Αποστολέας Θέμα: Tissot seastar, Seiko Prospex ή κάτι άλλο;  (Αναγνώστηκε 6388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Tissot seastar, Seiko Prospex ή κάτι άλλο;
« Απάντηση #90 στις: Ιούλιος 15, 2025, 17:11:47 μμ »
Αναζητήσεων συνέχεια....θέλοντας να σας ευχαριστήσω για τις μέχρι τώρα προτάσεις σας, αποφάσισα να μαζέψω λίγο "χαρτί"¨ακόμα και να ανέβω ελαφρώς κατηγορία. Σε αυτό βοήθησε και η επίσκεψή μο υστην tissot (για επισκευή χρονογράφου) και η δοκιμή του νέου seamaster. Για τα 895 που ζητάει στο two tone, ομολογουμένως περίμενα κάτι καλύτερο, ειδικά ενθυμούμενος ότι σε αυτή την τιμή πριν λίγα χρόνια έπαιζε το hydroconquest....
το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: δεδομένου ότι έχω ήδη ένα καταδυτικό citizen (και ένα g-shock "casioak"), θεωρείτε άτοπο να πάρω ένα καταδυτικό στην τιμή πέριξ του 1,5k με τη λογική να το φοράω από θάλασσα μέχρι επίσημο; Θα ήταν πιο λογικό να μείνω με τους δύτες που έχω (έστω να έπαιρνα και ένα orient mako ας πούμε) και να πάρω ένα ακόμη dress/semidress ρολόι;
Παρότι είναι δελεαστικό να έχεις μια «ολοκληρωμένη» συλλογή, η προσωπική μου (μικρή) εμπειρία έχει δείξει ότι είναι καλύτερα ν' αγοράζω το ρολόι που θέλω περισσότερο παρά εκείνο που «λείπει» απ' τη συλλογή, γιατί καταλήγω να μην το φοράω.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιούλιος 15, 2025, 17:27:15 μμ »
Γιατί πρέπει να πάρεις ένα ακριβό ρολόι και να το βουτάς στη θάλασσα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vigilantius

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιούλιος 15, 2025, 17:51:47 μμ »
Γιατί πρέπει να πάρεις ένα ακριβό ρολόι και να το βουτάς στη θάλασσα?

Θεωρητικά ένας ακριβος δύτης, πιστοποιημένος, έχει αυτό το πλεονέκτημα...ότι φοριέται από κατάδυση μέχρι σμόκιν χωρίς θέμα... θεωρητικά πάντα....για αυτό και ήθελα να ρωτήσω εσάς αν θεωρείτε ανόητο το να βουτάτε ένα seamaster ή ένα pelagos σε αρμυρα, άμμο και χαλίκια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Look at your watch. Don't look at what time it is."
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιούλιος 15, 2025, 17:53:11 μμ »
Όπως θες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιούλιος 15, 2025, 18:09:01 μμ »
Θεωρητικά ένας ακριβος δύτης, πιστοποιημένος, έχει αυτό το πλεονέκτημα...ότι φοριέται από κατάδυση μέχρι σμόκιν χωρίς θέμα... θεωρητικά πάντα....για αυτό και ήθελα να ρωτήσω εσάς αν θεωρείτε ανόητο το να βουτάτε ένα seamaster ή ένα pelagos σε αρμυρα, άμμο και χαλίκια
Εγώ το pelagos το έχω λιώσει στην θάλασσα...!
 ;D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
vigilantius,
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιούλιος 15, 2025, 18:39:05 μμ »
Εγώ το pelagos το έχω λιώσει στην θάλασσα...!
 ;D

Στο νερό φυσικά, αλλά θέλει προσοχή όταν η παραλία έχει χαλίκια. Βασικά και η άμμος μπορεί να του κάνει hairlines.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιούλιος 15, 2025, 20:26:39 μμ »

Τα ρολόγια τα παίρνουμε για να τα χαρούμε, επί της αρχής να τους πίνεις το αίμα χωρίς αύριο.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
greedy,
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιούλιος 16, 2025, 16:58:44 μμ »
Στο νερό φυσικά, αλλά θέλει προσοχή όταν η παραλία έχει χαλίκια. Βασικά και η άμμος μπορεί να του κάνει hairlines.
Το pelagos κάνει hairlines ακόμα και με το αλάτι..!
 :D
friendly
0
funny
2
like
0
wow
1
No reactions
Members reacted funny:
mic,vigilantius,
No reactions
Members reacted wow:
mic,
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Ιούλιος 16, 2025, 23:15:43 μμ »
Οταν ένα ακριβό ρολόι το χρησιμοποιείς στην θάλασσα, πρέπει να λάβεις υπ' όψιν ότι θα πρέπει και να το φροντίζεις αντίστοιχα.

Τι σημαίνει αυτό ? Πριν από την "κολυμβητική περίοδο", θα πρέπει να κάνεις ένα τεστ στεγανότητας, και μετά την χρήση, να ξεπλένεις καλά. Και επειδή εκτίθεται και σε θερμοκρασιακές μεταβολές, θα πρέπει να αλλάζεις ελαστικές διατάξεις στεγανότητας, κάθε πχ 3 χρόνια. Που φυσικά, θα απαιτέι και ένα .......σέρβις, δεν θα πάς και θα πείς  " Αλλάχτε μου τσιμούχες".

Εγώ, ΜΑΝΙΑΚΟΣ με τα καταδυτικά, άφησα στην άκρη τα ακριβά, και όλα του τα προβλήματα, και πλέον βολεύομαι με φτηνά quartz.

Οσο κρατήσουν. Μετά ? Αλλο !  ;)

ΙΜΟ, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος πλέον με τα αδιάβροχα φτηνά quartz που κυκλοφορούν, να χρησιμοποιείς ακριβό ρολόι στην θάλασσα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
1
No reactions
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
vigilantius,
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vigilantius

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιούλιος 17, 2025, 08:11:32 πμ »
Οταν ένα ακριβό ρολόι το χρησιμοποιείς στην θάλασσα, πρέπει να λάβεις υπ' όψιν ότι θα πρέπει και να το φροντίζεις αντίστοιχα.

Τι σημαίνει αυτό ? Πριν από την "κολυμβητική περίοδο", θα πρέπει να κάνεις ένα τεστ στεγανότητας, και μετά την χρήση, να ξεπλένεις καλά. Και επειδή εκτίθεται και σε θερμοκρασιακές μεταβολές, θα πρέπει να αλλάζεις ελαστικές διατάξεις στεγανότητας, κάθε πχ 3 χρόνια. Που φυσικά, θα απαιτέι και ένα .......σέρβις, δεν θα πάς και θα πείς  " Αλλάχτε μου τσιμούχες".

Εγώ, ΜΑΝΙΑΚΟΣ με τα καταδυτικά, άφησα στην άκρη τα ακριβά, και όλα του τα προβλήματα, και πλέον βολεύομαι με φτηνά quartz.

ΙΜΟ, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος πλέον με τα αδιάβροχα φτηνά quartz που κυκλοφορούν, να χρησιμοποιείς ακριβό ρολόι στην θάλασσα.

Κάπως έτσι σκέφτηκα και εγώ και πήρα το g-schock tough soalr, για να τρώει αλύπητα ξύλο σε αρμύρα, άμμο, χαλίκια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Look at your watch. Don't look at what time it is."
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιούλιος 17, 2025, 08:47:24 πμ »

Πρακτικά το βουτάς και παύεις να είσαι δύτης της στεριάς αλλά της θάλασσας. :D
Καταδύσεις μέχρι 30 - 40m δηλ. fun dive δεν χρειάζεται να έχεις ακριβό καταδυτικό ρολόι αν βουτάς ή σκοπεύεις να ασχοληθείς.

Αγοράζεις ότι θες και χαίρεσαι τις στιγμές μαζί του.
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
vigilantius,
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιούλιος 17, 2025, 14:05:50 μμ »

Καταλαβαίνω ότι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε και πιο πρακτικοι αλλά εγώ νομίζω είναι κρίμα να μην φοράμε το αγαπημένο μας "καλό" diver στην θάλασσα...!  Άσε που θεωρητικά για το νερό είναι φτιαγμένα..!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιούλιος 17, 2025, 18:46:24 μμ »
Καταλαβαίνω ότι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε και πιο πρακτικοι αλλά εγώ νομίζω είναι κρίμα να μην φοράμε το αγαπημένο μας "καλό" diver στην θάλασσα...!  Άσε που θεωρητικά για το νερό είναι φτιαγμένα..!
+1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions