Αποστολέας Θέμα: Ηλιακή Φόρτιση & G-SHOCK  (Αναγνώστηκε 1813 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Ηλιακή Φόρτιση & G-SHOCK
« στις: Ιούλιος 31, 2025, 21:52:13 μμ »
Καλησπέρα!  :) Όπως λέει και ο τίτλος του νήματος, ηλιακή φόρτιση και G-Shock, και καλά να πάθω, να βάλω και μυαλό. Η αλήθεια είναι πως μου δίνω ένα μικρό ελαφρυντικό διότι έχω αρκετούτσικα που απαιτούν φως κι ο χώρος μου δεν είναι άπλωσε ρολόγια να ...γουστάρεις. Τα βγάζω σήμερα λοιπόν, για απλό έλεγχο, και τσουπ η πρώτη καμπανιά. Κάποια G-Shock ήταν ήδη σε στάθμη M (Medium), μεσαίο επίπεδο φόρτισης, λέω εντάξει, το έχω ξαναδεί, δεν είμαι και τόσο συνεπής στις φορτίσεις τους αλλά οκ μέχρι εκεί φτάνω, δηλ. σε επίπεδα Μ.

Έλα όμως που: σήμερα είχε συννεφιά (31 Ιουλίου), και το G-Shock GMW-B5000D-1 [3459] είχε ένδειξη που δεν είχα ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα. Όπως δείχνει και η παρακάτω εικόνα, επάνω δεξιά στο πλαίσιο: CHG, (σημ. η φωτό δεν είναι δική μου, αργά το σκέφτηκα κι έσβησε ως ένδειξη).

Βλέπω λοιπόν σχετικές πληροφορίες όπου με λίγα λόγια λένε: Μετά από Η (High), M (Medium), L (Low) έχεις LOW να αναβοσβήνει, είσαι πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο φόρτισης και άμεσα για φόρτιση. Έλα όμως που υπάρχει και ...υπόγειο για βαριεστημένους και πηχτά σκοτάδια, και έχει ένδειξη CHG, που αναβοσβήνει και όλες οι λειτουργίες τού ρολογιού είναι off. Απαιτείται άμεση φόρτιση διότι είσαι στο τέρμα.

Άμεσα, λοιπόν, θέλει ηλιακό φως. Στη δική μου περίπτωση, χρειάστηκε περίπου 1 ώρα ώσπου έσβησε η σχετική ένδειξη και επανήλθαν όλες οι λειτουργικές ενδείξεις στο ρολόι. Τώρα όμως απλώς μπήκα στο επίπεδο L και αν είμαι τυχερός δεν θα έχει μειωθεί δραματικά η χωρητικότητα της μπαταρίας, όπου εκεί πλέον θα χρειαστεί αλλαγή πυκνωτή. Τώρα που μιλάμε, τα έχω κάτω από μικρές λάμπες γραφείου και απλά περιμένω μέχρι να ξημερώσει και να τα βγάλω βόλτα, οι επόμενες μέρες θα δείξουν πόσο τυχερός θα είμαι.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ηλιακή Φόρτιση & G-SHOCK
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 31, 2025, 23:37:43 μμ »
Κατ' αρχήν φίλε μας καλέ, μην στεναχωριέσαι, συμβαίνουν και στους πιο επιμελείς.

Κάποτε, τα έχωσα στα ανήλιαγα υπόγεια μιας τράπεζας, στην θυρίδα, ( μην μου τα κλέψουν !!!!  ;D ), και όταν πήγα να τα πάρω, αμφότερα και τα δύο ( πλεονασμός αμόρφωτου   ;)) ήταν .........νεκρά !

Νεκρά ?  :( Οχι ακριβώς, με ΚΑΡΠΑ, επανήλθαν !

Τι εννοεί ο ποιητής ?  :o

Οτι, εάν το "εργαλείο" είναι ποιοτικό, όταν φτάσει στα κατωτερα όρια, μπαίνει σε sleep mode, κάτι σαν την πριγκίπισσα, ή κάτι τέτοιο, που φιλιέται με τον βατραχο και ...........ξανανιώνουν   ;D

Συνεπώς, αν το φόρτισες λιιιιιιιγο , και σου έδειξε L και επανήλθαν και οι ενδείξεις, εννοώ σωστές ενδείξεις, σωστή ώρα και ημερομηνία, σημαίνει ότι ...........το είχε ρίξει στον ύπνο, για μείωση κατανάλωσης και παράταση ζωής. Το κάνουν και μερικά ζώα, και κάποιοι βάτραχοι, πέφτουν σε χειμερία νάρκη, όταν η εύρεση τροφής δεν είναι εύκολη, και με την μικρότερη δυνατή ανάλωση ενέργειας, επιβιώνουν μέχρι να λιώσουν τα χιόνια.

Και σοβαρά τώρα. Εφόσον επανήλθε στις σωστές ενδείξεις, κανένα πρόβλημα. Ολα είναι εντάξει.

Πάμε στην μπαταρία. Πόσα χρόνια το έχεις, ή μάλλον πόσων ετών είναι ?

Οι μπαταρίες, έχουν έναν συγκεκριμένο κυκλο ζωής, όλες, από αυτοκινητου μέχρι διαστημοπλοίου, που μετράται και με τον χρόνο, αλλά ΚΑΙ με τις επαναφορτίσεις, πχ 1000, 2000, 5000 επαναφορτίσεις. Και "φθείρονται", και μειώνεται η απόδοσή τους, που μετράται σαν δυνατότητα αποθήκευσης ενεργειας. Οπότε, αν δείς ότι μετά από μια πλήρη φόρτιση, η διάρκεια δεν είναι ικανοποιητική, τότε ναι, πλησιάζει το τέλος της ζωής της. Αλλά αυτό, μπορεί να γίνει στα 3-5-10 χρόνια, ανάλογα με τον τύπο, την ισχύ, την χωρητικότητα, τους κυκλους επαναφόρτισης. Εισαι σε αυτήν την περίπτωση ?

Και μια διευκρίνηση. Πολλοι αναφέρονται στην μπαταρία σαν πυκνωτη. Η ηλεκτρολογικη λειτουργία ενός πυκνωτή, είναι διαφορετική από αυτήν μιας μπαταρίας. Και τα ρολόγια έχουν μπαταρία. Επαναφορτιζόμενη μεν, αλλά.......μπαταρία. Το να την αναφέρουμε ως πυκνωτή, είναι λάθος ορολογία. Τελεία.

Με όλα τα ανωτέρω, διασκεδαστικά και μη, αντιλαμβάνεσαι, και οι άλλοι, ότι η ζωή της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας σε ηλιακές συσκευές πχ ρολόι, επιτρέπει πολλές εκφορτίσεις κατα την διάρκεια της υπηρεσιακης ζωής, και απαιτείται αλλαγή, μόνον εφόσον η διάρκεια παροχής της απαιτούμενης ενεργειας έχει μειωθεί σε σημείο που πλέον δεν είναι λειτουργική η συσκευή.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι έφτασε σε αυτό το σημείο, και είμαι σίγουρος ότι με μια καλή φόρτιση, θα κρατήσει για ένα πλήρες 6-μηνο τουλάχιστον.

Σημ. Υπάρχουν πίνακες που αναφέρουν απαιτούμενη διαρκεια φόρτισης ανάλογα με την ένταση του φωτός. Αλλο ένα ήλιος στις Κυκλαδες, άλλος στον Β. Πόλο, ( τον χειμώνα  :o ) και άλλο μια λάμπα "ηλιακού" φωτός, ειδικη για φυτά εσωτερικού χώρου.

Προσωπικά, επειδή όπως ανέφερα την πάτησα μια φορά, τακτικά, τα ηλιακά μου τα εκθέτω στον ήλιο. Προχθές, έκανα και την ανάρτηση του Citizen Excalibur, ξάπλα στον ήλιο, για αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. Επανα - αναρτώ.

friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 01, 2025, 01:04:29 πμ »
Καλησπέρα, φίλε Γιώργο!  :)  Ναι, το GMW-B5000D-1 που αναφέρω έχει power saving και ήταν μια χαρά, εδώ και 3 χρόνια, εκεί επαναπαύτηκα και δεν πρόσεχα όσο έπρεπε. Εδώ τώρα το παράκανα. Από Η σε M σε L κι έφτασε ακόμα πιο κάτω: αναβόσβηνε το LOW ως τελευταίο όριο. Μετά μπήκε σε ένδειξη CHG που δεν πρέπει να τη βλέπουμε ποτέ (δεν την είχα ξαναδεί μέχρι σήμερα, αγνοούσα τις πληροφορίες της).

Τώρα. Έπρεπε άμεσα ηλιακό φως. Έγινε. Επανήλθαν όλες οι λειτουργικές ενδείξεις και λειτουργίες του ρολογιού, (όσο υπήρχε η ένδειξη CHG τα πάντα επάνω στο ρολόι ήταν off, τίποτα, όλα νεκρά). Απόψε, μπήκε σε κατάσταση L και ελπίζω να ανέβει στο ανώτερο φυσιολογικό επίπεδο φόρτισης H. Οι επόμενες πληροφορίες αναφέρουν πως αναγκαστικά, ο χρήστης πρέπει να δει τη διάρκεια όλων των λειτουργιών και πόσο διαρκεί πλέον η μέγιστη φόρτιση. Θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένω τις επόμενες μέρες τι θα φέρουν.

Η μπαταρία είναι η CTL1616 και θέλει ...φροντίδα, πράγμα που δεν έκανα όσο έπρεπε. Και λέω μπαταρία; χαχα την ίδια κουβέντα είχαμε ξανακάνει παρέα πριν 1, 2 χρόνια, μαζί και με τον φίλο @Taylor 1981. Σωστά με διορθώνεις, φίλε Γιώργο, όμως εξακολουθώ να τη λέω ρομαντικά ως πυκνωτή. Ακόμα κι αν έπαψαν οι κολλήσεις τους εδώ και χρόνια, οι επαναφορτιζόμενες στα Casio θα είναι πάντα ως πυκνωτές (τουλάχιστον για μένα).
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,Taylor 1981,
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 03, 2025, 20:29:33 μμ »
Καλησπέρα!  :) Απλά ως ενημέρωση για το θέμα που είχα/έχω. 3η ημέρα κι ακόμα φορτίζει το GMW-5000D-1 (!). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία (και το ελπίζω) θα επανέλθω ως ολοκληρωμένη εικόνα. Μέχρι αυτό το σημείο, προσωπικά, δεν είχα ξαναδεί, τέτοια χρονική επαναφορά φόρτισης, άντε να δεχτώ πως απλά δεν έτυχε σε εμένα. Η μετακίνηση από L σε M ήταν και η μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Taylor 1981,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 04, 2025, 00:19:06 πμ »
Καλησπέρα!  :) Απλά ως ενημέρωση για το θέμα που είχα/έχω. 3η ημέρα κι ακόμα φορτίζει το GMW-5000D-1 (!). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία (και το ελπίζω) θα επανέλθω ως ολοκληρωμένη εικόνα. Μέχρι αυτό το σημείο, προσωπικά, δεν είχα ξαναδεί, τέτοια χρονική επαναφορά φόρτισης, άντε να δεχτώ πως απλά δεν έτυχε σε εμένα. Η μετακίνηση από L σε M ήταν και η μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση.

Αυτό, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα δύο χοντρικά συνθηκων.

α. Εκφόρτιση σε σημείο ( σχεδόν ) ΜΗΔΕΝ ! Που στο είχε πει εξ άλλου. Δεν ήταν άγνωστο. Ταυτόχρονα, εξαρτάται και από την ένταση της πηγής φόρτισης, πχ ήλιος, ή λάμπα.

β. Μπαταρία, που πλέον λογω εξασθένισης, ( πολλοί κυκλοι εκφόρτισης - φόρτισης / ηλικία ) δεν κρατα πλέον αρκετό φορτίο.

Σου έυχομαι ολοψυχα να είναι το πρώτο.  :)
friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,pugman,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 06, 2025, 17:29:04 μμ »
Καλησπέρα!  :)  Τελικά χρειάστηκαν 4 ημέρες για να ολοκληρωθεί η φόρτιση στο GMW-5000D-1 [3459]. Η διαδικασία φόρτισης που ακολούθησα ήταν: 4 ημέρες διαρκούς φόρτισης σε απλή λάμπα led (φωτισμός γραφείου), επίσης, κάθε ημέρα από 2 ώρες έντονη ηλιακή φόρτιση (κοινώς ...λιοπύρι). Μέχρι τώρα όλα καλά, μένει να διαπιστώσω αν έχει μειωθεί η διάρκεια σε χρήση κλπ κλπ.

friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,Wolf-,pugman,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 06, 2025, 21:19:53 μμ »
Εως τώρα, καλά τα πήγες. Και έμαθες και το μάθημα.  ;)

Από εδώ και μπρός, προσοχή !  :)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 07, 2025, 00:22:34 πμ »
Καλησπέρα κι από εδώ!  :)  Ελπίζω κι εγώ να έβαλα μυαλό (δύσκολο αλλά λέμε τώρα). Μένει τώρα να δω αν συμπεριφέρεται σωστά η μπαταρία στη διάρκεια της μέρας (και της νύχτας), να δω πχ ο φωτισμός αν την κουράζει ως κατανάλωση (πχ στα 4 sec), σε χρήση γενικότερα.

Όπως κι αν έχει, ευχαριστώ παρά πολύ για την όμορφη κουβέντα που είχαμε!

Εως τώρα, καλά τα πήγες. Και έμαθες και το μάθημα.  ;)

Από εδώ και μπρός, προσοχή !  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 07, 2025, 00:45:29 πμ »
Έμαθε ή έδωσε?! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 07, 2025, 01:34:47 πμ »
Έμαθε ή έδωσε?! ;D

Ολοι "μαθητές" είμαστε.

Γηράσκω αεί διδασκόμενος

Αυτοί που τα ξέρουν ΟΛΑ, σιωπούν και έτσι δεν έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε.

Because light travels faster than sound, some people appear to be bright until you hear them speak.  :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
1
No reactions
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
pugman,
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 07, 2025, 01:56:42 πμ »
Πιστεύω,οτι ξέρει περισσότερα από όσα λέει,είναι διακριτικός τύπος και δε θέλει να προσβάλλει άλλους  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 10, 2025, 13:18:25 μμ »
Καλησπέρα. Για να μην υπάρχουν τέτοια "θέματα" καλό θα είναι ένα ηλιακό ρολόι να βλέπει κάθε μέρα φως. Για παράδειγμα δίπλα σε ένα παράθυρο. Αν δεν γίνεται αυτό θα πρέπει να το φοράμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εννοείται σε ηλιόλουστη ημέρα. Γενικά τα ηλιακά ρολόγια θέλουν ηλιακό φως για να φορτίσουν. Οι λάμπες βοηθούν ελάχιστα την φόρτιση.
Επειδή είχα παρόμοια εμπειρία με Casio Tough Solar το οποίο είχε αποφορτιστεί τελείως αυτό που το επανέφερε τελικά ήταν το έντονο ηλιακό φως. Από το σημείο 0 λοιπόν που δεν υπήρχε καμία ένδειξη στην οθόνη του χρειάστηκε 1 ημέρα σε έντονο ηλιακό φως για να δώ στην οθόνη του την ένδειξη "CHG". Μόλις το είδα σκέφτηκα ότι είναι ζωντανό και είμαστε σε καλό δρόμο. Χρειάστηκε άλλη μία μέρα για να εμφανιστεί η ώρα στην οθόνη μου και η ένδειξη μπαταρίας στο 'LOW". Σε αυτό το επίπεδο το ρολόι είναι ενεργό αλλά με περιορισμένες λειτουργίες. Την τρίτη μέρα πήγαμε ακόμα καλύτερα και από το "LOW" πήγαμε στο "MEDIUM" που πλέον το ρολόι δουλεύει με όλες τις λειτουργίες του όπως φωτισμός, ξυπνητήρια κλπ. Τελικά μετά από 4 μέρες έκθεσης σε ηλιακό φως το ρολόι μου επανήλθε στο μέγιστο επίπεδο μπαταρίας στο "HIGH" και εννοείται ήμουν πολύ χαρούμενος που δεν χρειάστηκε αλλαγή μπαταρίας ή πυκνωτή όπως το αναφέρει και ο φίλος μας @Ef.orange. :)
Να αναφέρω ότι το μοντέλο στο οποίο αναφέρομαι είναι του 2008 και μέχρι και σήμερα η ένδειξη μπαταρίας του είναι στο "HIGH".
friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,Beastaras,Ef.orange,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 10, 2025, 13:34:49 μμ »
Καλησπέρα!  :)  Τελικά χρειάστηκαν 4 ημέρες για να ολοκληρωθεί η φόρτιση στο GMW-5000D-1 [3459]. Η διαδικασία φόρτισης που ακολούθησα ήταν: 4 ημέρες διαρκούς φόρτισης σε απλή λάμπα led (φωτισμός γραφείου), επίσης, κάθε ημέρα από 2 ώρες έντονη ηλιακή φόρτιση (κοινώς ...λιοπύρι). Μέχρι τώρα όλα καλά, μένει να διαπιστώσω αν έχει μειωθεί η διάρκεια σε χρήση κλπ κλπ.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Το κακό με αυτό το μοντέλο είναι ότι δεν σου έχει ένδειξη της μπαταρίας στην οθόνη και πρέπει να την βλέπεις μέσω της εφαρμογής του κινητού.
Πάντως μην σε ανησυχεί η υγεία της μπαταρίας σου. Είναι φτιαγμένη για να αντέχει 15-20 χρόνια αρκεί το ρολόι να βλέπει φως και να μην μείνει στο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διαστημα. :)
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 10, 2025, 16:33:55 μμ »
Καλησπέρα, φίλε @Taylor 1981 ! Πόσο χαίρομαι που ξαναμιλάμε!  :)
Ναι, τεράστιο ναι και από εμένα, ηλιακή φόρτιση και σωστή χρήση.

Χα, έφτασες κι εσύ στο σημείο μηδέν; εγώ, όταν είδα το CHG, έτρεχα να δω τι και πώς, δεν το είχα ξαναδεί και το ρολόι απλά νεκρό. Το θετικό ήταν οι πληροφορίες που άντλησα. Η CTL1616 θέλει τα χάδια της και στρεσάρεται εύκολα. Βέβαια, θα ισχυριστεί κάποιος και δικαιολογημένα: μα βρε αδερφέ για 10, 15 ευρώ κάνεις θέμα; ή, η Casio θα σε αφήσει έτσι, να σε παιδεύει η κάθε ευαίσθητη; Όχι, ως ανταπάντηση, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τη σωστή χρήση σε οτιδήποτε χρησιμοποιούμε.

[δεν μπορώ να το ξαναβρώ τώρα που μιλάμε γμτ, μία αναφορά με λεπτομέρειες, πώς ο σταθεροποιητής τάσης στα CASIO είναι έτη μπροστά, οι τύποι διδάσκουν τεχνολογία, ακόμα και μέσα σε ένα φθηνό ρολόι χειρός. Ή και η Citizen, αντίστοιχα, με Eco-Drive. Όπως αυτό που αναφέρεις, έχω το Citizen ΒΜ8470-11Ε, νομίζω με ΜΤ621, και ήταν στα σκοτάδια ...10 χρόνια, από το 2015. Θέλω να πω δηλαδή, μεγάλη χωρητικότητα η μία, μικρή η άλλη, αλλά, πιο ευαίσθητη η CTL και πιο ξεκούραστη, με μικρότερο έργο η ΜΤ. Σπουδαίες εταιρείες!].

Καλησπέρα. Για να μην υπάρχουν τέτοια "θέματα" καλό θα είναι ένα ηλιακό ρολόι να βλέπει κάθε μέρα φως. Για παράδειγμα δίπλα σε ένα παράθυρο. Αν δεν γίνεται αυτό θα πρέπει να το φοράμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εννοείται σε ηλιόλουστη ημέρα. Γενικά τα ηλιακά ρολόγια θέλουν ηλιακό φως για να φορτίσουν. Οι λάμπες βοηθούν ελάχιστα την φόρτιση.
Επειδή είχα παρόμοια εμπειρία με Casio Tough Solar το οποίο είχε αποφορτιστεί τελείως αυτό που το επανέφερε τελικά ήταν το έντονο ηλιακό φως. Από το σημείο 0 λοιπόν που δεν υπήρχε καμία ένδειξη στην οθόνη του χρειάστηκε 1 ημέρα σε έντονο ηλιακό φως για να δώ στην οθόνη του την ένδειξη "CHG". Μόλις το είδα σκέφτηκα ότι είναι ζωντανό και είμαστε σε καλό δρόμο. Χρειάστηκε άλλη μία μέρα για να εμφανιστεί η ώρα στην οθόνη μου και η ένδειξη μπαταρίας στο 'LOW". Σε αυτό το επίπεδο το ρολόι είναι ενεργό αλλά με περιορισμένες λειτουργίες. Την τρίτη μέρα πήγαμε ακόμα καλύτερα και από το "LOW" πήγαμε στο "MEDIUM" που πλέον το ρολόι δουλεύει με όλες τις λειτουργίες του όπως φωτισμός, ξυπνητήρια κλπ. Τελικά μετά από 4 μέρες έκθεσης σε ηλιακό φως το ρολόι μου επανήλθε στο μέγιστο επίπεδο μπαταρίας στο "HIGH" και εννοείται ήμουν πολύ χαρούμενος που δεν χρειάστηκε αλλαγή μπαταρίας ή πυκνωτή όπως το αναφέρει και ο φίλος μας @Ef.orange. :)
Να αναφέρω ότι το μοντέλο στο οποίο αναφέρομαι είναι του 2008 και μέχρι και σήμερα η ένδειξη μπαταρίας του είναι στο "HIGH".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 10, 2025, 16:39:16 μμ »
Ναι, είναι κάπως άβολο, απλά γεμίζει μπάρα. Στις 4 ημέρες που απαιτήθηκαν, επέλεξα την παραπάνω διαδικασία που λέω, δεν ήθελα η μετάβαση από μηδέν σε πλήρη φόρτιση μόνο ήλιο. Πάντως ναι και ξανά ναι. Ηλιακή φόρτιση και σωστή χρήση!

(όαση οι αναρτήσεις σου, φίλε @Taylor 1981  :) )

Το κακό με αυτό το μοντέλο είναι ότι δεν σου έχει ένδειξη της μπαταρίας στην οθόνη και πρέπει να την βλέπεις μέσω της εφαρμογής του κινητού.
Πάντως μην σε ανησυχεί η υγεία της μπαταρίας σου. Είναι φτιαγμένη για να αντέχει 15-20 χρόνια αρκεί το ρολόι να βλέπει φως και να μην μείνει στο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διαστημα. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions