Αποστολέας Θέμα: Αντίγραφα NH34/35/36  (Αναγνώστηκε 515 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Αντίγραφα NH34/35/36
« Απάντηση #30 στις: Αύγουστος 14, 2026, 14:24:02 μμ »
Για αδυναμίες των ΕΤΑ, δεν ξέρω αν θα τις χαρακτήριζα έτσι. Δεν είμαι μάστορας για να το πω αδυναμίες. Θα κρατούσα το βελτιώσεις.
Η sellita πάντως έχει κάνει άλματα και στο κομμάτι των πωλήσεων και των βελτιώσεων.
Τώρα έχει μηχανή με power reserve 65 ωρών.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αύγουστος 14, 2026, 21:07:11 μμ »
Τιποτα απολύτως δεν βελτιώσε η σελιτα ίσα ίσα ειχε προβλήματα με τα γρανάζια στην sw 200.
Κ οι 2 μηχανές(ετα-σελιτα) έχουν ενα θέμα με το κούρδισμα.
Οχι τοσο σοβαρό όσο ακούγεται βεβαια.
Καλός ο sw 200 2 αλλα εχει αργήσει καμια 10ετια να βγει...
Δεν το λες κ άλματωδη εξέλιξη...
friendly
1
funny
0
like
4
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
george_,dsmlogger,Ef.orange,Dante80,
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σήμερα στις 00:40:15 »
Καλησπέρα κι από εμένα!  :) Αυτό που αναφέρει ο @Badass Gentleman είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, τίποτα περισσότερο. Η αχίλλειος πτέρνα της ΕΤΑ όπως το παράδειγμα της συζήτησης για 2824. Το είπε και νωρίτερα ο @george_ ως γενικότερη εικόνα σε σχέση με sellita, δεν προσφέρει κάτι το 1 ή τα 100 ρουμπίνια. ( μου κάνει εντύπωση, έπρεπε να το πει και νωρίτερα ο φίλος @nikonian , γιατί ξέρω πως γνωρίζει και έχει δουλέψει με 2824 και με ιδιαίτερη αγάπη στις 2892).

Όπως κι αν έχει, προσωπικά πάντα, λέω πως πρέπει να κρατήσουμε την παρακάτω πρόταση, και μόνο. Όσοι έχουν δουλέψει με μια απλή απλούστατη 2824 γνωρίζουν το αδύναμο σημείο της στο κούρδισμα.

[όλη αυτή η όμορφη συζήτηση, γιατί να χαθεί; ας τοποθετηθεί στο σωστό νήμα περί ΕΤΑ & Sellita ].

Τιποτα απολύτως δεν βελτιώσε η σελιτα ίσα ίσα ειχε προβλήματα με τα γρανάζια στην sw 200.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σήμερα στις 08:49:37 »

Πράγματι το πρόβλημα με το κούρδισμα δεν λύθηκε. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και το μοναδικό. Δεν θα ανέβαζε το κόστος της κατασκευής η Sellita , προσθέτοντας jewels αν δεν είχε παρατηρήσει φθορές σε μακροχρόνια χρήση.
 ( Σημ. Εγώ έχω κι άλλο ένα άλυτο πρόβλημα με τις ΕΤΑ και τους κλώνους τους. Δεν μπορώ να ρυθμίσω το beat error, όπως κάνω σε Seiko, Miyota, γιατί πρέπει να λυθεί το μισό ρολόι)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σήμερα στις 10:37:04 »
Πράγματι το πρόβλημα με το κούρδισμα δεν λύθηκε. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και το μοναδικό. Δεν θα ανέβαζε το κόστος της κατασκευής η Sellita , προσθέτοντας jewels αν δεν είχε παρατηρήσει φθορές σε μακροχρόνια χρήση.
 ( Σημ. Εγώ έχω κι άλλο ένα άλυτο πρόβλημα με τις ΕΤΑ και τους κλώνους τους. Δεν μπορώ να ρυθμίσω το beat error, όπως κάνω σε Seiko, Miyota, γιατί πρέπει να λυθεί το μισό ρολόι)

Καλημέρα, @nikonian:) Τρίχες! (με το μπαρδόν), και ξανά τρίχες. Το ξέρεις καλά, πολύ καλά, πως δεν χρειάζεται το ρουμπίνι για μακροχρόνια χρήση (εσύ το λες ευγενικά περί μακροχρόνιας χρήσης), στην ουσία, είναι προσπάθεια της Sellita κάπως να ξεχωρίσει και, άντε, να δείξει στα αρχάρια χέρια πως: "κοίτα θα σε προσέξω εγώ!", λες πχ και για το beat error, όμως αυτό αφορά εσένα που γνωρίζεις, ένας αρχάριος αν ζορίσει μία 2824 ή 2892 και βλέπει την κορώνα ως βίδα που πρέπει να τερματίσω και να την καρφώσω στον τοίχο, θα την πάρει γρήγορα στα χέρια. Πες μου αν είμαι κάπου λάθος. Ένας πιο έμπειρος φίλος του ρολογιού ξέρει πως μία ΕΤΑ είναι πραγματικά αθάνατη με τις όποιες αδυναμίες που και αυτή έχει, ασφαλώς. Με σωστή χρήση και συντήρηση δεν θα σταματήσει ποτέ, δεν θα χάνει τίποτα. Πες αν είμαι λάθος και στα επόμενα, άνθρωποι είμαστε.

Η Swatch G. είπε να κλειστεί στον χρυσό της πύργο, τα έβαλε κάτω και μάζεψε την ΕΤΑ, θυμόμαστε όλοι πως αυτό έγινε σταδιακά, [2014-15 (75%), 2016-17 (65%), 2018-19 (55%)], η COMCO της είπε στην ουσία, τέρμα τα παιχνίδια. Γνώριζαν όλοι πως η Sellita θα έχει απότομα τρελά κέρδη ως ανεξάρτητος προμηθευτής με πραγματική τεχνογνωσία και όχι ως απλός μικρός συναρμολογητής, πρέπει κάπως να αποβάλλει από επάνω της τη λέξη κλώνος, (γι' αυτό ήδη βλέπουμε υπέροχα πράγματα από αυτή και θα δούμε ακόμα περισσότερα).

Η ΕΤΑ θα είναι πάντα η, σχεδόν, άφταστη βιομηχανική βάση, την αντέγραψαν οι πάντες, βάζω χρυσό ρότορα με υπέροχη χάραξη Ef.orange και την βελτίωσα. Η μοναδική εταιρεία που πέρασε ακτινογραφία την κάθε ΕΤΑ και έκανε θαύματα είναι η Omega. Σε δεύτερη θέση από πολύ μακριά την βλέπει μάλλον η Longines με τις μοναδικές της ρυθμίσεις, στην τρίτη θέση και πολύ πολύ μακριά επίσης, θα έβαζα την TAG παρέα με την έφηβη Nomos που είναι από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική που έχει επενδύσει τεράστια κεφάλαια σε πραγματική γνώση/έρευνα με σοβαρές και μόνιμες συνεργασίες με τεχνικά πανεπιστημιακά τμήματα κλπ κλπ. Τέλος πάντων, πολλά πάρα πολλά μπορούμε να αναζητήσουμε, να θυμηθούμε για όλη αυτή την ιστορία και ναι, αξίζει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions