Αποστολέας Θέμα: Ρολόγια διακοπών  (Αναγνώστηκε 436 φορές)

chris70, Giorgos_I και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ρολόγια διακοπών
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 10, 2026, 14:15:03 μμ »
Ξέχασα να ρωτήσω, το λουράκι είναι αυτό που έκαψε πέρυσι η αλμύρα, καλά θυμάμαι; πάντως δείχνει τέρμα vintage. [με το γράμμα του νόμου όμως, έχει παραδώσει πνεύμα, και παραμένει ως μία όμορφη καθημερινή πινελιά. Έτσι τουλάχιστον νομίζω]

@Ef.orange

Χαίρομαι που το θυμάσαι !  ???

Οχι, είναι άλλο.

Αυτό που "έκαψε" η αλμύρα, ξεπλύθηκε συντηρήθηκε με κρέμα δέρματος και επανήλθε πλήρως και εξυπηρετεί το ......χρυσό  :D :D :D :D :D Casio Duro.
Η ποιότητα αυτού του δερμάτινου είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, είναι μαλακό σαν βελούδο. Το είχα πάρει από οτον @yannisb .( Το Casio έμεινε από μπαταρία, αλλά θα το δω από Οκτώβριο. Χρυσό ρολόι το καλοκαίρι ? ΠΟΤΕ !!!! ).

Ακολουθούν φωτό μόλις ολοκληρώσω κάτι επείγουσες εργασίες. Εχω διαλύσει το σπίτι ( από μηχανοσίφωνα αποχέτευσης ( καθάρισμα - τσιμεντάρισμα ), ντουλάπια, συρταριέρες, καζανάκια, τραπέζι βεράντας teak, μηχανικός καθαρισμός πλυντηρίων και αποστείρωση, κλπ. ) και πρέπει να τα επαναφέρω.

Μετά θα πάω στο νησί για season, ( έτσι δεν λένε οι νεαροί που πάνε και δουλεύουν ? ), όπου θα ξανακάνω τις αυτές εργασίες και εκεί.

Ο Αντώνης @pugman πάντα εκτιμά αυτές τις οικιακές εργασίες , που εννοείται κάνω πάντα εγώ μόνος μου. Οι "μάστορες" που κυκλοφορούν, είναι για ...............

Και πήρα και μπαταρία για το Swatch GMT.

Με ένα κτύπημα, δείχνει την δεύτερη ώρα όπως και τα am - pm.  ;D

To Casio, είναι ακόμα σε χειμερινή ώρα, εδώ και .............2 χρόνια.  :D :D :D :D

friendly
2
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
pugman,Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 10, 2026, 14:36:05 μμ »
Πάει αυτό το δερματινο λουρακι, σε καταδυτικό?
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 10, 2026, 17:05:13 μμ »

Αν δεν κάνει καταδύσεις, πάει !  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 10, 2026, 21:28:44 μμ »
Ναι, η αλήθεια @Giorgos_I  είναι οτι εκτιμώ κ σέβομαι τους ανθρώπους που πιάνουν τα χέρια τους κ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις όποιες εργασίες συντήρησης - επισκευής μόνοι τους. Δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας, είναι κ θέμα ποιότητας μια κ όπως πολύ σωστά είπες πολύ δύσκολα βρίσκεις σωστούς μάστορες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 10, 2026, 22:50:01 μμ »
Ναι, η αλήθεια @Giorgos_I  είναι οτι εκτιμώ κ σέβομαι τους ανθρώπους που πιάνουν τα χέρια τους κ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις όποιες εργασίες συντήρησης - επισκευής μόνοι τους. Δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας, είναι κ θέμα ποιότητας μια κ όπως πολύ σωστά είπες πολύ δύσκολα βρίσκεις σωστούς μάστορες.

Αντώνη,

α. Δεν βρίσκεις πλέον "μάστορες" με την έννοια της τέχνης και της τεχνικής.
β. Αν, λέω αν βρείς, τα ποσά που ζητάνε είναι εκτός πραγματικότητας, και η δουλειά γίνεται σάτρα - πάτρα.

Πχ μου έβγαλε υγρασία πίσω από ένα ντουλάπι της κουζίνας, το άνοιξα, το στέγνωσα, το πέρασα 2 χέρια Revinex ( ανα 24-ωρο ), στέγνωσε, το πέρασα και 2 χέρια Hyper Desmo ( ανα 24-ωρο ), για να "τραβάει" και πλέον θα "ντυθεί" και με φύλλο Depron ( μόνωση 6 χιλ ) , θα επενδυθεί με αυτοκόλλητο ντουλαπιου, και θα κλείσει. 6 ημέρες εργασίες. Ο μάστορας, θα το έκανε, αντε σε δύο, και ΔΕΝ θα γινόταν σωστά ! Χώρια την χρέωση ! Πόσο ? 200, 250 ? Συν τα υλικά ?

Ταυτόχρονα αναζητήθηκε η πηγή του κακού, που τελικά είναι η αποχέτευση του πλυντηρίου ρούχων, εσωτερική στον τοίχο αυτό, το εντόπισα και πλέον προχωρώ στην αποκατάσταση της αποχέτευσης. Χιτώνιο μέσα στην σωλήνα ( εντοιχισμένη ) και δρομολόγηση μέχρι το σιφώνι. Αποφυγή διαρροής στα ήδη υφιστάμενα τριχοειδή.

Ποιος μάστορας θα τα κάνει αυτά ? Με τι κόστος ?

Για τον καθαρισμό του μηχανοσίφωνα αποχέτευσης και τσιμεντάρισμα - αποκατάσταση διαμόρφωσης ροής, δεν το συζητώ ! Ο "αχόρταγος"  ;D ζήτησε 120 Ε + ΦΠΑ για τον καθαρισμό - 20 λεπτά εργασία. Δεν μιλάμε για απόφραξη. Μιλάμε για ετήσια συντήρηση - ξέπλυμα. Πόσο θα πήγαινε αυτό ? Και το τσιμεντάρισμα με beton ταχείας πήξεως ? Διαμόρφωση επιφανειών ροής ?

Κανένας δεν κάνει πλέον ποιοτικη εκ βάθρων εργασία. Βασικά οι περισσότεροι "τεχνίτες" πλέον, δεν ξέρουν .........Ελληνικά ( μπηχτή !  :D :D :D ) και αν υποδείξεις τον τρόπο εργασίας, σε βγάζουν άσχετο, γιατί εκείνοι έχουν τελειώσει το ΜΙΤ και τα ξερουν ΟΛΑ !   :(

Αναιδείς, χυδαίοι, τρισάθλιοι, που τους ταϊσαμε και πλέον μας δίνουν .........εντολές.

Καλύτερα μόνος μου, για να γίνονται οι επισκευές / συντηρήσεις ΣΩΣΤΑ !

Εχω δεκάδες παραδείγματα, αλλά επειδή εδώ μιλάμε για ρολόγια διακοπών, θα πάρω

1-2 για βουτιές,
1-2 για βόλτες το απόγευμα, και
1 ( Rolex GMT ) για τις βραδυνές εξόδους.  ;D
Και μερικά, απλώς για να τα πάρω.  ;)

Αν μην παρασύρεται κανείς με τον αριθμό. Ρολόγια χαμηλής αξίας είναι , εκτός του Rolex, που είχε αγοραστεί το 1994 1.820 Ε. Και τώρα κάνει 10.000+ επειδή κάποιοι περιμένουν ουρά και παρακαλάνε. Εμείς τους χαλάσαμε !
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
pugman,
No reactions
Members reacted like:
CyanBlue,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 10, 2026, 23:21:33 μμ »
Επειδή μιλάμε για ρολόγια διακοπών λοιπόν εμένα μου αρκεί ένα Orient Mako 1st gen.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος CyanBlue

• Jr. Member
  • *
  • G Maniac
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σήμερα στις 00:07:12 »
Καλημέρα, φίλε @Giorgos_I  !  :) Ρολόι διακοπών! Σχεδόν πάντα, η δική μου σκέψη καταλήγει σε ένα G-Shock, και κλασικά θα γίνω μίζερος, απεχθάνομαι τον ιδρώτα. Οπότε, G-Shock και καλό μου φθινόπωρο από τώρα. [στη δική σου περίπτωση, περιμένω πάντα βραδινές λήψεις με ρολογάρα Rolex. Τα πρωινά μπάνια κλπ δεν τα βλέπω...]

Από το στόμα μου το πήρες, αλλά είπα να μην πω τίποτα και με πουν... "κολλημένο"  ;D
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions
Χρόνος: Mπορείς να τον μετρήσεις αλλά ποτέ να τον κερδίσεις!

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σήμερα στις 00:30:27 »

Καλησπέρα, @george_  ! Μεγάλο θέμα αυτό και θα εκτεθεί ολόκληρη η κοινότητα.  :) Καταδυτικά άλλων εποχών, καταδυτικά συλλογής, καταδυτικά για σαλόνι που από το τζάμι αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο. Πριν από ελάχιστες ημέρες χάζευα κάτι ωραιότατα Rado με φουλ δέρμα και αμέτρητες ατμόσφαιρες. Δεν συνεχίζω, δεν το ξέρω ως θέμα για να επεκταθώ.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
george_,
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σήμερα στις 00:37:46 »
Καλησπέρα, @Giorgos_I:)  Στα δικά μου μάτια, και οι δύο εικόνες που έβαλες είναι υπέροχες! Μου αρέσει ακόμα και η εικόνα καταστροφής/μεγάλης ταλαιπώριας, σου μιλάει κυριολεκτικά. Βέβαια, γενικά ως θέμα είναι δύσκολο και δεν το κατέχω, ως αγορά μόνο και σκόρπιες γνώσεις σε δέρμα. Προσωπικά, έχω κρατήσει μία πηγή αγοράς διαδικτυακά, οικογενειακής επιχείρησης, όμως οι αγοραστικές επισκέψεις μου εκεί είναι αραιές διότι το άθλημα κοστίζει και δεν μπαίνεις για ένα λουρί. Τέλος πάντων, οι παρακάτω εικόνες είναι από τα οικονομικά και τίμια ισπανικά Diloy, 20 ευρώ από φυσικό κατάστημα, τέτοια βρίσκουμε μπαμ, κερωμένο δέρμα μοσχαριού χωρίς ραφή, σκούρο καφέ το συγκεκριμένο, 20 mm από πάνω μέχρι κάτω και 4mm πάχος (!). Το έχω επιλέξει αρκετές φορές και είναι τιμιότατο, σκουραίνει αρκετά γρήγορα και είναι ιδανικό ως καθημερινής χρήσης επάνω σε πολλά ρολόγια, αν και, βέβαια, αν πέσει επάνω κάνα περίεργο υγρό, δεν φεύγει εύκολα έως καθόλου. Δεν μου μύρισε ποτέ άσχημα, γι’ αυτό η επιλογή του ήταν πάντα τόσο εύκολη, απλώς γνωρίζεις από την αρχή πως είναι μία οικονομική εύκολη επιλογή, (και γρήγορης απελευθέρωσης μπαρέτα παρακαλώ, αμέ!).

@Ef.orange

Χαίρομαι που το θυμάσαι !  ???

Οχι, είναι άλλο.

Αυτό που "έκαψε" η αλμύρα, ξεπλύθηκε συντηρήθηκε με κρέμα δέρματος και επανήλθε πλήρως και εξυπηρετεί το ......χρυσό  :D :D :D :D :D Casio Duro.
Η ποιότητα αυτού του δερμάτινου είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, είναι μαλακό σαν βελούδο. Το είχα πάρει από οτον @yannisb .( Το Casio έμεινε από μπαταρία, αλλά θα το δω από Οκτώβριο. Χρυσό ρολόι το καλοκαίρι ? ΠΟΤΕ !!!! ).

Ακολουθούν φωτό μόλις ολοκληρώσω κάτι επείγουσες εργασίες. Εχω διαλύσει το σπίτι ( από μηχανοσίφωνα αποχέτευσης ( καθάρισμα - τσιμεντάρισμα ), ντουλάπια, συρταριέρες, καζανάκια, τραπέζι βεράντας teak, μηχανικός καθαρισμός πλυντηρίων και αποστείρωση, κλπ. ) και πρέπει να τα επαναφέρω.

Μετά θα πάω στο νησί για season, ( έτσι δεν λένε οι νεαροί που πάνε και δουλεύουν ? ), όπου θα ξανακάνω τις αυτές εργασίες και εκεί. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Ο Αντώνης @pugman πάντα εκτιμά αυτές τις οικιακές εργασίες , που εννοείται κάνω πάντα εγώ μόνος μου. Οι "μάστορες" που κυκλοφορούν, είναι για ............... (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Και πήρα και μπαταρία για το Swatch GMT.

Με ένα κτύπημα, δείχνει την δεύτερη ώρα όπως και τα am - pm.  ;D

To Casio, είναι ακόμα σε χειμερινή ώρα, εδώ και .............2 χρόνια.  :D :D :D :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σήμερα στις 00:48:19 »
Από το στόμα μου το πήρες, αλλά είπα να μην πω τίποτα και με πουν... "κολλημένο"  ;D

Καλησπέρα, @CyanBlue:) χαχα ναι, εγώ θα βγάλω το καλοκαίρι με G-Shock, ξεκάθαρα. Δεν μπορώ τον ιδρώτα, ξέρουμε καλά πως δεν υπάρχει τίποτα πιο μάχιμο από G-Shock. Νεράκι παντού άφοβα και συνεχίζω κύριος!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος CyanBlue

• Jr. Member
  • *
  • G Maniac
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σήμερα στις 00:54:40 »
Καλησπέρα, @CyanBlue:) χαχα ναι, εγώ θα βγάλω το καλοκαίρι με G-Shock, ξεκάθαρα. Δεν μπορώ τον ιδρώτα, ξέρουμε καλά πως δεν υπάρχει τίποτα πιο μάχιμο από G-Shock. Νεράκι παντού άφοβα και συνεχίζω κύριος!

Καλησπέρα φίλε μου! Έχουμε γνώση εμείς  :) Περισσότεο ιδρώτα από το καθημερινό DW-5600E [3229] δεν έχει δει ρολόι.
Σχεδόν 8 χρόνια μετά, το έβαλα στην άκρη για αλλαγή (1ης) μαπαταρίας. Λουράκι, άψογο ακόμα, bezel ένα crack στο κουμπί του light.
Όλα αυτά τα χρόνια, τα καλοκαίρια μια φορά κάθε 7-10 μέρες πλύσιμο με υγρό σαπούνι χεριών και μαλακή οδοντόβουρτσα. Αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Χρόνος: Mπορείς να τον μετρήσεις αλλά ποτέ να τον κερδίσεις!

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σήμερα στις 01:46:31 »

Σεβαστές οι απόψεις, με δύο παρατηρήσεις από μέρους μου.

α. Δεν με "βολεύουν" τα ψηφιακά καντράν. Θέλω, με διευκολύνουν τα αναλογικά. Και λέγοντας αναλογικά, εννοώ και με κοντράστ, ασπρο - μαύρο, που φαίνεται και από 5 μέτρα. Βίτσιο ? Μπορεί. Αλλά, ενα ψηφιακό, δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου.

β. Από βιτσιο, δεν αρκούμαι σε ένα ρολόι. Κάποτε φορούσα 24/7 ή το Rolex Submariner, ή το Rolex GMT. Και είχα και δύο Cartier, για νυκτερινές / αμπιγιέ, εμφανίσεις. Αλλά αυτά περάσανε, τα Cartier είναι αλλού, και τα  Rolex στην θυρίδα. Δεν μου "κάθεται" να φοράω ρολόι των ...........10.000+ Ε σε βάση 24/7. Για μια βραδυνή έξοδο ΟΚ, αλλά όχι  συνεχώς. Οπότε ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σήμερα στις 02:16:13 »
Καλησπέρα, @Giorgos_I:)  Στα δικά μου μάτια, και οι δύο εικόνες που έβαλες είναι υπέροχες! Μου αρέσει ακόμα και η εικόνα καταστροφής/μεγάλης ταλαιπώριας, σου μιλάει κυριολεκτικά. Βέβαια, γενικά ως θέμα είναι δύσκολο και δεν το κατέχω, ως αγορά μόνο και σκόρπιες γνώσεις σε δέρμα. Προσωπικά, έχω κρατήσει μία πηγή αγοράς διαδικτυακά, οικογενειακής επιχείρησης, όμως οι αγοραστικές επισκέψεις μου εκεί είναι αραιές διότι το άθλημα κοστίζει και δεν μπαίνεις για ένα λουρί. Τέλος πάντων, οι παρακάτω εικόνες είναι από τα οικονομικά και τίμια ισπανικά Diloy, 20 ευρώ από φυσικό κατάστημα, τέτοια βρίσκουμε μπαμ, κερωμένο δέρμα μοσχαριού χωρίς ραφή, σκούρο καφέ το συγκεκριμένο, 20 mm από πάνω μέχρι κάτω και 4mm πάχος (!). Το έχω επιλέξει αρκετές φορές και είναι τιμιότατο, σκουραίνει αρκετά γρήγορα και είναι ιδανικό ως καθημερινής χρήσης επάνω σε πολλά ρολόγια, αν και, βέβαια, αν πέσει επάνω κάνα περίεργο υγρό, δεν φεύγει εύκολα έως καθόλου. Δεν μου μύρισε ποτέ άσχημα, γι’ αυτό η επιλογή του ήταν πάντα τόσο εύκολη, απλώς γνωρίζεις από την αρχή πως είναι μία οικονομική εύκολη επιλογή, (και γρήγορης απελευθέρωσης μπαρέτα παρακαλώ, αμέ!).

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Λόγω μιας συγκυρίας, πριν 30 χρόνια, ρώτησα, διάβασα, ασχολήθηκα και έμαθα πάρα πολλά για το δέρμα.Τύπους, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, συντήρηση, χρήσεις.

Το δέρμα, είναι το υλικό που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος σχεδόν από την αρχή της ιστορίας του, και σε πάμπολλες χρήσεις. Από ένδυση, υπόδηση, στέγαση, προστασία, ασκιά, στεγάνωση, μετάδοση κίνησης, κλπ.

Στις αρχές, χωρίς επεξεργασίες, όπως ήταν φυσικό, σιγά - σιγά με τον πολιτισμό και τις δεξιότητες, εκμεταλλεύτηκε τις ιδιότητες, καταπολέμησε τα αρνητικά, και φτάσαμε στο σήμερα.

Το δέρμα, μετα την αφαίρεση από τον ιδιοκτήτη ( ζώο  :) ), πρέπει να περάσει κάποιες επεξεργασίες αποτρέπουν την σήψη ---> καταστροφή.
Ταυτόχρονα, πρέπει να χορηγηθούν οι ουσιες που παρείχε το ζώο, για να διατηρηθει η απαλότητα και η ελαστικότητα - διάρκεια.

Τα δέρματα χωρίζονται στα full grain, αυτά δηλαδή που είναι ολόκληρο το πάχος του αρχικού δέρματος, και τα άλλα που το πάχος διαιρείται σε φλούδες, ανάλογα με την επιφάνεια απου επιθυμεί ο χρήστης, την εσωτερική απαλή, ή την εξωτερική ( του τριχώματος ) που είναι η "άγρια".

Το δέρμα, εφόσον επεξεργαστεί και συντηρηθεί σωστά, διαρκεί παραπάνω και από το καλύτερο συνθετικό υλικό.  ;)

Στα ρολόγια, πολλά λουράκια είναι απλώς φλύδες κολλημένες μαζί, το καλό εξωτερικά ( εμφάνιση ), το λιγότερο ποιοτικά ( αντοχή ), στο εσωτερικό σαν βάση.

Οταν το λουράκι είναι full grain σαν τα δικά μου, δηλαδή όλο το αρχικό πάχος, είναι το καλυτερο που μπορείς να πάρεις.

Αν το δέρμα δεν διαποτιστεί - βαφεί - λιπανθεί, είναι σαν σφουγγάρι,
............κερωμένο δέρμα μοσχαριού χωρίς ραφή, σκούρο καφέ το συγκεκριμένο, 20 mm από πάνω μέχρι κάτω και 4mm πάχος (!). Το έχω επιλέξει αρκετές φορές και είναι τιμιότατο, σκουραίνει αρκετά γρήγορα και είναι ιδανικό ως καθημερινής χρήσης επάνω σε πολλά ρολόγια, αν και, βέβαια, αν πέσει επάνω κάνα περίεργο υγρό, δεν φεύγει εύκολα έως καθόλου. Δεν μου μύρισε ποτέ άσχημα, γι’ αυτό η επιλογή του ήταν πάντα τόσο εύκολη, απλώς γνωρίζεις από την αρχή πως είναι μία οικονομική εύκολη επιλογή, (και γρήγορης απελευθέρωσης μπαρέτα παρακαλώ, αμέ!).
και αν πέσει κάτι επάνω, το .......ρούφηξε και δεν φεύγει. Αυτό αποφεύγεται με επεξεργασία που το αδιαβροχοποιεί.

Αν μυρίσει το δέρμα, σημαίνει ότι δεν έχει περάσει καλή επεξεργασία αποφυγής αποσύνθεσης, και με την υγρασία αποσυντίθεται και .......σαπίζει ---> μυρίζει.

Αυτά που αναφέρεις, Diloy, δεν τα γνωρίζω, θα μπώ να τα δώ. Πάντως, αν κάποιος θέλει λουράκια, εδώ ο φίλος @PIT φτιάχνει κατα παραγελλία πολλά δερμάτινα είδη

Γενικά, λουράκια δέρματος χρησιμοποιούνται σε ρολόγια αμπιγιέ, και όχι στα .......δράσης.

Αλλά εδω θα με μάλωνε ο φίλος μου οι Σπύρος @gerogian , που έχει όλα τα ρολόγια του PANERAI με δέρμα, και το καλύτερο ποιοτικά λουράκι που έχω δεί ποτέ, ήταν ένα δικό του.

Αρα, να θυμηθεί ο @george_ , ότι υπάρχουν ρολόγια καταδύσεων με ...........λουράκι  :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.