Αποστολέας Θέμα: Παπούτσια που αντέχουν στον χρόνο που τα ρολόγια μας μετρούν  (Αναγνώστηκε 2979 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
John Lobb και Berluti ερίζουν για το ποιός φτιάχνει τα καλύτερα
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,mic,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
βγαίνουν ακόμα αυτά

Κανονικότατα βγαίνουν, είναι άλλωστε all time classics!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
John Lobb και Berluti ερίζουν για το ποιός φτιάχνει τα καλύτερα

Τα Berluti είναι Γαλλικά, για αυτό δεν τα ανέφερα παραπάνω. Θεωρώ ότι τα John Lobb είναι αξεπέραστα και άπιαστα βάσει τιμών, όχι ότι τα Berluti είναι φθηνότερα, τουναντίον.. ;D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Σωστός,όσο τα φοράς,τόσο πιο άνετα είναι, μέχρι να λιώσουν  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Τα Oxfords, ειναι ένα κλασικό παπουτσι, που λάτρευα και λατρεύω. Εχω σήμερα 3 ζευγάρια.

Τα αρχικά και χειροποίητα ( παραγγελία ), στην αρχή δυσκόλευαν και στον βηματισμό, και ΕΤΡΙΖΑΝ !!!!!

Σιγά -σιγά, μαλάκωναν, έπαιρναν το σχήμα του ποδιού, το "πάτημα" του κάθε χρήστη, και γινόντουσαν μέρος του ποδιού. Αυτή είναι η ομορφιά και η ποιότητα του "χειροποίητου", που τότε κάστιζε 1000-1200 Ε ( Σε Λίρες, μιλάμε για μέσα '80 - μέσα 90 ). Και έφτιαχναν και καλαπόδι στο πόδι σου, και το κατασκεύαζαν. Και το καλαπόδι έμενε στο "μαγαζί", με τα στοιχεία σου, για την επόμενη παραγγελία.

Οι πολύ "καλοί", σου έπαιρναν και αποτύπωμα πατουσας σε μαλακό υλικό, για την διαμόρφωση του εσωτερικού. Περασμένα μεγαλεία !!!! Πάνε αυτά !   :-[

Να κάνω μία παρένθεση. Ο παππούς Γιώργος, μαζί με έναν ξάδελφο του, είχαν βιοτεχνία υποδηματοποϊας στην Κων/πολη. Καλή φίρμα με μέγεθος. Με τις σφαγές του 22, η οικογένεια, με τον πατέρα μου τότε παιδάκι, 12 ετών, βρέθηκαν πρόσφυγες , που στην Τουρκία τους έλεγαν "Ελληνες", και στην Ελλάδα, Τούρκους. Με την άφιξη, τους πέταξαν σε έναν τόπο στην Δράμα. Εκεί, επανέλαβε την τέχνη του, και  έτσι έζησε η οικογένεια. Ο γιός του ξαδέλφου, που παρέμεινε στην Πόλη, ήρθε μετά από χρόνια, έκανε εδώ βιοτεχία με μαγαζί / πρατήριο στην Αθηνάς και πηγαίναμε μικροί και πέρναμε παπούτσια ( από τον θείο Στέφανο Λαϊδογλου. ) Ισως από DNA,  :o το δέρμα και το παπούτσι εν γένει, με συγκινεί ιδιαίτερα. Στην Πάρο, πάω στους τεχνίτες που φτιάχνουν σανδάλια, και κάθομαι μαζί τους για καφέ. Και βλέπω ξανα και ξανά, την χάραξη, το κόψιμο, τις ραφές.

Στιε καλές φίρμες, έστω και εάν είναι "βιομηχανοποιημένα", υπάρχουν και μισά νούμερα, αλλά και διαφορετικές επιλογές στο πλάτος στο ύψος του κότσι. Να τα λέμε έτσι ενημερωτικά. Εδώ, τα κλασικά ( ανδρικά ) Πετρίδης - Πετράκης και λοιποί, την εποχή της εφηβείας μου, είχαν ΤΡΑΓΙΚΕΣ ποιότητες δέρματος, ήταν σαν ....χαρτόνια. Στην Μεσογείων, 4η στάση Χολαργού, ήταν ένα τεράστιο εργοστάσιο ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ. Πλέον, το κτίριο υφίσταται μεν, αλλά με άλλες χρήσεις.

Το Ελληνικό παπούτσι, είχε καλό όνομα, και σε μαγαζιά στην Ευρώπη, εύρισκες αρκετά. Σε σύγκριση με κάτι Ευρωπαϊκές κατασκευές, σχεδόν πλαστικές, τα Ελληνικά έσκιζαν ! Αλλά, ΠΑΝΤΑ, ο αντίπαλος ήταν τα Ιταλικά, που είχαν ( και έχουν καταφέρει ) να είναι υποτίθεται κορυφαία.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Dante80,mic,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
Ο άντρας ξεχωρίζει από τα παπούτσια, την ζώνη και την γραβάτα. Και το κοστούμι να μην είναι Prada, Boss κλπ. με τα λοιπά, υπερκαλύπτεις την εικόνα σου.

Παπούτσι αψεγάδιαστο, όχι τσακισμένο. Το αυτό με την ζώνη, για γραβάτα 7-διπλη ή 9-διπλη. Η τυπική 3-διπλη ή 5-διπλη, θέλει προσοχή στον συνδυασμό - φόρεμα - καρφίτσα.

Να πούμε και για τα ρούχα κάτι. Το "καθημερινό", πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, cool wool ή άλλο ακριβό υλικο, πρέπει να ξεκουράζεται, να "ισιώνουν" οι ίνες, για να σε υπηρετεί σωστά. Για  εμφανίσεις μιας φοράς, γάμο, δεξίωση, κλπ. όπως μου έλεγε και κορυφαίος στον τομέα, πάρε ένα χάρτινο, φτηνό, είσαι άψογος, αλλά για μια φορά. Το καθημερινό, πρέπει να είναι ακριβό, όχι ετοιματζίδικο. Η καλή ραφή, αν ξέρεις, φαίνεται. Ειδικά στα γραμμωτά, καρώ, με σχέδια. Με ένα ποιοτικό, έστω και εάν δεν είναι sur mesure, αν είναι καλό υλικό, καλές ραφές, αντέχει την ταλαιπωρία, αρκεί, όπως είπαμε να το ξεκουράζεις. Το ίδιο και τα παπούτσια.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος boutsk

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
  Εχει περιπου 3 χρονια που ψαχνοντας για χειμερινα μποτακια, επεσα πανω στα Red Wing. Ηταν οτι ποιοτικότερο είχα φορέσει μέχρι τότε, κυρίως σε ότι αφορά το δέρμα. Με τον καιρό το μάτι άρχισε να πέφτει  σε πιο 'εξηζητημένες' επιλογές απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ετσι, φέτος τον χειμώνα αγόρασα στο πρώτο μου ζευγάρι White's Boots, εξολοκληρου χειροποίητο και κατασκευαμενο από horsehide leather. H διαφορά είναι χαώδης σε ότι αφορά τη στιβαρότητα αλλά και το καλούπι. Ενώ πρόκειται για βαρύ 'rugged" μποτακι, έγινε το καθημερινό μου χάρη στην άνεση που νιώθει το πόδι όταν το φοράω (θέλει βέβαια τον χρόνο του οπως ολα τα αντιστοιχα που γινονται με χοντρο full grain δερμα). Επόμενη αναζήτηση ισως στην Ιαπωνία, εκεί διαβάζω το έχουνε παέι σε άλλο επιπεδο απο ποιοτητα .....
 Οπότε και εγω ειμαι τυπος που επιλέγω το καθημερινο να ειναι και το ακριβοτερο, αντι για κατι που θα φοραω 3 φορες το χρονο

friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,Dante80,xRallyArt,mic,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Οπότε και εγω ειμαι τυπος που επιλέγω το καθημερινο να ειναι και το ακριβοτερο, αντι για κατι που θα φοραω 3 φορες το χρονο

Ειναι η βασική αρχή στα είδη ιματισμού - υπόδησης, όπως ανέφερα πιο πάνω.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Να ρωτήσω κάτι, δείχνει βαρύ παπούτσι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Τα Oxfords, ειναι ένα κλασικό παπουτσι, που λάτρευα και λατρεύω. Εχω σήμερα 3 ζευγάρια.

Αλάνθαστη επιλογή !

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
...και από μνήμες, κάποια απαίσια, ήταν τα καλοκαιρινά άσπρα παπούτσια στο ναυτικό. Σαν τον δεξί της φωτό. Από τον Βαμβακα, ( αν θυμάμαι καλά ) στην Ακτή Μιαούλη.

Λερώνανε αμέσως, ήταν εν γένει χάλια ! Και την στολή, την πλακώναμε με κιμωλία και φαινόταν άσπρη, μέχρι να σε κτυπήσει κάποιος στον ώμο, και να γεμίσει σκόνη η περιοχή !  :D :D :D

Οσοι έκαναν "παγωτατζήδες", ξέρουν !  ;D

friendly
0
funny
1
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Beastaras,
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• VIP Member
    • Προφίλ
...και από μνήμες, κάποια απαίσια, ήταν τα καλοκαιρινά άσπρα παπούτσια στο ναυτικό. Σαν τον δεξί της φωτό. Από τον Βαμβακα, ( αν θυμάμαι καλά ) στην Ακτή Μιαούλη.

Λερώνανε αμέσως, ήταν εν γένει χάλια ! Και την στολή, την πλακώναμε με κιμωλία και φαινόταν άσπρη, μέχρι να σε κτυπήσει κάποιος στον ώμο, και να γεμίσει σκόνη η περιοχή !  :D :D :D

Οσοι έκαναν "παγωτατζήδες", ξέρουν !  ;D

Τέτοια ήταν η 2αρα που φόραγα όταν ήμουν στην σχολή, για την αποφοίτηση των μπροστά ''σειρών'' μου.. ;D Και ναι λερωνόταν με τον αέρα και μόνο!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος boutsk

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Να ρωτήσω κάτι, δείχνει βαρύ παπούτσι

Ειναι βαρυ. Απλα οταν ξεκινησαν να βγαινουν, αποτελουσαν υποδυματα εργασιας και επρεπε να ειναι ανθεκτικα αλλα και ανετα για πολύωρη χρηση.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,mic,