Σχετικά με το θέμα της αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης, όπως έγραψα αυτό γίνεται χάριν ευκολίας από την εταιρία, ως ζήτημα πολιτικής. Προσωπικά το βλέπω σαν κάτι το θετικό.
Θεωρώ απολύτως θεμιτό κάποιος να θέλει να διατηρήσει τον ορίτζιναλ μηχανισμό του σε αυτή την περίπτωση, για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους. Όπως άλλοι κάνουν για dial, bezels, γυαλίσματα κλπ. Σε αυτή την περίπτωση ο ανεξάρτητος είναι μόνοδρομος, και όπως έγραψα μια χαρά ανεξάρτητους έχουμε που να δουλεύουν την μηχανή (υπενθυμίζω, μιλάμε για μια παραλλαγή της 2824).
Τέλος, σχετικά με τα πλαστικά μέρη, νομίζω το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά. Η powermatic έχει διάφορες εκδόσεις, και μόνο μια από αυτές έχει πλαστικά μέρη. Τα μέρη αυτά δεν είναι φθηνότερα, ή μικρότερης αντοχής στον χρόνο. Είναι ελαφρύτερα, κάτι που βοηθάει αυτή την έκδοση της μηχανής να πιάσει τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά. Νομίζω έχω βάλει στο παρελθόν τουλάχιστον δύο φορές τις διάφορες εκδόσεις, διαβαθμίσεις κλπ της μηχανής. Δεν είναι η πρώτη φορά που
Όσον αφορά το PRX για να γυρίσουμε στο θέμα, έχουν περάσει δύο από τα χέρια μου (μηχανικό και quartz). Τα θεωρώ και στις δύο περιπτώσεις πράγματι VFM Ελβετικά ρολόγια.