Αποστολέας Θέμα: Ρολόι & Επιβίωση  (Αναγνώστηκε 871 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ρολόι & Επιβίωση
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 30, 2025, 23:24:50 μμ »
Απαντάς στον εαυτό σου;
Ωραίος.
friendly
0
funny
3
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Argo982001,alekos,Beastaras,
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 30, 2025, 23:44:08 μμ »
Απαντάς στον εαυτό σου;
Ωραίος.

Χακάρουν τον λογαριασμό του οι αντίζηλοι  ;)
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Beastaras,xRallyArt,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 31, 2025, 00:01:56 πμ »
 :( ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 31, 2025, 00:57:55 πμ »
Μ' αρέσει πολύ το θέμα! Μπράβο Ef! Εμένα μου ήρθε στο μυαλό ένα μεταποκαλυπτικό σκηνικό όπως του Metro 2033 (δυστοπικό μυθιστόρημα), στο οποίο οι άνθρωποι ζουν στο υπόγειο δίκτυο του μετρό της Μόσχας, καθώς η ραδιενέργεια στην επιφάνεια της γης είναι θανατηφόρα, έχοντας χτίσει εκεί μια ολόκληρη νέα κοινωνία (με ό,τι αντιξοότητες αυτό συνεπάγεται...)

Εκεί, λοιπόν, τα ηλιακά ρολόγια θα ήταν άχρηστα! Για απλό quartz, δεν το συζητάω καν... Πού να βρεις μπαταρίες; Επομένως, για να είμαι σε κάθε περίπτωση καλυμμένος, εγώ θα πήγαινα σε ένα αυτόματο με όσο γίνεται πιο workhorse μηχανισμό (για ν' αντέξει χωρίς σέρβις όσα χρόνια ενδεχομένως χρειαστεί), κι εξωτερικά εννοείται όσο πιο ανθεκτικό (αδιάβροχο και ό,τι άλλο, ίσως κάσα από τιτάνιο), οπωσδήποτε με ημερομηνία (και μέρα ει δυνατόν), για να διατηρώ την αίσθηση των ημερών (ακόμα κι αν πρακτικά δε χρειάζεται, είναι σημαντικό για την ψυχολογία). Επίσης δε θα έλεγα όχι σε χρονογράφο. Πολύ πιθανό να χρησιμεύει, έστω και μόνο στο μαγείρεμα. Ίσως λοιπόν ένας El Primero Triple Calendar, που έχει και μήνες. Αν έχει κανείς καλύτερη πρόταση βάσει όσων ζητάω, να την ακούσουμε, εγώ δεν έχω και πολλές γνώσεις.

Εναλλακτικά, θα μου άρεσε πολύ ένα Vacheron Constantin Solaria Ultra Grand Complications, το ρολόι με τα 41 complications. Μ' αυτό, εκτός των άλλων, θα έχεις και κάτι ν' ασχολείσαι αν τυχόν βρεθείς σε θέση «τελευταίου επιζώντος». Perpetual calendar, χάρτης ζωδίων, κινέζικα ημερολόγια, παλίρροια και δε συμμαζεύεται... Το οποίο βέβαια μας τα χαλάει που δεν έχει χρονογράφο.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 31, 2025, 05:23:21 πμ »
Αγαπητοί,
Εξαιρετικό και πολυδιάστατο το θέμα αυτό. :)

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι το ρολόι δεν θα το έβαζα στην κατηγορία της επιβίωσης όσο και αν διαβάζεται περίεργο αλλά στην κατηγορία της διαβίωσης όπου είναι 2 ξεχωριστές κατηγορίες. Καλοδεχούμενο είναι πάντοτε να έχουμε αλλά δυστυχώς μπορεί να μην είναι πάντοτε εφικτό.
Προτεροποίηση αναγκών για επιβίωση και μετά τα υπόλοιπα (ανεξαρτήτου πεδίου και χρόνου παραμονής).

Αναφορικά με το ρολόι, ότι απαιτεί την λιγότερη ενέργεια / φροντίδα από μέρους μας. Αναφέρθηκαν εξαιρετικές και αγαπημένες επιλογές.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
george_,
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 31, 2025, 09:31:43 πμ »
Από ότι κατάλαβα κάνεις δε θέλει να σωθεί,aka breitling emergency.Ολοι θέλουν να ζήσουν την ταλαιπωρία της εμπειρίας.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος petros249

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 31, 2025, 09:48:34 πμ »
Αν θα χωρίζαμε τους παράγοντες επιβίωσης σε τακτικούς και στρατηγικούς, ο χρόνος είναι ένας στρατηγικός παράγοντας επιβίωσης...
Αν τακτικά για να επιβιώσεις πρέπει να ψάχνεις καθημερινά για τροφή και καταφύγιο,η γνώση του χρόνου σου επιτρέπει να προγραμματίσεις ώστε να τα έχεις πιο εύκολα και χωρίς αβεβαιότητα.
 Από την σπορά/συγκομιδή ως τις μεταναστευτικές συνήθειες ζώων,την επιλογή κατάλληλου καταφυγίου,την διάρκεια της ημέρας και κατά πόσο μπορείς ή όχι να εξορμήσεις, διάρκεια δρομολογίων κτλ κτλ...
Προσωπικά θα διάλεγα ένα spring drive που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και των δύο κόσμων των ρολογιών, ακρίβεια quartz χωρίς την ανάγκη για μπαταρία.
Αδιάβροχο 10bar είναι μια χαρά με ζαφείρι για να μην καταστεί δυσανάγνωστο το καντράν από τις κακουχίες και το υλικό της κάσας ας είναι έστω ανοξείδωτο ατσάλι.
Οπωσδήποτε Day-Date κι αν είχε κι ένδειξη φόρτισης καλοδεχούμενη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 31, 2025, 13:21:51 μμ »
 Έγραψα ότι είναι πολυδιάστατο...
Πολλές παραδοχές....
Επιβίωση ως ναυαγοί;, με εφόδια, χωρίς εφόδια,ως στρατιωτική (αν ναι τι είδους;) Αναλόγως αποστολής, ανάλογος εξοπλισμός, ....
Χρονική διάρκεια  κ.α.
Σε κάθε περίπτωση ρολόι που δεν ασχολείσαι .
Επιλογή μου,  gshock.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions