Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με πωλητη ιδιωτη απο Chrono24  (Αναγνώστηκε 5237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Πρόβλημα με πωλητη ιδιωτη απο Chrono24
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 06, 2025, 16:35:58 μμ »
Φίλε μου θα πρέπει να έχεις δεύτερο άνθρωπο σπιτι να τραβάει βίντεο από τη στιγμή που χτυπάει το κουδούνι ο κούριερ, μέχρι τη στιγμή που θα δείξεις το περιεχόμενο του κουτιού στην κάμερα. Συνεχόμενο βίντεο χωρίς καμία διακοπή. Και να μιλάς αγγλικά όσο τραβάς τύπου here is our FedEx guy with the package. Και η κάμερα να δείξει το tracking number πάνω στο κουτί πριν το ανοίξεις. Αν δε με ακούσεις, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να βρεθείς ζημιωμένος. Είναι κάτι που κάνουμε σε οποιαδήποτε αγορά από το Chrono. Γιατί αν ανοίξεις το κουτί και έχει μια πέτρα μέσα και δεν έχεις βίντεο, απλά έχασες τα λεφτά σου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα με πωλητη ιδιωτη απο Chrono24
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 06, 2025, 16:40:31 μμ »
Αν και έτσι όπως τα περιγράφεις το καλύτερο θα ήταν άρνηση παραλαβής δέματος και επιστροφή. Τώρα που τα χρήματα σου είναι ακόμα στην τράπεζα του Chrono και όχι του πωλητή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 06, 2025, 17:10:03 μμ »
Μου απάντησε το chrono24 τι θα ήταν το ιδανικότερο :

Keep in mind private sellers are not obligated to receive returns, so just sending it back as soon as you receive it is not ideal.

In your Chrono24 user account, you have the option to file a complaint about your order within 7 days of receiving the item(s). To do so, select the menu item "Buy." From there, click on the corresponding transaction number followed by "Report issue." The seller will then contact you in order to resolve the issue.

Until you and the seller come to an agreement, your payment will remain frozen in the escrow account. 

If you have any further questions, the Chrono24 support team would be happy to help.

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 06, 2025, 17:12:32 μμ »
Αν και έτσι όπως τα περιγράφεις το καλύτερο θα ήταν άρνηση παραλαβής δέματος και επιστροφή. Τώρα που τα χρήματα σου είναι ακόμα στην τράπεζα του Chrono και όχι του πωλητή.
Δηλαδή οταν με παρει τηλ το κουριερ τι να τους πω; να το στείλουν πίσω λογω ελλιπής ενημερωσης του πακετου
;; θα χρειαστεί να πληρώσω και την επιστροφη λογικα.. δεν εχω ιδεα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 06, 2025, 17:38:43 μμ »
Μπέρδεμα... Κι η τελευταία απάντηση του Chrono δε βοηθάει, ουσιαστικά βγάζουν την ουρά τους απέξω. Θα συμβιβαζόσουν με μερική επιστροφή ποσού απ' τον πωλητή λόγω έλλειψης χαρτιών κι εντέλει να κρατήσεις το ρολόι; Εγώ αυτό θα σκεφτόμουν αρχικά. Ίσως αν του το προτείνεις να δεχτεί.

Αν, πάλι, δεν το θέλεις με τίποτα, τότε αφού κι ο ίδιος ο πωλητής το έχει παραδεχτεί στη συνομιλία σας ότι λείπουν χαρτιά, μετά την παραλαβή αναφέρεις το πρόβλημα στο Chrono24, όπως σου γράφουν, ώστε να αναγκαστεί να το δεχτεί πίσω (παρότι λένε πω δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την επιστροφή, φαντάζομαι εντέλει θ' αναγκαστεί). Δε φαίνεται να έχεις κι άλλη επιλογή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 06, 2025, 17:51:03 μμ »
Μπέρδεμα... Κι η τελευταία απάντηση του Chrono δε βοηθάει, ουσιαστικά βγάζουν την ουρά τους απέξω. Θα συμβιβαζόσουν με μερική επιστροφή ποσού απ' τον πωλητή λόγω έλλειψης χαρτιών κι εντέλει να κρατήσεις το ρολόι; Εγώ αυτό θα σκεφτόμουν αρχικά. Ίσως αν του το προτείνεις να δεχτεί.

