεί αποτελεσματικά.

Εκτός των παραπάνω σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του νέου επιχειρηματία παίζουν και τα παρακάτω στοιχεία.

   Επαγγελματική κατάρτιση (πτυχίο σχολής).
   Προηγούμενη εμπειρία στο επάγγελμα.
   Θέληση και φιλοδοξία ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.
   Το αναγκαίο κεφάλαιο εκκίνησης.
   Η σωστή αξιοποίηση των πηγών χρηματοδότησης (κοινοτικά προγράμματα , επιδοτήσεις ΟΑΕΔ κλπ.).

Φιλικα Κώστας

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Ορισμός του "τεχνίτη"
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 02, 2011, 03:43:51 πμ »
Πολυ καλο,αλλα  η δοκιμη θα μας πεισει.Πιστευω συντομα να εχουμε αναφορες,απο φορουμιστες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 02, 2011, 08:16:54 πμ »
Επειδή εγώ σύντομα θα έχω σχόλια (θετικά ή αρνητικά ακόμη δεν ξέρω) θα γράφουμε και το όνομα του καταστήματος ή οι αναφορές θα είναι ανώνυμες και όποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες με πμ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 02, 2011, 16:14:32 μμ »
Στούς όρους εγγραφής στο forum αναφέρεται "Η διαφήμιση  δεν επιτρέπεται σε όλο το Φόρουμ"

Μήπως η επώνυμη αναφορά κάποιου τεχνίτη θεωρείται διαφήμηση?
Και να μην θεωρείται διαφήμηση η γνώμη μου ειναι ο κάτοχος ρολογιού μετα, π.χ απο ενα service μηχανής ή μετα απο μια
αναπαλαίωση κλπ,να γράφει αν θέλει την εμπειρία του και οι φορουμίστες απο την πλευρά τους αν θέλουν με pm να τον ρωτούν
για τον τεχνίτη.

φιλικά Κώστας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 02, 2011, 16:22:08 μμ »
Ενας καλος τεχνιτης ,μεσα απο την παρουσιαση της εμπειρας ενος φορουμιστα δημοσια,αποτελει διαφημιση?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 02, 2011, 16:24:51 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rugged

• Jr. Member
  • *
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 02, 2011, 18:08:25 μμ »
Ένας καλός τεχνίτης, μέσα από παρουσίαση θετικής εμπειρίας, παραμένει καλός και εξελίσσεται. Γιατί να μην ονοματιστεί?
Ένας κακός τεχνίτης, μέσα από παρουσίαση αρνητικής εμπειρίας (με σοβαρά και ατράνταχτα επιχειρήματα), ψάχνει πέτρα να κρυφτεί. Γιατί να μην ονοματιστεί?

Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα διαφήμισης. Στα όρια βέβαια του λογικού πάντα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 02, 2011, 18:10:47 μμ »
Αν και δεν εχω επαφη με Ελληνες τεχνιτες,μου μιλησαν με καλα λογια για  δυο τρεις,ατομα που θεωρω σοβαρα.Αξιζουμε καλους επαγγελματιες τεχνιτες
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 02, 2011, 18:22:58 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 02, 2011, 21:27:33 μμ »
Θεωρώ λάθος να ονοματιστεί ο οποιοσδήποτε τεχνίτης αν δεν έχει τη δυνατότητα να απαντήσει ο ίδιος. Ιδανικά μάλιστα, προσωπικά, θα ήθελα την εκάστοτε εργασία/αναπαλαίωση/συντήρηση κλπ να την παρουσιάζει ο ίδιος ο τεχνίτης. Όχι ο κάτοχος. Γιατί ο κάτοχος μπορεί να είναι τόσο συναισθηματικά δεμένος με το ρολόι του που να είναι υπερβολικός στη θετική ή την αρνητική του παρουσίαση. Και στην τελική, δεν είναι ο ίδιος τεχνίτης, δεν έχει την σχετική πιστοποίηση, άρα η γνώμη του είναι υπό αμφισβήτηση.

Άντε και πήγα εγώ ένα παλιό ρολόι μου στον τάδε τεχνίτη και το αναπαλαίωσε. Εμένα μου αρέσει η δουλειά του γιατί είμαι άσχετος από ρολόγια και απλά συγκρίνοντας το πριν με το μετά, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό (για τα δικά μου, ανεκπαίδευτα μάτια, προφανώς). Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και καλός; Εγώ με τί κριτήρια τον έκρινα; Με τί γνώσεις; Πως κατοχυρώνεται η ευθυκρισία μου; Και βγαίνω και λέω ότι είναι και φτηνός. Σε σχέση με τί και ποιόν;

