Είχα έξι ΝΑΤΟ, δύο δερμάτινα και τέσσερα Phoenix UK MOD spec, τα οποία δεν φορούσα διότι η όλη σχεδίαση δεν μου αρέσει στον καρπό.
Οπότε πριν 7-8 μήνες σκέφθηκα να τα κόψω και να τα κάνω δύο κομμάτια έκαστο.
Η όλη ιδέα βέβαια αναιρεί τη βασική αρχή ενός ΝΑΤΟ, το πώς δηλαδή δένει και κρατιέται στα lugs αλλά και κάτω από την κάσα, όπως και το πώς διπλώνει το κομμάτι του λουριού που περισσεύει (κάτι που πάντα με εκνεύριζε ακόμη περισσότερο μιας και έκανε τον καρπό να έχει πολύ περισσότερο φάρδος στο τέλος).
Τα έστειλα λοιπόν στον
Jan Ruzinsky, στη Σλοβακία, που είναι o βασικός υποψήφιος όταν επιλέξω να φτιάξω ένα δερμάτινο λουρί.
Στην πορεία ο Jan με όλες τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας είδε τη δουλειά του να πηγαίνει πίσω, εγώ δεν βιαζόμουν τα λουριά, οπότε πέρασαν οι μήνες και πριν λίγες μέρες μιλήσαμε ξανά για να δούμε πού βρισκόμαστε.
Τα συνθετικά ΝΑΤΟ του τρώνε αρκετό (συγκριτικά) χρόνο, οπότε του είπα να μην κάνει τα άλλα δύο.
Τα δερμάτινα είναι, αν θυμάμαι καλά, από το Crown & Buckle, τίποτε το φοβερό αλλά σχετικά εντάξει για τα χρήματα που κόστιζαν.
Τα Phoenix UK MOD spec είναι από eBay seller στην Αγγλία που -νομίζω τουλάχιστον- ότι έχει 'γνήσια' (από τις ελάχιστες γνώσεις που έχω).
Όλα βέβαια είχαν αγοραστεί αρκετά χρόνια πριν, προτού αλλάξει το σύστημα και φθάσουμε στην τωρινή κατάντια όπου ούτε ...μπατονέτες από την Κίνα δεν μπορούμε να φέρουμε έτσι όπως μας μπλόκαραν οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες.
Τέλος πάντων, να δώσω και μία φωτό έτσι για το ονόρε.