Και νέες μετρήσεις
Miyota 8215Όπως βλέπετε, ο Miyota 8215 ισορρόπησε πολύ καλά στις
868 περιστροφές, στο +1 και στο +1,5 δευτερόλεπτο, αλλά φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην κυνηγήσω την προσπάθεια να τον φέρω πιο κοντά στο 0. Έτσι χτες το μεσημέρι οι περιστροφές κατέβηκαν από τις 868 στις
840, και βουαλά!

Σήμερα στις δύο το μεσημέρι το Sector ήταν στα +0,5 δευτερόλεπτα, την καλύτερη μέτρηση που μου έχει δώσει ποτέ. Εννοείται ότι τις επόμενες μέρες οι περιστροφές θα παραμείνουν στις 840 για να δούμε αν το ρολόι μπορεί να διατηρήσει αυτή την άριστη χρονομετρία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
(21-10-2025) 672 αριστερόστροφες περιστροφές: -11 δευτερόλεπτα.
(22-10-2025) 742 αριστερόστροφες περιστροφές: -5 δευτερόλεπτα.
(23-10-2025) 742 αριστερόστροφες περιστροφές: -7 δευτερόλεπτα.
(24-10-2025) 798 αριστερόστροφες περιστροφές: -2 δευτερόλεπτα
(25-10-2025) 798 αριστερόστροφες περιστροφές: -2 δευτερόλεπτα
(26-10-2025) 868 αριστερόστροφες περιστροφές: +1 δευτερόλεπτο
(27-10-2025) 868 αριστερόστροφες περιστροφές: +1,5 δευτερόλεπτα
(28-10-2025) 840 αριστερόστροφες περιστροφές: +0,5 δευτερόλεπτα
Seiko NH35ΑΝέος παίκτης στο παιχνίδι! Όπως θα είδατε, δεν έκανα καμία αναφορά στο τρίτο αυτόματο ρολόι μου, το WCC με τον Seiko NH35, γιατί το ρολόι παίζει συνεχώς στο - ακόμα και τέρμα κουρδισμένο, συγκεκριμένα παίζει στο -4 έως -5 δευτερόλεπτα την ημέρα. Οπότε δεν έχω καμία δυνατότητα να επηρεάσω την χρονομετρία του στο κουρδιστήρι προς το καλύτερο.
Έλα ντε όμως που υπάρχει και αυτό το γελοίο Invicta της συζύγου που φοράει τον Seiko NH35A. Το ρολόι ήταν συνέχεια στο κουτί αποθήκευσης για μήνες, μια και ούτε η σύζυγος τρελαίνεται να το φοράει, προτιμάει το δικό μου Camel Trophy από τη δεκαετία του ’90. Το ρολόι αρχικά σαν καινούριο έπαιζε περίπου στα -20 δευτερόλεπτα την ημέρα. Το πήγα για ρύθμιση σε τεχνικό, οποίος βελτίωσε μεν την χρονομετρία του, αλλά ταυτόχρονα χειροτέρεψε πολύ το beat error του ρολογιού, από 0,6 έως 1,5 ms που έπαιζε πριν, το εκτόξευσε στα 4, 5 ακόμα και 6 ms!
Για να μη μακρηγορώ, είχα μείνει με την εντύπωση ότι μετά την ρύθμιση το ρολόι έπαιζε στα -5 δευτερόλεπτα την ημέρα. Μάλιστα είχα ανεβάσει και φωτογραφίες εδώ στο φόρουμ, στο δικό μου θέμα για την εφαρμογή Watch Accuracy Meter. Χτες το πρωί το βλέπω στο κουτί αποθήκευσης, και παρόλο και μόνο που ακούω τη λέξη Invicta βγάζω σπυράκια,

σκέφτομαι
«Δεν το βάζω στο κουρδιστήρι να δω τι γίνεται, τι έχω να χάσω;» Του ρυθμίζω λοιπόν ώρα και ημερομηνία, το κουρδίζω με 15 περιστροφές της κορώνας με το χέρι και το βάζω στο κουρδιστήρι μαζί με το Sector 230.

Σήμερα το πρωί πάω και το ελέγχω και ήταν
+4 δευτερόλεπτα μπροστά από το time is!!!

Μέσα σε περίπου 18 ώρες όλα αυτά! Το βγάζω επιτόπου από το κουρδιστήρι και το μετράω με το μηχάνημα της TGBC.

Και εδώ μπορείτε να δείτε σε σύγκριση την μέτρηση του ρολογιού και πάλι στη θέση dial up στις 15 Δεκεμβρίου πέρυσι, μόλις το πήρα από τον μάστορα.

Για μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση, την φωτογραφία την έχω ανεβάσει στο φόρουμ και μπορείτε να την δείτε εδώ:
https://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=19328.msg854947#msg854947Στις δύο το μεσημέρι ήταν στα
+6 δευτερόλεπτα μπροστά από το time is! Χαχαχά, ένα ρολόι που είχα την εντύπωση ότι έπαιζε στα -5 δευτερόλεπτα,
μόνο και μόνο επειδή ήταν μισοκουρδισμένο, κέρδισε μέσα σε ένα 24ωρο +6 δευτερόλεπτα στο κουρδιστήρι στις
840 αριστερόστροφες περιστροφές!

Να υπενθυμίσουμε ότι το ανώτατο συνιστώμενο όριο περιστροφών για τους Seiko NH35 και NH35A σε ένα κουρδιστήρι είναι οι 800.
Και ξέρω ότι κάποιοι θα μου πείτε ότι μπορεί το μηχάνημα της TGBC να είναι κουκουρούκου, και να δείχνει ότι νάναι. Έλα ντε όμως, που τώρα έχουμε και την επιβεβαίωση από το κουρδιστήρι ότι το ρολόι κέρδισε +6 δευτερόλεπτα το 24ωρο στις 840 περιστροφές.

Όπως και να έχει, από σήμερα θα αρχίσω να σας δίνω μετρήσεις και από τον NH35A της συζύγου. Και μόλις τελειώσω τις μετρήσεις με τον Miyota 8215 του Sector 230, θα αρχίσω να κατεβάζω σταδιακά τις περιστροφές στο Invicta για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε με δαύτο...
Seiko NH35A
(28-10-2024) 840 αριστερόστροφες περιστροφές: +6 δευτερόλεπτα