Αποστολέας Θέμα: Για γέλια ή για κλάματα  (Αναγνώστηκε 964 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Για γέλια ή για κλάματα
« Απάντηση #30 στις: Σήμερα στις 13:02:23 »
Καλημέρα, σε όλους τους φίλους! Επιτέλους, λοιπόν, τελείωσε ευχάριστα η όλη ιστορία. Εξακολουθώ, βέβαια, να έχω κάποια παράπονα από την Sinn, το ουσιαστικότερο από αυτά είναι η κακή εξυπηρέτηση, τουλάχισττον στην επικοινωνία, πράγμα που δεν μπορώ ακόμα να δικαιολογήσω, όσο κι αν προσπάθησα να είμαι δίκαιος στις σκέψεις μου. Κάποια πράγματα τα χαρακτηρίζω αδικαιολόγητα για μία εταιρεία όπως η Sinn. Αν μάλιστα σκεφτώ πχ άλλη γερμανική εταιρεία όπως η Nomos, ε, εκνευρίζομαι περισσότερο. Η Nomos, που έφερα ως παράδειγμα, έχει από τις κορυφαίες εξυπηρετήσεις πελατών.

Το ρολόι που περίμενα, λοιπόν, είναι το Sinn 556i. Ήταν στη προσωπική μου λίστα από το 2020. Αν κάνω μία σύντομη αναδρομή, το είχα σε σύγκριση με το Damasko DS30. Τότε είχαν και τα 2 ρολόγια μηχανή ΕΤΑ 2824-2. Είχαν ως αρχική επιλογή με δερμάτινο λουράκι για συγκράτηση τιμής, αν θυμάμαι σωστά, το Damasko ήταν στα 1.000 ευρώ και το Sinn στα 1.100. Αν έκανες αρχική επιλογή με μπρασελέ έπρεπε να υπολογίσεις περίπου 500-600 ευρώ παραπάνω. Εδώ, όλοι οι κάτοχοι διαπίστωναν στην πορεία πως με μπρασελέ ήταν μονόδρομος. Δεν μπορούσες να ταιριάξεις κανένα άλλο από μόνος σου, αν το έκανες ήταν σκέτη παραφωνία και κατέστρεφες την εικόνα του ρολογιού αλλά και όσα πρεσβεύουν ως tool watch. Όσο είχαν συνεργασία αυτές οι 2 εταιρείες, τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα ως προς την επιλογή, κατόπιν τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους, με την Sinn να είναι σαφώς πιο αναγνωρίσιμη. Τεχνολογικά, θα έλεγα πως η Sinn έχει ξεφύγει κατά πολύ ενώ από την άλλη η Damasko παραμένει ισχυρή στα μέταλλα και στην όλη της μηχανική, αλλά ασφαλώς και σε πολλές σπουδαίες πατενταρισμένες εφαρμογές όπως πχ σε κορώνα και στην ice-hardened. Σε επίπεδο μηχανής, η Damasko προχώρησε σε in-house ενώ η Sinn σε Sellita.

Μην πολυλογώ άλλο, τότε επέλεξα Damasko, και με λάθος αρχικές κινήσεις μου το συνολικό κόστος έφτασε σχεδόν τις 2.000 ευρώ (το 2020). Από τότε, ποτέ δεν είχε βγει από τη λίστα μου το Sinn. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα με την αντάμωση των 2 αυτών εξαιρετικών ρολογιών. Για την ιστορία, να πω πως το κόστος για το Sinn έφτασε στα 1.620 ευρώ και μάλλον θα ανέβει παραπάνω, στα επίπεδα του Damasko.

Τέλος, όσον αφορά τα όσα σημαντικά σημείωσε παραπάνω ο φίλος @P.I.T. , έχει απόλυτο δίκιο και τον ευχαριστώ για τις σημαντικές πληροφορίες που μας έδωσε. Αρχικά να πω εδώ πως ναι, η σωστή διαδικασία είναι να επιλέγουμε το εξουσιοδοτημένο κατάστημα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τραβήξουμε αυτά που τράβηξα εγώ…

Δεν είμαι παντογνώστης, αλλά διαβάζοντας εξειδικευμένο και sinn, το μυαλό μου πάει στα ρολόγια με την γαλάζια βαλβίδα στο πλάι. Δεν είναι κάτι το δύσκολο να καταλάβει κανείς.
Το ρολόι τοποθετείται εντός ειδικού μηχανήματος και γεμίζει με Ar. Αέριο που "αντιδρά" με την υγρασία, τη δεσμεύει. Σε ενημερώνω ότι εάν κάτι τέτοιο αγόρασες να ξέρεις, επαναλαμβάνω... ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ότι το μηχάνημα αυτό ΥΠΑΡΧΕΙ στον Ad στην Ελλάδα.

Σε ενημέρωσα!  :D

Αν από την άλλη πρόκειται για τα quartz που είναι γεμάτα με "λάδι" χωρίς φυσαλίδα, το μηχάνημα εκτός ότι στοιχίζει μερικές χιλιάδες ευρώ (μάλλον περισσότερα από χιλιάδες) είναι ολόκληρο θηρίο και υπάρχει μόνο στην έδρα της sinn.

Για άλλο εξειδικευμένο ρολόι της sinn δεν μου έρχεται στο μυαλό.

Επίσης, για τον εξειδικευμένο εξοπλισμό του κάθε εξουσιοδοτημένου σημείου στην Ευρώπη, θα πρέπει να κάνουμε το απλό που δεν έκανα εγώ: επικοινωνία για άμεσες απαντήσεις στα όποια ερωτηματικά μας σε επίπεδο σέρβις ή αγοράς ή οποιασδήποτε υποστήριξης.

Ένα τελευταίο να σημειώσω, ώστε να απαντήσω και στο τελευταίο ερώτημα από τον φίλο @P.I.T. , τα πιο εξειδικευμένο μοντέλο που είχα κατά νου εδώ και καιρό και με έχει προβληματίσει στο αν αξίζει να μπει κάποιος σε μία τέτοια διαδικασία απόκτησής τους είναι: το Sinn U50 HYDRO και το πανέμορφο Sinn T50 GBDR. Δύσκολες επιλογές και το κόστος ανεβαίνει αρκετά. Πρέπει να είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την όποια επιλογή θα κάνεις διότι είναι ειδικές επιλογές και απαιτούν ειδική χρήση/συντήρηση από τον κάτοχο.

Σας ευχαριστώ, ειλικρινά, για την υπομονή σας και για την όποια ανάγνωση!  :)
[για το Sinn 556i, θα επανέλθω σε σωστό νήμα]
friendly
2
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
mic,baller,
No reactions
Members reacted like:
trelovet,Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σήμερα στις 13:12:46 »
Να το χαίρεσαι με την υγειά σου πάντα!  :)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σήμερα στις 14:05:46 »
Καλώς το δέχτηκες.
Καλοφόρετο.
Δεν θα πω ότι αν είχες επικοινωνήσει με τον AD, θα είχες βαρεθεί να το φοράς το ρολόι. Δεν το λέω.  :P

Πριν από κανένα δίμηνο δοκίμασα αυτό

Είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό ως χρώμα, και μέταλλο.
Τι εννοείς όταν λες "αν αξίζει να μπει κάποιος σε μία τέτοια διαδικασία απόκτησής τους"...?
Αν έχεις το χρήμα και το ρολόι σου αρέσει, ψωνίζεις.
Αν σου αρέσει κάποιο άλλο περισσότερο, ψωνίζεις το άλλο.
Αν σου αρέσει να φοράς ένα ρολόι που στατιστικά θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθείς στον ίδιο νομό με κάποιον άλλο με το ίδιο ρολόι, πας και ψωνίζεις.
Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις ή αυτά που νομίζεις ότι γράφεις και περιμένεις να καταλάβουμε. Για να μην παρεξηγιόμαστε το λέω.
friendly
1
funny
0
like
3
wow
1
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,trelovet,Giorgos_I,
Members reacted wow:
Makis2020,

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σήμερα στις 14:28:27 »
Καλησπέρα, φίλε @P.I.T.:) Ευχαριστώ πολύ!

Δεν με αφήνεις όμως να επεξεργαστώ το 556i, ακόμα με τα κουτιά στο χέρι είμαι, (παρεμπιπτόντως, τώρα βλέπω στη σελίδα τους πως δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, μέχρι πριν 3, 4 ημέρες, αν θυμάμαι καλά, ήταν άμεσα. Τέλος πάντων).

Ποια είναι η δυσκολία κατανόησης που έχεις στα όσα αναφέρω; δες παρακάτω τι λέω:

[...] Ένα τελευταίο να σημειώσω, ώστε να απαντήσω και στο τελευταίο ερώτημα από τον φίλο @P.I.T. , τα πιο εξειδικευμένο μοντέλο που είχα κατά νου εδώ και καιρό και με έχει προβληματίσει στο αν αξίζει να μπει κάποιος σε μία τέτοια διαδικασία απόκτησής τους είναι: το Sinn U50 HYDRO και το πανέμορφο Sinn T50 GBDR. Δύσκολες επιλογές και το κόστος ανεβαίνει αρκετά. Πρέπει να είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την όποια επιλογή θα κάνεις διότι είναι ειδικές επιλογές και απαιτούν ειδική χρήση/συντήρηση από τον κάτοχο. [...]

Είναι δύσκολες επιλογές διότι είναι εξειδικευμένα ως ρολόγια, πέρα από το κόστος (σημαντικότατο και αυτό, άσχετα αν είσαι άνετος οικονομικά. Δεν επιλέγεις εύκολα κάτι απαιτητικό και τόσο συγκεκριμένο). Quartz, υγρά και αέρια, sellita, κορυφαία τεχνολογία παύλα μηχανική, συγκεκριμένη συντήρηση, ένας περίεργος συνδυασμός και μπλα μπλα μπλα.

Καλώς το δέχτηκες.
Καλοφόρετο.
Δεν θα πω ότι αν είχες επικοινωνήσει με τον AD, θα είχες βαρεθεί να το φοράς το ρολόι. Δεν το λέω.  :P

Πριν από κανένα δίμηνο δοκίμασα αυτό

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό ως χρώμα, και μέταλλο.
Τι εννοείς όταν λες "αν αξίζει να μπει κάποιος σε μία τέτοια διαδικασία απόκτησής τους"...?
Αν έχεις το χρήμα και το ρολόι σου αρέσει, ψωνίζεις.
Αν σου αρέσει κάποιο άλλο περισσότερο, ψωνίζεις το άλλο.
Αν σου αρέσει να φοράς ένα ρολόι που στατιστικά θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθείς στον ίδιο νομό με κάποιον άλλο με το ίδιο ρολόι, πας και ψωνίζεις.
Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις ή αυτά που νομίζεις ότι γράφεις και περιμένεις να καταλάβουμε. Για να μην παρεξηγιόμαστε το λέω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions