Είναι γνήσια φίλε μου; Δεν μου φαίνονται για σωστά. Συνήθως οι μηχανισμοί των μαϊμούδων τρέχουν έτσι. Τα μοντέλα που βλέπω στην φωτογραφία τα έχω κι εγώ και "χάνουν" περίπου 20 δευτερόλεπτα τον μήνα.
Στάλθηκε από το 2312DRA50G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ερώτηση για τον Μάριο.
@Taylor 1981 Μάριε,
Πως είναι δυνατόν να χάνουν οι μηχανισμοί με ψηφιακή ένδειξη, που δεν έχουν τριβές, όταν οι με αναλογική ένδειξη πχ Duro, εχουν ΕΛΑΧΙΣΤΗ απόκλιση ? (μικρότερη των 15-20 δευτερολέπτων / εξάμηνο - αλλαγή ώρας )
Λόγω κυκλώματος και μηδενικών απωλειών τριβών, εξαιρουμενων πιθανόν των προκαλουμένων λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών, θα υποστήριζα ( ίσως λάθος ) ότι ένα ψηφιακό θα ήταν μεγαλύτερης ακρίβειας από ενα quartz αναλογικής ενδειξης + ημερομηνία.
Εχω και εγώ κάποια ψηφιακά, ένα Casio και κάποια άλλα - ( αγνώστου πατρός ) - που όταν τα παρακολουθώ ( σπάνια ) βλέπω ότι διατηρούν την ακρίβεια και σε καμμιά περίπτωση δεν χάνουν 20 δεύτερα τον μήνα.
Οπως φαίνεται στην φωτό, οι αποκλίσεις από το Duro στο βάθος, είναι αναλογικά μικρή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν να ρυθμιστούν πάνω από 2-3 χρόνια τουλάχιστον, και παραμένουν στην θερινή ώρα ( δες το Duro με χειμερινή ) μια και αν τα φορέσω, θα είναι καλοκαίρι.
Το αριστερό SMKEI είναι έτσι από τότε που αποκτήθηκε ( δώρο του Ισπανού για την αγορά Duro, πάνω από 3 χρόνια ) , το αυτό και για το Casio W-59 (
@nikonian θυμάσαι ? ) και το δεξιό, που αποτελεί μέρος του καταγραφέα σφυγμών στην άθληση ( ποδήλατο ).
Σημειωτέον ότι σε ΚΑΝΕΝΑ από δαύτα δεν έχω αλλάξει μπαταρία παρά την κατοχή για πάνω από ............4-5-6 χρόνια ?
Θα ακούσω με χαρά την άποψή σου, είσαι ο γκουρού στα ψηφιακά Casio και οι γνώσεις σου σεβαστές.