Αποστολέας Θέμα: RSW  (Αναγνώστηκε 4759 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Απ: RSW
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 18, 2025, 21:53:17 μμ »
Μια χαρά εταιρεία δείχνει , με ΕΤΑ ή SELITA
Kάπως ακριβά αλλά αν δεν τα δω ζωντανά να καταλάβω ποιότητα , φινίρισμα κλπ αυτό ειναι σχετικό
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
ngavoun,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 30, 2025, 17:48:24 μμ »
Έψαχνα εδώ και λίγο καιρό για ένα νέο ρολόι για τη σύζυγο. Στην αρχή μου έτρεξαν τα σάλια για το γυναικείο Aquis Date της Oris στα 36 χιλιοστά διάμετρο, με το πράσινο dial. Έφτασα και το μπιντάρισα μέχρι και τα 610 ευρώ όπως βλέπετε στην εικόνα, ποσό αδιανόητο για τα δικά μου δεδομένα,  ??? αλλά χωρίς καμία τύχη, όλα τα γυναικεία Aquis Date χτυπιούνται στην Catawiki ανάμεσα στα 800 έως 900 ευρώ. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να διαθέσω αυτά τα χρήματα, οπότε αναγκαστική αλλαγή στόχου.

Και τότε έπεσε το μάτι μου σε αυτό το γυναικείο Le Locle της RSW. Ένα ρολόι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από το Oris. Από τον καθαρόαιμο σπορ-καταδυτικό χαρακτήρα του Aquis Date, στον καθαρόαιμο dress code χαρακτήρα του Le Locle. Και παρόλο που αντιπαθώ γενικά τα dress code ρολόγια, π.χ. δεν θα διάλεγα σχεδόν με τίποτα ένα για μένα, το συγκεκριμένο RSW ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα της άρεσε πολύ. Πρώτα από όλα γιατί λατρεύει το χρυσό χρώμα. Π.χ., της αρέσει πολύ το Invicta σε χρυσό χρώμα που της έχω πάρει, παρόλο που το ρολόι είναι για τα μπάζα.  :D

Έπειτα ήταν το γεγονός ότι το Le Locle είχε πάνω του αρκετά στοιχεία που μου κινούσαν την περιέργεια. Με πρώτο τον αυτόματο μηχανισμό RW24-S, για τον οποίο η RSW προβάλει τον πολύ τολμηρό ισχυρισμό ότι είναι δική της πρωτότυπη κατασκευή, δηλαδή in house. Έπειτα μου άρεσε πολύ το dial με τον σχεδιασμό open heart, καθώς και το πίσω διαφανές καπάκι που σου επιτρέπει να χαζεύεις τον semi skeleton σχεδιασμό του μηχανισμού. Βλέποντας την εκτίμηση ειδικού στα 1.300 έως 1.500 ευρώ, πήγα με τη μία στο site της RSW να δω την τιμή λιανικής του ρολογιού και δεν πίστευα στα μάτια μου, 1.350 ελβετικά φράγκα, δηλαδή 1.450 ευρώ!!!  ???

Χαχά, αυτά τα χρήματα βέβαια ούτε για αστείο δεν θα τα έδινα ποτέ, ούτε καν ένα μικρό κλάσμα. Βάζοντας σαν μάξιμουμ στόχο και πάλι τα 300 ευρώ, χτύπησα το Le Locle στα 260 ευρώ στο τελευταίο μόλις λεπτό πριν λήξει η δημοπρασία, σε χτύπημα αφνιδιασμού. Ο προηγούμενος το είχε μπιντάρει στα 240 ευρώ πέντε ολόκληρες μέρες πριν, οπότε είχα πολλές πιθανότητες να μην υπάρξει κονταρομαχία μεταξύ μας ή κάποιον άλλο και να τσιμπήσω το ρολόι κοψοχρονιά. Έτσι κι έγινε, κέρδισα τη δημοπρασία στα 260 ευρώ, και μαζί με μεταφορικά και προμήθειες το ρολόι κόστισε 320 ευρώ. Ο Γάλλος επαγγελματίας πωλητής του ρολογιού με χιλιάδες πωλήσεις και άριστο feedback με έκαναν να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Για μία ακόμη φορά να τονίσω ότι αποφεύγουμε οπωσδήποτε τους ιδιώτες πωλητές στην Catawiki με κάθε τρόπο, γιατί δεν ισχύει για αυτούς η προστασία των αγοραστών που έχουμε όταν αγοράζουμε από επαγγελματία πωλητή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διάμετρος κάσας: 35 χιλιοστά
Πάχος κάσας: 10 χιλιοστά
Μπροστινό κρύσταλλο: Ζαφείρι
Μηχανισμός: Αυτόματος RW24-S
Στεφάνη: Σταθερή, διακοσμημένη με 12 φυσικά λευκά διαμάντια
Στεγανότητα: 5ΑΤΜ (50 μέτρα)

Κουτί – συσκευασία
Το ρολόι ήρθε σε ένα ωραίο και προσεγμένο διπλό κουτί. Με προστατευτικά αυτοκόλλητα παντού, και με δύο κάρτες, η μία με τη διεθνή εγγύηση και η δεύτερη που πιστοποιεί τη γνησιότητα των διαμαντιών στη στεφάνη. Ακολούθησε λεπτομερής έλεγχος του ρολογιού με μεγεθυντικό φακό, ψάχνοντας για κάποιο ελάττωμα στην εξωτερική εμφάνιση. Δεν μπόρεσα να εντοπίσω το παραμικρό.

Φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής
Το ρολόι φαίνεται εντυπωσιακό στον μεγεθυντικό φακό, με προσεγμένες λεπτομέρειες στην κάσα. Δεν έχω ακόμη την πλήρη εικόνα μια και δεν έχουν αφαιρεθεί ακόμα τα προστατευτικά αυτοκόλλητα στο μπρασελέ, αυτό θα γίνει αύριο που θα το πάμε στον τεχνικό για ρύθμιση στο μπρασελέ. Μου αρέσει πολύ ο σχεδιασμός open heart στο dial, ενώ επίσης εντυπωσιακός οπτικά είναι ο σχεδιασμός semi skeleton στον μηχανισμό.

Κορώνα
Άψογη, με πολύ καλή αίσθηση. Κουμπωτή μεν και όχι βιδωτή, αλλά με σαφή κλικ σε κάθε θέση.

Στεγανότητα
Η στεγανότητα δεν είναι φυσικά το ισχυρό σημείο του Le Locle. Με κουμπωτή κορώνα και βίδες στο πίσω κάλυμμα, νομίζω ότι το ρολόι κάνει σαφές από μόνο του ότι πρέπει να μένει μακριά όχι μόνο από τη θάλασσα και το ντους, αλλά ακόμα και από τη βρύση για το πλύσιμο των χεριών.

Τεστ και μετρήσεις

Ναι από μπροστά, αλλά όχι από πίσω (με το συμπάθειο)
Ο πρώτος έλεγχος στο ρολόι αφορούσε τα κρύσταλλα εμπρός και πίσω, αλλά και τα διαμάντια στη στεφάνη. Το εμπρός κρύσταλλο τερμάτισε τον ανιχνευτή διαμαντιών, καμία αμφιβολία ότι είναι όντως ζαφείρι. Το μοναδικό αρνητικό σημείο είναι η έλλειψη αντιανακλαστικής επίστρωσης στο κρύσταλλο. Από την άλλη μεριά όμως, η RSW είναι τίμια στην περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών, δεν υπάρχει πουθενά η αναφορά για αντιανακλαστική επίστρωση.

Εντελώς αντίθετα, το κρύσταλλο στο πίσω κάλυμμα του ρολογιού δεν είναι ζαφείρι. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, ο ανιχνευτής διαμαντιών μένει εντελώς απαθής. Και εδώ η περιγραφή της RSW είναι τίμια, δεν υπάρχει πουθενά ο ισχυρισμός ότι το πίσω κρύσταλλο είναι ζαφείρι.

Τα μικρούλικα διαμαντάκια στη στεφάνη επίσης τερμάτισαν τον ανιχνευτή διαμαντιών, πιστοποιώντας ότι είναι όντως διαμάντια. Εδώ βέβαια τίθεται αυτονόητα το ερώτημα: εφόσον ο φτηνός αυτός ανιχνευτής μπαίνει βαθιά στην περιοχή των διαμαντιών και με το ζαφείρι αλλά και με το διαμάντι, πώς ξέρουμε ποιο είναι το ζαφείρι και ποιο είναι το διαμάντι;!  ::) Χαχά, πολύ καλό ερώτημα, στο οποίο δεν έχω απάντηση. Φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι στην αγορά πανάκριβου μηχανήματος με κόστος περίπου 1.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να κάνει σαφή διαχωρισμό στον πολύτιμο λίθο που τσεκάρει.

Βάρος
Με όλα τα link στο μπρασελέ του και με τα αυτοκόλλητα ακόμα τοποθετημένα, το Le Locle ζυγίστηκε στα 103 γραμμάρια.

Ακρίβεια χρονομετρίας
Η πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, τουλάχιστον με τη πρώτη ματιά. Είχα φοβερή περιέργεια να μετρήσω αυτόν τον περίεργο μηχανισμό της RSW, που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι δική της σχεδίαση. Ακόμα και στο Caliber corner οι πληροφορίες για τον συγκεκριμένο μηχανισμό είναι μηδαμινές, ούτε καν η συχνότητα δεν αναφέρεται! Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε με απόλυτη σιγουριά ότι ο μηχανισμός είναι στα 28.800 bph. Όσο για το lift angle δεν είχα ιδέα που ακριβώς να το ρυθμίσω, αλλά μια και ο μηχανισμός της RSW μοιάζει πολύ με τον STP6-15 που έχει lift angle στις 52 μοίρες, αποφάσισα να το αφήσω εκεί.

Με σταματημένο το ρολόι, του δίνω 10-12 περιστροφές με το χέρι και το βάζω κατευθείαν στο timegrapher! Χωρίς πολλά λόγια, οι καλύτερες μετρήσεις που έχω πάρει ποτέ από όλα τα αυτόματα ρολόγια που έχω αγοράσει μέχρι σήμερα. Οι μετρήσεις του συγκρίνονται μόνο με αυτές του Ocean King, μόνο όμως όταν είναι για αρκετές μέρες τοποθετημένο στο κουρδιστήρι στις 560-574 περιστροφές, και όχι φορεμένο στο χέρι που ξεφεύγει αρκετά στο +. Αυτές οι μετρήσεις βέβαια δεν προδικάζουν απαραίτητα ότι το ρολόι θα έχει πολύ καλή χρονομετρία και φορεμένο στο χέρι. Επιφυλάσσομαι μέχρι να έχω περισσότερα στοιχεία και αναλυτικές μετρήσεις σε όλες τις συνθήκες.

Συμπερασματικά
Για τα 320 ευρώ που πλήρωσα συνολικά, οι πρώτες εντυπώσεις τουλάχιστον δείχνουν ότι το Le Locle τα αξίζει μέχρι δεκάρας. Το αν αξίζει τα 1.450 ευρώ λιανικής τιμής, δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει, δεν θα έδινα έτσι κι αλλιώς πότε τόσα χρήματα για κανένα ρολόι. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η σύζυγος το λάτρεψε...
friendly
2
funny
0
like
5
wow
0
Members reacted friendly:
george_,Giorgos_I,
No reactions
Members reacted like:
george_,Giorgos_I,dsmlogger,guzzi,jo.sa,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 30, 2025, 18:54:17 μμ »
Ωραίο και αυτο,το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 30, 2025, 19:28:51 μμ »
Είναι στα σχέδια σου,να αγόρασες κάποιο Oris?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 31, 2025, 01:30:45 πμ »
Καλοφόρετο!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 31, 2025, 05:49:07 πμ »
Είναι στα σχέδια σου,να αγόρασες κάποιο Oris?

Για μένα όχι, τα ανδρικά Oris δεν μου λένε τίποτα εμφανισιακά, αλλά και να μου άρεσαν δεν έχει καμία σημασία, είναι πολύ πάνω από τα χρήματα που θα μπορούσα να δώσω, ακόμα και σε δημοπρασία στη Catawiki.

Αλλά το γυναικείο Aquis Date όντως μου άρεσε πολύ, ειδικά ή έκδοση Upcycle που κάθε κομμάτι έχει διαφορετικό σχεδιασμό και χρωματισμό στο dial, και ξέρω ότι θα άρεσε και στη σύζυγο πολύ. Για αυτό και έκανα τέτοια υπέρβαση σε δημοπρασία, ούτε κατά διάνοια δεν έχω μπιντάρει άλλη φορά ρολόι στα 610 ευρώ.  ???  Από την άλλη μεριά, ξέρω τα γούστα της συζύγου σαν τις τσέπες μου, αν μπορούσα να της κάνω δώρο και το Aquis Date μαζί με το Le Locle, είμαι σίγουρος ότι το RSW θα της άρεσε περισσότερο μόνο και μόνο επειδή είναι σε χρυσό χρώμα!  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 31, 2025, 06:19:30 πμ »
Με το καλό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 31, 2025, 10:31:02 πμ »
Με γεια το ρολόι στη σύζυγο!

Είχα δει κι εγώ ένα παρόμοιο RSW στο Catawiki skeleton σε αντρικό αλλά δεν κατάφερα να το πάρω. Θα ξαναπροσπαθήσω τώρα που μου το θύμισες.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 31, 2025, 13:53:52 μμ »
Με γεια το ρολόι στη σύζυγο!

Είχα δει κι εγώ ένα παρόμοιο RSW στο Catawiki skeleton σε αντρικό αλλά δεν κατάφερα να το πάρω. Θα ξαναπροσπαθήσω τώρα που μου το θύμισες.

Φίλε baller, να σου προτείνω κι ένα κολπάκι, εάν δεν το έχεις ήδη ανακαλύψει, που πετυχαίνει μερικές φορές στην Catawiki. Ας πούμε ότι έχεις βρει ένα ρολόι που σου έχει γυαλίσει, και είναι σε δημοπρασία με τιμή ασφαλείας. Αφού κάνεις την έρευνά σου με άλλα ίδια ακριβώς μοντέλα και ξέρεις σε ποια τιμή περίπου χτυπιούνται, μπορείς να κάνεις το εξής: Ας υποθέσουμε ότι υπολογίζεις ότι ο πωλητής έχει βάλει την τιμή ασφαλείας στα 1.000 ευρώ, αλλά εσύ δεν θέλεις να πας τόσο ψηλά. Μπιντάρεις το ρολόι μέχρι τα 700 ή 800 ευρώ και σταματάς, εφόσον φυσικά θεωρείς ότι το ρολόι τα αξίζει αυτά τα λεφτά και μπορείς να τα δώσεις.

Εφόσον η δημοπρασία λήξει και είσαι αυτός που έχει δώσει την μεγαλύτερη προσφορά, περιμένεις μέχρι μία μέρα το πολύ. Εάν δεν συμβεί άλλωστε μέσα σε 24 ώρες, δεν πρόκειται να συμβεί καθόλου. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να σου έρθει ένα πολύ ωραίο email από την Catawiki, που να σου λέει ότι ο πωλητής αποδέχεται την προσφορά που έχεις δώσει και έχεις λίγο χρόνο για να την αποδεχτείς, συνήθως τρεις μέρες! Πατάς το κουμπί «Ελέγξτε την προσφορά», κάνεις την πληρωμή και το τσίμπησες το ρολογάκι σε σούπερ τιμή!  ;D

Αυτό ακριβώς μου συνέβη για δεύτερη φορά πριν λίγες μέρες. Μαζί με το Le Locle ήθελα να κάνω δώρο στην σύζυγο και ένα καλό δαχτυλίδι. Κοζάρω ένα που μου άρεσε πολύ, συνδυασμός κίτρινου και λευκού χρυσού, με πέντε φυσικά λευκά διαμάντια συνολικά στα 0,7 καράτια. Η εκτίμηση ειδικού ήταν στα 1.300 έως 1.500 ευρώ, και υπολόγιζα ότι ο Ιταλός πωλητής με κάπου 38.000 πωλήσεις και 100% άριστο θετικό feedback, θα είχε βάλει την τιμή ασφαλείας κάπου στα 1.000-1.100 ευρώ. Ένα αντίστοιχο δαχτυλίδι στην Ελλάδα σε κοσμηματοπωλείο θα έπαιζε κάπου ανάμεσα στα 2.500 έως 3.000 ευρώ χαλαρά.

Μπιντάρισα λοιπόν το δαχτυλίδι μέχρι τα 803 ευρώ και σταμάτησα, και ήμουν αυτός που είχε δώσει την μεγαλύτερη προσφορά, μακράν. Εδώ βλέπεις ότι η δημοπρασία έληξε χωρίς να επιτευχθεί η τιμή ασφαλείας.

Δεν περνάνε ούτε 8-10 ώρες, και μου έρχεται ένα email που μου λέει ότι ο πωλητής αποδέχεται την προσφορά μου στα 803 ευρώ. Εννοείται ότι τσίμπησα, μαζί με μεταφορικά και προμήθειες έφτασε τα 940 ευρώ. Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι το πήρα κοψοχρονιά όπως το Le Locle, αλλά σίγουρα το πήρα σε σούπερ τιμή...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 31, 2025, 15:25:06 μμ »
Ωραίος, δεν το ήξερα. Δεν έχω αγοράσει κάτι μέχρι στιγμής. Μόνο 1-2 φορές το δοκίμασα, χωρίς επιτυχία. Ευχαριστώ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 05, 2026, 23:06:16 μμ »
Σήμερα το Le Locle έκλεισε μία βδομάδα φορεμένο στο χέρι της συζύγου όλο το 24ωρο. Και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τις άριστες μετρήσεις του στο timegrapher. Το ρολόι είναι αυτή τη στιγμή στα -5 δευτερόλεπτα συνολικά σε σχέση με το time is, η συνολική ακρίβεια χρονομετρίας του μέσα στην εβδομάδα είναι κατά μέσο όρο στα -0,7 δευτερόλεπτα την ημέρα, και έχει καταγράψει μέχρι σήμερα τα εξής:

Πρώτη μέρα: -3 δευτερόλεπτα
Δεύτερη μέρα: -2 δευτερόλεπτα
Τρίτη μέρα: -2 δευτερόλεπτα
Τέταρτη μέρα: -1 δευτερόλεπτο
Πέμπτη μέρα: +1 δευτερόλεπτο
Έκτη μέρα: +1 δευτερόλεπτο
Έβδομη μέρα: +1 δευτερόλεπτο

Αυτά τα νούμερα είναι απλά εξαιρετικά και ισοπεδώνουν με άνεση όλα τα άλλα αυτόματα ρολόγια που έχω αγοράσει μέχρι σήμερα, o RW24-S του Le Locle κάνει αλοιφή για τα παπούτσια ακόμη και τον Sellita SW200-1 του Ocean King, είναι σαν να συγκρίνουμε σκ@τά με πάστες!  :D

Χαχά, από τη μία χαίρομαι για το ρολόι της συζύγου, από την άλλη μου τη δίνει στα νεύρα που κανένα δικό μου ρολόι δεν έχει τέτοια ακρίβεια χρονομετρίας από το εργοστάσιο!

Στα αρνητικά σημεία του ρολογιού είναι η κακή στοιβαρότητα του μπρασελέ, κάποια links έχουν πολύ μικρό τζόγο ενώ κάποια άλλα έχουν πολύ μεγάλο. Κρατώντας το ρολόι από το κούμπωμα και τη κάσα προς τα κάτω και κουνώντας το δεξιά και αριστερά, το ρολόι είναι σχεδόν κουδουνίστρα, πλησιάζοντας επικίνδυνα ρολόγια του κατοστάρικου σε αυτόν τον τομέα!  :-[
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,Giorgos_I,jo.sa,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 07, 2026, 23:37:37 μμ »
Σήμερα το βράδυ το Le Locle συμπλήρωσε εννέα μέρες φορεμένο όλο το 24ωρο από τη σύζυγο. Σε αυτό το διάστημα κατέγραψε συνολικά -4 δευτερόλεπτα σε σχέση με το time is, δηλαδή ο μέσος όρος της ακρίβειας χρονομετρίας του ήταν στα -0,45 δευτερόλεπτα την ημέρα!  ???

Εχτές κατέγραψε +0,5 δευτερόλεπτα, και σήμερα ακριβώς το ίδιο, πάλι +0,5 δευτερόλεπτα. Από αύριο η σύζυγος πιάνει ξανά δουλειά, οπότε το ρολόι βγήκε από το χέρι της και πήγε στο κουτί αποθήκευσης, της έδωσα το Invicta να φοράει, έτσι κι αλλιώς του έχει κάνει ήδη πολλά σημάδια και χτυπήματα, αλλά και κομμάτια να το κάνει δεν μου καίγεται καρφάκι.  :D Πάντως το γεγονός ότι η σύζυγος κατάφερε να φορέσει ένα ρολόι για εννέα μέρες χωρίς να του αλλάξει τα φώτα στις γρατζουνιές και τα χτυπήματα, θα μπορούσε να αποτελεί πρωτοσέλιδο!  :D Την παρατηρούσα αυτές τις μέρες ότι το σκέπαζε συνεχώς με το μανίκι της όταν έκανε δουλειές στο σπίτι, σε μια προσπάθεια να το προστατέψει.  ;)

Με την ευκαιρία αυτή, ξανάβαλα επιτόπου το Le Locle στο timegrapher. Χωρίς σχόλια, οι μετρήσεις μιλάνε από μόνες τους.

friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,mic,jo.sa,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 08, 2026, 00:44:04 πμ »
Μπράβο
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 08, 2026, 10:37:36 πμ »
Το θέμα είναι Γιώργο ότι δεν έχουμε στατιστικά στοιχεία από άλλους RW24-S σε άλλα ρολόγια της RSW για να καταλήξουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή δηλαδή, παίζει να είμαι και ο μοναδικός σε όλο τον πλανήτη που έχει ανεβάσει μετρήσεις από τον μηχανισμό!  ???

Όσο κι αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω το παραμικρό στο διαδίκτυο. Στο caliber corner ανέβασα τις πρώτες μετρήσεις μου, τουλάχιστον για να πιστοποιηθεί ότι ο μηχανισμός λειτουργεί όντως στα 28.800 vph. Από κει και πέρα ο RW24-S μοιάζει οπτικά τουλάχιστον, σαν ένα υβρίδιο ανάμεσα στον STP6-15 και τον Sellita SW200-1. Και με τους δύο όμως φαίνεται να έχει σημαντικές διαφορές επίσης. Από τον STP6-15 διαφέρει στο ότι έχει Novodiac αντί για Incablock που φοράει ο STP6-15. Από τον Sellita SW200-1 οι διαφορές φαίνεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες με την πρώτη ματιά, μια και εδώ φαίνεται, δεν είμαι σίγουρος ακόμα, σαν ο RW24-S να φοράει διαφορετικό main spring από τον Sellita SW200-1. Και πώς φτάνω σε αυτό το συμπέρασμα; Από τις 29 Δεκεμβρίου και μέχρι το μεσημέρι της 31ης το ρολόι παρέμεινε στο κουρδιστήρι περίπου στις 800 αριστερόστροφες και δεξιόστροφες περιστροφές, και νόμιζα ότι έτσι το ρολόι θα ήταν πλήρως κουρδισμένο.

Αμ έλα ντε που το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου και πριν πάμε στον τεχνικό για ρύθμιση του μπρασελέ, έβαλα το ρολόι στο timegrapher και ήταν ξεκούρδιστο πλέον σε σημαντικό βαθμό! Το amplitude είχε πέσει πλέον στο 210 έως 230, από εκεί που ήταν στο 270 έως 300 πριν το βάλω στο κουρδιστήρι!  ::)  Και αυτό φάνηκε και στις μετρήσεις του ρολογιού στην πράξη, δηλαδή φορεμένο στο χέρι το ρολόι κατέγραψε τις τέσσερις πρώτες μέρες στο -3, -2, -2, και -1 πριν σταθεροποιηθεί κοντά στο 0 και μετά περάσει οριακά στο +. Ενώ για τον Sellita SW200-1 οι 640 αριστερόστροφες και δεξιόστροφες περιστροφές αρκούν για να είναι το ρολόι πλήρως κουρδισμένο, το έχω τσεκάρει αυτό πέρα από κάθε αμφιβολία.

Οπότε αν αποδειχτεί ότι ο RW24-S απαιτεί τουλάχιστον 1.000 ή και ακόμα παραπάνω αριστερόστροφες και δεξιόστροφες περιστροφές για να είναι πλήρως κουρδισμένος, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι φοράει διαφορετικό main spring από τον Sellita; Οι γνώμες σας ευπρόσδεκτες, οι γνώσεις μου για την αναλυτική λειτουργία των αυτόματων μηχανισμών είναι ακόμα περιορισμένες. Εκτός αν αποδειχτεί το ακραίο σενάριο ότι ο RW24-S κουρδίζει μόνο αριστερόστροφα??? οπότε σε αυτή την περίπτωση διαφοροποιείται σημαντικά τόσο από τον STP6-15 όσο και από τον Sellita SW200-1, αφού και οι δύο αυτοί μηχανισμοί κουρδίζουν σε συνδυασμό αριστερόστροφων και δεξιόστροφων περιστροφών...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 10, 2026, 15:55:02 μμ »
Το θέμα είναι Γιώργο ότι δεν έχουμε στατιστικά στοιχεία από άλλους RW24-S σε άλλα ρολόγια της RSW για να καταλήξουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή δηλαδή, παίζει να είμαι και ο μοναδικός σε όλο τον πλανήτη που έχει ανεβάσει μετρήσεις από τον μηχανισμό!  ???

Όσο κι αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω το παραμικρό στο διαδίκτυο. Στο caliber corner ανέβασα τις πρώτες μετρήσεις μου, τουλάχιστον για να πιστοποιηθεί ότι ο μηχανισμός λειτουργεί όντως στα 28.800 vph. Από κει και πέρα ο RW24-S μοιάζει οπτικά τουλάχιστον, σαν ένα υβρίδιο ανάμεσα στον STP6-15 και τον Sellita SW200-1. Και με τους δύο όμως φαίνεται να έχει σημαντικές διαφορές επίσης. Από τον STP6-15 διαφέρει στο ότι έχει Novodiac αντί για Incablock που φοράει ο STP6-15. Από τον Sellita SW200-1 οι διαφορές φαίνεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες με την πρώτη ματιά, μια και εδώ φαίνεται, δεν είμαι σίγουρος ακόμα, σαν ο RW24-S να φοράει διαφορετικό main spring από τον Sellita SW200-1. Και πώς φτάνω σε αυτό το συμπέρασμα; Από τις 29 Δεκεμβρίου και μέχρι το μεσημέρι της 31ης το ρολόι παρέμεινε στο κουρδιστήρι περίπου στις 800 αριστερόστροφες και δεξιόστροφες περιστροφές, και νόμιζα ότι έτσι το ρολόι θα ήταν πλήρως κουρδισμένο.

Αμ έλα ντε που το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου και πριν πάμε στον τεχνικό για ρύθμιση του μπρασελέ, έβαλα το ρολόι στο timegrapher και ήταν ξεκούρδιστο πλέον σε σημαντικό βαθμό! Το amplitude είχε πέσει πλέον στο 210 έως 230, από εκεί που ήταν στο 270 έως 300 πριν το βάλω στο κουρδιστήρι!  ::)  Και αυτό φάνηκε και στις μετρήσεις του ρολογιού στην πράξη, δηλαδή φορεμένο στο χέρι το ρολόι κατέγραψε τις τέσσερις πρώτες μέρες στο -3, -2, -2, και -1 πριν σταθεροποιηθεί κοντά στο 0 και μετά περάσει οριακά στο +. Ενώ για τον Sellita SW200-1 οι 640 αριστερόστροφες και δεξιόστροφες περιστροφές αρκούν για να είναι το ρολόι πλήρως κουρδισμένο, το έχω τσεκάρει αυτό πέρα από κάθε αμφιβολία.

Οπότε αν αποδειχτεί ότι ο RW24-S απαιτεί τουλάχιστον 1.000 ή και ακόμα παραπάνω αριστερόστροφες και δεξιόστροφες περιστροφές για να είναι πλήρως κουρδισμένος, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι φοράει διαφορετικό main spring από τον Sellita; Οι γνώμες σας ευπρόσδεκτες, οι γνώσεις μου για την αναλυτική λειτουργία των αυτόματων μηχανισμών είναι ακόμα περιορισμένες. Εκτός αν αποδειχτεί το ακραίο σενάριο ότι ο RW24-S κουρδίζει μόνο αριστερόστροφα??? οπότε σε αυτή την περίπτωση διαφοροποιείται σημαντικά τόσο από τον STP6-15 όσο και από τον Sellita SW200-1, αφού και οι δύο αυτοί μηχανισμοί κουρδίζουν σε συνδυασμό αριστερόστροφων και δεξιόστροφων περιστροφών...

Παναγιώτη, πρέπει να δείς την αυτονομία.

Κουρδίζεις πλήρως, με ΔΕ + ΑΡ, το αφαιρείς κια μετράς διάρκεια. Πιο μεγάλο ελατήριο, μεγαλύτερη αυτονομία. Αλλά θέλεο παραπάνω κούρδισμα για πλήρη φόρτιση.

Οταν σταματήσεις, το βάζεις ΑΡ. Μετά μετράς . Αν είναι μόνον ΑΡ, δεν θα προχωρήσει πολύ.  :(

Μετά ΔΕ, και ξαναμετράς. Αν δουλεύει, έχεις την απάντηση.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.