Αποστολέας Θέμα: Νέοπας στα μηχανικά ρολόγια με Longines Legend Diver 39mm  (Αναγνώστηκε 3781 φορές)

Wolf- και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Νέοπας στα μηχανικά ρολόγια με Longines Legend Diver 39mm
« Απάντηση #60 στις: Ιούλιος 29, 2026, 01:34:52 πμ »
Είναι πολλοί που κρατάνε τα quartz ρολόγια με ανοιχτή την κορώνα για να μην δουλεύουν και ξοδεύεται η μπαταρία.Ακομα και αυτό λάθος είναι,γιατί όπως είπε ο κος Γιώργος από πάνω, εισχωρεί σκόνη μέσα στον μηχανισμό που είναι πολύ χειρότερο από την αλλαγή μίας μπαταρίας κάθε λίγα χρόνια.
Για τα μηχανικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανοιχτής κορώνας

Και στα περισσότερα quartz, απλώς κάνεις hacking, το step motor δουλεύει, οπότε ΚΑΙ χαλάς την μπαταρία, ΚΑΙ χαλάς το hacking, ΚΑΙ βρωμίζεις τον μηχανισμό.

Αλλα, έχουν "απομόνωση" από την κορώνα, είναι αυτά που όταν τα πήραμε είχαν ένα διχαλο και την κράταγε ανοικτή.

Στα δικά μου πάντως, αν τραβήξω την κορώνα, ακούω το τικ-τικ, ( την σκαστρα αν ηταν turbo  :D :D :D :D  ) , απλώς, δεν περπατάει ο δευτερολεπτοδείκτης. Σε κάποια άλλα, αν είσαι ΠΟΛΥ προσεκτικός και ΠΟΛΥ σπαστικός, ( όπως εγώ ), θα δείς ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ  κίνηση, ( σαν άνθρωπο με νευρικό τικ ) στον δείκτη.

Οπότε, δεν ανοίγουμε κορώνες, στέμματα, σαμπάνιες και κονσέρβες τόνου. Τα αφήνουμε ως έχουν !  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος vded

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σήμερα στις 08:59:03 »
Καλημέρα στην παρέα, βρίσκομαι σε δίλημμα τις τελευταίες μέρες και θα ήθελα την άποψη σας.

Σκέφτομαι να χτυπήσω το black integrated rubber strap της Longines για το Legend Diver γιατί με το BoR bracelet το φοράω αποκλειστικά σαν καλό τώρα το οποίο σημαίνει 1-2 φορές το μήνα και δε το ευχαριστιέμαι, ενώ με το rubber strap θα γίνει πιο καθημερινό.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα, το βρήκα από το Αγγλικό site της Longines https://www.longines.com/en-gb/p/strap-black-synthetic-l682172263?srsltid=AfmBOor2Nzih3l3xRIJ-RG6otMNIJz1lHZpXJ1VZqelpVr5DvYl2NOaR κι εκεί έχει 160 λίρες. Μίλησα με τον Ιγγλέση που έχω πάρει το ρολόι και μου είπε 220€ με παράδοση 2 ως 4 εβδομάδες.

Κοίταξα λίγο και από third party αλλά δεν υπάρχει κανένα integrated και όσα βρήκα είναι απλά curved universal χωρίς να αγκαλιάζουν τέλεια την κάσα. Ναι μεν, οι τιμές είναι χαμηλότερες αλλά γενικά προτιμώ τα εργοστασιακά πράγματα, μου αρέσει το clasp που έχει το σήμα της Longines καθώς και όλα τα logos πάνω στο rubber strap.

Το μόνο που με κολλάει ακόμα και δεν έβαλα παραγγελία είναι η τιμή κι εδώ θα ήθελα την άποψη σας και τη βοήθεια σας. Μετά το Mido που το χρησιμοποιώ με το rubber strap του νομίζω ότι μου αρέσουν πολύ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My deepest fear is to get lost in the land of blind!

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σήμερα στις 12:20:25 »
Ωραίο φαίνεται..! Η τιμή είναι τσουχτερή αλλά μάλλον νορμάλ για μαμά ελβετικό. Εμένα το μόνο καουτσούκ που με έχει βολέψει ποτέ είναι αυτό στο formex reef...!  ΚΑΝΈΝΑ ΆΛΛΟ δυστυχώς...  και έχω δοκιμάσει πάρα πολλά...!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σήμερα στις 12:28:35 »
Ε, μαμά είναι, έχει τα προικιά του. ::)

Το θέμα είναι να αντέχει στις κακουχίες, αλάτια - ήλιο κλπ. οπότε ένα μαμά για έναν δύτη, ίσως είναι εγγύηση για .....πολυχρονεμένο λουράκι. Ειχε κανένας άλλος εδώ, για να έχεις μια εμπειρία του ?

Και εννοείται, ΔΕΝ μπλέκεις με παραγγελία από Αγγλία. Ασε την ευθύνη στον Ιγγλέση, η διαφορά τιμής δεν είναι τέτοια που δικαιολογεί αγωνίες - τελωνεία - καθυστερήσεις και στο τέλος και την εφαρμογή του / ποιότητα.

Αυτά ΙΜΟ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σήμερα στις 12:37:00 »
Κάτι τέτοιο δεν θα σου άρεσε;

https://finwatchstraps.com/collections/canvas-waterproof-sailcloth/products/sailcloth-waterproof-watch-strap?variant=48409784320324

Οι τιμές στα αυθεντικά έχουν ξεφύγει βλέπω.  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος vded

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Σήμερα στις 13:19:07 »
Ωραίο φαίνεται..! Η τιμή είναι τσουχτερή αλλά μάλλον νορμάλ για μαμά ελβετικό. Εμένα το μόνο καουτσούκ που με έχει βολέψει ποτέ είναι αυτό στο formex reef...!  ΚΑΝΈΝΑ ΆΛΛΟ δυστυχώς...  και έχω δοκιμάσει πάρα πολλά...!!!
Έχω ψάξει chrono, έχω φάει όλο το internet, δεν υπάρχει πουθενά αλλού πλέον των επίσημων διαύλων.
Να είμαι ειλικρινής, 100% ούτε εμένα με έχει βολέψει στο Mido αλλά όχι λόγω υλικού, αλλά επειδή ο καρπός μου κάθεται ακριβώς στο ενδιάμεσο τρίτης και τέταρτης τρύπας. Οπότε ξεκινάω στη τρίτη τρύπα το πρωί που ξυπνάω και κατά τη διάρκεια της μέρας που μεγαλώνει λίγο ο καρπός λόγω ζέστης, προπόνησης κτλ. το βάζω στη τέταρτη τρύπα. Αλλά οπτικά το λατρεύω!! Κι επειδή είναι εργοστάσιο ακόμη και όταν γυρίζω τον καρπό και βλέπω το "Mido" στο clasp μου αρέσει πολύ!

Ε, μαμά είναι, έχει τα προικιά του. ::)

Το θέμα είναι να αντέχει στις κακουχίες, αλάτια - ήλιο κλπ. οπότε ένα μαμά για έναν δύτη, ίσως είναι εγγύηση για .....πολυχρονεμένο λουράκι. Ειχε κανένας άλλος εδώ, για να έχεις μια εμπειρία του ?

Και εννοείται, ΔΕΝ μπλέκεις με παραγγελία από Αγγλία. Ασε την ευθύνη στον Ιγγλέση, η διαφορά τιμής δεν είναι τέτοια που δικαιολογεί αγωνίες - τελωνεία - καθυστερήσεις και στο τέλος και την εφαρμογή του / ποιότητα.

Αυτά ΙΜΟ.
Ναι, για αυτό ρώτησα κι εγώ, μήπως είχε κανένας άλλος από εδώ για να έχω ένα feedback πριν δώσω το 220αρι..
Σαφέστατα, η παραγγελία θα γίνει μέσω Ιγγλέση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέκω με Αγγλία.

Κάτι τέτοιο δεν θα σου άρεσε;

https://finwatchstraps.com/collections/canvas-waterproof-sailcloth/products/sailcloth-waterproof-watch-strap?variant=48409784320324

Οι τιμές στα αυθεντικά έχουν ξεφύγει βλέπω.  :(
Να είμαι ειλικρινής, όχι. Κάνει ένα τόσο όμορφο και ακριβό ρολόι (όπως το Speedmaster στη φωτογραφία) να φαίνεται φθηνό. Ακόμα και από τις φωτογραφίες φαίνεται η χαμηλή ποιότητα του (προφανώς εντελώς διαφορετική κλίμακα κόστους).
Εννοείται προσωπική μου τοποθέτηση, σε όποιον αρέσει είναι απολύτως αποδεκτό. 😊
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My deepest fear is to get lost in the land of blind!

Συνδεδεμένος CyanBlue

• Member
  • **
  • G Maniac
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Σήμερα στις 13:23:32 »
Όπως είχα πει πριν μέρες, το συνθετικό λουράκι θα μεταμορφώσει το ρολόι.
Θα το κάνει πιο σπορ, πιο άνετο, ελαφρύτερο και πιο χρηστικό. Αν σκέφτεσαι να κρατήσεις για καιρό ή για πάντα
(και γιατί να μην το ζήσεις δια βίου; Είναι διαχρονικό και πολύ καλοσχεδιασμένο ρολόι) η γνώμη μου είναι
να παργγείλεις το λουράκι μέσω αντιπροσωπείας. Κι εγώ είμαι της άποψης των αυθεντικών αξεσουάρ κι ας έχουν "αλμυρή τιμή"
σε σχέση με τρίτους κατασκευαστές. Εκτός του ότι ότι αισθητικά "δένει" υπέροχα ακόμα και στην πόρπη, είναι σίγουρα
πολύ καλής ποιότητας (αν και υπερτιμημένο κατά τη γνώμη μου καθώς υποψιάζομαι πως είναι προερχόμενο εξ ανατολής)
αλλά ως γνήσιο διαθέτει προδιαγραφές του κατασκευαστή που δε ρισκάρει το όνομά του.

Εύχομαι να το χαρείς και να το ζήσεις για πολλές δεκαετίες!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Χρόνος: Mπορείς να τον μετρήσεις αλλά ποτέ να τον κερδίσεις!

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Σήμερα στις 13:27:46 »
Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα....  για αυτό δεν εφαρμόζουν ποτέ καλά στον καρπό..!
 Το clasp στο Reef κάνει την διαφορά και εφαρμόζει τέλεια...
 ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions