Αποστολέας Θέμα: Πώς πωλούνται τα καινούργια ρολόγια από τα καταστήματα στην Ελλάδα?  (Αναγνώστηκε 262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος abaroth

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα σας,

Δεν έχω αγοράσει πότε καινούργιο ρολόι πάνω από 1κ+ στην Ελλάδα και πρόσφατα πήγα να δοκιμάσω σε καταστήματα του κέντρου.
Εξεπλάγην όταν μου είπαν ότι το ρολόι που ήθελα δεν υπάρχει σε κλειστό κουτί αλλά μόνο αυτό τις βιτρίνας.
Μου είπαν ότι έχουν ένα και ότι όταν αυτό πουληθεί θα φέρουν άλλο.

Εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ κουλό. Θα δώσω δηλαδή 1.5+ για το ρολόϊ στην βιτρίνα που το έχουν πειράξει πόσα χέρια?

Δεν ξέρω αν είμαι περίεργος ή έτσι λειτουργούν τα καταστήματα εδώ.
Μόνο ένα κατάστημα μου πρότεινε να δώσω κάποια προκαταβολή και μου φέρουν καινούργιο κλειστό.

Ποια είναι η εμπειρία σας? Έτσι αγοράζετε συνήθως κάποια ακριβότερα ρολόγια?
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,Ef.orange,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Καλησπέρα σας,

Δεν έχω αγοράσει πότε καινούργιο ρολόι πάνω από 1κ+ στην Ελλάδα και πρόσφατα πήγα να δοκιμάσω σε καταστήματα του κέντρου.
Εξεπλάγην όταν μου είπαν ότι το ρολόι που ήθελα δεν υπάρχει σε κλειστό κουτί αλλά μόνο αυτό τις βιτρίνας.

Εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ κουλό. Θα δώσω δηλαδή 1.5+ για το ρολόϊ στην βιτρίνα που το έχουν πειράξει πόσα χέρια?

Μόνο ένα κατάστημα μου πρότεινε να δώσω κάποια προκαταβολή και μου φέρουν καινούργιο κλειστό.

Προχώρα άφοβα, δεν μπαγιατεύουν τα ρολόγια στη βιτρίνα. Προσωπικά αν ήθελα κάτι πολύ, δεν θα είχα υπομονή να περιμένω για κλειστό.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vded,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Συνήθως αν υπάρχει ενα και μόνο κομμάτι στη βιτρίνα το πουλάνε κανονικά για καινούργιο (και ειναι)
Εχω πάρει αρκετά έτσι , δεν με ενοχλεί
Αν έχεις υπομονή να περιμένεις κλειστο οκ . Αλλά θα το φερουν στην επόμενη παραγγελία που θα κάνουν για την μάρκα στο μαγαζί τους .
Πολύ σπάνια (εμένα δεν μου έχει τύχει) να κάνουν ειδική παραγγελία για σένα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vded,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος CyanBlue

• Member
  • **
  • G Maniac
    • Προφίλ
Καλησπέρα σας,

Χαιρετώ και αντιλαμβάνομαι απολύτως ότι λές - και δεν αφορά μόνο τα ρολόγια αλλά πολλά άλλα αγαθά κάποιας αξίας.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως η αγορά είναι εδώ και καιρό... στεγνή. Ας πούμε για παράδειγμα πως αγοράσω τα Χ Ψ Ω μοντέλα
της Φ εταιρίας. Η αντιπροσωπεία απαιτεί ή να προεξοφληθεί ή να πληρωθεί ένα μεγάλο ποσό της συνολικής (χονδρικής) τιμής.
Τι ίδιο θα συμβεί και με την Ω εταιρεία με τους αντίστοιχους κωδικούς που θέλω να φέρω στο κατάστημα. Οπότε δημιουργείται πρόβλημα
καθώς (ειδικά τα τελευταία χρόνια) δεν υπάρχει ρευστότητα, δεν υπάρχει τραπεζική πίστωση.

Άρα εγώ, (ως καταστηματάρχης) θα πρέπει να περιμένω πουληθούν όσα έχω ήδη για να ξεπληρώσω σε συγκεκριμένο χρονικό διάσυημα
τους προμηθευτές μου. Σε πολλές περιπτώσεις δεν θα δεις καν το ρολόι και θα στο φέρουν κατόπιν προκαταβολής.
Είδη αξίας που δεν έχουν συχνή ζήτηση, ειδικά σε "περιφερειακα" καταστήματα είναι δύσκολο να κρατιούνται σε στοκ.
Έτσι πολλά από αυτά έχουν πλέον περισσότερες πολήσεις μέσω διαδικτύου, καθώς και πολλά χωρίς καν φυσικό κατάστημα
καθώς παραγγέλνουν στην αντιπροσωπεία, αφού δεχθούν την παραγγελία, χωρίς να στοκάρουν. Εκεί εμφανίζονται και οι εκπτώσεις.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vded,
No reactions
Χρόνος: Mπορείς να τον μετρήσεις αλλά ποτέ να τον κερδίσεις!

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
Καλημέρα, @abaroth:)  Θίγεις ένα πολυδιάστατο θέμα και δεν αφορά μία μόνο χώρα, ως ξεχωριστό ή μοναδικό παράδειγμα, ούτε ένα συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν είναι απλό ως θέμα είναι κάτι πιο σύνθετο και πρέπει να επεκταθούμε.

Πριν πω προσωπική άποψη να αναφέρω πως και εδώ στο φόρουμ έχουμε πολυταξιδεμένους φίλους, μέλη όπου ταξιδεύουν διαρκώς ή και μέλη όπου ζουν μόνιμα ή μεγάλα διαστήματα στο εξωτερικό. Επίσης, αξίζει να διαβάσουμε και απόψεις μελών με πολύχρονη εμπειρία όπως ο αγαπημένος φίλος @Giorgos_I, που μέσα από τη συζήτηση θα μας μεταφέρει και σε άλλες δεκαετίες, σε καταστήματα εντός κι εκτός Ελλάδας, άλλες τιμές άλλες εποχές άλλο κοινό.

Δεν ξέρω σε ποια ηλικιακή κατηγορία βρίσκεσαι, θα έλεγα αρχικά μερικά παραδείγματα, μερικές εικόνες. Ένας νέος, μπαίνει στο πρώτο Public και χτυπάει το πιο τούμπανο Apple watch, κάποιος άλλος νεαρός, πάει με λιγότερο μαζεμένο χαρτζιλίκι και χτυπάει τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά σε smartwatch άλλων εταιριών. Κάποιος αρκετά πιο ψαγμένος ή συγκεκριμένης περίπτωσης πχ αθλητικός μανιώδης…, πάει για πολύ πιο εξειδικευμένο στόχο και σαφώς πολύ ακριβότερο κοκ. Αυτή είναι μία πρώτη εικόνα στο 2026.

Άλλος μικρόκοσμος, όπως εδώ, σε ένα φόρουμ. Κάποιοι, συνήθως μεσήλικες, με αγάπη για το ρολόι, έχουν σχηματίσει ομάδες όπου λένε τον πόνο τους και που η ενασχόληση τους έφτασε. Εδώ μιλάμε κυρίως για χομπίστες όπου εξαντλούν χρόνο, χρήματα, λογική, πέρα από τα όρια όπου θα έθετε ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Θέλω να πω δηλαδή από την αρχή πως δεν είναι τοπικό ως φαινόμενο, δεν αφορά συγκεκριμένο οικονομικό όριο ή περιθώριο, χώρα ή άνθρωπο.

Στο δια ταύτα τώρα. Όλο αυτό που περιγράφεις παραπάνω δεν αφορά μόνο την Ελλάδα της κρίσης αλλά σχεδόν παντού στον κόσμο, η διαφορά είναι στη διαχείριση πώλησης και το αγοραστικό κοινό που απευθύνεται. Για παράδειγμα, ένα Swatch των 50 ευρώ θα το πάρω σφραγισμένο, ένα Casio επίσης. Άλλο εκτεταμένο φαινόμενο, είμαστε, μάλλον, από τους πρωταθλητές σε διαδικτυακούς μαραθωνίους. Και εμείς οι ρολογόφιλοι, μάλλον, το έχουμε τερματίσει ως συνήθεια πλέον, μην πάμε μακριά: Chrono24 και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Πλέον το σύνηθες, πάμε δοκιμάζουμε φεύγουμε παραγγέλλουμε, κατάθεση και τσουπ σφραγισμένο το νέο μας όνειρο.

Στη χώρα μας είναι αρκετά συνηθισμένο να αγοράζουμε και ρολόι βιτρίνας. Βέβαια, ένας πιο έμπειρος φίλος του ρολογιού γνωρίζει πού και πότε, γνωρίζει καταστήματα και ρολόι πριν από οποιαδήποτε αγορά. Ένας άπειρος θα πέσει σε λάθη πολύ πιο εύκολα, είτε σφραγισμένο είτε όχι. Η δική μου μικρή εμπειρία λέει πως αυτό γίνεται παντού, όχι μόνο Ελλάδα. Η πρακτική είναι ίδια αλλά και οι δυνατότητες της κάθε αγοράς, ανά την Ευρώπη ως παράδειγμα, διαφορετικές. Άλλο να αγοράσω ένα ρολόι από την πανέμορφη Σαντορίνη κι άλλο από το κέντρο του Λονδίνου στα γρήγορα, σε ένα τοπικό μαγαζί που πέτυχα ως πεζός τρώγοντας σουβλάκι ή από ένα άγνωστο βουνό της Ελβετίας, από ένα χωριό με αγελάδες. Ανάποδο το παράδοξο;

Γενικότερα; θα έλεγα: μεγάλες αλυσίδες, μεγάλα ονόματα, έχουν και εκθεσιακά αλλά περισσότερες δυνατότητες στο να φέρουν στο πιάτο μας το άγγιχτο. Ένα μικρό ανεξάρτητο κατάστημα με περιορισμένο στοκ θα δώσει τις δικές του εναλλακτικές στον πελάτη. Μην ξεχνάμε πως για τον πωλητή και οι 2 περιπτώσεις είναι πώληση ως καινούριου με την ίδια ακριβώς εγγύηση. Ακόμα και στα ρολόγια πολυτελείας θα δούμε μία σχεδόν ίδια εικόνα αλλά βέβαια εκεί μιλάνε άλλες εγγυήσεις.

Μην κουράζω παραπάνω. Ναι, πιστεύω πως είναι λογικότατο να μας ενοχλεί το κάθε εκθεσιακό κομμάτι. Άγνωστη η κατάστασή του, κι ας μου ορκίζονται στον Δία. Μου αφαιρούν την χαρά να φορεθεί πρώτη φορά στον δικό μου καρπό, να αφαιρέσω εγώ τα προστατευτικά του αυτοκόλλητα και να ...μυρίσω το κουτί του, να πατήσω πρώτος το start. Με λίγα λόγια η διαδρομή: εκθεσιακό, βιτρίνα και ποια βιτρίνα; επιλογή, να δούμε κύριε για κλειστό κομμάτι από το στοκ, από άλλο μας κατάστημα, από συνεργάτες κλπ κλπ. Πληρώνουμε λιανική για το ίδιο πράγμα, ε, θα επιλέξω το σφραγισμένο, λογικό. Αν όχι, θα ζητούσα πχ έκπτωση αν είναι λογική ως απαίτηση ή κάποιο έξτρα κίνητρο ώστε να το επιλέξω.

Όπως κι αν έχει, θα ήθελα κι εγώ να ακούσω σχετικές γνώμες από εμπειρότερους φίλους. Ωραίο θέμα!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
.......
Επίσης, αξίζει να διαβάσουμε και απόψεις μελών με πολύχρονη εμπειρία όπως ο αγαπημένος φίλος @Giorgos_I, που μέσα από τη συζήτηση θα μας μεταφέρει και σε άλλες δεκαετίες, σε καταστήματα εντός κι εκτός Ελλάδας, άλλες τιμές άλλες εποχές άλλο κοινό.

.................

Προσπαθείς να πεις ότι είμαι ηλικιωμένος ?  :o Δεν σου μιλάω, σε παύω από φίλο  :D :D :D :D :D :D

Επειδή το θέμα θέλει ανάλυση και επέκταση με παραδείγματα, ανα δεκαετία, θα επανέλθω .......δριμύτερος.  8)

Οσοι ΔΕΝ αντέχουν, ας διαγραφούν από ..........μέλη.   ;D
friendly
0
funny
1
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
CyanBlue,
Members reacted like:
CyanBlue,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Εγώ να επισημάνω μόνο πως ένα ρολόι που βρίσκεται καιρό στη βιτρίνα, αν έχει lume, μειώνεται σίγουρα η διάρκεια ζωής του. Επίσης αν πρόκειται για ρολόι με bezel αλουμινίου ξεθωριάζει το χρώμα. Σε μικρότερο βαθμό επίσης μπορεί και να πατινάρει το καντράν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Προσπαθείς να πεις ότι είμαι ηλικιωμένος ?  :o Δεν σου μιλάω, σε παύω από φίλο  :D :D :D :D :D :D

Επειδή το θέμα θέλει ανάλυση και επέκταση με παραδείγματα, ανα δεκαετία, θα επανέλθω .......δριμύτερος.  8)

Οσοι ΔΕΝ αντέχουν, ας διαγραφούν από ..........μέλη.   ;D
Ωχ
Διαγράφομαι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος CyanBlue

• Member
  • **
  • G Maniac
    • Προφίλ
Να προσθέσω εδώ, πως (αν δεν αναφέρεστε σε ελιτίστικες καταστάσεις "υψηλής ορολογοποιίας" σε βελούδινα σφραγισμένα κουτιά
που θα ανοίξουν μετά από ραντεβού και αποστείρωση χεριών), τα ρολόγια ηλιακής φόρτισης μικρής ή μεγάλης αξίας πρέπει να βγουν κάποια στιγμή
από το κουτί τους και να εκτεθούν σε φως (ηλιακό ή τεχνητό). Από την άλλη τα ρολόγια για τους πωλητές είναι απλά προϊόντα προς πώληση.

Έχω αγοράσει (πολυπόθητο) ρολόι που ήταν μάλλον μήνες σε βιτρίνα, με δαχτυλιές και σημαδάκια (μπίχλας) στο κρύσταλλο.
Δεν πτοήθηκα καθώς ήταν δυσεύρετο, ακριβό (για τη δική μου τρύπια τσέπη) σχεδόν στη μισή αρχική τιμή, ενώ είχε όλα του τα συνοδευτικά
και φυσικά την εγγύησή του. Το αγόρασα, το καθάρισα με αγάπη και το απολαμβάνω και που το κοιτάζω μόνο.
Σημασία έχει να απολαμβάνουμε ότι μας δίνει χαρά. Είναι φορές αν πρέπει να περιμένω, χαλιέμαι και μου περνάει.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,trelovet,
No reactions
Χρόνος: Mπορείς να τον μετρήσεις αλλά ποτέ να τον κερδίσεις!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
..........................
Σημασία έχει να απολαμβάνουμε ότι μας δίνει χαρά.
.........................

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Σε μοντέλα εως 2-3.000 ευρω η εμπειρία μου μου λέει ότι υπάρχει στοκ στο μαγαζί και παιρνεις καινούργιο
Ειδικά αν είσαι και παλιός και καλός πελάτης
Σε πιο ακριβά μοντέλα και όσο ανεβαίνει το κοντέρ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν μόνο το κομμάτι της βιτρίνας
Πόσα να βάλουν στοκ και για πόσο .Ακόμα και οι μπουτίκ.  Εξάλλου κι αυτό στη βιτρίνα πρέπει να πουληθεί .
Εκεί κάνεις την επιλογή σου , ζητάς να σου παραγγείλουν καινούργιο και να περιμένεις ή παίρνεις το εκθεσιακό (που λογικά έχει και καλύτερη έκπτωση)  και ικανοποιείς το καταναλωτικό σου οίστρο
Εγω συνήθως κάνω το δεύτερο επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει στοκ και ξενερώνω να περιμένω  . Εξω μπορεί να ειναι αλλιώς , δεν έχω εμπειρία
Μου έχει τύχει σε MIDO βιτρίνας να εχει ξεραθεί το δερμάτινο λουράκι και να κάνει ρωγμές . Μου παρήγγειλαν αμεσα καινουργιο που ήρθε σε 15 μέρες και όλα οκ
Και κάποια άλλα μικροθέματα που σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ασήμαντα ή διορθώθηκαν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions