Καλησπέρα!

Προσωπικά, ψήφισα Glycine. Και γιατί είναι κάτω από 40mm, και πιο όμορφο, στα δικά μου μάτια πάντα. Βέβαια, είναι λίγο περίεργο συγκριτικό, άλλες κατηγορίες, παρ' όλα αυτά ως σύγκριση έχει κι αυτό αξία. Συμφωνώ κι εγώ πως έχουν και ίδια βασικά χαρακτηριστικά: θεωρώ πως όντως χάνουν εύκολα αξία, όπως τα περισσότερα που έχουμε, κακά τα ψέματα. Ο μηχανισμός, έχει φάει μεγάλο κράξιμο, άδικα θα έλεγα, ειδικά σε σχέση με άλλα ονόματα, Συν, βέβαια, και η δικαιολογημένη μας άγνοια.
Αν διαβάσουμε σχετικά άρθρα εντός ή εκτός ομίλου Swatch για το σύνολο του μηχανισμού, θα το δούμε κάπως έτσι:
ΕΤΑ - ΕΤΑ
2824-2 (28xx) - ETA
C07.XXX - POWERMATIC
80.XXX.
Διαβάζουμε: 1. Aυστηρά για Swatch Group, 2. Δεν ρυθμίζονται, 3. Δεν έχουν όλοι οι μηχανισμοί τής παραπάνω σειράς πλαστικά μέρη.
[η πορεία της παραπάνω οικογένειας μηχανισμών δείχνει και άλλες επιλογές, πχ αναφορές είτε για αντικατάσταση της είτε ακόμα και πιθανότητα ρύθμισης από ανεξάρτητο τεχνίτη. Προσωπικά, δεν με τρόμαξαν ποτέ τα πλαστικά μέρη του μηχανισμού, θα ζήσουν περισσότερο από μένα..., αν είμαι άτυχος και χαλάσουν; δεν θα τα βάψω μαύρα, μία αναζήτηση παραπάνω αξίζει, πχ τιμή νέου μηχανισμού, κόστος σε κάθε επιλογή που μπορεί να έχω. Δεν θα είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά. Ρολογόφιλοι είμαστε, ή τουλάχιστον αυτό λέμε]