@Zarko Από όλα τα παραπάνω, το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι το ακόλουθο.
Το συγκεκριμενο,
από ανάλυση που κάνω βάσει της εμπειρίας και των γνώσεών μου, θεωρώ ότι έχει πρόβλημα στην λειτουργία - περιστροφή του ρότορα.. Και το εξηγώ / αναλύω στην συνέχεια.
ΔεδομέναΗ φωτό που ανάρτησες, ρολόι συζύγου.

Μία ανάλογη που βρήκα εγώ.

Και από τις δύο φωτό, φαίνεται ότι ο ρότορας, βασίζεται σε ένσφαιρο τριβέα, και από κάτω, στην γέφυρα στήριξης , φαίνονται τα υπόλοιπα γρανάζια του μηχανισμού φόρτισης, άρα η αρχή λειτουργίας για την κίνηση του μηχανισμού απαιτεί -
πλήρη περιστροφή. Δεν είναι δηλαδή κάτι σαν το magic lever πχ της Seiko.
Ανάλυση σχεδίασης / λειτουργίας μηχανισμού.Κατα την περιστροφή του ο ρότορας, παρασύρει και κινεί τα γρανάζια - λειτουργεί τον μηχανισμό φόρτισης, αλλά,
απαιτείται μεγάλο μέρος της πλήρους περιστροφής των 360 0Αν η περιστροφή αυτή, δεν πραγματοποιείται πλήρως, αλλά μερικως και σε μικρό εύρος τόξου, η λειτουργία του μηχανισμού φόρτισης δεν λειτουργεί σωστά, αλλά μερικώς, κλασματικά όσο και το εύρος του τόξου περιστροφής.
Αρα, στην πλήρη περιστροφή του κουρδιστηριού, μόνον μέρος της κίνησης μετατρέπεται σε φόρτιση.
Στον καρπό, που οι κινήσεις είναι διάφορες, και καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος στους τρείς άξονες και όχι γραμμικες σε έναν μόνον,
και η κίνηση που δεν περιορίζεται και σε συγκεκριμενο αριθμό κινήσεων, ( στροφές ) ίσως είναι ικανή να εκτελεί φόρτιση.
Πιθανή βλάβηΑν το αντίβαρο ήταν σε άξονα, και όχι σε τριβέα, θα θεωρουσα ότι θα μπορούσε να έχει κτυπηθεί και έχει στραβό άξονα που περιορίζει την περιστροφή.
Επειδή είναι σε τριβέα, ή έχει "ξεκουπώσει" ( πάλι από κτύπημα ή κακή συναρμογή ), ή κάτι παρεμποδίζει την ολοκληρωμένη περιστροφή, που μπορεί να είναι από σπασμένο / στραβό γρανάζι, μέχρι ξένο σώμα στις γραναζώσεις.
Θεωρώ ότι το αντίβαρο, λόγω "εμποδίου", κάνει απλώς κίνηση εκκρεμούς, σε περιορισμένο κυκλικο τομέα / τόξο, οπότε η αναμενόμενη φόρτιση από τις πλήρεις περιστροφές του είναι αδύνατη. Ενώ στον καρπό ( έστω και περιορισμένη ), και εννοείται και από την κορώνα, είναι δυνατή.
Ελεγχος - ΠρότασηΘα σου πρότεινα να ανοιχτεί το ρολόι, και ο τεχνίτης, ( ή εσύ

), με ένα wood peg, να δοκιμαστεί η ελεύθερη περιστροφή του αντιβάρου.
Πιστεύω ότι θα ανακαλύψεις / ανακαλυψετε ότι το αντίβαρο δεν περιστρέφεται ελεύθερα.
Σημ. Τα ανωτέρω αποτελούν δική μου εκτίμηση, μετα από 55 χρόνια με τα ρολόγια και πολλέεεεεεες ώρες σε πάγκους ωρολογοποιών, και επιδέχονται σχολιασμού / εναλλακτικές απόψεις, εφόσον στηρίζονται σε ορθά δεδομένα.
Οσο για την αυτονομία, είναι σε καλά επίπεδα, αφού σχεδόν όλα μου τα ρολόγια, ακόμα και τα Rolex ( που δεν συμπαθείς ) εκει, στα 40+ κυμαίνονται.
Αντε, καλή τύχη.