Ίσως είμαι απόλυτος, αλλά πιστεύω πως καλό θα είναι η "διοίκηση" (sic) του forum να θέσει τους σχετικούς κανόνες και να είναι απόλυτη στην τήρησή τους. Τώρα που είναι ακόμα φρέσκο. Ίσως θα ήταν καλό επίσης να ανοίξει άμεσα ένας σχετικός διάλογος σε ξεχωριστό thread για να μην βγούμε εκτός θέματος και καλύψουμε την αρχική, εμπεριστατωμένη προσέγγιση του φίλου constantine στο τρέχον thread.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 03, 2011, 00:24:30 πμ »
Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα με τους τεχνίτες (οχι με όλους).Στέλνεις μέσω του δικου σου τεχνίτη το vintage για αναπαλαίωση
(διότι αυτός δεν το αναλαμβάνει) και σου λέει οτι αυτός ο οποίος τα αναπαλαιώνει δεν τον ξερει δεν τον εχει δει ποτέ κρατάει μια περιεργη ανωνυμία
Δηλαδή δεν καταλαβαίνω σε ποιόν τα δίνουν τα ρολόγια?Τι θα γράψω εγω στο forum(ειτε θετικα είτε αρνητικά)....Τι είναι αυτά που γίνονται δεν μπορω να καταλάβω,ειλικρινά.Εχω δώσει στον ρολογά μου ενα Waltham pocket για επισκευη ο οποίος το πηγε σε έναν τύπο δεν τον ξερει
 ποιός ειναι.<συγκεκριμένα 4 pocket του αφησε για επισκευή>Τον τεχνίτη που τα επισκευάζει δεν τον εχει δει ποτέ.Ειναι παλιός στο επάγγελμα,μου έφτιαξε το Waltham ,σπασμένο μπαλάνς ,που το βρήκε!!!Αυριο θα πάω να το πάρω με πήρε τηλ σήμερα €300 έπεσα απο τα σύννεφα (αλλά εχει φτιάξει και κατι το οποίο ο προηγούμενος τεχνίτης δεν το έφτιαχνε διότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά) που απορω χωρίς ανταλλακτικά που στον τόρνο?)Αύριο θα σας πω,εχω μια περίεργη αγωνία.
Φιλικα Κωστας
μήπως ξέφυγα απο τον "ορισμο του τεχνίτη"?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 03, 2011, 00:27:44 πμ από constantine »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 03, 2011, 09:55:59 πμ »
ΟΚ για επίσημα service εταιριών μπορούμε να μιλάμε με ονόματα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 03, 2011, 10:19:18 πμ »
ρε παιδια, ολες οι παρουσιασεις ρολογιων αξεσουαρ  κλπ γινονται με ονοματα!!

νομιζω οτι, αν μη τι αλλο και η κριτικη για τα επισημα service, πρεπει να γινεται κατα τον ιδιο τροπο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 03, 2011, 10:46:09 πμ »
Αφού το θέμα γύρισε σε debate  :) ας πω και εγώ τη γνώμη μου.

Όλα στη φόρα, αλλά με κόσμιο και ευγενή τρόπο.

Είμαι ευχαριστημένος με κάποιον τεχνίτη; Ας το γράψω, με μέτρο και χωρίς διθύραμβους.

Είμαι δυσαρεστημένος; Ας το γράψω χωρίς συναισθηματισμούς και αφορισμούς.

Αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να αποφευχθεί είναι το λεγόμενο "κίνημα του π.μ." ;D

Εννοείται ότι τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι διαχειριστές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 03, 2011, 10:50:29 πμ »

"κίνημα του π.μ." ;D

πολυ καλο!! :D :D :D

συμφωνω και με τις θεσεις σου!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 03, 2011, 10:51:05 πμ »
Όλα στη φόρα, αλλά με κόσμιο και ευγενή τρόπο.
Είμαι ευχαριστημένος με κάποιον τεχνίτη; Ας το γράψω, με μέτρο και χωρίς διθύραμβους.
Είμαι δυσαρεστημένος; Ας το γράψω χωρίς συναισθηματισμούς και αφορισμούς.

Συμφωνώ.
Μόνο που δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό περί μέτρου και αποφυγής διθυράμβων ή αφορισμών.

Αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να αποφευχθεί είναι το λεγόμενο "κίνημα του π.μ." ;D

Άσε που τα ΠΜ μπορούν πολύ εύκολα να λειτουργήσουν ως 'προκάλυμμα' για χειρότερους διθυράμβους ή αφορισμούς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 03, 2011, 13:10:15 μμ »
Άσε που τα ΠΜ μπορούν πολύ εύκολα να λειτουργήσουν ως 'προκάλυμμα' για χειρότερους διθυράμβους ή αφορισμούς.

Στο εξωτερικο η αναφορα γινεται δημοσια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions