Αποστολέας Θέμα: Έρευνα αγοράς για omega seamaster 300m  (Αναγνώστηκε 6504 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Απ: Έρευνα αγοράς για omega seamaster 300m
« Απάντηση #45 στις: Αύγουστος 08, 2025, 22:26:51 μμ »
Αν η τιμη ασφαλείας είναι 5-5500 ευρώ τι νόημα έχει όλο το προηγούμενο ?
Δηλαδη οι προσφορές πιο κάτω είναι άχρηστες ?
Αφού με αυτές το ρολόι δεν πουλιέται
Ας ξεκινάνε την δημοπρασία από τις 5.000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αύγουστος 09, 2025, 08:52:38 πμ »
Αν η τιμη ασφαλείας είναι 5-5500 ευρώ τι νόημα έχει όλο το προηγούμενο ?
Δηλαδη οι προσφορές πιο κάτω είναι άχρηστες ?
Αφού με αυτές το ρολόι δεν πουλιέται
Ας ξεκινάνε την δημοπρασία από τις 5.000

Δεν έχω απάντηση σε αυτό, έτσι δουλεύει η Catawiki, αυτό είναι το σύστημά της. Η τιμή ασφαλείας, ή επιφύλαξης, ή μίνιμουμ τιμή, όπως θέλεις μπορείς να την πεις, ορίζεται από τον πωλητή στην πλατφόρμα της Catawiki και δεν είναι ποτέ ανακοινώσιμη. Απλά όταν μπιντάρεις σαν αγοραστής, μπορείς να δεις αν το μπιντάρισμά σου, η προσφορά σου δηλαδή, είναι κάτω από την τιμή ασφαλείας ή όχι. Όσο εμφανίζεται στην δημοπρασία το "Τιμή επιφύλαξης δεν επιτεύχθηκε", αυτό σημαίνει ότι το μπιντάρισμα που προηγείται, το υψηλότερο δηλαδή, είναι κάτω από την τιμή ασφαλείας.

Μία πιθανή απάντηση στο ερώτημά σου είναι η εξής, και στο γράφω επειδή έχει συμβεί σε μένα μία φορά: Αν έχει βάλει ο πωλητής την τιμή ασφαλείας σε ένα ρολόι π.χ. στα 3.000 ευρώ και εσύ βάλεις μία προσφορά στα 2.600 ευρώ, είσαστε δηλαδή σχετικά κοντά, μόλις λήξει η δημοπρασία και βγει άγονη, ο πωλητής μπορεί να σου στείλει μήνυμα μέσω της πλατφόρμας, πρόσεξε λέω μπορεί, δεν σημαίνει ότι θα το κάνει υποχρεωτικά, και να αρχίσει ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης. Σου κάνει μία πρόταση δηλαδή και σου λέει, μου δίνεις 3.000 ευρώ (την τιμή ασφαλείας που είχε βάλει δηλαδή), για να το πάρεις το ρολόι; Εσύ του απαντάς ότι θέλεις, ότι το δέχεσαι (αν σου έχει γυαλίσει πολύ το ρολόι) ή ότι δεν είσαι διατεθειμένος να ανέβεις πάνω από τα 2.600 (την μεγαλύτερη προσφορά που είχες βάλει δηλαδή) ή και να του κάνεις αντιπρόταση, να του πεις δηλαδή σου δίνω 2.800 ευρώ μέγιστη προσφορά, και έτσι να τα βρείτε, και να κλείσει η συμφωνία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοπρασιών στα premium ρολόγια όπως είναι τα Rolex, τα Omega κτλ. που ανεβαίνουν στην Catawiki βγαίνουν άγονες, δεν πουλιούνται δηλαδή τα ρολόγια, επειδή οι πωλητές ζητάνε τιμές που δεν διατεθειμένοι να δώσουν οι αγοραστές. Και πάντα αυτές οι premium μάρκες μπαίνουν με τιμή ασφαλείας. Οπότε τα ρολόγια μπαίνουν, και ξαναμπαίνουν ξανά σε δημοπρασία, κάποιες φορές οι πωλητές κατεβάζουν τις τιμές μέχρι να κλειστεί συμφωνία.

Αυτή τη στιγμή είναι σε δημοπρασία περίπου 1.050 Rolex στην Catawiki. Όλα είναι με τιμή ασφαλείας εκτός από ένα. Δες εδώ στην φωτογραφία στο σημείο που σου έχω κυκλώσει, ότι το συγκεκριμένο Explorer έχει μπει σε δημοπρασία χωρίς τιμή ασφαλείας!  ??? Αυτό σημαίνει ότι αν έμπαινε ένας και μοναδικός αγοραστής και έβαζε ένα μπιντάρισμα στο ένα ευρώ, ο πωλητής θα ήταν υποχρεωμένος να το δώσει για ένα ευρώ!!! Καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι είναι αδύνατον φυσικά να συμβεί κάτι τέτοιο.

Για να δούμε όμως, γιατί ο συγκεκριμένος Εσθονός πωλητής που είναι μάλιστα και επαγγελματίας πωλητής, ρισκάρει και βάζει ένα Rolex σε δημοπρασία χωρίς τιμή ασφαλείας;! Δες εδώ στην φωτογραφία τις τελευταίες αξιολογήσεις του. Στις τελευταίες έξι πωλήσεις, έχει πάρει δύο ουδέτερες και τέσσερις αρνητικές κριτικές!  ???

Φαντάζομαι ότι ξέρεις αγγλικά, δες την πρώτη αξιολόγηση από το τελευταίο ρολόι που πούλησε, ένα Tudor. Το ρολόι έτρεχε στα +72 δευτερόλεπτα την ημέρα!  :D

Δες όμως και την πληρωμένη απάντηση στην κριτική που έβαλε ο πωλητής. Του λέει ότι "αφού δεν σου άρεσε το ρολόι, γιατί δεν το επέστρεψες;" Είχε τρεις μέρες στην διάθεσή του από την στιγμή της παραλαβής, για να το επιστρέψει με δικά του έξοδα και να πάρει πίσω τα λεφτά του. Προφανώς γιατί το πήγε το Tudor σε κάποιον τεχνικό, και είδε ότι τα χρήματα που θα έδινε για να του κάνει σέρβις συν την τιμή που έδωσε ήταν και πάλι συμφέρουσα αγορά, και αποφάσισε να το κρατήσει...

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αύγουστος 09, 2025, 18:25:33 μμ »
Καλησπέρα . Αν έχεις σκεφτεί ποτέ το άσπρο με μαύρο besel και επειδή είμαι Θεσσαλονίκη ( άρα μπορείς να το δεις από κοντά )συζητάμε αν θες για το δικό μου . Είναι αρχές 2022 σε πάρα πολύ καλή κατάσταση . Το φοράω περιστασιακά λόγω του rotation με τα υπόλοιπα . Ο μπρασελές είναι ελάχιστα φορεμενος και η κάσα έχει μόνο λίγα hairlines και κανένα χτύπημα . Τιμή 4Κ .

Στάλθηκε από το 2201116SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,Zarko,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αύγουστος 10, 2025, 01:58:11 πμ »
Καλησπέρα . Αν έχεις σκεφτεί ποτέ το άσπρο με μαύρο besel και επειδή είμαι Θεσσαλονίκη ( άρα μπορείς να το δεις από κοντά )συζητάμε αν θες για το δικό μου . Είναι αρχές 2022 σε πάρα πολύ καλή κατάσταση . Το φοράω περιστασιακά λόγω του rotation με τα υπόλοιπα . Ο μπρασελές είναι ελάχιστα φορεμενος και η κάσα έχει μόνο λίγα hairlines και κανένα χτύπημα . Τιμή 4Κ .(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Συγνώμη για την παρέμβαση.

Αλλά, @merlon σημαντικό ΙΜΟ να βάλεις και τα ρολόγια σου που συμμετέχουν στο rotation, για να καταλάβει ο φίλος γιατί ρολόγια μιλάμε και τι συλλογή.

Δεν προωθώ την "πώληση", απλώς επειδή ο φίλος @Stathis1991 είναι σχετικά νέος στο φόρουμ και δεν ξέρει την εμπλοκή σου και τα ρολόγια σου, θα μπορούσε να αποκτήσει μία εικόνα. Που εμείς οι παλιότεροι την ξέρουμε.

Και μην ξεχνάμε ότι τα dial και τα bezel αλλάζουν. Το σημαντικό ΙΜΟ είναι να μπορείς να δείς και να ελέγξεις το αντικείμενο ΠΡΙΝ την αγορά.

Απολογούμαι ξανά,
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αύγουστος 10, 2025, 10:22:25 πμ »
Θα το γεμίσω το θέμα με πολλές φωτό :)

friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
xRallyArt,
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αύγουστος 10, 2025, 10:25:04 πμ »
Αυτά είναι τα δύο άσπρα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αύγουστος 10, 2025, 10:39:16 πμ »
Αν και πιστεύω ότι κάπου μέσα στο 2023 χάλασα την συλλογή μου γιατί έδιωξα 3 πολύ ιδιαίτερα ρολόγια ( cameron , sd43 kai pam005 ) για να πάρω το starbacks με ωραίο καπελάκι και το datejust. Το seamaster είναι πολύ όμορφο αλλά μεσα  σε ένα χαμό με καταδυτικά, καλό είναι να φύγει ένα για να μπει ένας ακόμα χρονογράφος ( πχ longines big eye) . Το pelagos  δεν το βγάζω αγγελία γιατί το λες και λίγο overused αλλά κυρίως γιατί είναι το γουρλιδικο μου .Συγνώμη για την μεγάλη παρένθεση ....αδικώ κάποια citizen ,tissot kai Seiko 5αρακια που δεν αναιβασα . Εύχομαι στον φίλο θεσσαλονικιο να βρει αυτό που θέλει . Το seamaster είναι ένα ωραίο και συμπαγές ρολόι που θα μπορούσε με ένα ακόμα ρολόι να κάνει μια πολύ ωραία συλλογη. Και από την εμπειρία μου θα τον συμβούλευα αν βρει κάτι καλό να μην κολλήσει σε 2-3 κατοσταρικά .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Harry_Green

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αύγουστος 10, 2025, 10:48:16 πμ »
wow, αυτη ειναι συλλογη. Τι κανεις και πως το κανεις ρε φιλε; Το ενα καλυτερο απ το αλλο αλλα νομιζω ξεχωριζω το starbucks.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αύγουστος 10, 2025, 11:09:34 πμ »
Ας μην μιλάμε για μένα ..Ας βοηθήσουμε το καρντασι να βρει κάτι . Πάντως εγώ δεν βλέπω βάση σε τόσα άσχημα που λέγονται για τα pre-owned ρολόγια  διαβάζοντας λίγο το topic. Αγοράζουμε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και βάζουμε μέσα τον εαυτό μας και τα παιδιά μας και φοβόμαστε το μεταχειρισμένο ρολόι . Ειδικά τώρα που όλες οι εταιρείες δίνουν 5 έτη εγγύηση ,σε ένα ρολόι 3ετιας 4 ετιας δεν μπορώ να καταλαβω τις άγχος υπάρχει !Άλλωστε υπάρχουν και Θεσσαλονίκη και Αθήνα αξιόλογοι τεχνητές ή επίσημο service μου μπορούν με ένα ευτελές ποσό να ελέγξουν το ρολοι. Σχέδιο τα μισά ρολόγια της συλλογής μου είναι pre-owned

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αύγουστος 10, 2025, 11:35:08 πμ »
Καλημέρα και μπράβο ! Ετσι, παίρνουμε ...ούλοι μισ εικόνα  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αύγουστος 10, 2025, 14:32:32 μμ »
merlon φοβερή συλλογή φίλε..!
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 10, 2025, 23:31:49 μμ από Wolf- »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Αύγουστος 10, 2025, 20:16:42 μμ »
Ας μην μιλάμε για μένα ..Ας βοηθήσουμε το καρντασι να βρει κάτι . Πάντως εγώ δεν βλέπω βάση σε τόσα άσχημα που λέγονται για τα pre-owned ρολόγια  διαβάζοντας λίγο το topic. Αγοράζουμε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και βάζουμε μέσα τον εαυτό μας και τα παιδιά μας και φοβόμαστε το μεταχειρισμένο ρολόι . Ειδικά τώρα που όλες οι εταιρείες δίνουν 5 έτη εγγύηση ,σε ένα ρολόι 3ετιας 4 ετιας δεν μπορώ να καταλαβω τις άγχος υπάρχει !Άλλωστε υπάρχουν και Θεσσαλονίκη και Αθήνα αξιόλογοι τεχνητές ή επίσημο service μου μπορούν με ένα ευτελές ποσό να ελέγξουν το ρολοι. Σχέδιο τα μισά ρολόγια της συλλογής μου είναι pre-owned

Πιστεύω ότι η φοβία της αγοράς ενός μεταχειρισμένου Rolex ή Omega χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος στην αντιπροσωπεία, πηγάζει από τα εκατοντάδες βίντεο που έχουν ανέβει στο youtube και που δείχνουν την επόμενη, και πολύ εξελιγμένη πλέον γενιά μαϊμούδων. Και δεν αναφέρομαι σε ρολόγια που είναι ολόκληρα ρέπλικες. Μιλάω για Rolex με μαϊμού κάσα αλλά με γνήσια μηχανή Rolex στο εσωτερικό τους, άλλα που είναι με γνήσιες κάσες και μαϊμού μπρασελέ, μαϊμού dials και ο κατάλογος δεν τελειώνει...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Αύγουστος 10, 2025, 23:21:08 μμ »

Πιστεύω ότι η φοβία της αγοράς ενός μεταχειρισμένου Rolex ή Omega χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος στην αντιπροσωπεία, πηγάζει από τα εκατοντάδες βίντεο που έχουν ανέβει στο youtube και που δείχνουν την επόμενη, και πολύ εξελιγμένη πλέον γενιά μαϊμούδων. Και δεν αναφέρομαι σε ρολόγια που είναι ολόκληρα ρέπλικες. Μιλάω για Rolex με μαϊμού κάσα αλλά με γνήσια μηχανή Rolex στο εσωτερικό τους, άλλα που είναι με γνήσιες κάσες και μαϊμού μπρασελέ, μαϊμού dials και ο κατάλογος δεν τελειώνει...
Ίσως να έχεις και δίκιο . Είναι πολλά τα λεφτά. Μ αυτήν την λογική ποιος μας λέει ότι και οι ΑD δεν πουλάνε τέλειες μαϊμούδες...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #58 στις: Αύγουστος 10, 2025, 23:26:03 μμ »
Δεν μιλάμε για μαιμούδες πλέον
Μιλάμε για κλώνους όπου και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ίδια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Αύγουστος 11, 2025, 00:11:28 πμ »
Μέχρι και τα Casio πλέον έχουν κλώνους. !  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.