Αποστολέας Θέμα: Nomos Tangente vs Junghans MaxBill  (Αναγνώστηκε 2311 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vigilantius

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Nomos Tangente vs Junghans MaxBill
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 26, 2025, 23:20:52 μμ »
@vigilantius βλέπεις τι πάει να γίνει;

Έχουν ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις περί των brands και βοηθούν όλους μας, μας δίνουν γνώση και πληροφορία.

Για κάποιους σχετικά αμύητους όπως εγώ, τέτοιες συζητήσεις είναι απόλαυση και παρακολουθώ με προσοχή...
Η εικόνα που έχω είναι ότι η Tudor τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ισχυρό brand name, ειδικά με τα Pelagos και Black Bay, ενώ η Longines είχε απωλέσει κάπως τη μοναδικότητά της μέσα από τη σαλαμοποίηση του Swatch Group. Τελευταία όμως με τη σειρά Zulu Spirit και τα νέα Conquest, βλέπω ότι πάει για level up
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dsmlogger,xRallyArt,Beastaras,guzzi,
No reactions
"Look at your watch. Don't look at what time it is."
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 26, 2025, 23:31:27 μμ »
Για κάποιους σχετικά αμύητους όπως εγώ, τέτοιες συζητήσεις είναι απόλαυση και παρακολουθώ με προσοχή...
Η εικόνα που έχω είναι ότι η Tudor τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ισχυρό brand name, ειδικά με τα Pelagos kai Black Bay, ενώ η Longines είχε απωλέσει κάπως τη μοναδικότητά της μέσα από τη σαλαμοποίηση του Swatch Group. Τελευταία όμως με τη σειρά Zulu Spirit και τα νέα Conquest, βλέπω ότι πάει για level up

+1000
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
vigilantius,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 08:27:48 πμ »
Η εικόνα που έχω είναι ότι η Tudor τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ισχυρό brand name, ειδικά με τα Pelagos και Black Bay, ενώ η Longines είχε απωλέσει κάπως τη μοναδικότητά της μέσα από τη σαλαμοποίηση του Swatch Group. Τελευταία όμως με τη σειρά Zulu Spirit και τα νέα Conquest, βλέπω ότι πάει για level up

Αν και το θέμα εδώ είναι αυτό που έθεσες εσύ ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένα ρολόγια, η ένταξη μιας φίρμας σε ένα group έχει τα καλά και τα κακά της. Υπάρχει ένα video του this watch that watch που τα εξηγεί με πολύ ωραίο τρόπο.

Όσο για τα νέα Longines Spirit έγιναν δύο βασικές βελτιώσεις. Μαζεύτηκαν τα lugs και έφυγαν τα αστέρια από το dial. Τα χαρακτηρίζω βελτιώσεις γιατί τα μεγάλα lugs έκαναν άβολο το ρολόι σε πολλούς και τα αστέρια επίσης δεν άρεσαν σε πολλούς.

Στο θέμα σου τώρα. Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα ή είσαι εκεί που ήσουν;
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 08:38:44 πμ »
Ένταξη μιας εταιρείας σε ενα γκρουπ,σε ποια αναφέρεσαι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 09:22:20 πμ »
Αν και το θέμα εδώ είναι αυτό που έθεσες εσύ ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένα ρολόγια, η ένταξη μιας φίρμας σε ένα group έχει τα καλά και τα κακά της. Υπάρχει ένα video του this watch that watch που τα εξηγεί με πολύ ωραίο τρόπο.

Όσο για τα νέα Longines Spirit έγιναν δύο βασικές βελτιώσεις. Μαζεύτηκαν τα lugs και έφυγαν τα αστέρια από το dial. Τα χαρακτηρίζω βελτιώσεις γιατί τα μεγάλα lugs έκαναν άβολο το ρολόι σε πολλούς και τα αστέρια επίσης δεν άρεσαν σε πολλούς.

Στο θέμα σου τώρα. Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα ή είσαι εκεί που ήσουν;

Προς το παρόν -αν και μου αρέσει και το Stowa από τις φωτό- δεν ξέρω αν θα ρίσκαρα να το πάρω χωρίς να το έχω δει διά ζώσης. Οπότε κλίνω προσωρινά προς το Tangente. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να ψάξω να δοκιμάσω α) τα Nomos Club (Campus) τα οποία προτάθηκαν εδώ αλλά δεν ξέρω αν παραείναι μοντέρνα για να φορεθούν με κοστούμι και β) το Tudor 1926 το οποίο είναι εκτός μπάτζετ και δεν ξέρω αν παίζουν εκπτώσεις, μου αρέσουν όμως τα waffled dials.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 13:12:39 μμ »
Για το Tudor 1926 πριν λίγους μήνες συζητήθηκε εκτενώς από μέλος που έψαχνε ρολόι δώρο γάμου και τελικά κατέληξε στο Tudor με το λευκό dial αν θυμάμαι καλά...

Αν το αναζητήσεις στο forum θα το βρεις.

Όσο για το αν μπορεί να φορεθεί το Nomos Club με κοστούμι, αυτό είναι στην προσωπική σου κρίση. Στο σήμερα με κοστούμι φοράνε από Richard Mille και καταδυτικά μέχρι χρονογράφους.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
vigilantius,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 14:37:32 μμ »
Άλλο στιλ το Tudor... Απ' αυτές τις επιλογές πάντως, είναι το μόνο που θα φόραγα εγώ. Μ' αρέσει πάρα πολύ.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 16:12:14 μμ »
Άλλο στιλ το Tudor... Απ' αυτές τις επιλογές πάντως, είναι το μόνο που θα φόραγα εγώ. Μ' αρέσει πάρα πολύ.

Σε ποιο αναφέρεστε;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 17:11:06 μμ »
Στο Tudor 1926.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 18:11:33 μμ »
Καλησπέρα, αγαπητέ @vigilantius:)
Θεωρώ πως δεν πρέπει να βιαστείς, θα κάνεις λάθος. Ο @P.I.T., στο είπε ήδη διακριτικά. Έχεις φύγει ήδη από το νήμα σου. Τα ανοικτά θέματα πολλά:  Το ύφος, ο σχεδιασμός bauhaus, είναι συγκεκριμένα. Τα όρια τιμής αγοράς που μπορούμε να υποστηρίξουμε επίσης. Το θέμα μηχανή, επίσης. Το brand, η κατηγορία ρολογιού, κοκ. Μην καταλήξεις σε αποτέλεσμα: πχ, Πήρα Tudor! ή Tudor να 'ναι κι ό,τι να 'ναι (ελάχιστα ονόματα μπορούν να το πουν αυτό).

Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου πάντα, να μετακυλήσει το θέμα του νήματος: Θέλω να κάνω την υπέρβαση, ένα δυνατό brand όσο γίνεται στα δικά μου οικονομικά δεδομένα, ντύσιμο γραφείου, σχετικές κατηγορίες.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
xRallyArt,vigilantius,
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 19:06:59 μμ »
Καλησπέρα, αγαπητέ @vigilantius:)
Θεωρώ πως δεν πρέπει να βιαστείς, θα κάνεις λάθος. Ο @P.I.T., στο είπε ήδη διακριτικά. Έχεις φύγει ήδη από το νήμα σου. Τα ανοικτά θέματα πολλά:  Το ύφος, ο σχεδιασμός bauhaus, είναι συγκεκριμένα. Τα όρια τιμής αγοράς που μπορούμε να υποστηρίξουμε επίσης. Το θέμα μηχανή, επίσης. Το brand, η κατηγορία ρολογιού, κοκ. Μην καταλήξεις σε αποτέλεσμα: πχ, Πήρα Tudor! ή Tudor να 'ναι κι ό,τι να 'ναι (ελάχιστα ονόματα μπορούν να το πουν αυτό).

Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου πάντα, να μετακυλήσει το θέμα του νήματος: Θέλω να κάνω την υπέρβαση, ένα δυνατό brand όσο γίνεται στα δικά μου οικονομικά δεδομένα, ντύσιμο γραφείου, σχετικές κατηγορίες.

Έχετε δίκιο...ξέφυγε κάπως το θέμα. Σε καμία περίπτωση δε θα αγόραζα ρολόι με τη λογική "tudor να είναι και χαλάλι¨, για αυτόν τον λόγο δεν παίρνω ένα longines μπαταρίας ας πούμε, μόνο και μόνο για το σήμα. Σίγουρα η bauhaus αισθητική είναι η προσφιλέστερή μου και σε κάθε περίπτωση η minimal αισθητική γενικά. άλλωστε και το Nomos Club δεν το λές Bauhaus, ειδικά το Club Campus με το california dial. Σε κάθε περίπτωση τα 2k είναι το άνω άκρο και το όνομα tudor έπεσε στο τραπέζι ενδεικτικά επειδή τον Nomos Tangente με το open caseback κινείται σε αυτή την τιμή..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 19:11:45 μμ »
Καποιο πιο οικονομικό,ίσως
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 21:23:28 μμ »
Το ξέρω πως ξέφυγε το θέμα, αλλά μια πρόταση ακόμα σε minimal dress.

Frederique Constant Slimline Automatic

πχ: https://www.chrono24.com/frederiqueconstant/slimline-automatic--id34594764.htm

Το είδα από κοντά σε χέρι γνωστού μου και ερωτεύτηκα παράφορα ειλικρινά. Είναι δύσκολο να περιγράψω ακριβώς τον ιριδισμό του dial στο φως με το πομπέ ζαφείρι του, και το πόσο κομψό φαίνεται από κοντά.

Δυστυχώς εκτός παραγωγής πλέον, αλλά βλέπω μερικές ευκαιρίες σε ~NOS online κάτω από χιλιάρικο.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,xRallyArt,
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 27, 2025, 21:42:07 μμ »
Το ξέρω πως ξέφυγε το θέμα, αλλά μια πρόταση ακόμα σε minimal dress.

Frederique Constant Slimline Automatic

πχ: https://www.chrono24.com/frederiqueconstant/slimline-automatic--id34594764.htm

Το είδα από κοντά σε χέρι γνωστού μου και ερωτεύτηκα παράφορα ειλικρινά. Είναι δύσκολο να περιγράψω ακριβώς τον ιριδισμό του dial στο φως με το πομπέ ζαφείρι του, και το πόσο κομψό φαίνεται από κοντά.

Δυστυχώς εκτός παραγωγής πλέον, αλλά βλέπω μερικές ευκαιρίες σε ~NOS online κάτω από χιλιάρικο.

Ενδιαφέρον. Μου θυμίζει αμυδρά το Junghans Meister Mega

https://www.irisimo.com/gr/junghans-58-4503-46?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax%20-%20GR%20-%20watches&utm_id=17804615963&gad_source=1&gad_campaignid=17797061161&gbraid=0AAAAAolIuc0zB8zgIP0ZW3mUx7m1s6H26&gclid=Cj0KCQiAiqDJBhCXARIsABk2kSm7gBYZcTgcDtJlTMzEijQbFBWfFry0as1lGCqH90uPICElTaCYB6UaAkI5EALw_wcB
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,