Λίγο περίεργη ερώτηση, από την άποψη οτι ειναι κάποιες φορές δύσκολο να ξεχωρίσεις το μοντέλο από την εταιρία.
Πχ το μόνο Speedmaster ειναι Omega, το μόνο Calatravα ειναι Patek Philippe και το μόνο SKX ειναι SEIKO
Στην τελική, το μοντέλο αγοράζουμε, όχι... την εταιρία
Πάντα μέσα στο budget μας βέβαια....
Όλοι μας έχουμε νομίζω κάποιες εταιρίες που έχουμε αδυναμία και είναι οι πρώτες που κοιτάμε αλλά θα ήταν μάλλον ανόητο να απορρίψουμε κάποια ρολόγια μόνο και μόνο γιατί δεν παράχθηκαν από την "αγαπημένη" μας εταιρία
Εγώ πχ περνάω τώρα τη SEIKO φάση μου αλλά γλυκοκοιτάζω κάποια moonphase. Όσα Seiko moonphase έχω δει δεν με ελκύουν όσο τα αντίστοιχα της Citizen
Επίσης, μου αρέσουν περισσότερο τα Tank της Bulova από της Seiko. Δεν θα πάρω Seiko Tank μόνο και μόνο επειδή ειναι Seiko
Πχ δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση την Invicta, αλλά το πήρα γιατί μου άρεσε σχεδιαστικά και ήταν φθηνό
Δε νομίζω να ξαναπάρω invicta αλλά δεν μετανιώνω γι'αυτό το πήρα. Αγόρασα με βάση το μοντέλο, όχι την εταιρία
To καλό με την SΕΙΚΟ ειναι οτι έχει τεράστια γκάμα κι ένα πολύ ευρύ back catalogue και γενικά μου πάει το design language της, οπότε ειναι σχετικά εύκολο να βρω τον τύπο ρολογιού που θέλω στην εκάστοτε φάση
Πέρα από τις πλάκες που μπορεί να κάνουμε για τις εταιρίες που προτιμάμε ή... αντιπαθούμε, οι παρωπίδες δεν κάνουν καλό
Συνεπώς... μοντέλο ψηφίζω, αν καλύπτει τα "θέλω" μου στο design, τα specs του, την ιστορία του (αν έχει) και την τιμή του