Άκου τώρα ένα ωραίο.
Ο κουμπάρος μου αγόρασε καινούρια ιταλική μηχανή απ αυτές που φιγουράρουν στα moto gp.
Στο δρόμο για το σπίτι από την αντιπροσωπεία η μηχανή νεκρωσε.
Την φόρτωσε κ την πήγε πίσω.
Του είπαν θα την επισκευασουν κ δεν το δέχτηκε.
Με τα πολλα του έφεραν καινούρια.
Σε ταξίδι που έκανε νομίζω στις Σέρρες ήταν,πέτυχε την επισκευασμενη μηχανή σε φανάρι!
Έπιασε την κουβέντα με το παιδί κ αποδείχτηκε ότι του την είχαν πουλήσει για καινούρια.
Την είχε βγάλει φωτογραφίες τότε κ τις έστειλε στον τυπα ο οποίος έχει κινηθεί νομικά.
Φαίνεται την πασαραν από Αθήνα σε αντιπροσωπεία προς τα πάνω κ την πούλησαν από κει για καινούρια.
Σκέψου τώρα τι γυρες μπορεί να έχουν κάνει τα "καινούρια" ρολόγια...
Για αυτό, οι "γνώστες" ζητάνε σφραγισμένο στο κουτί του το ρολόι. Αλλά, σε ένα τέτοιο μικρό αγαθό, αυτό είναι δυνατό. Σε μεγαλύτερα τι γίνεται ?
Εμένα, μου παρέδωσαν αυτοκίνητο, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, που το περίμενα και 6 μήνες, και στον χρόνο επάνω, έκανε διαφορά στο χρώμα στο φτερό. Βρε τι έπαθε ? Πάω σε φαναρτζή, το βλέπει, το μετράει, ( πάχος χρώματος ) και μου λέει " ...κτυπημένο - επισκευασμένο ". Αλλά, μου το πάσαραν.

Το 1971, ο ξάδελφος της φίλης της μάνας μου, μεγαλογιατρός, αγόρασε Mercedes 200. W114/W115. Επειδή από οδήγηση ΔΕΝ σκάμπαζε, το έδωσε σε επαγγελματία ( φορτηγατζή διεθνών μεταφορών - συγγενή ) , να το κινήσει / στρώσει για τα πρώτα 2-3.000 χιλ. και μετά το πρώτο σέρβις, να τον μάθει σιγά - σιγά και την οδήγησή του.
Στα 500 χιλ, το αμάξι έμεινε από αμπραγιάζ. Το πάνε πίσω με γερανό, και η τότε "φίρμα" του είπε " Εσείς το χαλάσατε,...δεν ξέρετε να οδηγείτε".

Επικοινωνούν απ' ευθείας με Γερμανία, και ο ΤΙR-ας και ο γιατρός ήξεραν Γερμανικά, και η απάντηση ήταν "...αστοχία υλικού από τον προμηθευτή. Ολη η σειρά, απαιτεί αλλαγή, πλαίσια ΧΧΧΧΧΧΧΧ, έχουν δοθεί οδηγίες στην αντιπροσωπεία. Αντικατάσταση δωρεάν".
Πηγαίνοντας με το γράμμα εκεί, οι τύποι τους είπαν " ΟΚ θα σας το κανουμε αλλά μην το διαδώσετε". Επειδή τότε όλη η σειρά είχε πρόβλημα,
όσοι δεν ήξεραν / δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με την μαμά, πλήρωσαν την επισκευή.
Με τέτοιες μαγκιές, οι ΜΕΓΑΛΕΣ φίρμες, χάσανε τις αντιπροσωπείες, πχ αυτοκίνητα, και ήρθαν εδώ κάποιοι κατασκευασταί μόνοι τους, και ξαφνικά, ........πολλαπλασιάστηκαν οι πωλήσεις.
Αλλά επιμενω. Δεν μπορεί ο πελάτης να ελέγχει ΚΑΘΕ αγαθό που αγοράζει, από επίσημους αντιπροσώπους / ονομαστες φίρμες, ειδικά αν τα αγαθά είναι "πολυτελείας". Πιθανόν, ούτε την γνώση έχει, αλλά, ουτε και την διάθεση. Για αυτό, τα σκάει, και παίρνει από τον επίσημο, εγγυημένο αγαθό.
Φυσικά, εχουμε πολλά παραδείγματα που οι επίσημοι ( κάτι ρούχα, κάτι τσάντες, κλπ ), πουλάγανε από το κεντρικό μαγαζί μαϊμούδες, αλλά δεν θα σκεφτόταν η κα ΧΧΧΧΧ να κάνει και φασματοσκοπικη ανάλυση για να το πιστοποιήσει.

Πάει, χάλασε ο κόσμος