Αποστολέας Θέμα: Φώσφορος  (Αναγνώστηκε 3080 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
Απ: Φώσφορος
« Απάντηση #90 στις: Ιανουάριος 10, 2026, 14:16:16 μμ »
Πρέπει κάτι να πούμε για το service από την Omega σε vintage ρολόγια.

Πρώτα να αναφέρω ότι δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Θυμάμαι όμως ότι φίλος παλαιού μέλους που δεν συμμετέχει πια, είχε στείλει στην Ελβετία ένα Seamaster 300 (ή 120, δεν θυμάμαι συγγνώμη), το οποίο η Omega όχι απλά του έκανε service αλλά σχεδόν το έφερε στην αρχική του μορφή (ή περίπου). Το κόστος μεν ήταν υψηλό και φαντάζομαι ότι είναι φυσιολογικό, μιας και έχεις πλέον ένα ρολόι σε κατάσταση NOS.
Επίσης δεν γνωρίζω εάν αυτό γίνεται για οποιοδήποτε vintage Omega.
Μόνο η επικοινωνία, η ΓΡΑΠΤΗ επικοινωνία θα σου δώσει απαντήσεις, Ύφαλε.

Αν αναφέρεσαι στον Αλέξανδρο,ηταν ένα omega mariner 2.
Ρολοι που ήδη ηταν σε εξαιρετική κατάσταση κ γύρισε πίσω καινούριο.
Αλλα όπως είπες πήγε Ελβετία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιανουάριος 10, 2026, 14:18:21 μμ »
Αν αναφέρεσαι στον Αλέξανδρο,ηταν ένα omega mariner 2.
Ρολοι που ήδη ηταν σε εξαιρετική κατάσταση κ γύρισε πίσω καινούριο.
Αλλα όπως είπες πήγε Ελβετία.
Μάλλον εννοείς άλλον,τώρα που το ξαναδιάβασα... :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
P.I.T.,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ύφαλος

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιανουάριος 10, 2026, 14:33:54 μμ »
Το ξέρω οτι το nick μου ειναι λιγο tacky αλλα τι να κάνουμε?
Ενημερωτικά,κανονικά μέχρι κ η μεταφορά τέτοιων ρολογιών γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο.
Λέω κανονικά, δεν λέω οτι δεν γίνεται κ αλλιώς. ;)
Αν αποφασίσεις ποτέ να πας στην ω για σέρβις,για μένα δεν αξίζει το premium εκτός αν χρειάζεται ανταλλακτικά που δεν βρίσκεις.
Οι μηχανές αυτές ειναι σχετικά απλές κ οι seasoned τεχνίτες δεν εχουν πρόβλημα να τις κάνουν σέρβις σε πολύ πιο χαμηλές τιμές.
Ενα "θέμα "που έχει αυτή η μηχανη ειναι οτι ο δείκτης των δευτερολεπτων χρειάζεται ένα έλασμα τριβής για να μένει σταθερό  αν αυτο χαλαρώσει θα έχει ένα τζόγο ο δείκτης,τιποτα σπουδαίο δηλαδή.
Αν τυχόν θες να κάνεις σερβις στην ω,πήγαινε στην βουκουρεστιου κ άφησε τους το ρολοι κ ας το πάνε όπου θέλουν μετά.Οχι στην Καλλιθέα.
Γενικά να ξέρεις οταν λέμε μαμά εταιρεία αναφερόμαστε στην omega στην Ελβετία.
Όχι στις εκάστοτε boutique στην Ελλάδα.
Παιδιά,μην τρελαθούμε ορίτζιναλ buckle omega ειναι μια χαρά στα 30 ευρω.
Θα ειναι όμως ορίτζιναλ?
Μην ανησυχείς για το τριτιο,δεν υπάρχει καν στο καντράν σου από οτι είδα.
Πάρε ένα φακό σε σκοτεινό χώρο  ριξε πανω στο καντραν κ δες αν ανάβει τιποτα αν σε νοιάζει τοσο.
Πρέπει να είσαι γρήγορος μέρα από 3 δευτερόλεπτα θα σβήσει το τριτιο.
Αντιδρα στο φως αλλα σβήνει αμέσως.
Γενικά να προσέχεις τα νερά στα βιντατζ ρολόγια.

Δεν με αφήνεις να ησυχάσω: Η Βουκουρεστίου συνεργάζεται με την Καλλιθέα, πού αλλού να τα πάμε δηλαδή ό
ταν έχεις αναφέρει να μην προτιμούμε Έλληνες; Γί’αυτό ρώτησα εδώ για το κούμπωμα, αν ξέρεις/ξέρετε κάπου
εγγυημένα, αν με στείλεις κάπου και μου βάλουν ιμιτασιόν θα σε βρώ. Ξέχασα  να  αναφέρω πως είχα βάλει  το
καντράν κάτω από λάμπα και φώτιζε αρκετά μετά στο σκοτάδι, τί σημαίνει αυτό; Με  το φακό του κινητού φώτι
σε για δευτερόλεπτα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιανουάριος 10, 2026, 15:07:00 μμ »
Το αφήνεις στην Βουκουρέστιου.
Έτσι κ αλλιώς πλεον το site της ω δείχνει μόνο την boutique ως επίσημο service center.
Θεωρώ οτι ειναι πιο επαγγελματίες.
Δεν ειπα να μην προτιμούμε Έλληνες,ειπα οτι οι υπάλληλοι που δουλεύουν στα σημεία εξυπηρέτησης δεν ειναι γνωστές στα παλαιότερα ρολόγια,δεν μίλησα για τους τεχνίτες.
Αν ανάβει σημαίνει οτι έχει ακόμα τριτιο επάνω,δεν τρέχει τίποτα.
Είχαμε κ μεις ρολόγια με τριτιο δεν πάθαμε κατι φορώντας τα.
Φορά το ρολοι κ μην αγχώνεσαι μωρέ.
Πάρε στην Βουκουρέστιου κ ρώτα αν μπορούν να σου βρουν μπουκλα κ πόσο κάνει κ αποφασίζεις.

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
STF,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιανουάριος 11, 2026, 15:58:45 μμ »
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα καθώς το περιεχόμενο της απορίας μου είναι προσωπικό και δεν ξέρω πόσο θα βοηθούσε άλλους και επειδή βλέπω κάποιοι συνάδελφοι έχουν αρκετά πιο βαθιές γνώσεις από τις δικές μου, θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε γνώμη πάνω στο θέμα.

Έχω ένα ρολόι Omega Seamaster κουρδιστό που μου έκανε δώρο ο πατέρας μου κάποια στιγμή μέσα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το πήγα τότε στο επίσημο Service της Omega που είχε ως έδρα την οδό Ερμού αρκετά ψηλά (πρέπει να ήταν η εποχή που είχε ενσωματωθεί στο SWATCH GROUP) γιατί θυμάμαι αντίστοιχες επιγραφές. Του έκανα ένα καλό Service και αντικατέστησα το συνθετικό τζαμάκι με καινούριο (σημειώνω εδώ πως η πρόσβαση στη μηχανή γίνεται από το τζάμι και όχι από την πλάτη του ρολογιού καθώς η μικρή του κάσα είναι mono-block). Κάποιος ηλίθιος στο παρελθόν προσπαθούσε να ανοίξει την κάσα από πίσω (αδύνατον) και το γέμισε εκεί κάποιες χαρακιές. Πιστεύω πως με σωστό τρίψιμο με την κατάλληλη κρέμα θα συνέλθει σε μεγάλο βαθμό. Θα έλεγα πως το ρολόι είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεδομένου ότι ήταν ένα ρολόι που φορέθηκε πολύ και δουλεύει άριστα μέχρι σήμερα αν και τα τελευταία πολλά χρόνια το έχω φυλαγμένο. Το έχω φυλαγμένο γιατί το κρατάω ως κειμήλιο για να περάσει μια μέρα στα χέρια του γιου μου (σήμερα είναι 10 ετών) και για αυτόν τον λόγο χάραξα στη πλάτη του ρολογιού το όνομα του και την ημερομηνία γέννησης του.

Σε όλες όλες τις ημερομηνίες στις οποίες αναφέρομαι δεν μπορώ να είμαι ακριβής γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Το ρολόι αυτό -σύμφωνα με αυτά που μου είχε πει ο πατέρας μου- το αγόρασε το 1969. Σε μια έρευνα που είχα κάνει εγώ με πάρα-πάρα πολύ κοπό εντόπισα πως "μάλλον" πρόκειται για Omega Seamaster με REF. 135.018 και με κουρδιστή μηχανή CAL.601 με διάμετρο κάσας 32mm. Την έρευνα αυτήν την είχα κάνει πριν από 6-7 χρόνια και δεν υπήρχε τίποτα στο διαδίκτυο, επίσης δεν με βοήθησε τότε η Data Base της Omega καθώς δεν είχα κανένα επίσημο στοιχείο και φοβόμουν να ανοίξω το ρολόι για να διαβάσω τις "πιθανές" πληροφορίες που μπορεί να έβρισκα στο εσωτερικό της κάσας. Είχα γράψει και τότε εδώ στο forum πως η μηχανή είναι μάλλον η 601 που φορούσαν και κάποια De Ville αλλά Ref. number δεν είχα εντοπίσει.

Και ερχόμαστε στο ζουμί. Η πλάτη του ρολογιού εκτός από το κλασικό αλογάκι που θυμίζει το τέρας του Λοχ-Νες και την ένδειξη Waterproof δεν γράφει τίποτα απολύτως. Σήμερα με μια αναζήτηση που έκανα βρίσκω εικόνες από παρόμοια ρολόγια που οπτικά είναι ολόιδια και ως προς τις εξωτερικές διαστάσεις και ως προς την κορώνα με το λογότυπο της Ω και ως προς το συνθετικό τζάμι. Η μόνη διαφορά είναι πως στην πλάτη της κάσας υπάρχουν οι πληροφορίες που προανέφερα. Άλλος βέβαια γράφει ότι είναι του 1960 και άλλος του 1970. Εγώ είμαι σε θέση να γνωρίζω πως το συγκεκριμένο ρολόι αγοράστηκε από τον πατέρα μου στην Γερμανία το 1969. Δείτε τα link από το chrono24 (o ένας πωλητής είναι Γερμανός και ο άλλος Έλληνας):

https://www.chrono24.com.gr/omega/omega-seamaster-silver-dial-ref-135018--id44043980.htm

https://www.chrono24.com.gr/omega/seamaster--id44356445.htm

Πως εξηγείτε εσείς την απουσία στοιχείων στην πλάτη του ρολογιού; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα εκτιμήσω ιδιαίτερα τον κόπο όσω μου δώσουν λίγη από την γνώση τους αλλά και μια απλή άποψη.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιανουάριος 11, 2026, 16:44:20 μμ »
Εγώ, ΔΕΝ μπορώ να βοηθήσω. Μόνον στα κορωνάτα έχω κάποιες γνώσεις.  ;)

Αλλά, θα μπεί ο @Badass Gentleman και θα στα πεί. Εχει αποδειχθεί εξπέρ.

Πάντως, σε γενικές γραμμές, επειδή έχω δει διάφορα, οι "σημάνσεις" εξαρτώνται από την χρονιά και κάποιες διαφοροποιήσεις. Εχω πχ φωτό Speedmaster Moon, ( φίλου ) μόνον με το τέρας, μια και ήταν προ φεγγαριού, ή κάποια άλλα, κλασικά, Geneva κλπ, με εγχάρακτα ενώ παρόμοια έχουν επικολλημένα και σε άλλο μέταλλο ( κίτρινο ).

Προφανώς, από κάποια serials αλλάζουν οι σημανσεις, απλώς για να διαφοροποιούν τα νεώτερα, ή τα έχοντα κάποια διαφορά στην πχ μηχανή.

Φυσικά αυτά είναι υποθεσεις, όπως οι παλαιοτεροι γνωρίζουν, προσωπικά με την Ω διέκοψα σχέσεις από την δεκαετία του '80, όταν μας φέρθηκαν αντιεπαγγελματικά. Λατρεύω το moon, αλλά δεν θα έμπλεκα ποτέ μαζί τους.  :(
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
STF,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιανουάριος 11, 2026, 17:07:39 μμ »
Στέφανε (αν δεν κανω λαθος).
Δεν μπορείς να αντλήσεις παραπάνω πληροφορίες από το extranet της omega γιατί είναι πολύ παλιό το ρολοι σου.
Εχει αλλάξει 6-7 φορές η αρίθμηση από τότε.
Ο μόνος τρόπος ειναι να.κανεις extract από τα αρχεία της omega.
Υπηρεσία ή όποια ειναι επί πληρωμή κ αυτήν την στιγμή δεν ειναι σε ισχύ μετα από την απάτη με το Franken speedmaster στην οποία μάλλον είχε συμμετάσχει κ ο πρώην (πλεον) διευθυντής του μουσείου της omega Petros Protopappas.
Μπορούσες να την κάνεις μόνος σου από το site κ σου έστελναν το certification.
Ήθελα καιρό να συνδυάσω ενα ταξίδι Ελβετία κ να πάω στο μουσειο να δω την διαδικασία.
Έχουν αρχείο με μικροφίλμ τα οποία περιέχουν φωτο από punch cards με πληροφορίες για τα ρολογια.
Ο 6ψηφιος που βλέπεις αντιστοιχεί στο ref.no της κασας.
Για αυτο βλέπεις όταν τον ψάχνεις στο Google αρκετά μοντελα που μοιάζουν.
Συνήθως έχει κ έναν αλλο συνδυασμό αριθμων-γραμματων από κάτω για να βρεις το μοντελο.
Ακόμα κ στα νεα μοντελα πισω από το caseback υπάρχει όμως αριθμός αυτος.
Μαζί με το reference number μπορεις με ακρίβεια να βρεις ανταλλακτικά για οποιοδήποτε ρολοι καθώς πολλά ρολόγια με το ίδιο reference number έχουν διαφορετική κασα.
Τωρα στο δικό σου μπορεί κάποια στιγμή να έγινε refinish από κάποιον κ να εξαφανίστηκε καθώς δεν είχαν πολύ βάθος οι αριθμοί.
Κάποια στιγμή μπορεις να το πας για σέρβις η σε κάποιον να σου βγάλει την ζελατίνα κ να ζητήσεις τον αριθμό στην μηχανή κ στην κασα από μεσα.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
P.I.T.,Beastaras,Wolf-,
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιανουάριος 11, 2026, 17:23:00 μμ »
Αν έχεις πληροφορίες οτι δεν εχει γυαλιστει ποτε η πισω όψη τοτε μπορουμε να υποθέσουμε οτι υπήρξαν μοντέλα που δεν αναγράφεται κατι απ εξω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Ιανουάριος 11, 2026, 17:37:22 μμ »
Επισης να προσθέσω κατι τελευταίο.
Μπορεις να μπεις στο vintage section στο site της omega κ να προσπαθήσεις να βρεις το μοντελο σου.
Μπορεί να υπάρχει μπορεί κ οχι.
Σίγουρα θέλει υπομονή καθώς θα περάσεις από πολλές φωτογραφίες,μερικά δεν έχουν κ ολας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιανουάριος 11, 2026, 17:40:48 μμ »
Στέφανε (αν δεν κανω λαθος).
Δεν μπορείς να αντλήσεις παραπάνω πληροφορίες από το extranet της omega γιατί είναι πολύ παλιό το ρολοι σου.
Εχει αλλάξει 6-7 φορές η αρίθμηση από τότε.
Ο μόνος τρόπος ειναι να.κανεις extract από τα αρχεία της omega.
Υπηρεσία ή όποια ειναι επί πληρωμή κ αυτήν την στιγμή δεν ειναι σε ισχύ μετα από την απάτη με το Franken speedmaster στην οποία μάλλον είχε συμμετάσχει κ ο πρώην (πλεον) διευθυντής του μουσείου της omega Petros Protopappas.
Μπορούσες να την κάνεις μόνος σου από το site κ σου έστελναν το certification.
Ήθελα καιρό να συνδυάσω ενα ταξίδι Ελβετία κ να πάω στο μουσειο να δω την διαδικασία.
Έχουν αρχείο με μικροφίλμ τα οποία περιέχουν φωτο από punch cards με πληροφορίες για τα ρολογια.
Ο 6ψηφιος που βλέπεις αντιστοιχεί στο ref.no της κασας.
Για αυτο βλέπεις όταν τον ψάχνεις στο Google αρκετά μοντελα που μοιάζουν.
Συνήθως έχει κ έναν αλλο συνδυασμό αριθμων-γραμματων από κάτω για να βρεις το μοντελο.
Ακόμα κ στα νεα μοντελα πισω από το caseback υπάρχει όμως αριθμός αυτος.
Μαζί με το reference number μπορεις με ακρίβεια να βρεις ανταλλακτικά για οποιοδήποτε ρολοι καθώς πολλά ρολόγια με το ίδιο reference number έχουν διαφορετική κασα.
Τωρα στο δικό σου μπορεί κάποια στιγμή να έγινε refinish από κάποιον κ να εξαφανίστηκε καθώς δεν είχαν πολύ βάθος οι αριθμοί.
Κάποια στιγμή μπορεις να το πας για σέρβις η σε κάποιον να σου βγάλει την ζελατίνα κ να ζητήσεις τον αριθμό στην μηχανή κ στην κασα από μεσα.

Αν έχεις πληροφορίες οτι δεν εχει γυαλιστει ποτε η πισω όψη τοτε μπορουμε να υποθέσουμε οτι υπήρξαν μοντέλα που δεν αναγράφεται κατι απ εξω.

Ναι Στέφανος

Εγώ πάντως σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο για τον κόπο να απαντήσετε και μάλιστα αρκετά αναλυτικά τις σκέψεις σας. Δε σας κρύβω ότι άρχισε να περνάει στο μυαλό μου η περίπτωση ρέπλικας αλλά πρώτον το βρήκα πολύ προχωρημένο για εκείνα τα χρόνια σε Ελβετικό ρολόι και δεύτερον δεν μου είπαν τίποτα στην Omega που θα μου το έλεγαν πιστεύω και θυμάμαι πολύ καλά ότι ήταν η επίσημη αντιπροσωπεία σε ένα σύγχρονο για την εποχή κτίριο στην Ερμού, και δεν είχα πληρώσει και καθόλου λίγα για το σέρβις (μάλιστα μου είχαν επισημάνει ότι το ρολόι είχε ίχνη υγρασίας πράγμα καθόλου περίεργο καθώς ο πατέρας μου ήταν ερασιτέχνης ψαράς με βάρκα σε πολύ σοβαρό επίπεδο και τακτικότητα).

Σας ευχαριστώ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιανουάριος 11, 2026, 17:43:21 μμ »
Επισης να προσθέσω κατι τελευταίο.
Μπορεις να μπεις στο vintage section στο site της omega κ να προσπαθήσεις να βρεις το μοντελο σου.
Μπορεί να υπάρχει μπορεί κ οχι.
Σίγουρα θέλει υπομονή καθώς θα περάσεις από πολλές φωτογραφίες,μερικά δεν έχουν κ ολας.

Αυτά τα είχα κάνει με την βοήθεια της ιστοσελίδας της Omega πριν από 6-7 χρόνια (μπορεί και περισσότερο). Δεν είχα βγάλει σοβαρή άκρη, μόνο ότι κατέληξα ότι φοράει την no date εκδοχή της 601. Δεν χάνω τίποτα όμως να ξαναδοκιμάσω καθώς μπορεί να έχουν ενμερωθεί κάποια πράγματα συν το γεγονός ότι έχω και ένα ref τώρα, που δεν το είχα τότε και μπορεί να βοηθήσει λίγο προς την κατεύθυνση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιανουάριος 11, 2026, 17:48:42 μμ »
Εγώ, ΔΕΝ μπορώ να βοηθήσω. Μόνον στα κορωνάτα έχω κάποιες γνώσεις.  ;)

Αλλά, θα μπεί ο @Badass Gentleman και θα στα πεί. Εχει αποδειχθεί εξπέρ.

Πάντως, σε γενικές γραμμές, επειδή έχω δει διάφορα, οι "σημάνσεις" εξαρτώνται από την χρονιά και κάποιες διαφοροποιήσεις. Εχω πχ φωτό Speedmaster Moon, ( φίλου ) μόνον με το τέρας, μια και ήταν προ φεγγαριού, ή κάποια άλλα, κλασικά, Geneva κλπ, με εγχάρακτα ενώ παρόμοια έχουν επικολλημένα και σε άλλο μέταλλο ( κίτρινο ).

Προφανώς, από κάποια serials αλλάζουν οι σημανσεις, απλώς για να διαφοροποιούν τα νεώτερα, ή τα έχοντα κάποια διαφορά στην πχ μηχανή.

Φυσικά αυτά είναι υποθεσεις, όπως οι παλαιοτεροι γνωρίζουν, προσωπικά με την Ω διέκοψα σχέσεις από την δεκαετία του '80, όταν μας φέρθηκαν αντιεπαγγελματικά. Λατρεύω το moon, αλλά δεν θα έμπλεκα ποτέ μαζί τους.  :(

Ευχαριστώ για την αναφορά αλλά στα βιντατζ οι γνωσεις μου γρατζουνουν την επιφάνεια.
Στα νέο βιντατζ ειμαι δυνατός. ;D
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
STF,Beastaras,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιανουάριος 23, 2026, 18:33:14 μμ »
Γαργαλήθηκε λιγάκι το εργαλείο, αλλά μέχρι στιγμής, ιου, ιου, ιου, δεν έχει ακουστεί.  :)

friendly
1
funny
0
like
1
wow
2
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like: