Αποστολέας Θέμα: Λουράκια ρολογιών στο διαδίκτυο.  (Αναγνώστηκε 273273 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

gkblues

• Επισκέπτης
Απ: Λουράκια ρολογιών στο διαδίκτυο.
« Απάντηση #285 στις: Μάιος 17, 2016, 18:33:16 μμ »
Παιδιά ψάχνω για λουράκι  για το καινούργιο μου Tissot Luxury automatic . Δεν θα το βάλω άμεσα αλλά δεν με χαλάει να το πάρω απο τώρα και να το έχω στην άκρη . Το Lug Width είναι 22mm , πέραν τούτου χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο ? Απλά για το μήκος δεν ξέρω , για 16,5 εκ. καρπό τι μήκος λουράκι να πάρω ? Μην πάρω κανένα μακροσούρι και φτάνει η άκρη του μέχρι την κάσα. ......
Τι ακριβως ψάχνεις;
Οι διαστάσεις του πρεπει να ειναι οχι πανω απο 125/75
Αν χρησιμοποιήσεις την μπουκλα τη δικη σου πρεπει να ξερεις αν στη μπουκλα το λουρακι ειναι στα 22mm η στα 20mm
Σε αυτη την περιπτωση ζητάς το λουρακι σου να ειναι 22/20 η 22/22 ανάλογα ...
Αυτα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pipin

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Μάιος 17, 2016, 23:15:02 μμ »
Κάτι απλό ψάχνω , σαν της φωτογραφίας πχ......Οταν λές να χρησιμοποιήσεις την μπουκλα τη δικη σου τι ακριβώς εννοείς ? Δεν είμαι εξοικειωμένος ακόμη με αυτά τα πράγματα.... ::)

Μου φαίνεται οτι καλό είναι για πρώτο λουράκι να πάω να πάρω απο κάποιο κατάστημα για αρχή . Είχα διαβάσει οτι εδω στην Θεσσαλονίκη έχει δυο επαγγαλματίες που φέρνουν τα λουράκια Hirtch . Οπότε θα περάσω καμιά βόλτα για να δω τι έχουν ή τι μπορεί να φέρουν απο αυτά που βλέπω στην ιστοσελίδα απο το  κατάστημα της Αθήνας (Δήσιος)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #287 στις: Μάιος 17, 2016, 23:38:35 μμ »
Κάτι απλό ψάχνω , σαν της φωτογραφίας πχ......Οταν λές να χρησιμοποιήσεις την μπουκλα τη δικη σου τι ακριβώς εννοείς ? Δεν είμαι εξοικειωμένος ακόμη με αυτά τα πράγματα.... ::)

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Μου φαίνεται οτι καλό είναι για πρώτο λουράκι να πάω να πάρω απο κάποιο κατάστημα για αρχή . Είχα διαβάσει οτι εδω στην Θεσσαλονίκη έχει δυο επαγγαλματίες που φέρνουν τα λουράκια Hirtch . Οπότε θα περάσω καμιά βόλτα για να δω τι έχουν ή τι μπορεί να φέρουν απο αυτά που βλέπω στην ιστοσελίδα απο το  κατάστημα της Αθήνας (Δήσιος)
Αν παρεις απο Δησιο ολα Οκ... Θα το αγοράσεις κομπλέ με τη μπουκλα του και ολα καλα
Η μπουκλα ειναι αυτη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Μάιος 17, 2016, 23:51:59 μμ »

Από τον συγκεκριμένο έχω αγοράσει πολλές φορές, μέχρι πρίν 3 χρόνια.

Μεγάλη ποικιλία, και εύρος τιμών.

Με τα κρατουντα τώρα, χρηματικοί περιορισμοί, δεν ξέρω τι παίζει, αξίζει όμως να προσπαθήσεις.

Εχει βασικά τα  Hirsch αλλά και άλλες κατασκευές.

Πρόσεξε την διάσταση.

Μπούκλα είναι προφανώς η παράφραση του buckle = αγκράφα, πόρπη

( μπιλοριάσανε τα ζήρια και φριζιάσανε τα λέκια = temperatures went bellow zero and the lakes freezed ) , Αυθεντική έκφραση Ελληνα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος pipin

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Μάιος 18, 2016, 08:31:47 πμ »

Αν παρεις απο Δησιο ολα Οκ... Θα το αγοράσεις κομπλέ με τη μπουκλα του και ολα καλα
Η μπουκλα ειναι αυτη(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Καλά το είχα υποσιαστεί οτι είναι αυτή .......... ;D

Το Πάσχα που ήμουν στην Αθήνα πέρασα απο τον Δήσιο να ρίξω μια ματιά και να πάρω και ενα λουράκι . Αλλά δεν είχα πάρει ακόμη το ρολόι και μια κυρία απο το μαγαζί μου είπε οτι αν δεν έχω μαζί το ρολόι καλύτερα να μην πάρω και έτσι δεν πήρα  :( . Όντως είχε πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία απο λουράκια , σίγουρα θα έβρισκα οχι ενα αλλά τουλάχιστον καμιά 20αριά και βάλε που να μου άρεσαν. Το θέμα τώρα είναι τι θα βρω εδω στην Θεσσαλονίκη , ελπίζω να μην πάω και βρω να εχουν απο 2-3 λουράκια οι εδω αντιπρόσωποι.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pipin

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Μάιος 19, 2016, 10:11:31 πμ »
Λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στον καρπό μου σήμερα θά πάω να δω για λουράκι. Παρακάτω σας παραθέτω μια φωτογραφία απο το μπρασελέ όπου φαίνεται το τμήμα της μπαρέτας που πρέπει να μετακινήσω να να βγάλω το μπρασελέ   το οποίο είναι ακάλυπτο και πιστεύω θα είναι πιο εύκολη η αλλάγή του (περίμενα να ηταν καλυμένο και να έβγαινε πιο δύσκολα )  Μπορώ να πάρω ενα εργαλείο που να  χρησιμοποιώ το ίδιο  και στο μπρασελέ και στο λουράκι οταν πρόκειται να τα αλλάζω ? Μπορείτε να καταλάβεται απο την φωτό ή έχει να κάνει με την διάμετρο της μπαρέτας ?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Μάιος 19, 2016, 17:56:08 μμ »
Λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στον καρπό μου σήμερα θά πάω να δω για λουράκι. Παρακάτω σας παραθέτω μια φωτογραφία απο το μπρασελέ όπου φαίνεται το τμήμα της μπαρέτας που πρέπει να μετακινήσω να να βγάλω το μπρασελέ   το οποίο είναι ακάλυπτο και πιστεύω θα είναι πιο εύκολη η αλλάγή του (περίμενα να ηταν καλυμένο και να έβγαινε πιο δύσκολα )  Μπορώ να πάρω ενα εργαλείο που να  χρησιμοποιώ το ίδιο  και στο μπρασελέ και στο λουράκι οταν πρόκειται να τα αλλάζω ? Μπορείτε να καταλάβεται απο την φωτό ή έχει να κάνει με την διάμετρο της μπαρέτας ?

Από την εμπειρία μου σου λέω ότι το μπρασελέ θα το βγάλεις εύκολα.

Μετά όμως θα χρειαστείς μαχαιράκι για να οδηγήσεις την μπαρέτα στην τρύπα. Συμπίεση και παράλληλη μετακίνηση.

Και όταν θα θέλεις να βγάλεις το λουράκι, εκεί θα είναι τα δύσκολα, μια και θα καλύπτει πλήρως την μπαρέτα λόγω διάστασης, πλήρης κάλυψη κενού μεταξύ lugs.

Σε κάθε περίπτωση, επικάλυψε τα lugs με μονωτική ταινία, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα γδάρεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος pipin

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Μάιος 19, 2016, 18:22:02 μμ »
Σήμερα το μεσημέρι πήγα και διάλεξα λουράκι (Hirtch) αλλά επειδή στην διάσταση που ήθελα (22άρι) δεν υπήρχε θα το έκανε παραγγελία και θα το παραλάβω απο βδομάδα . Τον ρώτησα για εργαλεία και ενω είχε μου είπε οτι στις αλλαγές που κάνουν δεν τους πολυβολεύουν  αυτά και χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία  όπως πολύ μικρά κατσαβιδάκια κλπ .Πάντως αν είναι και το αλλάξω απο βδομάδα την αφαίρεση του μπρασελέ και την τοποθέτηση στο νέο λουράκι θα την κάνει αυτός . Βέβαια εγω καλού κακού θα καλύψω τα lugs με μονωτική ή χαρτοταινία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Μάιος 19, 2016, 18:46:25 μμ »
Σήμερα το μεσημέρι πήγα και διάλεξα λουράκι (Hirtch) αλλά επειδή στην διάσταση που ήθελα (22άρι) δεν υπήρχε θα το έκανε παραγγελία και θα το παραλάβω απο βδομάδα . Τον ρώτησα για εργαλεία και ενω είχε μου είπε οτι στις αλλαγές που κάνουν δεν τους πολυβολεύουν  αυτά και χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία  όπως πολύ μικρά κατσαβιδάκια κλπ .Πάντως αν είναι και το αλλάξω απο βδομάδα την αφαίρεση του μπρασελέ και την τοποθέτηση στο νέο λουράκι θα την κάνει αυτός . Βέβαια εγω καλού κακού θα καλύψω τα lugs με μονωτική ή χαρτοταινία.

Εντάξει. Πάντως, με το εργαλείο, που είναι σαν κομπάσο, διαβήτης, μυτοτσίμπηδο, ρε πως το λέν,.........κόλλησα,  :'( το βγάζεις γιατι σου δίνει περιθώριο το μπρασελέ με τα κενα του στην συμπίεση. Τι αυτό και με απλό μαχαιράκι ή το διχαλωτο εργαλειάκι.

Μετά έχεις το πρόβλημα, που αν δεν είναι ΝΑΤΟ, δηλ. ευκαμπτο, και θές να το βγάλεις.....you have painted  her  :D

Και εάν είναι και κανένα δέρμα από τα ακριβά και το λυπάσαι................... :-\

A ρε Rolex με τα lug holes  :) Οδοντογλυφίδα και ισιωμένος συνδετηρας, και .............................καθάρισες !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος giorgio_cooper

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: Μάιος 20, 2016, 22:48:47 μμ »
Πηρα ενα obrismorgan μπλε για το skx009 αλλα σημερα που δοκιμασα να το βαλω οι μπαρετες δεν περνουσαν ευκολα..

που μπορω να αγορασω πιο λεπτες μπαρετες?   :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Longines Legend Diver
Citizen Promaster Aqualand JP2007-17W
Seiko 5 Sports GMT SSK017K1
Luminox Pacific Diver XS.3124M
Citizen Promaster ‘Orca’ BN0230-04E

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Μάιος 21, 2016, 01:01:03 πμ »
Πηρα ενα obrismorgan μπλε για το skx009 αλλα σημερα που δοκιμασα να το βαλω οι μπαρετες δεν περνουσαν ευκολα..

Οπου έχουν ρολόγια-λουράκια-service κλπ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος giorgio_cooper

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Μάιος 21, 2016, 02:53:30 πμ »

Δεν το διευκρινησα..προτιμω να ειναι καποιο σιτε ωστε να κανω την αγορα online..αν μπορει καποιος ας μου προτεινει καποιο καλο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Longines Legend Diver
Citizen Promaster Aqualand JP2007-17W
Seiko 5 Sports GMT SSK017K1
Luminox Pacific Diver XS.3124M
Citizen Promaster ‘Orca’ BN0230-04E

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Μάιος 21, 2016, 03:59:46 πμ »

Δεν το διευκρινησα..προτιμω να ειναι καποιο σιτε ωστε να κανω την αγορα online..αν μπορει καποιος ας μου προτεινει καποιο καλο! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Giorgio, Τα SEIKO SKX έχουν Fat spring bars με πάχος στα 2.50mm. Υποθέτω ότι το 2.0mm θα σε ικανοποιήσει.

http://www.ebay.com/itm/2-0mm-Stainless-Steel-Fat-Spring-bar-Watch-Parts-Wristband-20pcs-SDF-NEW-/151664860122?var=&hash=item234fee1bda:m:m4SYp_WGnphkum4lPSneOBQ

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τα 2.50mm έχουν Spring bar End στα 1.2mm ενώ τα 2.0mm στα 0.8mm και ίσως να έχει έναν μικρό τζόγο.

Αν δε κατέβεις σε spring bars με πάχος 1.78mm τότε το Spring bar End, λεπταίνει ακόμα περισσότερο.
Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις τον πωλητή! (Αν ξέρει!)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Μάιος 21, 2016, 13:19:08 μμ »

1. Λαδάκι ή γράσσο σιλικόνης (ή σως για να... γλυστράει!)
2. Άστες μόνιμα πάνω στο Obris και πάρε άλλες για το ρολόι.

Γιώργο, πρόσεξε:
Αν πάρεις πιο λεπτές μπαρέτες, πρέπει να έχουν τη σωστή διάμετρο στο άκρο τους (1.2mm ή 1.1mm, όπως έγραψε κι ο Iron):

Στη φωτό, τις μεσαίες δηλαδή. (Δεξιά είναι οι ΟΕΜ). Νομίζω στο ebay έχει τέτοιες ο πωλητής wjean28 ή κάπως έτσι.

Λάθος άκρα και κακή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσουν (με τον καιρό) σε παραμόρφωση στις οπές των lugs!:

Γνώμη μου είναι να κρατήσεις το πάχος στα 2.5mm. Η Seiko κάτι ξέρει που βάζει fat μπαρέτες στα καταδυτικά της.
Οι λεπτότερες μπαρέτες στραβώνουν πιο εύκολα και, ή θα κάνουν χειρότερη ζημιά στις οπές, ή μπορεί και να βγουν ξαφνικά.
Θα μου πεις "μήπως υπερβάλλεις ρε Λέοντα..." Θα σου πω: Μία φορά θα γίνει η στραβή, και θα πιαστεί κάπου ο καρπός σου.
Και να δεις που θα είσαι και στη θάλασσα. Και θα χάσεις και το ρολόι. Murphy's Law...  -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Μάιος 21, 2016, 13:23:54 μμ »
Επειδη ηθελα και γω ο ιδιος να κανω τις αλλαγες μονος μου, με προτροπες παιδιων εδω μεσα, αγορασα το bergeon 6767-f.. Περιπου 20€ μου κοστισε απ το amazon..Αν και οι αλλαγες γινονται  πλεον με σχετικη ευκολια, προσπαθω εδω και 2 μερες να περασω τον κ@λομπρασελε στο invicta αλλα μου χει σπασει τα νευρα και δεν μπορω με τιποτα γιατι το τελικο του τμημα του μπρασελε με το λογοτυπο πρεπει να εφαπτεται απολυτα στην κασα και δεν μπορω να το ευθυγραμμισω! :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions