Αποστολέας Θέμα: Την πολύτιμη σας γνώμη για το 1ο μου Rolex  (Αναγνώστηκε 1125 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Την πολύτιμη σας γνώμη για το 1ο μου Rolex
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 11:00:10 πμ »
Δε θα κρίνω από φωτογραφίες, καλύτερα να το πας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 11:02:03 πμ »
Αν και τα vintage ρολόγια έχουν την χάρη τους και η Rolex είναι αγαπημένη εταιρεία δεν θα έπαιρνα νομίζω ένα τόσο παλιό ρολόι...!! Περίεργο που μετά απο τόσα χρόνια υπάρχει το κουτί...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος kotsos4u

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 11:02:57 πμ »
Δε θα κρίνω από φωτογραφίες, καλύτερα να το πας

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω, ο έλεγχος. Εάν λάβω θετικό feedback, εσείς τι θα προτείνατε ; Να προχωρήσω σε αγορά;
Εάν είναι αρνητικό το feedback από τον έλεγχο δεν το συζητώ ότι θα απορριφθεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kotsos4u

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 11:04:43 πμ »
Αν και τα vintage ρολόγια έχουν την χάρη τους και η Rolex είναι αγαπημένη εταιρεία δεν θα έπαιρνα νομίζω ένα τόσο παλιό ρολόι...!! Περίεργο που μετά απο τόσα χρόνια υπάρχει το κουτί...

Είναι πραγματικά το μοναδικό που είδα όσο έψαχνα που έχει ακριβώς αυτό που θέλω.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι παλιό όμως με σωστή συντήρηση δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί σωστά ;
Να το απορρίψω ; Κάτι αντίστοιχο δεν έχω βρει στο εύρος χρημάτων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 11:05:59 πμ »
Αν το μπρασελέ έχει γινει ανακατασκευή κ ειναι σε αυτήν την κατάσταση φαντάζομαι πως ηταν πριν...
Στα υπόλοιπα πρέπει να απαντήσει κάποιος που ασχολείται με ρολεξ κ γνωρίζει το finishing,τις κασες κτλ.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
giorgio_cooper,
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 11:11:39 πμ »
Είναι πραγματικά το μοναδικό που είδα όσο έψαχνα που έχει ακριβώς αυτό που θέλω.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι παλιό όμως με σωστή συντήρηση δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί σωστά ;

Εάν είναι πραγματικά αυτο που ψάχνεις,αν ειναι legit να το πάρεις.
Αν όμως το θες επειδή ειναι ρολεξ κ ειναι στο price range που ψάχνεις κ ειναι περίπου κατι που σου αρέσει τότε θελει σκεψη.
Δεν πάει να ειναι ένα ρολόι 50 χρόνων που απο οτι φαίνεται έχει φορεθεί πολυ.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
giorgio_cooper,
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 11:25:52 πμ »
Σωστός
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 11:32:57 πμ »
Αν το μπρασελέ έχει γινει ανακατασκευή κ ειναι σε αυτήν την κατάσταση φαντάζομαι πως ηταν πριν...
Στα υπόλοιπα πρέπει να απαντήσει κάποιος που ασχολείται με ρολεξ κ γνωρίζει το finishing,τις κασες κτλ.

Η ανακατασκευή, είναι λιιιιιιιιιιγο τσαπατσούλικη.

Θα ήθελα να δώ φωτό ( καθαρή ) του εσωτερικού του μπρασελέ.

@kotsos4u , στο εσωτερικό λαμάκι, έχει το σήμα της Rolex και κάτι κωδικά. Μπορείς να βάλεις μια ΚΑΘΑΡΗ φωτό από αυτό ?

Τις άλλες φωτό θα τις εξετάσω καλά σε 1-2 ώρες, μόλις τελειώσω κάποιες άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Τι εννοείς "αυτό που θέλω ? ".

Με σωστή συντήρηση, ένα ρολόι ζεί. Εννοείται ότι μερικά τμήματα μπορεί να έχουν αλλαχθεί, φυσιολογικό είναι, και σημείωσε ότι αυτά τα παλαιότερα, πχ οι κωδικοί 16ΧΧΧ έχουν την rapid date μηχανή, που κατασκευαστικά είναι σκυλιά, και με υλικά λίιιιιιγο καλύτερα από αυτά των νεώτερων.

Αν το ρολόι ήταν της οικογένειας, ή φίλου, και ήξερες την ιστορία του, το να το συντηρούσες / επανέφερες, θα ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

Ενα, "αγνώστου πατρός και προέλευσης", θέλει παραπάνω ψάξιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να το απορρίψουμε από τώρα.

Θα σου δώσω περισσότερα στοιχεία αργότερα.

Λεφτά σου είναι, εσύ αποφασίζεις. Αλλά μια και ζήτησες απόψεις, θα σου πώ - πούμε κάποια στοιχεία, τουλάχιστον να μην σε ξεγελάσουν.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος kotsos4u

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 12:21:12 μμ »
Οι απαντήσεις σας είναι πραγματικά βοηθητικές - ειδικά για κάποιον νέο στο κομμάτι αυτό.

Βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα πραγματικά κλίνω προς την απόρριψη. Όντως η παλαιότητα με έχει προβληματίσει πολύ καθώς και η τιμή. Νιώθω ότι δεν υπάρχει το VFM.

Ίσως η σκέψη για ένα καινούργιο OP είναι η πιο σοφή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 12:27:16 μμ »
γιατί θέλεις τόσο μικρό ρολόι ?
ρωτώ γιατί η πιθανή πώληση μετά, πέρα από την πολύ μεγάλη ηλικία του ρολογιού, γίνεται δυσκολότερη και εξ αιτίας του μεγέθους.

δεν θα έδινα τόσα χρήματα για ένα τόσο παλιό ρολόι και μάλιστα χωρίς συλλεκτική αξία

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kotsos4u

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 13:19:01 μμ »
γιατί θέλεις τόσο μικρό ρολόι ?
ρωτώ γιατί η πιθανή πώληση μετά, πέρα από την πολύ μεγάλη ηλικία του ρολογιού, γίνεται δυσκολότερη και εξ αιτίας του μεγέθους.

δεν θα έδινα τόσα χρήματα για ένα τόσο παλιό ρολόι και μάλιστα χωρίς συλλεκτική αξία

Έχω μικρό καρπό με περίμετρο ~17εκ. οπότε τα 36mm κάθονται καλά.

Όντως δεν έχει συλλεκτική αξία το συγκεκριμένο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kastor77

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 13:29:20 μμ »
Το DateJust 36mm είναι ένα πολύ κλασσικό ρολόι / διάσταση που κάθεται εν γένει καλά στους καρπούς και πάντα θα έχει το αγοραστικό κοινό του.

Το συγκεκριμένο όμως στα δικά μου μάτια δείχνει τα αρκετά του χρόνια και σε συνδυασμό με την τιμή του, εγώ δεν θα το ακουμπούσα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 13:32:44 μμ »
Από τις φωτό, παρότι δεν είναι πολύ καθαρές ( τις μεγάλωσα όσο επέτρεπαν ) βλέπω τα ακόλουθα.

* Η κάσα, έχει γυαλιστεί και έχει χάσει τις βασικές της γραμμές ( bevels ). Ειναι φυσιολογική η φθορά σε μια κάσα, αλλά στην αποκατάσταση, αν είχε πιο βαθειές "ουλές" τις έχουν σκεπάσει με το γυάλισμα, που δεν είναι και το καλύτερο. Και τα ράμφη, στα τελειώμστά τους, είναι μάλλον λίγο πιο στενά. Δεν φαίνονται καλά στις φωτό, αλλά έχουν χάσει τις ακμές τους. Θα έλεγα αναμενόμενο σε τέτοια ηλικία.

* Η στεφάνη, που είναι χρυσός, δείχνει την αναμενόμενη φθορά, οι ακμες του fluted ειναι φθαρμένες σε αναμενόμενο επίπεδο μεν, αλλά, δείχνουν και το πως θα ήταν η κάσα πριν την αποκατάσταση.

* Η κορώνα, είναι μάλλον καινούργια, δεν δείχνει φθορά, αλλά έχει και διαφορετικό χρώμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει, ( αν οι φωτό είναι σωστές ), ότι είναι 18 Κ ενώ το ρολόι είναι 14 Κ.

Τα παλαιότερα μοντέλα, είχαν χρυσό 14 Κ σαν πιο αντοχής, τα νεώτερα, αναβαθμίστηκαν στα 18Κ.

* Το μπρασελέ, είδικά αν φοράει κάποιος το ρολόι σφικτά, φθείρεται στα σημεία που έχει τους χρυσούς κρίκους, και στους πείρους που τους συγκρατούν. Συν τους ρύπους, η φθορά είναι μεγαλύτερη. Το μπρασελέ χαλαρώνει, μακραίνει και χρειάζεται αποκατάσταση πριν κοπεί..

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η αποκατάσταση δεν είναι και η καλύτερη, σε πολλά σημεία δείχνει στραβό. Φυσικά, μπορεί οι φωτό να αλλοιώνουν την εικονα, οπότε, αν δεν το δεί κανείς από κοντά ή να έχει καλές φωτό, απλώς σημειώνουμε το γεγονός.

Ταυτόχρονα, πρέπει να ελεγχθεί ο κωδικός του μπρασελέ, αν αντιστοιχεί στο ρολόι, ή βάλανε ένα άλλο, άλλης εποχής.

Θα πεί κανείς "τι ψειρίζεις ρε μπάρμπα" ? ::)

Το ερώτημα είναι ως ακολουθως.

Αγοράζει ο φίλος ένα ρολόι μιας κάποιας κατάστασης, που την τιμολογούν Χ, ή αγοράζει ένα vintage οπότε τα στοιχεία πρέπει να είναι σωστά ?

Αν παίρνει το ρολόι σαν ρολόι, και του αρέσει, κρατάει χρονομετρίες, και είναι γνήσιο με απόδειξη ιδιοκτησίας και όχι κοινωνικοποιημένο, πρέπει να δεί σε αυτήν την τιμή μήπως βρίσκει κάτι σαφώς καλύτερο και με πιο γνωστή ιστορία και χωρίς ερασιτεχνικές παρεμβάσεις. ή να επιδιώξει μια καλύτερη τιμή. Το να του λένε " η ανακατασκευή του μπρασελέ και το σέρβις κοστίζουν περίπου 1400€ (1000€ μπρασελέ και + 400€ σέρβις )", οπότε σου τα χρεώνουμε, δεν είναι απάντηση. Τα κάνανε ΜΗΠΩΣ και καταφέρουν να το πουλήσουν, γιατί, όπως ήταν, προφανώς δεν θα βλεπόταν ! Οπότε, η ευθύνη, δική τους. Πόσο κοστίζουν άλλα αντίστοιχα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τέτοιες παρεμβάσεις ?

Αν το αγοράζει σαν vintage, ..........ας μην το πάρει. 

Σημ. Φυσικά, με τον ανωτέρω οδηγό, βοηθάμε τον κάθε "πωλητή", να βελτιώνει τα προς πώληση αντικείμενά του, ( έχει συμβεί πολλές φορές ) αλλά, "έχουν γνώσιν οι φύλακες". Οτι και να κάνουν οι "λαδιάρηδες", ΠΑΝΤΑ θα μπορούμε να διακρίνουμε τις "λαδιές" τους.  ;D
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
giorgio_cooper,Dante80,pugman,alekos,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 14:55:20 μμ »
Προσωπικά, θα μάζευα ή θα ανέβαινα αλλά 2,5Κ περίπου και θα πήγαινα σε ένα ωραιότατο αλλά και ολοκαίνουργιο Οyster Ρerpetual 36mm.. ;)

Με τις νέες τιμές ένα Oyster perpetual έχει 6.750 ευρώ.. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 15:04:39 μμ »
Απο  προσωπικη  εμπειρια  παντα  θα  πω  τα  εξης...

1.Περι  γουστου  κολοκυθοπιτα...το  συγκεκριμενο  μοντελο  μου  αρεσε  και  μενα  αλλα  ηταν  πολυ  μικρο  για
το  χερι  μου..(24,5).

2.Η αγορα  οποιουδηποτε  ρολεξ  χρειαζεται  ιδιαιτερη  προσοχη  καθοτι  ειναι  ισως  η μοναδικη  εταιρεια  με  τοσο
μεγαλη  τραπεζα  πληροφοριων  για  τα  κλεμενα....ισως  εκατονταδες  χιλιαδες.

Οποτε  η  διαδικασια  ειναι  η  εξης...
Εφοσον  διαπιστωσετε  οτι  η  φωτοτυπια  ταιριαζει  με  το  serial  number  και  κωδικο  μοντελου  του  ρολογιου
πηγαινετε   στο  σερβις  της  ρολεξ  σταδιου 3 και  ρωτατε  για  την  νομιμοτητα  του.
Προσοχη!  Οχι  με  το  ρολοι  καθοτι  το  στελνουν  αυθαιρετα  με  κουριερ  στην  εισαγγελια  οποτε  αντε  γεια.
Εκει  θα  ρωτησετε  και  για  την  κατασταση  του  ολα  αυτα  δωρεαν  εκτος  και  εχει  αλλαξει  κατι  που  το
θεωρω  πιθανο  καθοτι  απιστευτοι  φραγκοφονιαδες.
Δεν  γνωριζω  αν  ολ  αυτα  περι  κλοπης  μπορουν  να  γινουν  με  μεηλ.
Δεν  γνωριζω  αν  ηταν   συμπτωση  αλλα  ημουν  μαρτυρας  σε  2  τετοιες  περιπτωσεις  πριν  25-30  χρονια.

Αν  τελικα  το  αγορασετε  ευχομαι   καλοριζικο.

ΥΓ,Η  χρεωση  σερβις  στην  ρολεξ  για  το  συγκεκριμενο  αν  θυμαμαι  καλα  ειναι  600  ευρω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions