Αποστολέας Θέμα: Αγορά Ρολογιού 3-4.000€  (Αναγνώστηκε 8912 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Iggy

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αγορά Ρολογιού 3-4.000€
« Απάντηση #75 στις: Ιούνιος 14, 2025, 10:53:45 πμ »
Καλημέρα σε όλους!

Σχετικά με το "δημοφιλές brand", να ξεκαθαρίσω πως δεν με ενδιαφέρει να κυκλοφορώ με ένα ρολόι που θα είναι αναγνωρίσιμο από όλους.
Αυτό που κοιτάω από πλευράς μου, είναι να αγοράσω κάτι το οποίο θα γνωρίζω ότι έχει ένα legacy, έχει θετικό feedback για κάποιες σειρές του από ανθρώπους που θεωρητικά είναι στον χώρο, να ξέρω τι παίρνω για τα λεφτά που δίνω και τέλος, να έχει θετικό feedback από χρήστες.

Αλλά επαναλαμβάνω, δεν έχω θέμα να πάω σε κάτι all in ακόμα και αν είναι niche ή δεν το ξέρει το 99.9% του πληθυσμού. Απλώς θέλω να το γνωρίζω καλά εγώ και στο θέμα ρολόι, δεν είμαι ακόμα σε θέση να έχω σίγουρη άποψη για 20 επιπλέον μάρκες και 40 μοντέλα π.χ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Iggy

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιούνιος 14, 2025, 10:55:26 πμ »
Συμφωνώ για τις προτεινόμενες εταιρίες που αναφέρεις. H Sinn η οποία έχει κάνει άλματα με πανέμορφα ρολόγια, ωστόσο χρειάστηκε να επιστρέψει το ρολόι μου λόγω ότι δεν μπορούσε να επισκευαστεί στο 100% το θέμα περιστροφής του bezel (και το είδαν 3 πολύ έμπειροι τεχνίτες). Συνεπώς για αυτό έφαγε άκυρο απο εμένα, το ίδιο έγινε και με άλλη γερμανική εταιρία που για ένα O-ring απαιτούσαν αλλαγή κάσας!!! Συνεπώς το θέμα του service είναι εξαιρετικά σημαντικό στη χώρα που βρίσκεσαι.Βέβαια ο περισσότερος κόσμος απλά αγοράζει καταδυτικά και ούτε κάν τα χρησιμοποιεί (βρέχει) και ίσως να μην τους νοιάζει η περιστροφή της στεφάνης. Το γεγονός αυτό όμωςδεν αναιρεί τη χρησιμότητα να έχεις ένα καταδυτικό σε άριστη κατάσταση (λειτουργικότητα). Βέβαια  "Τσοπάνηδες" υπάρχουν πολύ στη θάλασσα.

Η Sinn να πω πως ήταν από τις μάρκες που θα ήθελα πολύ να μου αρέσει κάτι αλλά δεν μου έκανε κάποια σειρά της το κλικ...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιούνιος 14, 2025, 11:00:26 πμ »
Πολύ σωστά,έγινε διάσημη κάποτε για τους χρονογραφους της
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Iggy

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιούνιος 14, 2025, 11:02:05 πμ »
Και το Tag Heuer Aquaracer GMT που βλέπω φαίνεται πολύ όμορφο.
https://www.chrono24.com.gr/tagheuer/tag-heuer-aquaracer-300m-professional-gmt-42mm--id34909714.htm

Το Pelagos FXD που είχα περάσει παραπάνω μπορώ να πω πως αισθητικά, είναι το καλύτερο για εμένα.
https://www.chrono24.com.gr/tudor/tudor-pelagos-fxd-m25717n-0001-black-dial-unwornnew-condition-full-set-5-2025--id37721136.htm
Μεγάλο μείον το ότι δεν βρήκα επιλογή με μπρασελέ και το μέγεθος lug to lug φαίνεται απαγορευτικό για τον καρπό μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιούνιος 14, 2025, 11:13:10 πμ »
Τότε,πάρε το Tudor
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιούνιος 14, 2025, 11:21:16 πμ »
Πολύ δεσμευτικό το fxd...!
Πάρε ρολόι με μπαρετες...
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιούνιος 14, 2025, 11:33:57 πμ »
Τότε το κλασσικό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Iggy

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιούνιος 14, 2025, 11:45:52 πμ »
Στο κλασικό βλέπω επιλογή και σε 42 και σε 39. Φαντάζομαι τα bezels θα είναι κεραμικά και στα 2 έτσι;

Απλά τσιμπάει περισσότερο σε τιμή αυτό το μοντέλο.
https://oroeora.gr/proionta/tudor-pelagos-42-25600tn/

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για προβλήματα στα dates functions των Tudors. Δεν ξέρω ποια μοντέλα όμως έχουν θέμα και ποιες χρονιές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιούνιος 14, 2025, 13:54:14 μμ »
Στο κλασικό βλέπω επιλογή και σε 42 και σε 39. Φαντάζομαι τα bezels θα είναι κεραμικά και στα 2 έτσι;

Απλά τσιμπάει περισσότερο σε τιμή αυτό το μοντέλο.
https://oroeora.gr/proionta/tudor-pelagos-42-25600tn/

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για προβλήματα στα dates functions των Tudors. Δεν ξέρω ποια μοντέλα όμως έχουν θέμα και ποιες χρονιές.
Μην φοβάσαι την αλουμινιένα στεφάνη, βούταγα επαγγελματικά 20 χρόνια και εκτός από μια γρατζουνιά δεν είχε πάθει τίποτε άσε που η αντικατάσταση της είναι φτηνή όταν το πας για service στην αλλάζουν σιγά το θέμα...
Να πάρεις το ρολόι που θα σου κάνει κλικ και να το ευχαριστηθείς, να το κοιτάς και να το χαίρεσαι τότε όλα θα είναι πολύ απλά και θα αξίζει. Την καψούρα την πληρώνεις αλλά σου δίνει...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Ιούνιος 14, 2025, 13:57:04 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ φοβάμαι την αλουμινένια στεφάνη. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι νομίζω έχω μόνο ένα ρολόι...  το μικρό red samurai..
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιούνιος 14, 2025, 13:57:34 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ φοβάμαι την αλουμινένια στεφάνη. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι νομίζω έχω μόνο ένα ρολόι...  το μικρό red samurai..
 :D
Μια χαρά Φάνη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Iggy

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιούνιος 14, 2025, 14:04:36 μμ »
Άρα λέτε πως αλουμινένιο bezel δεν είναι και τόσο κακό αν συμβεί κάτι και η αντικατάσταση δεν θα έρθει ο κούκος αηδόνι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #87 στις: Ιούνιος 14, 2025, 14:09:51 μμ »
Μην το ψειρίζεις τοσο. Το πιο σημαντικό ειναι να το κοιτάς και να νοιωθεις χαρούμενος. Να χαμογελάς και να αισθάνεσαι ότι εκανες κατι που πραγματικά γουστάρεις. Καλος ο ορθολογισμός αλλα εδω μιλάμε για κάτι παρα πολυ προσωπικό οπου το συναίσθημα παίζει πρωταγωνιστικό ρολο. Αν σκεφτούμε ολοι με τη στενή λογική θα πρεπει να αγοράζουμε Rolex η Seiko. Εύπεπτα σχεδιαστικά, σκυλιά στη χρήση, μεταχειρισμένα πωλούνται ευκολα και καλά έως παραπάνω από καλα. Ομως για μενα δεν παει ετσι. Θελω πρωτα να γουστάρω
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Iggy,
No reactions
Members reacted like:
xRallyArt,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιούνιος 14, 2025, 14:13:24 μμ »
Μην το ψειρίζεις τοσο. Το πιο σημαντικό ειναι να το κοιτάς και να νοιωθεις χαρούμενος. Να χαμογελάς και να αισθάνεσαι ότι εκανες κατι που πραγματικά γουστάρεις. Καλος ο ορθολογισμός αλλα εδω μιλάμε για κάτι παρα πολυ προσωπικό οπου το συναίσθημα παίζει πρωταγωνιστικό ρολο. Αν σκεφτούμε ολοι με τη στενή λογική θα πρεπει να αγοράζουμε Rolex η Seiko. Εύπεπτα σχεδιαστικά, σκυλιά στη χρήση, μεταχειρισμένα πωλούνται ευκολα και καλά έως παραπάνω από καλα. Ομως για μενα δεν παει ετσι. Θελω πρωτα να γουστάρω

friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
trelovet,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιούνιος 14, 2025, 14:20:13 μμ »
Μην φοβάσαι την αλουμινιένα στεφάνη, βούταγα επαγγελματικά 20 χρόνια και εκτός από μια γρατζουνιά δεν είχε πάθει τίποτε άσε που η αντικατάσταση της είναι φτηνή όταν το πας για service στην αλλάζουν σιγά το θέμα...
Να πάρεις το ρολόι που θα σου κάνει κλικ και να το ευχαριστηθείς, να το κοιτάς και να το χαίρεσαι τότε όλα θα είναι πολύ απλά και θα αξίζει. Την καψούρα την πληρώνεις αλλά σου δίνει...

Οπως είχε πεί και ο Μέγας Σάκης, ο πιο γνωστός γνωστός σας στον Πειραιά,

" Το πάθος, το λάθος και το ντέρτι, ...........πληρώνονται "  :D :D :D :D :D

ΣΗΜ. Πριν σχεδόν 20 χρόνια, ειχαμε μια Ουκρανή για τα παιδιά. Ενα απόγευμα ήρθε ο "έτσι" της να την πάρει που είχε έξοδο. Τον κάλεσα για λίγο στην βεράντα, να πιεί έναν καφέ, μέχρι να ετοιμαστεί η κυρία. Να ψαρέψω τι είναι, μια και προσέχαμε να μην έχουμε επιπλοκές με την κυρία. Λογω κακών εμπειριών έως τότε με άλλες.
Στην συζήτηση, μου συστήθηκε, και ήταν ο Σάκης, παλιος στο εμπόριο στον Πειραιά. Θυμόμουν τις διαφημίσεις του στο ραδιόφωνο από τις παλαιότερες εποχές. "Σάκης, ο πιο γνωστός γνωστός σας στον Πειραιά". Μεγάλη μορφή !!!

friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Iggy,mic,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.