Αποστολέας Θέμα: Κάνουμε σερβις στο ρολόι μας ή μόνο όταν βγάλει βλάβη?  (Αναγνώστηκε 574 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Σημαντικό κομμάτι το σερβις  ή οχι και τόσο,σας απασχολεί ή δε θέλετε να μπλέξετε καν.Αν μπω στην διαδικασία αυτη,ποιος μου εγγυάται σε ποιον θα πέσω κσι πόσα θα μου πάρει?Η λύση για μένα σε καθημερινή χρήση είναι το quartz/eco-drive
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Κάνουμε σερβις στο ρολόι μας ή μόνο όταν βγάλει βλάβη?
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 07, 2025, 10:36:59 πμ »
Άστο Γιώργο άλλη μια πονεμένη ιστορία, αλλά δυστυχώς απαραίτητη!!!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 07, 2025, 11:04:54 πμ »
Για καθημερινή χρήση όντως το eco drive ειναι ότι πρεπει.
Εγώ οτι χρειάζεται σέρβις,το κάνω.
Αλλά θα πρέπει να έχει δείξει κάτι.
Όσο δουλεύει σωστα,δεν ασχολούμαι.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έμπαινε σε συρτάρι,αν δεν μπορούσα να το συντήρησω θα το πούλαγα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 07, 2025, 15:01:34 μμ »
Είχαμε κάνει, σχετικά πρόσφατα, μία τέτοια συζήτηση, φίλε @george_ , δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα. Ωραίο θέμα και πονεμένο, όπως λέει παραπάνω και ο φίλος @Beastaras, μάλιστα θα έλεγα πως είναι η σύνοψη σε όσα θα πούμε εδώ, πονεμένη ιστορία αλλά απαραίτητη.

Και εγώ μία από τα ίδια, το είχα πει και σε σχετικό νήμα, στην καθημερινότητά μου χρησιμοποιώ quartz. Φέρτε μου γωνίες, πόρτες, παράθυρα, απότομους κραδασμούς και γεωλογικά φαινόμενα. Ναι, και εδώ σέρβις αλλά η διαδικασία απλή.

Όπως κι αν έχει, προσωπικά, προσπαθώ να είμαι συνεπής, ακολουθώ τον κανόνα και μου λέω: μέσα στην αξία είναι και το σέρβις, εδώ σε θέλω κάβουρα. Η διαδικασία βέβαια μπορεί να είναι από απλή και ιδανική μέχρι ένας σκοτεινός κυκεώνας. Πχ, να βλέπεις το παράδοξο: μικρή αξία brand ίσον μικρός βαθμός δυσκολίας, χώρα προέλευσης, ελληνική πραγματικότητα, μέχρι μεγάλα σαλόνια με εξοργιστική αποτρεπτική διαδικασία. Αν τώρα συνυπολογίσουμε πως μιλάμε ως ρολογόφιλοι με συλλογές, ε, ξεφεύγει το όλο θέμα και πονάει. Παρ' όλα αυτά δεν μας δίνω άφεση αμαρτιών.

[το μόνο, ίσως, όνομα που δεν θα σκεφτώ για αυστηρές ημερομηνίες είναι Seiko. Παραδοσιακά πράγματα, από τον παππού ακόμα...]
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dsmlogger

• Jr. Member
  • *
  • "When in doubt, get the Seiko"
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 07, 2025, 22:02:53 μμ »
Service ως τακτική συντήρηση δεν κάνω. Ίσως να έκανα σε ακριβά ρολόγια (που δεν έχω)
Εύκολη απόφαση δεδομένου οτι τα περισσότερα μηχανικά ρολόγια μου ειναι SEIKO (ή κινέζικα με SEIKO μηχανή)

Service ως επισκευή, κάνω όποτε χρειαστεί. Ακόμα κι αν δεν το φοράω το ρολόι (αλλά θέλω να το έχω στη συλλογή), θέλω να ξέρω οτι δουλεύει
Άλλωστε αν κάποια στιγμή θελήσω να πουλήσω κάποιο, θέλω να το δώσω λειτουργικό.
Αν τύχει να χαλάσει κάποιο που δεν θα με ενδιαφέρει να το κρατήσω, θα χαριστεί σε κάποιον που θα ενδιαφέρεται για ανταλλακτικά ή ανακατασκευή
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,