Αποστολέας Θέμα: Εμπειρία με επισκευή SKX009 από "The Watchmaker STORE" Θεσσαλονίκη  (Αναγνώστηκε 5328 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Εμπειρία με επισκευή SKX009 από "The Watchmaker STORE" Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #75 στις: Αύγουστος 24, 2025, 21:47:50 μμ »
Αρκετά για να μην υπάρχουν στην αγορά;
Αρκετά για να μην βγαίνουν καινούρια μοντέλα με αυτή την μηχανή;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Αύγουστος 24, 2025, 21:49:01 μμ »
Στοκ,δεν παράγεται πλέον εδώ και χρόνια, δηλαδή αγοράσατε νέα μηχανή για το ρολοι από στοκ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Αύγουστος 24, 2025, 21:50:25 μμ »
Αρκετά για να μην υπάρχουν στην αγορά;
Αρκετά για να μην βγαίνουν καινούρια μοντέλα με αυτή την μηχανή;
Έχει βγει νέα μηχανή,νομίζω δεν την παράγουν από το 2011,συνήθως κανεις το πιο προσιτο,σεβις δηλαδή
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Αύγουστος 24, 2025, 21:52:38 μμ »
4r36,ο αντικαταστατης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Αύγουστος 24, 2025, 21:56:19 μμ »
The caliber 7S26 is no longer in production and has been replaced by Seiko caliber 4R36 (or non-Seiko branded NH36A). Therefore, modern Seiko watches, such as the Seiko 5 Sports family and Next Gen Orange Monster, have since been upgraded to the 4R36
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Αύγουστος 24, 2025, 22:33:24 μμ »
The caliber 7S26 is no longer in production and has been replaced by Seiko caliber 4R36 (or non-Seiko branded NH36A). Therefore, modern Seiko watches, such as the Seiko 5 Sports family and Next Gen Orange Monster, have since been upgraded to the 4R36

Γιώργο, εκτός από τρελό στοκ στην 7S26 (κυριολεκτικά έχουν παραχθεί τόσα εκατομμύρια που είναι εξαιρετικά εύκολο να βρεις μηχανές του κουτιού online), έχε υπόψιν σου πως αυτή την στιγμή που μιλάμε βγαίνουν ακόμα ρολόγια καινούρια στην αγορά με την 7S26.

Από την Lorus για παράδειγμα.  ;)

https://www.skroutz.gr/c/334/andrika-rologia/m/1294/Lorus/f/937889/Automatic.html

Αλλά και από την ίδια την Seiko

https://seikousa.com/collections/recraft

Προσοχή, μιλάμε για καινούρια μοντέλα, όχι new old stock. Ο μηχανισμός δεν παράγεται πλέον πράγματι, αλλά θα βγαίνουν ρολόγια με αυτόν για χρόνια ακόμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Αύγουστος 24, 2025, 22:41:33 μμ »
Ώραια, άρα υπάρχει και η παλιά μηχσνη
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος The-Watchmaker

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Αύγουστος 24, 2025, 23:33:11 μμ »

Αγαπητέ κύριε Administrator του greekwatchforum.gr μου κάνατε προσωπική ερώτηση: γιατί αλλαγή μηχανής και όχι σέρβις, σας απάντησα. Δεν σας κάλυψε η απάντηση μου? Επιπροσθέτως σας έκανα και εγώ μια προσωπική ερώτηση αλλά απάντηση δεν πήρα!

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, το μέλος που σύμφωνα με τα γραφόμενα του με θεωρεί απατεώνα ήρθε στο εργαστήριο μου με το ρολόι του γιατί είχε πρόβλημα, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ότι θα γίνει αντικατάσταση μηχανής και το δέχτηκε! Στο ρολόι του μπήκε μια ολοκαίνουργια μηχανή ίδια με αυτή που φορούσε το ρολόι του όταν κατασκευάστηκε, άρα οποιαδήποτε συλλεκτική/συναισθηματική αξία μπορεί να έχει το ρολόι δεν πάει χαμένη!

Τώρα στο ερώτημα αν υπάρχει η συγκεκριμένη καλιμπρα καινούργια για αγορά, ΝΑΙ, για επαγγελματίες του κλάδου υπάρχει, παρακάτω και η αποδείξει:

Τώρα θέλω την προσωπική σου άποψη: Το συγκεκριμένο μέλος παρέλαβε το ρολόι του μετά από 6 μήνες σταματημένο και είχε μια απόκλιση 25 δευτερόλεπτα την ημέρα, σίγουρα όχι ότι ωραιότερο για το αγαπημένο σου ρολόι, άλλα και τίποτα παράξενο για ένα Seiko.
Δεν μου κάνει απλά ένα τηλέφωνο να ζητήσει εξηγήσεις, οκ δεν είχε χρόνο, και το πάει σε κάποιον άλλον συνάδερφο (δεν έχει σημασία που) και βγάζει το πόρισμα ότι η μηχανή δεν αλλάχτηκε, η μάλλον είναι βρόμικη και το μόνο αποδεικτικό στοιχείο είναι μια φωτογραφία με διαλυμένη τη μηχανή σε έναν πάγκο πολύ βρομερότερο!
Αντί και πάλι να πάρει ένα τηλέφωνο και να ζητήσει κάποια εξηγήσει, μπαίνει σε διαδικασία να γράψει σε δυο Φόρουμ και στον Google ότι έπεσε θύμα απάτης. Ότι με πλήρωσε 120 ευρώ και δεν έκανα τίποτε στο ρολόι του, για αυτό είχε χρόνο? Για ένα τηλέφωνο όχι!

Εσύ προσωπικά σαν Administrator του Φόρουμ αντί να πάρεις τις πληροφορίες και να τις φιλτράρεις πρώτα, συνεχίζεις να κρατάς το θέμα σε εγρήγορση με μισόλογα, γιατί?  για μερικά κλικ παραπάνω?

Έκανες μια έρευνα να δεις ποιος είμαι και τι κάνω? Και αν έκανες πιστεύεις ότι έχω ανάγκη να παίξω την επαγγελματική μου υπόσταση κορόνα-γράμματα για 120 ευρώ?

Θα σε παρακαλέσω λυπών επειδή το θέμα είναι πολύ λεπτό, αν έχεις απορίες να απευθύνεσαι με εμπεριστατωμένες ερωτήσεις ανάλογες των απαντήσεων μου και όχι με μισόλογα.

Ευχαριστώ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Αύγουστος 24, 2025, 23:41:53 μμ »
Το κλείνω εδώ,ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματα του
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Αύγουστος 25, 2025, 00:07:48 πμ »
Καλά μην τρελαίνεσαι. Εγώ πχ δεν σε ήξερα σαν μάστορα και σε έμαθα..! Επίσης απότι αντιλαμβάνομαι είσαι πολύ καλός στην δουλειά σου και απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε κακή συνεννόηση...  η οποία κλασικά κατέληξε σε παρεξήγηση...! Δυστυχώς σύνηθες..!
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος tolis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Αύγουστος 25, 2025, 05:07:14 πμ »
Εντάξει και οι μηχανές της ρολεξ τι είναι ???
Του κιλού δεν είναι ??
Ένας τσοπάνης γνωστός του θείου μου αγόρασε ρολεξ για να το βλέπει στα βοσκοτόπια.
Δηλαδή θέλω να πω ότι όλα κοινά είναι και απευθύνονται στον λαϊκό αγώνα της εργατιάς ενάντια στο κεφάλαιο μέσα από πλούσιες εγκεφαλικές ιδέες.
friendly
0
funny
1
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Wolf-,
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Αύγουστος 25, 2025, 09:43:02 πμ »
Και όμως υπάρχει η φήμη ότι σε κάποια omega coaxial όταν τα πας για service βάζουν refurbished μηχανή έτσι ώστε να γλυτώνουν πολύ χρόνο. Αντίστοιχα η δική σου μηχανή πάει εξωτερικό.. γίνεται σαν καινούρια και μπαίνει στο επόμενο ρολόι που θα πάει για σέρβις..! Ίδια φήμη και για τα tudor..!
Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά μου ακούγεται πολύ λογικό αν το κάνουν..!

Σε κάποια φθηνότερα ρολογια του γκρουπ όπως στο tissot που εχω αυτό γίνεται κ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Στα ακριβότερα δεν νομίζω ότι συμβαίνει,στα ω στα ρολόγια μέχρι το 2500 c ο σειριακός αριθμός ειναι χτυπημένος πάνω στο main plate.
Από το cal 2500 d κ πανω ειναι στο balance bridge.
Αποκλείεται να σου έρχεται ρολόι με άλλο serial από την κασα.
Ακόμα κ στα καινούρια όταν πάνε για σέρβις επιστρεφονται παντα τα κομμάτια που έχουν αλλαχθεί,αν ήταν να σου έχει γίνει swap δεν θα συνέβαινε αυτό.
Τώρα να σου βγάζουν το balance bridge κ να το βάζουν σε άλλη μηχανή γίνεται,να σου τραμπαρουν το mainplate ειναι αστείο καθώς έχουν κάνει ήδη την μισή δουλειά.
Εν κατακλείδι,δεν νομίζω να συμβαίνει τίποτα από τα 2 αφού τα ρολόγια τα περιμένεις αρκετό καιρό από το σέρβις.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Αύγουστος 25, 2025, 09:44:33 πμ »
Εντάξει και οι μηχανές της ρολεξ τι είναι ???
Του κιλού δεν είναι ??
Ένας τσοπάνης γνωστός του θείου μου αγόρασε ρολεξ για να το βλέπει στα βοσκοτόπια.
Δηλαδή θέλω να πω ότι όλα κοινά είναι και απευθύνονται στον λαϊκό αγώνα της εργατιάς ενάντια στο κεφάλαιο μέσα από πλούσιες εγκεφαλικές ιδέες.

Κάτσε ρε φίλε,δεν δικαιούται ο τσοπάνος να έχει ρολεξ?
Τόση δουλειά ρίχνει.
Μπορεί να έχει 300 πρόβατα στο φινάλε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #88 στις: Αύγουστος 25, 2025, 10:47:14 πμ »
Ασε που μπορεί να είναι από τα ''καλά'' παιδιά του ΟΠΕΚΕΠΕ
Οπότε το Rolexάκι το έχει εύκολα με τα μισα από την επιδότηση
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Giorgos_I,
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Αύγουστος 25, 2025, 11:22:30 πμ »
Καλά μην τρελαίνεσαι. Εγώ πχ δεν σε ήξερα σαν μάστορα και σε έμαθα..! Επίσης απότι αντιλαμβάνομαι είσαι πολύ καλός στην δουλειά σου και απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε κακή συνεννόηση...  η οποία κλασικά κατέληξε σε παρεξήγηση...! Δυστυχώς σύνηθες..!
 ;)

Φάνη εγώ δεν θα συμφωνήσω.
Αντίθετα θα πω ότι εμείς εδώ λέμε ό,τι παπαριά θέλουμε παίζοντας τους ειδικούς. Μπορούμε να σταυρώνουμε όποιον θέλουμε, όπως θέλουμε.

Όταν εγώ διαφώνησα λέγοντας ότι αυτά όλα που συνέβησαν είναι και φυσιολογικά και λογικά, λάμβανα ως απάντηση ότι είναι "παλιό και γνωστό μέλος". Η αρχαιότητα δηλαδή αναιρεί αυτομάτως την όποια λογική και επιβραβεύει την όποια αυθαιρεσία.

Ωραία, πολύ ωραία!!!!
Με τη μόνη διαφορά ότι εμείς μπορεί να χάφτουμε μύγες κάνοντας τους ειδικούς και την ίδια στιγμή να κατηγορούμε έναν επώνυμο επαγγελματία ότι ούτε τη δουλειά του έκανε αλλά "έκλεψε" και χρήματα ή ότι έντεχνα παρέσυρε τον πελάτη σε τακτικές αντικατάστασης μηχανής κλπ κλπ.

Και όλα αυτά με το επιχείρημα "είναι παλιό και γνωστό μέλος". Ή με το επιχείρημα "πού βρήκε ο μάστορας καλίμπρα αφού έχει καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια".

Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τον admin, αλλά ΟΚ δεν θα σκάσουμε κιόλας. Στο κάτω κάτω μία ηλεκτρονική φιγούρα είναι.
Αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε έναν επαγγελματία.
Ο admin ΠΡΕΠΕΙ de facto να θέτει όρια σε τέτοια δημοσιεύματα. Εάν δικαιολογείται η ύπαρξη του admin, του ιδιοκτήτη, του "σοφού γέροντα".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions