Αποστολέας Θέμα: Junghans Max Bill MEGA Solar [ref. 59/2023.02]  (Αναγνώστηκε 2519 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Junghans Max Bill MEGA Solar [ref. 59/2023.02]
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 01, 2025, 21:48:08 μμ »
Το δικό μου, αιωνίως στο παράθυρο,  :( άλλαξε από την πρώτη ημέρα.  ;)

Παρά το γεγονός ότι είναι ανατολικά, ενώ το σήμα έρχεται από ΒΒΔ και είναι στην "σκιά" του κτιρίου.

Καλά, εντάξει, εδώ εγώ είχα αγοράσει και την κεραία της Citizen σε εποχές προ εφαρμογών dcf κινητού κτκ κτλ.
 Άλλα χρόνια κύριε Γιώργο πιο ρομαντικά!
Την τρέλα της απόλυτης χρονομετρίας την έχω ακόμα αν και προσπαθώ να την τιθασεύω κατά περιόδους!

friendly
1
funny
0
like
1
wow
1
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
george_,
Members reacted wow:
george_,

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 01, 2025, 22:38:05 μμ »
Καλά, εντάξει, εδώ εγώ είχα αγοράσει και την κεραία της Citizen σε εποχές προ εφαρμογών dcf κινητού κτκ κτλ.
Την τρέλα της απόλυτης χρονομετρίας την έχω ακόμα αν και προσπαθώ να την τιθασεύω κατά περιόδους!

Την αγόρασα και εγώ την κεραία ( στην ουσία είναι ενισχυτής / συλλέκτης σήματος ) τα παληά καλά χρόνια, 2006-7, όταν το σήμα του πομπού DCF77 ήταν ακόμα "αδύναμο" και δεν "έπιανε" καλά σε όλες τις απόπειρες.

Και η πλάκα είναι ότι έτσι γνωρισα τον Ισπανό.  ;)

Πλέον, το σήμα έχει ενισχυθεί, και πιάνει με άνεση. Το L ( Low ) και λήψεις για 12-15 λεπτά, έχει γίνει 2-3 με ένδειξη Η ( High ).

Ειδικά σε ημέρες ( νύκτες ) όπως η σημερινή, με νέφωση, η λήψη γίνεται πανεύκολα. Εχει να κάνει με το είδος της εκπομπής. Θυμάμαι όταν το παίζαμε "ραδιερασιτέχνες", ( SZ0DB Ντίνος Ψιλογιάννης ) σε τέτοιες συνθήκες είχαμε λήψη ακόμα και από Νέα Ζηλανδία. Αν κάποιος ξέρει, μας λέει. Στήναμε κεραίες στα 5,5 μέτρα, L/4 )

ΠΟΤΕ δεν έχω χρησιμοποιήσει εφαρμογή για την ρύθμιση. Μέχρι το 2012, που ταξίδευα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, το έπαιρνα μαζί μου. Από το 2012, που το πιο μακρυνό μου ταξίδι είναι μέχρι το .............Λιτόχωρο ( στρατιωτικό του μικρού μου ), βασίζομαι στην DCF77. ;D
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 01, 2025, 23:13:42 μμ »
Την αγόρασα και εγώ την κεραία ( στην ουσία είναι ενισχυτής / συλλέκτης σήματος ) τα παληά καλά χρόνια, 2006-7, όταν το σήμα του πομπού DCF77 ήταν ακόμα "αδύναμο" και δεν "έπιανε" καλά σε όλες τις απόπειρες.

Και η πλάκα είναι ότι έτσι γνωρισα τον Ισπανό.  ;)

Πλέον, το σήμα έχει ενισχυθεί, και πιάνει με άνεση. Το L ( Low ) και λήψεις για 12-15 λεπτά, έχει γίνει 2-3 με ένδειξη Η ( High ).

Ειδικά σε ημέρες ( νύκτες ) όπως η σημερινή, με νέφωση, η λήψη γίνεται πανεύκολα. Εχει να κάνει με το είδος της εκπομπής. Θυμάμαι όταν το παίζαμε "ραδιερασιτέχνες", ( SZ0DB Ντίνος Ψιλογιάννης ) σε τέτοιες συνθήκες είχαμε λήψη ακόμα και από Νέα Ζηλανδία. Αν κάποιος ξέρει, μας λέει. Στήναμε κεραίες στα 5,5 μέτρα, L/4 )

ΠΟΤΕ δεν έχω χρησιμοποιήσει εφαρμογή για την ρύθμιση. Μέχρι το 2012, που ταξίδευα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, το έπαιρνα μαζί μου. Από το 2012, που το πιο μακρυνό μου ταξίδι είναι μέχρι το .............Λιτόχωρο ( στρατιωτικό του μικρού μου ), βασίζομαι στην DCF77. ;D

Εγώ παρόλο που έχω μέρες με κακή λήψη έως καθόλου (έχει να κάνει και με το ανάγλυφο) την κεραία έχω σταματήσει να την χρησιμοποιώ. Είμαι δλδ σε καλό δρόμο αποτιναξης αυτου του ψυχσναγκασμού ο οποίος με οδήγησε μέχρι και στα σκοτεινά μονοπάτια ιδιαίτερων κομματιών / σειρών όπως τα Citizen Chronomaster κτλ.
Βέβαια όπως προείπα κατά περιόδους επιστρέφει και τότε αρχίζει το ματάκι να παίζει κλεφτα και λοξά μέχρι και satellite wave μεριά
Εντωμεταξύ Ισπανό ποιον εννοείτε κύριε Γιώργο? Κατάστημα?
Έχουμε κάνει τρέλες κύριε Γιώργο... Και δυστυχώς ακόμη συνεχίζουμε  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 01, 2025, 23:22:40 μμ »

Μάλλον το έχω και εγώ αυτό σε ένα κουτάκι που δεν έχω ανοίξει ακόμα...!
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
xRallyArt,
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 02, 2025, 01:09:21 πμ »
Εγώ παρόλο που έχω μέρες με κακή λήψη έως καθόλου (έχει να κάνει και με το ανάγλυφο) την κεραία έχω σταματήσει να την χρησιμοποιώ. Είμαι δλδ σε καλό δρόμο αποτιναξης αυτου του ψυχσναγκασμού ο οποίος με οδήγησε μέχρι και στα σκοτεινά μονοπάτια ιδιαίτερων κομματιών / σειρών όπως τα Citizen Chronomaster κτλ.
Βέβαια όπως προείπα κατά περιόδους επιστρέφει και τότε αρχίζει το ματάκι να παίζει κλεφτα και λοξά μέχρι και satellite wave μεριά (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Εντωμεταξύ Ισπανό ποιον εννοείτε κύριε Γιώργο? Κατάστημα?
Έχουμε κάνει τρέλες κύριε Γιώργο... Και δυστυχώς ακόμη συνεχίζουμε  ::)

Ισπανος είναι αυτός που ψωνίζουμε φτηνά ( ? ) αλλά ταχύτατα. Από Ισπανία.  ;)

Εχει μοντέλα που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού, έχει καλές τιμές, αλλά το βασικό είναι ότι στέλνει ταχύτατα !

www.watches111.com

Εγώ, είχα ΠΑΝΤΑ την λόξα με την ακρίβεια ( χρονομετρία ). Την κόλλησα όταν απέκτησα το πρώτο μου ρολόι που έλεγε " Πιστοποιημένο χρονόμετρο", το 1973, και από τότε .......ψαχνόμουν ! Εκείνη την εποχή, το να κρατάει χρονομετρία μέχρι 1 λεπτό απόκλιση τον μήνα ήταν κάτι το εξωπραγματικό !

Οταν βγήκαν τα quartz, με προώθηση ότι δεν χρειάζεται κούρδισμα ( χειροκίνητα ή αυτόματα ) και κρατάει 15 δεύτερα τον μήνα, ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Αγόρασα ένα δοκιμαστικά, και το παρατηρούσα, να δώ αν χάσει ή .......πότε θα .........σταματήσει  :D :D :D :D Το ρολογάκι, ακόμα δουλεύει Μιλάμε για 47 χρόνια, πιο ηλικιωμενο από πολλούς φίλους εδώ.  ::)

Για τους νεώτερους, η έννοια του quartz, είναι καθημερινότητα, τότε ήταν πρωτόγνωρη. Και πήρα και ένα ξυπνητήρι Braun quartz, αυτό, δεν επέζησε πολύ  :-[

Σήμερα, με την τεχνολογία σε ανάπτυξη αφάνταστη τότε, μηχανικό ρολόι αγοράζεις για το ...."ονόρε". Για ακρίβεια, χρησιμοποιείς "μπαταρίας", με ελάχιστο κόστος.

Αν δε συνδυάζεται και με λήψη σήματος, τότε έχουμε ότι πιο "μοντέρνο" υπάρχει.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 02, 2025, 01:49:26 πμ »
Ισπανος είναι αυτός που ψωνίζουμε φτηνά ( ? ) αλλά ταχύτατα. Από Ισπανία.  ;)

Εχει μοντέλα που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού, έχει καλές τιμές, αλλά το βασικό είναι ότι στέλνει ταχύτατα ! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

www.watches111.com

Εγώ, είχα ΠΑΝΤΑ την λόξα με την ακρίβεια ( χρονομετρία ). Την κόλλησα όταν απέκτησα το πρώτο μου ρολόι που έλεγε " Πιστοποιημένο χρονόμετρο", το 1973, και από τότε .......ψαχνόμουν ! Εκείνη την εποχή, το να κρατάει χρονομετρία μέχρι 1 λεπτό απόκλιση τον μήνα ήταν κάτι το εξωπραγματικό !

Οταν βγήκαν τα quartz, με προώθηση ότι δεν χρειάζεται κούρδισμα ( χειροκίνητα ή αυτόματα ) και κρατάει 15 δεύτερα τον μήνα, ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Αγόρασα ένα δοκιμαστικά, και το παρατηρούσα, να δώ αν χάσει ή .......πότε θα .........σταματήσει  :D :D :D :D Το ρολογάκι, ακόμα δουλεύει (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) Μιλάμε για 47 χρόνια, πιο ηλικιωμενο από πολλούς φίλους εδώ.  ::)

Για τους νεώτερους, η έννοια του quartz, είναι καθημερινότητα, τότε ήταν πρωτόγνωρη. Και πήρα και ένα ξυπνητήρι Braun quartz, αυτό, δεν επέζησε πολύ  :-[

Σήμερα, με την τεχνολογία σε ανάπτυξη αφάνταστη τότε, μηχανικό ρολόι αγοράζεις για το ...."ονόρε". Για ακρίβεια, χρησιμοποιείς "μπαταρίας", με ελάχιστο κόστος.

Αν δε συνδυάζεται και με λήψη σήματος, τότε έχουμε ότι πιο "μοντέρνο" υπάρχει.  :)

Εγώ κύριε Γιώργο γνωρίζω μόνο το Ισπανικό......
Το πρωτάθλημα εννοώ, καταλάβατε. Παρακαλώ. La Liga κτλ
Αυτός όμως ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Ισπανός που μας φορτώνει ο άτιμος συχνά πυκνά με Jdm κομμάτια και μας έχει αφήσει απενταρους υπήρχε τότε κύριε Γιώργο?? Αλήθεια? Με την ίδια επωνυμία "καταστήματος"? Φοβερό!
Μήπως τελικά κύριε Γιώργο πρέπει να καταλήξουμε στην 0100 της Citizen να ησυχάσει η ψυχή μας?
Δεν ξέρω, σκέψεις μιας βασανισμενης ψυχής.
Φευ κύριε Γιώργο μου, φευ. Πού να τα βρω τα ευρώωω που έλεγε και μία διαφήμιση   :'(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 02, 2025, 02:22:46 πμ »
Εγώ κύριε Γιώργο γνωρίζω μόνο το Ισπανικό......
Το πρωτάθλημα εννοώ, καταλάβατε. Παρακαλώ. La Liga κτλ
Αυτός όμως ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Ισπανός που μας φορτώνει ο άτιμος συχνά πυκνά με Jdm κομμάτια και μας έχει αφήσει απενταρους υπήρχε τότε κύριε Γιώργο?? Αλήθεια? Με την ίδια επωνυμία "καταστήματος"? Φοβερό!
Μήπως τελικά κύριε Γιώργο πρέπει να καταλήξουμε στην 0100 της Citizen να ησυχάσει η ψυχή μας?
Δεν ξέρω, σκέψεις μιας βασανισμενης ψυχής.
Φευ κύριε Γιώργο μου, φευ. Πού να τα βρω τα ευρώωω που έλεγε και μία διαφήμιση   :'(

@stefen

Εγώ, Ισπανικό, ήξερα άλλο  ;) μια και δεν παρακολουθώ ........ποδόσφαιρο  :D :D :D :D

Μηπως δεν το απεικόνισα καλά. Το 2006-7, δεν θυμάμαι ακριβώς, με 60 Ε βρήκα τον "συλλέκτη" και τον πούλαγε ο Ισπανός. Ετσι τον έμαθα. Αρα, δεν ξέρω έτος ίδρυσης.

Το "Πιστοποιημένο χρονόμετρο", το 1973, ήταν ένα Rolex Sub 200 m Date, με ακρυλικό τζαμάκι, που μου είχε φέρει από Σιγκαπούρη η αδελφή μου, σε αντικατάσταση του Rolex Daytona (.....που τότε ΔΕΝ λεγόταν έτσι, αλλά Cosmograph  :o ) που ποτέ δεν μου "κάθησε" και το ξεφορτώθηκα.  :( Ετσι, άρχισε η εμπλοκή μου με την κορωνάτη. Που διαρκεί έως ..........πάντα  ;) αλλά πλέον, παράλληλα με το Casio Duro  ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 02, 2025, 15:59:06 μμ »
@stefen

Εγώ, Ισπανικό, ήξερα άλλο  ;) μια και δεν παρακολουθώ ........ποδόσφαιρο  :D :D :D :D

Μηπως δεν το απεικόνισα καλά. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) Το 2006-7, δεν θυμάμαι ακριβώς, με 60 Ε βρήκα τον "συλλέκτη" και τον πούλαγε ο Ισπανός. Ετσι τον έμαθα. Αρα, δεν ξέρω έτος ίδρυσης.

Το "Πιστοποιημένο χρονόμετρο", το 1973, ήταν ένα Rolex Sub 200 m Date, με ακρυλικό τζαμάκι, που μου είχε φέρει από Σιγκαπούρη η αδελφή μου, σε αντικατάσταση του Rolex Daytona (.....που τότε ΔΕΝ λεγόταν έτσι, αλλά Cosmograph  :o ) που ποτέ δεν μου "κάθησε" και το ξεφορτώθηκα.  :( Ετσι, άρχισε η εμπλοκή μου με την κορωνάτη. Που διαρκεί έως ..........πάντα  ;) αλλά πλέον, παράλληλα με το Casio Duro  ;D

Κύριε Γιώργο μην γράφετε τέτοια μας σκανδαλίζετε. Και δεν χωράει και άλλο τέκνο στο τσαρδί μας!  :D
Θα ήθελα να ρωτήσω: πόσα ρολόγια έχετε και ποιο είναι το πιο παλιό? (χειρός).
Σίγουρα κάποιο rolex κύριε Γιώργο. Δεν πειράζει όμως μετανοήσατε και εξαγνιστηκατε με Άγιο Duro.
Πάντως να σας εξομολογηθώ και κάτι κύριε Γιώργο. Κάθε φορά που συζητάω για συλλογές ή βλέπω κάποια ζηλευτά ακριβά κομμάτια εδώ μέσα πάντα θυμάμαι τον φίλο σας τον μπαρουτοκαπνισμένο τον ρεΐση  και αρχίζω να προβληματιζομαι με δεύτερες, αναθεωρητικες σκέψεις.
Τί γίνεται κύριε Γιώργο? Ο χρόνος θα δείξει...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 03, 2025, 01:00:08 πμ »
Κύριε Γιώργο μην γράφετε τέτοια μας σκανδαλίζετε. Και δεν χωράει και άλλο τέκνο στο τσαρδί μας!  :D
Θα ήθελα να ρωτήσω: πόσα ρολόγια έχετε και ποιο είναι το πιο παλιό? (χειρός).
Σίγουρα κάποιο rolex κύριε Γιώργο. Δεν πειράζει όμως μετανοήσατε και εξαγνιστηκατε με Άγιο Duro.
Πάντως να σας εξομολογηθώ και κάτι κύριε Γιώργο. Κάθε φορά που συζητάω για συλλογές ή βλέπω κάποια ζηλευτά ακριβά κομμάτια εδώ μέσα πάντα θυμάμαι τον φίλο σας τον μπαρουτοκαπνισμένο τον ρεΐση  και αρχίζω να προβληματιζομαι με δεύτερες, αναθεωρητικες σκέψεις.
Τί γίνεται κύριε Γιώργο? Ο χρόνος θα δείξει...

Hello !

"Αρχαιότερο", ηλικιακά, είναι ένα SEIKO QUARTZ 100 sports του 1978. Εν λειτουργία. Αγορασμένο από απλή περιέργεια.
Ακολουθεί το Rolex 5513 του 1983. Ημι-αφόρετο, με κουτί + χαρτιά + πιστοποιητικά.
Ενα CITIZEN Quartz, αποκτηθέν το 1987.
Επόμενο, το Rolex GMT Master I, 1993. Ημι-αφόρετο, με κουτί + χαρτιά + πιστοποιητικά

Και υποσχέθηκα ότι ....ΔΕΝ θα ξανα-αγοράσω ρολόι.

Αλλά

"Μερικά πράγματα λέγονται αλλά δεν γίνονται, και άλλα γίνονται και ΔΕΝ λέγονται".

Από τότε, πολλά ήρθαν, μερικά ...........έφυγαν, βάζω ενδεικτικές φωτό,σαν απαντηση, πριν μας .....διαγράψουν σε αυτό το νήμα.

friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
trelovet,ioann,Beastaras,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 03, 2025, 09:43:04 πμ »
Hello !

"Αρχαιότερο", ηλικιακά, είναι ένα SEIKO QUARTZ 100 sports του 1978. Εν λειτουργία. Αγορασμένο από απλή περιέργεια.
Ακολουθεί το Rolex 5513 του 1983. Ημι-αφόρετο, με κουτί + χαρτιά + πιστοποιητικά.
Ενα CITIZEN Quartz, αποκτηθέν το 1987.
Επόμενο, το Rolex GMT Master I, 1993. Ημι-αφόρετο, με κουτί + χαρτιά + πιστοποιητικά

Και υποσχέθηκα ότι ....ΔΕΝ θα ξανα-αγοράσω ρολόι.

Αλλά

"Μερικά πράγματα λέγονται αλλά δεν γίνονται, και άλλα γίνονται και ΔΕΝ λέγονται".

Από τότε, πολλά ήρθαν, μερικά ...........έφυγαν, βάζω ενδεικτικές φωτό,σαν απαντηση, πριν μας .....διαγράψουν σε αυτό το νήμα.

Πολύ ωραία κύριε Γιώργο! Μερικά κομμάτια σαν το παλιό καλό κρασί τα βλέπω.
Μια τελευταία ερώτηση κύριε Γιώργο γιατί έχετε δίκιο για τον χώρο. Σε αυτούς που όταν φοράω quartz με κοροϊδεύουν και μου λένε ότι δεν είναι αληθινά ρολόγια αυτά και να παω να τα πετάξω, τι να τους λέω?
Καλημέρα κύριε Γιώργο και καλή εβδομάδα. Πάω μια βόλτα τώρα από το "σήμερα φόρεσα" . Με quartz φυσικά  :P   :P  :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 03, 2025, 12:32:16 μμ »
Πολύ ωραία κύριε Γιώργο! Μερικά κομμάτια σαν το παλιό καλό κρασί τα βλέπω.
Μια τελευταία ερώτηση κύριε Γιώργο γιατί έχετε δίκιο για τον χώρο. Σε αυτούς που όταν φοράω quartz με κοροϊδεύουν και μου λένε ότι δεν είναι αληθινά ρολόγια αυτά και να παω να τα πετάξω, τι να τους λέω?
Καλημέρα κύριε Γιώργο και καλή εβδομάδα. Πάω μια βόλτα τώρα από το "σήμερα φόρεσα" . Με quartz φυσικά  :P   :P  :P

Ωρολόγιον είναι αυτό που "λέει την ώρα". Αρα, ότι μας ενημερώνει σωστά, για το τι ώρα είναι, ( σύμφωνα με τα αστρονομικά μεγέθη ) είναι ωρολόγιον ==> ρολόι. ;)

Το πως κάθε τέτοιο εργαλείο λειτουργεί, είναι ανεξάρτητο της "ένδειξης".

Η συνεχής εξέλιξη, προσφέρει εναλλακτικές εφαρμογές. Και στα "ρολόγια", η εξέλιξη ήταν η χρήση χαλαζία.

Ο χαλαζίας εξαιτίας της ιδιότητάς του να πάλλεται με συχνότητα 32.768 κύκλους ανά δευτερόλεπτο όταν τον διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα, έχει αποτελέσει σημαντικό υλικό στην ωρολογοποιΐα. Δηλαδή, ......εξέλιξη.  ;)

Αν μέναμε στα των .........προγόνων, θα έπρεπε να γράφουμε με ..........σφυροκάλεμο σε μαρμάρινες πλάκες και όχι σε χαρτί ή υπολογιστές, να οργώναμε με βόδια και υνί αντι τρακτέρ, να μαζεύαμε ξύλα κάθε πρωϊ για να μαγειρέψουμε ή να ζεσταθούμε, αντι των ηλεκτρικών συσκευών - μικροκυμάτων και να κωπηλατούσαμε με τριήρεις για να πάμε Μύκονο για διακοπές αντι του Blue Star.  ???

Φυσικά, υπάρχουν και αντιλήψεις ότι τα πράγματα πρέπει να μένουν ........ως είχαν. Αλλά, και τα μηχανικά ρολόγια, είναι εξέλιξη παλαιοτέρων ενδεικτών ώρας, οπότε οι οπαδοί των ηλιακών ρολογιών, ή της κλεψύδρας, επίσης θα κορόϊδευαν τους χρήστες μηχανικών ρολογιών, ότι αυτά δεν λογίζονται ως ........ρολόγια. Και να πάνε να τα πετάξουν  :D :D :D :D

Φυσικά, στην εποχή μας, ένα καλό μηχανικό και χειροκουρδιζόμενο, είναι ένα έργο τέχνης . Αλλά δεν μπορούμε όλοι ( ...ή δεν θέλουμε  ) να έχουμε διάσημους ζωγράφους ή γλυπτες στο σπίτι. Την ώρα θέλουμε να βλέπουμε, για να είμαστε συνεπείς προς τις υποχρεώσεις μας.

Και τελευταίο. Το "ένστικτο" του μέσου ανθρώπου, τον οδηγεί στις λύσεις. Και εφόσον υπάρχει αγορά για τα quartz, κάποιοι επενδύουν και τα παράγουν επειδή ο μέσος καταναλωτής, τα αποδέχεται.  :)

Οπότε η απάντηση είναι η ίδια η ζωή.  8)
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
ioann,
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 03, 2025, 17:18:47 μμ »
Hello !

Αγαπητέ μου φίλε, για άλλη μία φορά!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 03, 2025, 17:48:36 μμ »
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 03, 2025, 18:08:48 μμ »
...και για να συνεχίσω, την "υπεράσπιση" των ηλεκτρονικών, θα το κλείσω με την χρήση του τίτλου του νήματος.  ;)

Junghans Max Bill MEGA Solar [ref. 59/2023.02]

Οταν μια ιστορική εταιρεία σαν αυτήν, ( ας δούν το ιστορικό της όσοι δεν την ξέρουν ), εμπλέκεται σε μπαταρίες και επιπλέον και solar, είναι η απόλυτη απόδειξη ότι και τα μπαταρίας, είναι ρολόγια.  :)

Και η συγκεκριμένη, τέλη 1980 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο παγκοσμίως ραδιοελεγχόμενο επιτραπέζιο ρολόι.

In the late 1980s, Junghans introduced the first radio-controlled table clock on the world market.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 03, 2025, 23:10:50 μμ »

Αλλά, και τα μηχανικά ρολόγια, είναι εξέλιξη παλαιοτέρων ενδεικτών ώρας, οπότε οι οπαδοί των ηλιακών ρολογιών, ή της κλεψύδρας, επίσης θα κορόϊδευαν τους χρήστες μηχανικών ρολογιών, ότι αυτά δεν λογίζονται ως ........ρολόγια. Και να πάνε να τα πετάξουν  :D :D :D :D

ΝΑΙ! Τελείωσε, κύριε Γιώργο, αυτό θα τους λέω!!!  :D  :D
(Ή μπορεί και το άλλο με την Μύκονο. Ίσως το καταλάβουν και καλύτερα... 8) )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions