Αποστολέας Θέμα: Sinn 556 I  (Αναγνώστηκε 33 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Sinn 556 I
« στις: Ιούνιος 19, 2026, 22:21:21 μμ »
Sinn 556 I

Χρωστούσα μία μικρή παρουσίαση. Το ρολόι που περίμενα, λοιπόν, είναι το Sinn 556i. το οποίο ήταν στην προσωπική μου λίστα από το 2020, κι αν κάνω μία σύντομη αναδρομή, το είχα σε σύγκριση με το Damasko DS30. Τότε είχαν και τα 2 ρολόγια μηχανή ΕΤΑ 2824-2. Είχαν, επίσης, ως αρχική επιλογή, δερμάτινο λουράκι για συγκράτηση τιμής, μάλιστα, αν θυμάμαι σωστά, το Damasko ήταν στα 1.000 ευρώ και το Sinn στα 1.100. Αν έκανες αρχική επιλογή με μπρασελέ έπρεπε να υπολογίσεις περίπου 500-600 ευρώ παραπάνω. Εδώ, όλοι οι κάτοχοι διαπίστωναν στην πορεία πως με μπρασελέ ήταν μονόδρομος. Δεν μπορούσες να ταιριάξεις κανένα άλλο από μόνος σου, αν το έκανες ήταν σκέτη παραφωνία και κατέστρεφες την εικόνα του ρολογιού αλλά και όσα πρεσβεύουν ως tool watch. Όσο είχαν συνεργασία αυτές οι 2 εταιρείες, τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα ως προς την επιλογή, κατόπιν τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους, με την Sinn να είναι σαφώς πιο αναγνωρίσιμη. Τεχνολογικά, θα έλεγα πως η Sinn έχει ξεφύγει κατά πολύ, ενώ από την άλλη, η Damasko παραμένει ισχυρή στα μέταλλα και στην όλη της μηχανική, αλλά ασφαλώς και σε πολλές σπουδαίες πατενταρισμένες εφαρμογές όπως πχ σε κορώνα και στην ice-hardened. Σε επίπεδο μηχανής, η Damasko προχώρησε σε in-house ενώ η Sinn σε Sellita.

Η γερμανική ωρολογοποιία είναι γνωστή για τον λειτουργικό σχεδιασμό, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και με έμφαση στην αξιοπιστία, από το πιο απλό μοντέλο μέχρι στα πιο εξειδικευμένα. Τότε, πίσω στο 2020, επέλεξα το Damasko, και, μάλιστα, με λάθος κάποιες αρχικές κινήσεις μου το συνολικό κόστος έφτασε σχεδόν τις 2.000 ευρώ (το 2020). Από τότε, ποτέ δεν είχε βγει από τη λίστα μου και το Sinn. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα με την αντάμωση των 2 αυτών εξαιρετικών ρολογιών, Sinn 556i και το Damasko DS30, δύο κορυφαία καθημερινά μηχανικά ρολόγια όπου έχουν παρόμοια φιλοσοφία αλλά και κάποιες διαφορές, τόσο σε αισθητική όσο και χαρακτήρα και τεχνολογία, όπως κι αν έχει η σύγκριση είναι δύσκολη γι’ αυτά τα εξαιρετικά ρολόγια καθημερινής χρήσης. Για την ιστορία, να πω πως το κόστος για το Sinn έφτασε στα 1.620 ευρώ και μάλλον θα ανέβει παραπάνω, στα επίπεδα του Damasko. Επίσης, το Damasko είναι στα 39mm, πάχος 9,95mm, lug to lug 47.7mm και αδιαβροχοποίηση 10bar έναντι 20bar του 556i.

Το όνομα Sinn μάς είναι γνωστό και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εισαγωγή. Γερμανική εταιρεία ρολογιών με, κυρίως, σπορ χαρακτήρα, ειδική τεχνολογία και αντοχή υλικών που ξεπερνούν τα συνηθισμένα όρια. Η σειρά 556, είναι, θα λέγαμε, η απλή, κομψή σπορ πλευρά της Sinn, δίχως την ιδιαίτερη ταυτότητα Sinn tech, ένας απλός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός, ξεκάθαρη γερμανική αποτύπωση, ένα, υπέροχα σχεδιασμένο, γερμανικό σπορ ρολόι, και από μία πλευρά, ίσως αξίζει και η παρουσίαση να είναι ανάλογη, όσο γίνεται μινιμαλιστική. Καλοφτιαγμένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια, ως tool watch πάντα· στην κατηγορία του, μάλιστα, ελάχιστα μπορούν να σταθούν ως ανταγωνιστές του και αυτό ως σημείωση είναι κάτι αντικειμενικό και χωρίς καμία υπερβολή.

Από τη σειρά 556, το 556i είναι σχεδιαστικά το πιο απλό, και κατά τη δική μου άποψη, το πιο όμορφο, το πιο κομψό, απόλυτα ευέλικτο και σταθερά ελκτυστικό. Από το 2005 έως τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν εξοπλισμένο με ΕΤΑ 2824-2 και από τον Μάρτιο του 2019 έως σήμερα με Sellita SW200-1 ( 02. Top). Βουρτσισμένη κάσα, κρύσταλλο ζαφείρι μπροστά όπως και στο πίσω καπάκι, αδιαβροχοποίηση 20bar, 38.5mm, πάχος 11mm και lug to lug 45.7mm. Εναλλαγές σε λουριά αμέτρητες, στα 20mm. Προστατευμένη η βιδωτή κορώνα (6x5.5mm) με χαραγμένο λογότυπο S, anti-magnetic (DIN 8309), AR και στις 2 πλευρές στο κρύσταλλο ζαφείρι, και όπως δηλώνει η Sinn, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η αντιανακλαστική επίστρωση είναι πάντα και στις 2 πλευρές, εδώ να σημειώσουμε πως η όλη διαδικασία επίστρωσης από την Sinn είναι τεχνολογικά από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία. Βέβαια, εδώ υπάρχει και το ανάλογο τίμημα, όταν υπάρχει επίστρωση και στις 2 πλευρές του κρυστάλλου, δηλ. και εσωτερικά και εξωτερικά, τότε ο κρύσταλλος είναι ευάλωτος σε σημάδια. Στο 556i δεν έχεις επιλογή ενώ πχ στο Damasko υπάρχει επιλογή εάν θέλουμε επίστρωση και στις 2 πλευρές ή μόνο εσωτερικά, εγώ είχα επιλέξει μόνο εσωτερική επίστρωση, επιλογή που δεν μετάνιωσα, η αναγνωσιμότητα είναι κορυφαία και χωρίς το άγχος από μικρά σημάδια επάνω στην επίστρωση.

Θα κλείσω λέγοντας πως το Sinn 556i είναι ένα εξαιρετικό ρολόι για καθημερινή χρήση, σε κερδίζει με την αισθητική του απλότητα, την πολυχρηστικότητα, την ευελιξία φορέματος, ως ένα κομψό και ανθεκτικό καθημερινό ρολόι, όπως, και την διαχρονικότητα που το χαρακτηρίζει.

[Η παρουσίαση είναι σύντομη, δεν έχω προλάβει να δω πολλά, έχω παραλείψει πολλά που θέλω να σημειώσω, το έχω σε φόρτιση και σε διαδικασία πρώτων σύντομων μετρήσεων. Ακόμα, παρέθεσα και μερικές παλαιότερες φωτογραφίες από το Damasko, όπως επίσης, κι ένα βίντεο για το Sinn 556i που το θεωρώ χρήσιμο]

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!
friendly
3
funny
0
like
4
wow
1
Members reacted friendly:
mic,Beastaras,george_,
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,mic,Beastaras,george_,
Members reacted wow:
Beastaras,

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Sinn 556 I
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 19, 2026, 23:34:32 μμ »
Καλοφόρετο, πάντα χαρούμενες ώρες να δείχνει.

Υπέροχη παρουσίαση, ευχαριστούμε  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σήμερα στις 02:35:56 »
Ρολογάρα, να το χαίρεσαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα, έτσι που να γυαλίζουν μέσα της όλα τα δελφίνια.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σήμερα στις 03:07:37 »
Καλορίζικο!
friendly
0
funny
0