Καλησπέρα σε όλους.
Παρουσίαση του νέου μου αποκτήματος. Omega Seamaster Diver 300m.
Είναι ουσιαστικά η δεύτερη γενιά. Η οποία είναι ένα facelift της αρχικής Pierce Brosnan γενιάς. Είναι το τελευταίο με αλουμινένια στεφάνη, πριν αρχίσει η μόδα με τα κεραμικά υλικά. Επίσης είναι η πρώτη γενιά που εισήγαγε το μαύρο χρώμα για αυτό το ρολόι, προηγουμένως η μοναδική επιλογή ήταν το μπλε. Άλλες αλλαγές σε σχέση με την πρώτη γενιά είναι το κόκκινο Seamaster logo και τα ανάγλυφα superluminova hour markers. Πρόκειται για ένα ρολόι που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο vintage και το σύγχρονο. 41 χιλιοστά.

Έχω μείνει άναυδος. Κινδυνεύει επικίνδυνα να γίνει το αγαπημένο μου ρολόι. Και το έχω μόλις μία μέρα. Επίσης νοιώθω χαζός που ανακαλύπτω τόσο καθυστερημένα την Omega. Ειδικά τη συγκεκριμένη σειρά την σνόμπαρα επιδεικτικά για χρόνια! Σιχαινομουν το μπρασελέ, το έβρισκα κιτς και αναχρονιστικό, δεν μου άρεσαν τα skeleton hands, κλπ. Αναθεωρώ τα πάντα!
Η κάσα είναι υπέροχη, πάνλεπτη, με τη χαρακτηριστική κούρμπα που κάνουν αυτά τα Omega στην περιοχή μεταξύ της βιδωτής κορώνας και του σημείου όπου ξεκινούν τα lugs. Η κούρμπα αυτή κάνει μεγάλη δουλειά. Λεπταίνει το όλο ρολόι και του δίνει μια υπερκομψη αύρα. Το μπρασελέ είναι πολύ πιο λεπτό και διακριτικό σε σχέση με την εντύπωση που μου έδινε τόσα χρόνια στις φωτογραφίες. Ναι ΟΚ δεν λεπταινει όπως τα μπρασελέ των Rolex αλλα δεν χρειάζεται και τόσο τελικά. Το lug width ειναι 20αρι και είναι ήδη λεπτό στο ξεκίνημά του σε σχέση με την κάσα οπότε όλα καλά. Επίσης πόσο μου έχουν λείψει οι στεφάνες από αλουμίνιο... Κουράστηκα λίγο με τα υπέρ-γυαλιστερά κεραμικά και την γενικότερη flashy Instagram αισθητική...
Πολύ όμορφη λεπτομέρεια επίσης το κυματιστό μοτίβο στο καντράν που είναι σήμα κατατεθέν αυτής της σειράς. Και που η τελευταία γενιά (στα πλαίσια της προαναφερθείσας flashy αισθητικής) ξεχείλωσε κάπως και το έκανε περισσότερο ... in your face.
Γενικά είναι ένα ρολόι που πρέπει να δει και να επεξεργαστεί κάποιος από κοντά. Οι φωτογραφίες το αδικούν.
Το ρολόι είναι του 2009. Πλήρες με κουτί και χαρτιά και σε άριστη κατάσταση. Ειλικρινά μου άνοιξε παράθυρο σε έναν ωρολογιακό κόσμο που αγνοούσα. Και εν τέλει ξέρετε τι μου αρέσει πιο πολύ από όλα? Έχει έντονη ταυτότητα. Το βλέπεις και φωνάζει Omega. Κακά τα ψέματα, ένα 80% των καταδυτικών μοντέλων της αγοράς είναι παραλλαγές του Submariner. Αυτό έχει εντελώς δική του φιλοσοφία και λογική. Αναθεωρώ κατά 180 μοίρες και μάλιστα μπαίνω σε ευρύτερες σκέψεις για αναδιάταξη της συλλογής! Η οποία μέχρι σήμερα έχει ως εξής.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση και αναμένω σχόλια!