Αν, πάλι, δεν το θέλεις με τίποτα, τότε αφού κι ο ίδιος ο πωλητής το έχει παραδεχτεί στη συνομιλία σας ότι λείπουν χαρτιά, μετά την παραλαβή αναφέρεις το πρόβλημα στο Chrono24, όπως σου γράφουν, ώστε να αναγκαστεί να το δεχτεί πίσω (παρότι λένε πω δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την επιστροφή, φαντάζομαι εντέλει θ' αναγκαστεί). Δε φαίνεται να έχεις κι άλλη επιλογή.
Ο πωλητής δεν το έχει παραδεχτεί ότι λείπουν οι δυο καρτες. Θεωρεί ότι με την μια καρτα που στέλνει και μια αποδειξη ειναι οκ..παρότι του είπα ότι λείπουν συγκεκριμένα οι δυο κάρτες του ρολογιου.
Πιθανόν δεν θα παραλαβω καθόλου το δέμα και να το στειλουν πισω. Μετα απο εκει και πέρα δεν ξέρω τι γίνεται

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 06, 2025, 17:56:53 μμ »
Το πρόβλημα εδώ είναι πως ο πωλητής φαίνεται να μην προσπάθησε να κρύψει κάτι από την αγγελία του. Δλδ, ανέβασε σε φωτογραφίες το σύνολο των χαρτιών και λοιπών τσουμπλεκίων που σου στέλνει με το ρολόι. Και εσύ το αγόρασες.
Μπορεί στα χέρια του το ρολόι να έφτασε έτσι. Μπορεί να μην του έδωσαν αυτά τα χαρτιά ποτέ, ή να μην ξέρει πως υπάρχουν.

Εκεί που μπορείς να σταθείς εσύ είναι στο γεγονός πως στην αγγελία του αναφέρει την λέξη full set. Πρόσεχε, αν απλώς λέει box and papers την έκατσες, δεν είναι υποχρεωμένος να έχει ΟΛΑ τα χαρτιά. Μόνο αν γράφει ο ίδιος FULL SET ή COLLECTORS SET στην αγγελία.

Οπότε, αν δεν θέλεις το ρολόι θα πρέπει να ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγίες του Chrono. Αυτοί έχουν τα λεφτά σου τώρα που μιλάμε.

Αν θες την γνώμη μου, αυτό το ρολόι στο μυαλό σου το έχεις απορρίψεις ήδη λόγω ξενερώματος. Μην το κρατήσεις, θα σε φάει το σαράκι. Προσπάθησε να το γυρίσεις πίσω.

Αλλά πρόσεχε αυτό που σου έγραψε το Chrono.

Παράθεση
Keep in mind private sellers are not obligated to receive returns, so just sending it back as soon as you receive it is not ideal.

In your Chrono24 user account, you have the option to file a complaint about your order within 7 days of receiving the item(s). To do so, select the menu item "Buy." From there, click on the corresponding transaction number followed by "Report issue." The seller will then contact you in order to resolve the issue.

Until you and the seller come to an agreement, your payment will remain frozen in the escrow account. 

Αν αρνηθείς την παραλαβή χωρίς να έχει δεχτεί την επιστροφή ο πωλητής, υπάρχει και η περίπτωση να την έκατσες άσχημα. Τα λεφτά σου τα έχουν ήδη, και θα έχεις υπαναχωρήσει της συμφωνίας μονομερώς μόνος σου

Συννενοήσου οπωσδήποτε με Chrono και πωλητή πριν κάνεις κάποια κίνηση. Τώρα, πριν έρθει το δέμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 06, 2025, 18:09:40 μμ »
Πάντως επί της ουσίας, νομίζω ότι η Ω εκδίδει νέες κάρτες σε αντίθεση με τη R. Δεν τους παίρνεις ένα τηλ; Πες ότι έχεις τη μία, είναι σημαντικό αυτό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 06, 2025, 18:22:45 μμ »
Το πρόβλημα εδώ είναι πως ο πωλητής φαίνεται να μην προσπάθησε να κρύψει κάτι από την αγγελία του. Δλδ, ανέβασε σε φωτογραφίες το σύνολο των χαρτιών και λοιπών τσουμπλεκίων που σου στέλνει με το ρολόι. Και εσύ το αγόρασες.
Μπορεί στα χέρια του το ρολόι να έφτασε έτσι. Μπορεί να μην του έδωσαν αυτά τα χαρτιά ποτέ, ή να μην ξέρει πως υπάρχουν.

Εκεί που μπορείς να σταθείς εσύ είναι στο γεγονός πως στην αγγελία του αναφέρει την λέξη full set. Πρόσεχε, αν απλώς λέει box and papers την έκατσες, δεν είναι υποχρεωμένος να έχει ΟΛΑ τα χαρτιά. Μόνο αν γράφει ο ίδιος FULL SET ή COLLECTORS SET στην αγγελία.

Οπότε, αν δεν θέλεις το ρολόι θα πρέπει να ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγίες του Chrono. Αυτοί έχουν τα λεφτά σου τώρα που μιλάμε.

Αν θες την γνώμη μου, αυτό το ρολόι στο μυαλό σου το έχεις απορρίψεις ήδη λόγω ξενερώματος. Μην το κρατήσεις, θα σε φάει το σαράκι. Προσπάθησε να το γυρίσεις πίσω.

Αλλά πρόσεχε αυτό που σου έγραψε το Chrono.

Αν αρνηθείς την παραλαβή χωρίς να έχει δεχτεί την επιστροφή ο πωλητής, υπάρχει και η περίπτωση να την έκατσες άσχημα. Τα λεφτά σου τα έχουν ήδη, και θα έχεις υπαναχωρήσει της συμφωνίας μονομερώς μόνος σου

Συννενοήσου οπωσδήποτε με Chrono και πωλητή πριν κάνεις κάποια κίνηση. Τώρα, πριν έρθει το δέμα.
Το πρωτο μήνυμα της chrono24 ειναι αυτο:

The transaction cannot be canceled since the status is marked as shipped. Please receive the item and let us know what you find upon receipt. If you are not satisfied, you can submit a complaint, and we can mediate by asking the seller to accept the return due to the item not being as described. Thank you for your understanding.

Ναι η αγγελία γραφει full set!

Η γνώμη σου ποια ειναι;; να ανοίξω το πακέτο δηλαδή όπως γράφει η chrono24 και έπειτα να κάνω την καταγγελία για να βρεθεί λυση;

Δηλαδη αν δεν το παραλαβω καθόλου και επιστρέψει το δέμα πισω υπάρχει κίνδυνος η chrono24 να πληρώσει τα χρηματα στον πωλητή και όχι σε εμενα;

Προφανώς η chrono24 κοιτάει και αυτή το συμφέρον της και  θα θέλει με κάποιο τρόπο να κρατήσω το ρολοι να παρει την προμήθεια της

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 06, 2025, 18:23:10 μμ »
Πάντως επί της ουσίας, νομίζω ότι η Ω εκδίδει νέες κάρτες σε αντίθεση με τη R. Δεν τους παίρνεις ένα τηλ; Πες ότι έχεις τη μία, είναι σημαντικό αυτό
Θα παρω αύριο ενα τηλ να ρωτησω

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 06, 2025, 18:29:57 μμ »
Δηλαδη αν δεν το παραλαβω καθόλου και επιστρέψει το δέμα πισω υπάρχει κίνδυνος η chrono24 να πληρώσει τα χρηματα στον πωλητή και όχι σε εμενα;

Προφανώς η chrono24 κοιτάει και αυτή το συμφέρον της και  θα θέλει με κάποιο τρόπο να κρατήσω το ρολοι να παρει την προμήθεια της

Τα λεφτά παραμένουν στο escrow μέχρι να τα βρεις με τον πωλητή. Αν δεν τα βρείτε τότε δεν ξέρω τι γίνεται. Υποθέτω πάτε δικαστήρια και βλέπετε. Η Chrono απλά βοηθάει την διαδικασία, μιλάμε για συναλλαγή μεταξύ δύο ιδιωτών.

Πρόσεχε, η Chrono σου λέει να παραλάβεις το πακέτο για να ξεκινήσει το dispute. Αν έρθει σε σένα, αρνηθείς παραλαβή με υπογραφή για παράδειγμα και "χαθεί" στην πορεία μέχρι να φτάσει στον πωλητή η ευθύνη θα είναι δικιά σου.

Συνεννοήσου τώρα με τον πωλητή πριν παραλάβεις για το αν δέχεται απομείωση λόγω ελλιπών εγγράφων, και ειδάλλως αν δέχεται επιστροφή. Αν δεν δέχεται τπτ, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να την σκαπουλάρεις κατά την γνώμη μου. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τις προθέσεις του πριν φτάσει το πακέτο σε σένα. 

Θα του ζητούσα να επιστρέψω το ρολόι προσωπικά. Θα παραλάμβανα, θα άνοιγα dispute και θα το έστελνα πίσω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 06, 2025, 23:49:00 μμ »
Πώς και δεν ζητησες από την αρχή να σου δείξει τι περιλαμβάνει το full set ?
Θα ειχες απόφύγει όλη αυτη τη φασαρία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 07, 2025, 00:02:21 πμ »
Πώς και δεν ζητησες από την αρχή να σου δείξει τι περιλαμβάνει το full set ?
Θα ειχες απόφύγει όλη αυτη τη φασαρία
Ναιι αστα να πανε..διάβασα full set και με μπερδεψε και επισης δεν ήξερα ότι παρέχει τρεις κάρτες η omega..

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 07, 2025, 00:13:38 πμ »
Μερικές φορές ακούς αυτό που πιστεύεις,συμβαίνει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 07, 2025, 00:15:31 πμ »
Καλησπέρα.

Η αγορά από ιδιώτη στην c24 δε συνοδεύεται από νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα επιστροφής.
Αυτό αναφέρεται ρητώς και θα έπρεπε να το έχεις προσέξει καθώς απαλλάσσει την c24 από την ευθύνη ή την πίεση προς τον  πωλητή να δεχτεί πίσω το αντικείμενο.

Είναι σημαντικό ότι υπάρχει απόκλιση από την περιγραφή της αγγελίας (Full set) αλλά αντικειμενικά αν οι φωτογραφίες της αγγελίας δείχνουν μια κάρτα και όχι 3 μην περιμένεις πολλά.

Τραβηξε video όπως σου λέει ο maestro.
Εκείνο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, αν ο πωλητής δε δεχτεί το ρολόι πίσω, είναι να σου δώσουν έκπτωση για επόμενη αγορά.

Αυτό τουλάχιστον έχει συμβεί σε μένα παλαιότερα σε αντίστοιχη περίπτωση όπου σκόπιμα υπήρχε απόκρυψη κρίσιμων λεπτομερειών απο φωτογραφίες της αγγελίας και το ρολόι είχε πρόβλημα. Τους το απέδειξα περίτρανα με φωτογραφίες και video αλλά άκρη δεν έβγαλα. Ευτυχώς για μένα δεν ήταν πολύ ακριβό.

Η c24 έχει τελευταία εφαρμόσει την πιστοποίηση η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι σωτήρια.

Ουσιαστικά το ρολόι πάει σε αυτούς, το εξετάζουν για αυθεντικότητα, αντιστοιχία με την αγγελία, ορθή λειτουργία και αν βρουν πρόβλημα ενημερώνουν τα εμπλεκόμενα μέρη. Σε αυτήν την περίπτωση αν ο αγοραστής δε συναινέσει Δεν αποστέλλουν το ρολόι. Επίσης μου έχει συμβεί και τελικά συμφώνησα με τον πωλητή να το παραλάβω σε άλλη τιμή. Στέλνουν επίσης αναλυτική έκθεση κατάστασης και κάρτα πιστοποίησης.

Εύχομαι να βγάλεις άκρη.

Sent from my BVL-N49 using Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Members reacted friendly:
george_,