Καλημέρα.
Έχω το συγκεκριμένο Steeldive "Willard" καθως και την παραλλαγή του SD1977 (6105-8000).

.
Τα πήρα γιατί μου αρέσει το σχέδιο τους αλλά δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω τα πάνω από 3000 € που ζητάει η seiko για το πρώτο και 1000+ για το δεύτερο.
Ναι, είναι αντίγραφα αλλά για την τιμή τους (~75 € από Αλί & τρισαλί) είναι πάρα πολύ καλά. Δεν μου έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε εμφάνιση και λειτουργία. Ούτε σκουριές ούτε τίποτα. Βέβαια δεν τα βουτάω, όπως κάνω με όλα τα ρολόγια μου. Τα μπρασελέ τους τα άλλαξα σχεδόν αμέσως με καουτσούκ, γιατί πιστεύω ότι ταιριάζει καλύτερα στο ρετρό στυλ τους αλλά και για πρακτικούς λόγους.
Όσο για το seiko 5 της σύγκρισης, θα συμφωνήσω ότι δεν συγκρίνονται, ειναι άλλη κατηγορία εντελώς. Δεν εχω κάποιο από αυτα τα νεα 5άρια, έχω από τα παλιά 5 sports (military, Atlas κ.α.). Εχω δει και εχω φορέσει φίλων βεβαίως, και εχω να πω ότι ότι ειναι πολύ καλά ρολόγια στα γνωστά στανταρ της Seiko.
Τώρα στο ερώτημα που τίθεται, θα πω ότι αν δεν ειχα, δεν ήθελα ή δεν μπορούσα να πάρω καποιο Seiko"willard", θα έπαιρνα το Steeldive. Δινει τόσα πολλά για τόσα λίγα...

Όσο για το 5sports, εχει τόσα πολλά εκεί εξω, οπότε ανα πάσα στιγμή...