Αποστολέας Θέμα: καρπός, μέγεθος, ρολόγια....  (Αναγνώστηκε 118 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dojen69

• Newbie
  • *
  • Do it later cause now you are busy!
    • Προφίλ
καρπός, μέγεθος, ρολόγια....
« στις: Ιούνιος 12, 2026, 11:53:12 πμ »
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!

Ψάχνοντας μανιωδώς(χωρίς λόγο) για το δεύτερο ρολόι μου στην συλλογή, έχω το θέμα του μεγέθους η αλλιώς size. Ποιο συγκεκριμένα,  τώρα ψάχνω να βρω τα κατάλληλα μεγέθη ρολογιών που θα κάτσουν ωραία στο χέρι μου, και οχι να κρέμονται σαν κάδρο που βγάζει μάτι.
Είμαι κάτοχος ενός  Baltic HMS 003, το οποίο μου κάθετε τέλεια στο χέρι, και ψάχνω να βρω ρολόι παρόμοιο  στο μέγεθος.

Η ερώτησης μου είναι:
Οκ μετράω το καρπό, αλλά υπάρχει κάποιος οδηγός να μου πει  τι mm θέλω?
Πέρα από της τσάρκες, όταν κοιτάμε ρολόγια online, πάμε με βάση το lug to lug? η  lug to width και thickness ?  κάποια εταιρίες τα γράφουν διαφορετικά, και το κάνει λίγο περίπλοκο.

αυτά.
edit: κοιτάω κυρίως microbrands.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Mahalik: I heard Jamal from 90th street watched that tape last week and this mornin' he woke up dead!
CJ: How the hell do you wake up dead?
Mahalik: Cause' you're alive when you go to sleep.
CJ: So you're telling me you can go to bed dead and wake up alive?

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: καρπός, μέγεθος, ρολόγια....
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 12, 2026, 12:44:22 μμ »
Το Baltic τι διαστάσεις έχει...?!
Γενικά σε ένα ρολόι δεν πρέπει να ξεφεύγουν τα lugs έξω απο τον καρπό.
Οι περισσότερες εταιρίες πλέον έχουν μαζέψει πολύ τα lugs και βλέπεις κάτι 42ρια και 43ρια ρολόγια που κάποτε θα τα έλεγες μεγάλα και κάθονται πολύ καλά στον καρπό...!
 ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dojen69,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 12, 2026, 14:25:27 μμ »
Μετράει πολύ και το κάτω μέρος της κάσας, πχ επίπεδο ή καμπύλο,  ;) ο σχεδιασμός των ραμφών ( lugs ) και το πως συνδέονται στην κάσα και πως συνδέεται επάνω τους το μπρασελέ / λουράκι, ή ότι έχει. Περιστρέφεται άμεσα στις μπαρέτες, ή μένει άκαμπτο στο αρχικό μήκος ?

Μετράει και η φυσιολογία του καρπού, κάποιοι είναι λίγο πιο επίπεδοι από άλλους, που περισσεύει λίγο το κοκκαλο.  ::)

Πάντως, αν δεν φορέσεις ένα ρολόι, να περιστρέψεις τον καρπό σου και να δείς αν μετακινείται, γλυστράει προς τα εμπρός κλπ. προσωπικά δεν θα κατέληγα σε κάποιο.

Βασικά, οι μεγάλοι καρποί, αποδέχονται πιο εύκολα κάποια μεγέθη ρολογιών, πχ από 38-40 και πάνω, οι πιο μικροί, έχουν πρόβλημα μια και το ρολόϊ "κάθεται" με τα ράμφη εκτός καρπού.

Πόσο καρπό έχεις ? 
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dojen69,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 12, 2026, 16:16:48 μμ »
Καλησπέρα κι από μένα!  :) Συμφωνώ στα περισσότερα με τον φίλο @Giorgos_I και τον φίλο @Wolf-  . Προσωπικά, θα έλεγα:

1. Η πικρή αλήθεια. Πρέπει το ρολόι να φορεθεί στον καρπό, 2. Εδώ διαφέρουν αριστερό με δεξί χέρι, ή ακόμα και μέσα στη μέρα, 3. Βασικό και το lug to lug, 4. τέλος θα έλεγα τις ατομικές ανατομικές ιδιαιτερότητες. πχ, προσωπικά, έχω χειρουργημένα και τα δύο χέρια, αυξημένο καρπό αλλά μόνο κόκαλα και ...δέρμα, κλπ κλπ.

Για να μην πολυλογώ, το ασφαλές είναι να φορεθεί ένα ρολόι, από την άλλη βέβαια, προσωπικά, πολλές φορές έκανα επιλογή ρολογιού χωρίς πρώτα να το φορέσω, σχεδόν πάντα δεν έκανα λάθος, γνωρίζουμε με σχετική ασφάλεια ποιο είναι το προσωπικό μας πεδίο, δεν είναι κάτι τραγικό. Όμως δεν είναι ο σωστός δρόμος, λεφτά δίνουμε.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
nikonian,dojen69,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Old_School

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 12, 2026, 16:41:10 μμ »
Case diameter: 36,5mm

Lug to lug: 46mm

Οι διαστάσεις του Baltic που φοράς λένε για έναν κανονικό καρπό
Έως 39 σε διάμετρο και μέχρι 46,47 lug to lug θα έλεγα πως είναι οι ιδανικές σου διαστάσεις

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dojen69,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 12, 2026, 17:12:39 μμ »
Από την άλλη πάλι... έχω ρολόγια από 38χιλ μέχρι 45χιλ που μου αρέσει να τα φοράω. Δεν ψωνίζω όμως από φωτογραφία πλέον.
friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,dojen69,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 12, 2026, 17:20:37 μμ »
Από την άλλη πάλι... έχω ρολόγια από 38χιλ μέχρι 45χιλ που μου αρέσει να τα φοράω. Δεν ψωνίζω όμως από φωτογραφία πλέον.

Καλησπέρα, φίλε @nikonian:)
Πανέξυπνη απάντηση και πονηρή! Συμφωνώ απόλυτα! Για τι ρολόι μιλάμε; Σε τι χαρακτήρα καρπό; Πρέπει να φορεθεί ένα ρολόι. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

[φιλε @nikonian , έχω κι εγώ πχ αγαπημένα μεγέθη μέχρι 38mm, αλλά και ταιριαστά ρολόγια ακόμα και 45mm, ναι ναι]
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
nikonian,
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 12, 2026, 21:32:36 μμ »
Προσωπικά, ποτέ ( μέχρι πριν μερικά χρόνια, πες 10 χρόνια ) δεν ασχολήθηκα με μεγέθη.

Τα πρώτα μου ήταν ένα Daytona, μετά ένα Sub, μετά ένα GMT, και μετά ενα Datejust. Και μετά, ξανά από τα ίδια, έπαιρνα τα νεώτερα μοντέλα, και είχα μονίμως 4-5 ταυτόχρονα. Ειπαμε, τότε ( πες 1980 -1996 ) κόστιζαν από 400-500 μέχρι ...........2000 Ε

Στην ακολουθία, ξανά τα ίδια, κάποια στιγμή αναβαθμίστηκα με ένα Vacheron και ένα Ω.

Με την εμπλοκή με τα φορουμ, κατάλαβα / έμαθα για τις διαφορές. Παράξενο ε ? Και όμως. Τότε εμαθα για τα 38-40-42 -45.  ::)

Φυσικά, με καρπό "γεμάτο", ( πλέον έχει απομείνει μονον 22,5 εκατοστά ), δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ακομα και τα Cartier Tank που είχα, "κάθονταν" καλά, και εξ άλλου, φοριόντουσαν μικρά. Σαν ......κουμπιά !  :D :D :D :D

Εχω κατα καιρούς αναρτήσει φωτό με όλα τα ανωτέρω. Πλέον, εκτος του GMT και του Sub τας Κυριακας και εορτάς, φορώ αποκλειστικά το Casio Duro, άντε και το Citizen Excalibur. Νομίζω αυτά είνα στα 40-42-44 ?
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dojen69,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος dojen69

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 12, 2026, 21:54:59 μμ »
Ναι δεν αντιλέγω σε αυτό, αλλά όταν δεν βρίσκεις αυτό που ψάχνεις σε καταστήμα, αναγκάστηκα πας online.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Mahalik: I heard Jamal from 90th street watched that tape last week and this mornin' he woke up dead!

Αποσυνδεδεμένος dojen69

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 12, 2026, 21:57:50 μμ »
Case diameter: 36,5mm

Lug to lug: 46mm

Οι διαστάσεις του Baltic που φοράς λένε για έναν κανονικό καρπό
Έως 39 σε διάμετρο και μέχρι 46,47 lug to lug θα έλεγα πως είναι οι ιδανικές σου διαστάσεις

Αυτο σκεφτόμουν και εγώ, αλλά ιδανικά θα είναι να δοκιμάσω πρώτα, το οποίο θα κάνω μια βόλτα την επόμενη εβδομάδα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions