Πολύ ωραίο post, χρήσιμο για όσους δεν έχουν μπει στον κόσμο των ψηφιακών ρολογιών αλλά απολαυστικό και για εμάς που λατρεύουμε αυτά τα ρολόγια. Να προσθέσω μερικά σχόλια (έχοντας μεταξύ πολλών άλλων και το DW-5000R και το GW-5000 & GW-5000U). Όπως σε κάθε κατασκευή, υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Έτσι και με τα ρολόγια μπαταρίας λιθίου vs solar (tough solar σύφωνα με τη μαμά Casio).

Μετά από χρόνια κτήσης πολλών G-Shock, δεν απαξιώνω καθόλου τα ρολόγια που δεν είναι solar. Δε χρειάζονται καμία φροντίδα όσον αφορά τη φόρτιση, δεν εμφανίζουν fogging στην οθόνη και διαρκούν πολύ περισσότερο από τα specs της Casio. Για παράδειγμα ένα από τα G μου, το πιο "ταπεινό" DW-5600E έδειξε σημάδια χαμηλής μπαταρίας 8 χρονια μετά την αγορά του (χωρίς να ξέρω πότε βγήκε από το εργοστάσιο πριν το αγοράσω εγώ). Για κάποιον που ασχολείται, η αλλαγή μπαταρίας και σταγανοποίηση δεν είναι κάτι φοβερό - ή η επίσκεψη στο σέρβις, μια στα τόσα χρόνια. (Αξίζει η επιλογή μιας ποιοτικής CR2016).
Από την άλλη πλευρά, ένα ρολόι με μπαταρία ηλιακής φόρτισης, δεν είναι για πάντα. Αν είναι πρώτο χέρι και αν δεν έχει αποφορτιστεί ποτέ πλήρως (αυτό κάνει ζημιά στην μπαταρία) θα χρειαστεί αντικατάστση μπαταρίας στα 12-15 χρόνια - Όχι γιατί δε θα λειτουργεί, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσει διαρροή η (γερασμένη) επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Το DW-5000R είναι ένα υπέροχο ρολόι, που επευθύνεται περισσότερο στους γνώστες της ιστορίας των G-Shock. Είναι όμως και ένα ρολόι που μπορεί να γίνει "beater" έχοντας τα βασικά που θέλει κανείς από ένα ρολόι. Λέω τα "βασικά" για ψηφιακό ρολόι, γιατί τα αναλογικά προσφέρουν πολύ λιγότερα. Αυτό το ρολόι (ή τουλάχιστον το δικό μου) έχει μεγάλη ακρίβεια στη μέτρηση χρόνου. 2 δευτερόλεπτα το μήνα. Κάτι που το GW-5000U ξεφεύγει λίγο - περίπου 7-8 δευτερόλεπτα το μήνα. Ως ρολόι, είναι ένα από τα καλύτερα G που έχουν παραχθεί ποτέ. Ποιότητα, εμφάνιση, αίσθηση. Χωρίς ρετρολαγνίες, είναι "future classic". Και τα δύο ξεχωρίζουν από κάθε 5600 ή 5610 λόγω της στιβαρής ατσάλινης κάσας τους και της ανώτερης ποιότητας σε κάθε τους σημείο, φυσικά με παραπάνω χρήματα που όμως τα αξίζουν.