Καλημέρα σε όλους,
Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά του πρώτου καλού ρολογιού μου. Το budget είναι ανάμεσα στα 5-8 χιλιάδες. Με μια πρώτη αναζήτηση είμαι ανάμεσα στα Tudor Pelagos (42 or 39) και το Omega Moonwatch κουρδιστό ή αυτόματο. Ο προβληματισμός μου με την Tudor είναι κάτι θέματα που έχω ακούσει με το Pelagos και επίσης με ενοχλεί κάποιοι που την θεωρούν τη φτηνή Rolex. Οποιαδήποτε πρόταση ή σχόλιο είναι ευπρόσδεκτα. Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν προτείνετε κάποιο μαγαζί και πόσο έκπτωση είναι λογικό να περιμένουμε από την τιμή καταλόγου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Και αφού είδες προτάσεις, άκουσες γνώμες, είδες μοντέλα, ας το πάρουμε από την αρχή.
Σαν business consultant, ή σύμβουλος επενδύσεων, θα σου πρότεινα να επαναπροσδιορίσεις τον όρο
"του πρώτου καλού ρολογιού".Τι θέλεις να το κάνεις ? Να το φοράς καθημερινά, να του πίνεις το αίμα, ή να το φοράς Κυριακάς και Εορτάς ? Θέλεις να πάρεις ένα "αγροτεμάχιο" που θα διατηρήσει την αξία του για κάποιες δεκαετίες, ή ένα μοδάτο που σε 5-7-10 χρόνια θα είναι παρελθόν ? Θα έχει υποστήριξη για σέρβις και ανταλλακτικά αν χρειαστεί ? Θα πρέπει να πάρεις και ένα παρόμοιο για το ταίρι σου ώστε να είστε "ασορτί" ? Τι τύπος είσαι ? Αθλητικός μονίμως στην "πίεση", ή "φιλοσοφικός" που περνάς τις ώρες σου στην βιβλιοθήκη ? Θα ήθελες να έχει και "χρυσό", ή ένα ατσάλινο θα σε κάλυπτε ? Θα ήθελες να το φοράς και να απολαμβάνεις την "όψη" του, ή να πάρεις κάτι που το πλήθος προτείνει ? Σε ενδιαφέρει η ημερομηνία ? Ενας χρονογράφος ? Η υδατοστεγανότητα ? Το μπρασελέ ? ή θέλεις λουράκι ? Πως θα ντύνεσαι όταν το φοράς ? Θα θέλεις να το κουρδίζεις όποτε σου έρθει να το φορέσεις, ή προτιμάς να είναι πάντα "έτοιμο". Προτιμάς την ακρίβεια, ή δεν σε απασχολεί ?
Θα μπορούσα να συνεχίσω με δεκάδες άλλες ερωτήσεις, αλλά, θεωρώ ότι κατάλαβες το πνεύμα.
Υπάρχουν οι απαιτήσεις, αλλά και οι επιθυμίες.
Ο κάθε ένας εχει τα δικά του κριτήρια, και ο καθε ένας προσθέτει και την δική του άποψη.
Το ρητό λέει ότι " Η καμήλα είναι άλογο που το σχεδίασε επιτροπή".
Απέφυγε λοιπόν την "επιτροπή", και προσδιόρισε λοιπόν εξ αρχής τι θα σου ικανοποιούσε περισσότερο τις επιθυμίες / ανάγκες σου, και πήγαινε και δοκίμασε στον καρπό σου μερικά.
Μόνον έτσι δεν θα κάνεις λάθος επιλογή.