Θα είμαι αυστηρός, μια και όλοι το αγκαλιάσαμε, κάποιοι το απέκτησαν, και μέχρι και συζήτηση για project έγινε.
Οι κατασκευαστές, και μπράβο τους, "έχτισαν" μια κατασκευή, αλλά, αγνόησαν το βασικό "ρητό" του σχεδιασμού, function forms shape.
Εφτιαξαν έναν δύτη, που θέλει κούρδισμα (!) χειροκίνητα, , και στην αναθεωρημένη του έκδοση, έχουν και στεφάνη χωρίς σημάνσεις (!).
Δεν απασχολήθηκα με το ότι δεν ανοίγει από "τρίτους", δεν σχολίασα την "πέτρα", δικαίωμά τους να παρουσιάζουν κάτι που οι υποψήφιοι θα κρίνουν αν τους αρέσει ή όχι.
Αλλά τουλάχιστον, στα απολύτως βασικά, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί.
Ενας δυτης, όσο και να πλένεται μετά την χρήση, εξακολουθεί να συλλέγει στο κάτω μέρος της κορώνας άλατα, κύτταρα από το δέρμα, και ένα σωρό άλλους ρύπους. Σε κάθε άνοιγμα για κουρδισμα, μέρος αυτών περνάνε στον μηχανισμό, η στεγανοποιητική διάταξη αλλοιώνεται, και τα σπειρώματα φθείρονται περισσότερο από κάποιο που είναι πχ αυτόματο, quartz, solar, που ανοιγει για αλλαγή πχ θερινής ώρας, ή για μικροδιορθώσεις στον μήνα.
Οπότε, προσωπικά, απείχα εξ αρχής από την επιθυμία απόκτησης ενός Ιανού, παρότι θα ήθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να έχω ένα Ελληνικό κατασκεύασμα στον καρπό μου.
Θα παρηγορηθώ με το project μας, που έχει την Ελληνικη σημαία, σαν ένδειξη ότι φτιάξαμε κάτι από το Ελληνικό φόρουμ.
Κάθε παρατήρηση ή ανταλλαγή απόψεων στα σχόλιά μου δεκτή.