Προσωπική άποψη-εμπειρία :
Λόγω του ότι προσφάτως κιόλας αγόρασα ένα αρκετα ποιοτικο κινέζικο,υποτίθεται homage του pelagos 39. Συγκεκριμένα το Seestern . Πολύ όμορφο ρολόι ,ουσιαστικά αντιγραφή.Είχα κι ένα λόγο παραπάνω για το συγκεκριμένο επειδή το pelagos είναι από τα αγαπημένα μου αν κάνω καποια στιγμή την υπέρβαση. Δεν κατάφερα να δεθώ με το ρολόι όσο κι αν μου άρεσε γιατί πάντα το έβλεπα σαν αντίγραφο. Το αισθανόμουν σαν κάτι φτηνό με ατέλειες (που μάλλον δεν είχε) ,και το αποχωρίστηκα σύντομα. Πάντα αναρωτιόμουν μέσα μου "γιατί το φοράω αφου έχω πολύ καλύτερα ρολόγια? "
Πιο πολύ έχω ευχαριστηθεί στο χέρι μου κάποια microbrands και φυσικά κάποια φθηνότερα citizen/casio.
Εν τέλει έχω αποφασίσει τα εξής. Ίσως ξανα αγοράσω κινέζο αν είναι πρωτότυπο αλλά δεν ξέρω κιόλας γιατι πιστεύω οτι στα ίδια λεφτα θα υπάρχει καποιο japan ή και swiss made και ας είναι quartz. Θα πρέπει να μου αρέσει πάρα πολύ για να μπω στην διαδικασία.
Αν ποτέ με ξανα τρώει για κάποιο homage ,που στην ουσία δεν είναι homage αν το ρολόι που αντιγράφει δεν είναι discontinued,έτσι για να το δώ πως είναι και να το φορέσω λίγο,θα πάω σε κάποιο πιο φτηνό,πχ 50-100 ευρώ που τουλάχιστον απο φωτογραφίες και βιντεο έχω δει πολύ ομορφα σε αυτο το ευρος τιμών.Δεν θα ξανα έδινα σε καμία περίπτωση 300αρι αφού πιστευω το ίδιο αποτέλεσμα θα έχω με ένα pagani ή addiesdive για παράδειγμα.
Ξανα λέω πάντως για να μην υπάρξει παρεξήγηση πως τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και φυσικά δεν κατακρίνω καμιά αγορά. Άσε που σε αυτό το χόμπι κάνουμε κύκλους και αυτό που σήμερα μας αρέσει ,αύριο μπορεί να μας χαλάει ή το αντίθετο,γι αυτό ποτέ δεν ξέρεις. Υγεία να έχουμε πάνω απόλα!