Αποστολέας Θέμα: Καλο και ακριβό Vs Πολλά και πιο φτηνά?  (Αναγνώστηκε 4933 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Καλο και ακριβό Vs Πολλά και πιο φτηνά?
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 07, 2025, 20:23:24 μμ »
Καλησπέρα! Στην παραπάνω συζήτηση, προσωπικά πάντα, θα έλεγα πως το θέμα είναι καθαρά αξιακό. Π.χ. πώς με επηρεάζει και γιατί η άποψη του φίλου @maestro ; αν για παράδειγμα, είναι συλλέκτης επενδυτής, πουλάω αγοράζω και τεκμηριώνω άποψη. Γιατί να με επηρεάσει να σχηματίσω γνώμη για το τι είναι ρολόι; τι αξίζει να ονομάζουμε ρολόι; (μην πάμε σε πιο ευαίσθητα). Φανταστικό σενάριο. Φαντάσου να εμπιστεύεσαι (ξανά) την υγεία σου σε έναν άγνωστο επιστήμονα. Σωστό και αναπόφευκτο το 2025. Φαντάσου να πιστεύει φωναχτά πως: κόπιασα για χρόνια, διάβασα σαν τρελός και το αξίζω να φοράω ταμπελάκια τιμής στον καρπό! Πού είναι είναι το σφάλμα;  ;D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Giorgos_I,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 07:32:54 πμ »
Καλησπέρα! Στην παραπάνω συζήτηση, προσωπικά πάντα, θα έλεγα πως το θέμα είναι καθαρά αξιακό. Π.χ. πώς με επηρεάζει και γιατί η άποψη του φίλου @maestro ; αν για παράδειγμα, είναι συλλέκτης επενδυτής, πουλάω αγοράζω και τεκμηριώνω άποψη. Γιατί να με επηρεάσει να σχηματίσω γνώμη για το τι είναι ρολόι; τι αξίζει να ονομάζουμε ρολόι; (μην πάμε σε πιο ευαίσθητα). Φανταστικό σενάριο. Φαντάσου να εμπιστεύεσαι (ξανά) την υγεία σου σε έναν άγνωστο επιστήμονα. Σωστό και αναπόφευκτο το 2025. Φαντάσου να πιστεύει φωναχτά πως: κόπιασα για χρόνια, διάβασα σαν τρελός και το αξίζω να φοράω ταμπελάκια τιμής στον καρπό! Πού είναι είναι το σφάλμα;  ;D

Σφάλμα κανένα, απλά, όπως μπορείς να τρως μπρόκολο και να το βαφτίζεις πιτόγυρο ένα πράγμα, δεν λέω όχι, οπωσ Την βρίσκει ο καθένας, μόνο που εδώ είναι φόρουμ για ρολόγια και όχι για ταμπελάκια (όπως πολύ σωστά το έθεσες)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 08:48:36 πμ »
Καλημέρα, φίλε @xRallyArt:) Εκτιμώ τους ανθρώπους όπου δεν φοβούνται να πουν όσα θέλουν να πουν, όπως εσύ. Πράγμα σπάνιο. Ναι, στην ουσία δεν διαφωνούμε κάπου. Στην παραπάνω ανάρτηση, δεν έθεσα ερώτηση σε κανένα συγκεκριμένα. Το σφάλμα, στο φανταστικό παράδειγμα γιατρού, υπάρχει. Είτε στο άτομο που εμπιστεύεται την υγεία του κάπου, είτε στην τύχη του, είτε στον ντόκτορ τζόκερ, κάπου υπάρχει πάντα ένα σφάλμα.

Πολλοί οι επενδυτές, γενναίο και τίμιο να το λες. Ρολογόφιλοι πολλοί ως χομπίστες, και ξεχωριστοί, συνήθως εκτιμούν φιλικούς καρπούς και αν είναι και ακριβοί ακόμα περισσότερο τους εκτιμούν. Αυτό είναι ο ορισμός ρολόι. Δεν φταίει ο επενδυτής αλλά η επένδυση.

Σφάλμα κανένα, απλά, όπως μπορείς να τρως μπρόκολο και να το βαφτίζεις πιτόγυρο ένα πράγμα, δεν λέω όχι, οπωσ Την βρίσκει ο καθένας, μόνο που εδώ είναι φόρουμ για ρολόγια και όχι για ταμπελάκια (όπως πολύ σωστά το έθεσες)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
xRallyArt,pugman,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 10:19:03 πμ »
Εάν ορίσουμε ως ρολόι το όργανο που μετράει και δείχνει την ώρα, τότε ρολόι είναι και το παιδικό που έχει μέσα στη συσκευασία με τις σοκολάτες kinder έκπληξη. Και εννοείται πως ένα Citizen ή Casio το θεωρώ κοντινότερο στο ρολόι του kinder έκπληξη παρά σε ένα Rolex.

Προσωπικά δεν λαμβάνω καθόλου υπόψιν τον παραπάνω ορισμό, επομένως τα συμπεράσματα και οι απόψεις μου ενδέχεται να διαφέρουν.

Να σημειώσω εδώ πως έχω πάρα πολλά Casio, Swatch, Tsar Bomba, Vostok και καθόλου δεν τα σνομπάρω, όλα είναι κουκλάκια. Απλά όταν με ρωτάει κάποιος πόσα ρολόγια έχω, αυτά προφανώς και δεν τα μετράω ως ρολόγια. Αν σώνει και καλά πρέπει να τα αποκαλέσω ρολόγια, τότε αυτόματα θα πρέπει να βρω ένα άλλο όνομα για τα υπόλοιπα της συλλογής μου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, στο αρχικό ερώτημα, πολλά φθηνά ή ένα ακριβό, απαντώ άτοπο, διότι προφανώς πρόκειται για διαφορετικά αντικείμενα. Είναι σα να ρωτάς πολλά αμάξια ή ένα σπίτι.

Ελπίζω να έγινα λίγο πιο σαφής.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 10:30:58 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 11:12:16 πμ »
τα ρολόγια (ή μη) τα ρωτήσαμε; δεν έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού;
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
dsmlogger,pugman,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 11:35:32 πμ »
τα ρολόγια (ή μη) τα ρωτήσαμε; δεν έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού;
Προφανώς και έχουν. Ας μας γράψουν και αυτά τη γνώμη τους στο φόρουμ λοιπόν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Citizen BN1024-01Z

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 11:51:10 πμ »
Δηλώνω ρολογάρα :)
friendly
0
funny
4
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
jimis,Dante80,dsmlogger,pugman,
Members reacted like:
ohyes,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 12:20:07 μμ »
Γιατί,το έχεις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 12:27:26 μμ »
Γιατί,το έχεις?
Βάλε πρόσωπο και αντικείμενο στην πρόταση να καταλάβουμε
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Argo982001,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 12:35:08 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 17:47:41 μμ »
πρώτο ποστ
Δεν το πιασες το πολύ πετυχημένο αστείο του
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 17:53:48 μμ »
Εάν ορίσουμε ως ρολόι το όργανο που μετράει και δείχνει την ώρα, τότε ρολόι είναι και το παιδικό που έχει μέσα στη συσκευασία με τις σοκολάτες kinder έκπληξη. Και εννοείται πως ένα Citizen ή Casio το θεωρώ κοντινότερο στο ρολόι του kinder έκπληξη παρά σε ένα Rolex.

Προσωπικά δεν λαμβάνω καθόλου υπόψιν τον παραπάνω ορισμό, επομένως τα συμπεράσματα και οι απόψεις μου ενδέχεται να διαφέρουν.

Να σημειώσω εδώ πως έχω πάρα πολλά Casio, Swatch, Tsar Bomba, Vostok και καθόλου δεν τα σνομπάρω, όλα είναι κουκλάκια. Απλά όταν με ρωτάει κάποιος πόσα ρολόγια έχω, αυτά προφανώς και δεν τα μετράω ως ρολόγια. Αν σώνει και καλά πρέπει να τα αποκαλέσω ρολόγια, τότε αυτόματα θα πρέπει να βρω ένα άλλο όνομα για τα υπόλοιπα της συλλογής μου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, στο αρχικό ερώτημα, πολλά φθηνά ή ένα ακριβό, απαντώ άτοπο, διότι προφανώς πρόκειται για διαφορετικά αντικείμενα. Είναι σα να ρωτάς πολλά αμάξια ή ένα σπίτι.

Ελπίζω να έγινα λίγο πιο σαφής.

Δικαίωμα σου να θεωρείς και να λες ότι θες, δημοκρατία έχουμε, αλλά όπως η βλέπω ανώμαλο το γεγονός ότι ένας αντρας ή γυναικα μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί σαν μπροκολο, έτσι βλέπω ανώμαλο το γεγονος να πώ οποιαδήποτε συσκευή που αναφέρει την ώρα(δηλαδή ρολόι) kinder.
Για εμένα και τον περισσότερο κόσμο είναι και θα ένα ρολόι, εσύ πες το όπως θες, δικαίωμα σου, όπως και είναι και εμένα δικαίωμα μου να μην συμφωνώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 08, 2025, 18:02:50 μμ »
Καλημέρα, φίλε @xRallyArt:) Εκτιμώ τους ανθρώπους όπου δεν φοβούνται να πουν όσα θέλουν να πουν, όπως εσύ. Πράγμα σπάνιο. Ναι, στην ουσία δεν διαφωνούμε κάπου. Στην παραπάνω ανάρτηση, δεν έθεσα ερώτηση σε κανένα συγκεκριμένα. Το σφάλμα, στο φανταστικό παράδειγμα γιατρού, υπάρχει. Είτε στο άτομο που εμπιστεύεται την υγεία του κάπου, είτε στην τύχη του, είτε στον ντόκτορ τζόκερ, κάπου υπάρχει πάντα ένα σφάλμα.

Πολλοί οι επενδυτές, γενναίο και τίμιο να το λες. Ρολογόφιλοι πολλοί ως χομπίστες, και ξεχωριστοί, συνήθως εκτιμούν φιλικούς καρπούς και αν είναι και ακριβοί ακόμα περισσότερο τους εκτιμούν. Αυτό είναι ο ορισμός ρολόι. Δεν φταίει ο επενδυτής αλλά η επένδυση.

Τείνω να συμφωνήσω με τα λεγόμενα σου, ίσως είμαι παραπάνω ρομαντικός με κάποια πράγματα και στεναχωριέμαι όταν τα βλέπω να χάνονται σαν τις ψυχές των ανθρώπων στον βωμό της επενδυσης.
Είναι ωραία η επένδυση και είμαι μαζί της, άλλωστε το χρήμα κινεί τα πάντα, ίσως κάνω και λάθος που το βλέπω έτσι, αλλά στο τέλος όπως θέλουμε το ρολόι να περάσει αλώβητο στον χρόνο και να μην το φάει η τεχνολογία έτσι θέλω να μείνει και αλώβητη η στιγμή της απόκτησης του, χωρίς να υπονομεύουμε την αξία του, όποια και να είναι αυτή, γιατί πάντα θα είναι ένα ρολόι που λέει την ώρα, είτε αξιζει 1€ είτε 1.000.000€
Το πρώτο μου ρολόι ήταν ένα ατσάλινο Casio, δεν το έβγαλα απο το χέρι μου για 3 και χρόνια, όταν το είχα πάρει 1ή Γυμνασίου το κοιτούσα για ώρες...
friendly
2
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,pugman,
No reactions
Members reacted like: