Αποστολέας Θέμα: Omega Seamaster Aqua Terra 150m Worldtimer  (Αναγνώστηκε 585 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Omega Seamaster Aqua Terra 150m Worldtimer
« στις: Ιανουάριος 11, 2025, 19:15:40 μμ »
Ref. 220.32.43.22.10.001

Ένα mini review (υποκειμενικό) για το Ω που απέκτησα πρόσφατα.

Το ρολόϊ είναι το πράσινο με κεραμική στεφάνη, και rubber strap το οποίο φέρει ιδιαίτερα ξεχωριστό grey stitching.

Δεν με ενδιέφερε να αγοράσω το συγκεκριμένο complication με μπρασελέ διότι δεν μου αρέσει η αίσθηση του ατσαλιού στον καρπό.

Το πράσινο αυτό reference είναι ξεχωριστό διότι έχει κεραμική στεφάνη και gold accents στο dial, που πραγματικά δίνει άλλη αίσθηση για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το ρολόϊ είναι 43-άρι με lugs 21mm, που δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο διότι οποιοδήποτε λουρί μπει πάνω θα είναι πιθανότατα πάντα χειρότερο σε εκτέλεση και ματσάρισμα από την εφαρμογή που έχει το rubber strap της Ω.

Η κάσα έχει πάχος 14.1mm που δεν της φαίνεται.

Η υδατοστεγανότητα είναι 150 μέτρα με βιδωτή κορώνα φυσικά, και κανονικά βιδωτό caseback. Πολύ ωραία.

Το ρολόϊ φορά την 8938 / 3.5Hz που έχει και hour change function (όταν ταξιδεύει κανείς) όπως και είναι certified στο METAS standard.

Το βάρος είναι 120 γραμμάρια, το power reserve 60 ώρες και το magnetic resistance έως τα 15,000 Gauss.

Στο κέντρο του dial είναι ένας σταθερός δίσκος από Grade 5 titanium πάνω στον οποίο έχουν χαραχθεί με laser τα χρώματα όπως και πάλι με laser έχουν αφαιρεθεί 'περιοχές' ώστε να σχηματιστούν οι ήπειροι.

Το λουρί της Ω είναι πάρα πολύ ωραίο, σε σύγκριση λ.χ. με το ποιοτικότατο μπλε της JLC που είχε το Polaris μου, θα έλεγα πως της JLC είναι πιό πολυτελές σε αίσθηση, πιό χοντρό σε πάχος, είναι καλύτερα σχεδιασμένο εσωτερικά για να φεύγει ο ιδρώτας, δυστυχώς κάνει λιγότερο tapering αλλά στο Ω νομίζω πως η συνολική εκτέλεση και ενσωμάτωση με την κάσα είναι πιό ισορροπημένη.

Τα lugs του Polaris έχουν μεγαλύτερο ύψος και αυτό τους αφαιρεί κομψότητα σε σχέση με το Seamaster AT το οποίο είναι και πιό χοντρό σε κάσα...

Το Worldtimer function λειτουργεί πάρα πολύ ωραία.

Οι πόλεις γύρω-γύρω στο dial είναι από κίτρινο χρυσό.

Τα hour και minute hands είναι από 18Κ Moonshine Gold, όπως αποκαλεί το χρυσό της η Ω θέλοντας να δείξει πως δεν χάνει τη γυαλάδα του με την πάροδο του χρόνου.

Το ρολόϊ κρατά πραγματικά εξαιρετική χρονομετρία, κάπου στο ένα τέταρτο του δεπτερολέπτου τη μέρα στη χειρότερη περίπτωση, από πρόχειρους υπολογισμούς στο λίγο χρόνο που το έχω.

Το κόστος κτήσης ήταν τετραψήφιο σε Ευρώ, το ρολόϊ αγοράστηκε στο εξωτερικό (Ασία) από επίσημο AD με διψήφια έκπτωση και δόθηκαν τέσσερα δώρα, ένα εκ των οποίων δεν το πήρα (αρωματικό κόκκινο κερί Ω σε ποτήρι).

Η απόφαση αγοράς του δεν ήταν εύκολη, μιας και είχα πει πως δεν θέλω να ξαναγυρίσω σε ατσάλινο κομμάτι, όμως για καθημερινό σε συγκεκριμένες περιστάσεις ή χώρες / για ταξίδι / για καλοκαίρι δίνει πολλές επιλογές και σε ξελασπώνει χωρις να είναι ένα απλό ατσάλινο dull reference, εκεί που άλλα δυνατότερα κομμάτια κολλάνε (το καθένα για δικούς του λόγους ή αδυναμίες)...

Τούτο εδώ το κομμάτι είναι για εμένα 90% αυτά που θέλω και 10% συμβιβασμός.

Τα περισσότερα ρολόγια που αποκτούμε ή στοχεύουμε είναι μία προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και σε αυτό με το οποίο συμβιβαζόμαστε.

Επίσης πάντα για εμένα η επιλογή ενός κομματιού είναι πού θα το βρεις, πόσο θα το βρεις, αν θα είναι 'χαρτί' (δηλαδή κατά προτίμηση καθόλου δοκιμασμένο, ατσαλάκωτο στην κυριολεξία), κ.ο.κ. Δεν είναι εύκολο όλα αυτά να συμπέσουν για κομμάτια που μας ενδιαφέρουν πολύ, και αν τύχουν τότε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την αγορά (μιλώ κυρίως για αγορές στο εξωτερικό που είσαι on the go).

Tα 'συν':
- πολύ άνετο με νερό ή ιδρώτα
- rubber strap very well integrated, δεν κουράζει, δεν σε 'κόβει' στο φόρεμα
- τιμή αγοράς καλή δεδομένης της σχετικής δυσκολίας να πέσει κανείς εύκολα πάνω στο συγκεκριμένο reference, όπως και δεδομένης της αγοράς και διανομής γενικότερα
- εμφάνιση ξεχωριστή με τα gold accents μέσα στο dial, είναι σαν two-tone ρολόϊ κι αυτό του δίνει άλλο αέρα όπως και πολυχρηστικότητα, συν την αυξημένη ιδιότητα να μην καταντά βαρετό
- χρήσιμο complication και καλόγουστο πολυποίκιλο dial τα οποία μαζί συνεισφέρουν στην διαχρονική ελκυστικότητα αυτού που 'βλέπει' ο ιδιοκτήτης καθημερινά
- ΜΕTAS σε co-axial = εγγυημένη ακρίβεια στη χρονομετρία
- ωραίο και ρεαλιστικά ευχάριστο στον καρπό

Tα 'πλην':
- ατσάλινη κάσα (άπαξ και νιώσεις τη 'ζέστη' του χρυσού σε κάσα, δύσκολα γυρίζεις πίσω)
- δεν έχει το χαρακτήρα ενός Planet Ocean (δεν είναι φτιαγμένο βέβαια για κάτι τέτοιο)
- συνολικό φινίρισμα κατάτι χαμηλότερο ενός Rolex
- μεταπωλητική αξία διαχρονικά σταθερά χαμηλότερη από αυτήν ενός Rolex
- κορώνα κάπως δύσκολη στο πιάσιμο, κούρδισμα μηχανισμού με παντελή απουσία feedback κι επίσης κούρδισμα συγκριτικά κάπως βαρύ/αργό

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

friendly
3
funny
0
like
11
wow
2
Members reacted friendly:
Beastaras,jb,marios,
No reactions
Members reacted like:
guzzi,kourlis,micraSport,Beastaras,trelovet,chris70,jb,gtchem,
jo.sa,Giannis,Zarko,
Members reacted wow:
Beastaras,jb,

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Omega Seamaster Aqua Terra 150m Worldtimer
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 11, 2025, 19:47:04 μμ »

friendly
1
funny
0
like
11
wow
1
Members reacted friendly:
DOCORTHO,
No reactions
Members reacted like:
george_,guzzi,Wolf-,kourlis,Giorgos_I,micraSport,Beastaras,Georgefosk,
trelovet,chris70,gtchem,
Members reacted wow:
paschos76,

Αποσυνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 11, 2025, 21:36:32 μμ »
Κωνσταντίνε ως συνήθως πολύ καλή παρουσιαση Μου αρέσουν πολύ οι χρωματικές αντιθέσεις του ρολογιού αλλά και η όλη αισθητικη και σχεδίαση του .Οι φωτό πραγματικά θεωρώ δεν μπορούν να αναδείξουν το ρολόι σε όλο του το μεγαλείο για όσους το βλέπουν ζωντανά, αλλά τουλάχιστον αυτές που ποσταρες είναι πάρα πολύ καθαρές και δείχνουν ένα πραγματικά αξιόλογο ωραίο ρολόι στα δικά μου μάτια τουλαχιστον . Ειναι μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή που πραγματικά ξεχωρίζει από τα τετριμμένα και γενικά για μένα ότι πιο ωραίο έχεις αγοράσει για τα δικά μου γούστα μιλώντας μετά το  Polaris,χωρίς να υποτιμώ όλες τις άλλες επιλογές σου. Ελπιζω ότι ίσως αυτό να μένει αρκετό περισσοτερο καιρό στην συλλογή σου όντας ένα πραγματικα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι και μαλιστα με μικρό ποσοστό συμβιβασμού εκ μέρους σου.

Στάλθηκε από το 23090RA98G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 12, 2025, 00:45:13 πμ »
Ωραία παρουσίαση...!
Καλοφόρετο..
  ;D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος ngavoun

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 12, 2025, 03:03:46 πμ »
Εμείς ευχαριστούμε για την παρουσίαση! Και εμένα μου αρέσουν τα χρώματα του καθώς και το rubber του. Καλοφόρετο εύχομαι να είναι και να σε συνοδεύει πάντα σε χαρούμενες στιγμές!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 12, 2025, 04:52:40 πμ »
...
Ειναι μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή που πραγματικά ξεχωρίζει από τα τετριμμένα και γενικά για μένα ότι πιο ωραίο έχεις αγοράσει για τα δικά μου γούστα μιλώντας μετά το  Polaris,χωρίς να υποτιμώ ...

Γρηγόρη, ευχαριστώ εσένα όπως και όλους τους άλλους για τα καλά λόγια.

Απαντώ εδώ διότι το σχόλιό σου περί Polaris είναι η δεύτερη φορά που μου το κάνει κάποιος...

Άλλος ένας καλός φίλος, μέλος εδώ, μου είχε πει πως το συγκεκριμένο JLC ήταν το κομμάτι που θα ήθελε να έχει από όλα αυτά που έχουν περάσει από τα χέρια μου τα τελευταία χρόνια.

Τα Polaris ήταν επιλογή που μελέτησα πριν προχωρήσω με αυτό το Ω.

Εδώ που είμαι τα JLC τα έχω βρει με 22% off, και κοίταξα το Polaris χρονογράφο αλλά και το perpetual - πάντα σε ατσάλι.

Kαι τα δύο συγκεκριμένα Ζεζε είναι τα μόνα στα οποία θα μπορούσα να πάω από Polaris, αφού ήδη είχα το Polaris 200m Date Boutique Exclusive με το καταπληκτικό μπλε lacquer & fume' dial.

O χρονογράφος (μετά το 22% έκπτωση που κάνει η JLC εδώ) έχει 21.7% ακριβότερα από όσο πήρα το ΑΤ Seamster Worldtimer.
Οπότε αν ήταν να ανέβω ακόμη λίγο για ατσάλινο κομμάτι, τότε θα μπορούσα να δω κι άλλες επιλογές - και δεν ήθελα.

Και πολλά έδωσα - αρχικά είχα κλείσει το Planet Ocean γκρι boutique edition, πήγα την επομένη αλλά δεν ήμουν 100% με την καρδιά μου και πάνω κει είδα αυτό το ΑΤ Seamaster Worldtimer.
Ήταν φρέσκο/'καθαρό', μου έκατσε πολύ καλά με τη μία, οπότε η απόφαση ήταν άμεση.

Το διηνεκές Polaris είναι πολύ ωραίο κομμάτι, αλλά τόσα χρήματα για ατσάλινο δεν θα ήθελα να δώσω (παρομοίως για τα VC O/S).
Σε αυτό το ποσό και πάνω το ρολόϊ για μένα καλύτερα να είναι χρυσό, η χρυσή κάσα δίνει άλλη 'ζέστη' στον καρπό αμέσως μόλις βάλεις το ρολόϊ πάνω σου. Είναι προσωπική προτίμηση όλα αυτά.

Το Polaris σε χρονογράφο είναι χωρίς date, και για καθημερινή χρήση για εμένα δεν είναι ιδανικό. Μεγάλο πλεονέκτημα όμως ότι αυτά τα Polaris συνοδεύονται με μπλε rubber strap + stainless steel bracelet. Και τα δύο λουριά/μπρασελέ είναι πάρα πολύ ωραία στο φόρεμα - εμένα προσωπικά πάλι με ενοχλούσε το σύστημα που έχουν για quick strap change, δεν το βρήκα βολικό για τα δάκτυλα/νύχια μου.

Επίσης το Polaris chrono δεν είναι κάτι εξωπραγματικό από πλευράς μηχανισμού. Είναι μία ασφαλής καλίμπρα που δεν χαλάει κλπ. αλλά δεν έχει στηθεί αποκλειστικά για αυτή την κάσα. Βέβαια με Ω δεν υπάρχει σύγκριση, η Ζεζε είναι σε ανώτερο επίπεδο κατασκευαστικά, ουδεμία συζήτηση επί αυτού.

Στη μεταπώληση όποιο και από τα δύο (ΑΤ Seamaster ή Polaris) πάρει κανείς, θα χάσει αρκετά αν πάει μετά να πουλήσει.

H κάθε αγορά λοιπόν είναι ένα απρόβλεπτο ταξίδι.

Το PO που είχα κλείσει πρέπει να ήταν αρκετά ψιλο-δοκιμασμένο. Το εξωτερικό sticker κάτω στο deployant clasp έλειπε παντελώς. Της λέω έχεις άλλο κομμάτι, μου λέει όχι (μικρή μπουτίκ). Την ώρα που το δοκιμάζω [Σάββατο απόγευμα προς βράδυ] μπαίνει ένας νεαρός (περί τα 40) στη μπουτίκ, ψιλοφουριόζος. Κινέζος, ψηλός, εύσωμος, με global αέρα. Κόβω στα γρήγορα ότι φοράει το Seamaster 300-άρι Heritage, άρα ξέρει τί ψάχνει. Αρχίζει και κόβει βόλτες γύρω-γύρω.

Μία η sales associate στη μπουτίκ, κι επίσης μία μικρούλα από τη διπλανή μπουτίκ της Cartier που είχε έλθει και μετέφραζε. Τη ρωτά (την πρώτη) ο τύπος γι'αυτή τη μαλακία, το Speedmaster Pilot. Μανία όλοι μ'αυτά τα κωλορόλογα. Του το δείχνει στο tablet και του λέει ότι δεν έχει έρθει. Συνεχίζει ο τύπος να κόβει βόλτα γύρω-γύρω και πάνω από το κεφάλι μου λίγο-πολύ. Τη ρωτά για αυτό που δοκιμάζω, αν κατάλαβα καλά. 

Δηλαδή ρε φιλαράκι, έχω έλθει, έχω κάτσει να δοκιμάσω και πιθανώς να αγοράσω, τί θες πάνω από το κεφάλι μου, μα την Παναγία και το Χριστό δηλαδή. Προσπαθώ τόση ώρα να συνενοηθώ μ'αυτούς τους ανθρώπους μέσω μετάφρασης στο κινητό, δεν μιλά κανείς γρι Αγγλικά. Δεν μπορώ να ψωνίσω έτσι, πώς να το κάνουμε δηλαδή.

Η τιμή είναι στα έξι πέντε πενήντα που βολεύει το budget μου, κι ένα ΡΟ έπρεπε να το είχα φάει από το Dubai εκεί στο Outlet. Βλέπω όμως ότι για το κομμάτι έχω κάποιο ενδοιασμό, θέλω λίγο χρόνο. To ρολόϊ είναι αρκετά χοντρό και το dial θα γίνει βαρετό σύντομα. Προλαβαίνω και της λέω κράτα το για αύριο. Αυτός έχει απομακρυνθεί λίγο.

Πάω την επόμενη μέρα (Κυριακή πρωί - εδώ είναι πολιτισμός, δεν είναι κλειστοί όλοι οι μουτρωμένοι τεμπέληδες της κωλοχώρας εκεί στην ανατολική Μεσόγειο). Το ξαναβάζω και βλέπω ότι το ρολόϊ έχει άλλο σετάρισμα στο λουρί - που σημαίνει πως ο τύπος έκατσε και το δοκίμασε. Ε άντε και γ***σου, πήγαινε πάρτο εσύ, κωλομ***κα.

Γι'αυτό λέω πως η απόφαση είναι πού, τί θα βρεις, αλλά και πώς θα το βρεις. Είναι αρκετοί οι παράγοντες για να κλείσει η δουλειά.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Συνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 12, 2025, 06:29:41 πμ »
[...]
Η τιμή είναι στα έξι πέντε πενήντα που βολεύει το budget μου, κι ένα ΡΟ έπρεπε να το είχα φάει από το Dubai εκεί στο Outlet. Βλέπω όμως ότι για το κομμάτι έχω κάποιο ενδοιασμό, θέλω λίγο χρόνο. To ρολόϊ είναι αρκετά χοντρό και το dial θα γίνει βαρετό σύντομα. Προλαβαίνω και της λέω κράτα το για αύριο. Αυτός έχει απομακρυνθεί λίγο.

Πάω την επόμενη μέρα (Κυριακή πρωί - εδώ είναι πολιτισμός, δεν είναι κλειστοί όλοι οι μουτρωμένοι τεμπέληδες της κωλοχώρας εκεί στην ανατολική Μεσόγειο). Το ξαναβάζω και βλέπω ότι το ρολόϊ έχει άλλο σετάρισμα στο λουρί - που σημαίνει πως ο τύπος έκατσε και το δοκίμασε. Ε άντε και γ***σου, πήγαινε πάρτο εσύ, κωλομ***κα.

Γι'αυτό λέω πως η απόφαση είναι πού, τί θα βρεις, αλλά και πώς θα το βρεις. Είναι αρκετοί οι παράγοντες για να κλείσει η δουλειά.
[...]

Καλημέρα, αγαπητέ @Tangerine Dream , καλοφόρετο και πάντα χαρούμενες ώρες να δείχνει!
Αν μου επιτρέπεις, έκανα παράθεση το παραπάνω κομμάτι διότι διαφωνώ, και θεωρώ πως κάποιες σκέψεις ήταν σε εκνευρισμό.

Ο δεύτερος υποψήφιος αγοραστής, δεν είχε κάθε δικαίωμα δοκιμής και αγοράς του ρολογιού; αν όχι, για κάποιο λόγο, τότε το λάθος ήταν από το κατάστημα.

Το άλλο κομμάτι που διαφωνώ, εργασιακός πολιτισμός ίσως να είναι η Κυριακή ως επίσημη αργία, π.χ. για υπαλλήλους όπως σε εμπορικά καταστήματα, ή σε χώρα όπου ένας δυτικός κάνει μία πολυτελή αγορά, ως απλή αγορά, όπου στη συγκεκριμένη χώρα μπορεί να αγοράσει ολόκληρο χωριό. Μία χώρα, π.χ. η Κίνα, έχει καταγγελθεί αμέτρητες φορές, έχει παραβιάσει άλλο τόσο, σχεδόν στα πάντα. Ατελείωτη συζήτηση που δεν χωράει στο όμορφο νήμα σου, ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη, απλώς ήθελα να κάνω μία ειλικρινή σημείωση, τίποτα παραπάνω.
Και πάλι, καλοφόρετο.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
neyromantis,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kastor77

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 12, 2025, 09:58:51 πμ »
Ref. 220.32.43.22.10.001

Ένα mini review (υποκειμενικό) για το Ω που απέκτησα πρόσφατα.

Το ρολόϊ είναι το πράσινο με κεραμική στεφάνη, και rubber strap το οποίο φέρει ιδιαίτερα ξεχωριστό grey stitching.

Δεν με ενδιέφερε να αγοράσω το συγκεκριμένο complication με μπρασελέ διότι δεν μου αρέσει η αίσθηση του ατσαλιού στον καρπό.

Το πράσινο αυτό reference είναι ξεχωριστό διότι έχει κεραμική στεφάνη και gold accents στο dial, που πραγματικά δίνει άλλη αίσθηση για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το ρολόϊ είναι 43-άρι με lugs 21mm, που δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο διότι οποιοδήποτε λουρί μπει πάνω θα είναι πιθανότατα πάντα χειρότερο σε εκτέλεση και ματσάρισμα από την εφαρμογή που έχει το rubber strap της Ω.

Η κάσα έχει πάχος 14.1mm που δεν της φαίνεται.

Η υδατοστεγανότητα είναι 150 μέτρα με βιδωτή κορώνα φυσικά, και κανονικά βιδωτό caseback. Πολύ ωραία.

Το ρολόϊ φορά την 8938 / 3.5Hz που έχει και hour change function (όταν ταξιδεύει κανείς) όπως και είναι certified στο METAS standard.

Το βάρος είναι 120 γραμμάρια, το power reserve 60 ώρες και το magnetic resistance έως τα 15,000 Gauss.

Στο κέντρο του dial είναι ένας σταθερός δίσκος από Grade 5 titanium πάνω στον οποίο έχουν χαραχθεί με laser τα χρώματα όπως και πάλι με laser έχουν αφαιρεθεί 'περιοχές' ώστε να σχηματιστούν οι ήπειροι.

Το λουρί της Ω είναι πάρα πολύ ωραίο, σε σύγκριση λ.χ. με το ποιοτικότατο μπλε της JLC που είχε το Polaris μου, θα έλεγα πως της JLC είναι πιό πολυτελές σε αίσθηση, πιό χοντρό σε πάχος, είναι καλύτερα σχεδιασμένο εσωτερικά για να φεύγει ο ιδρώτας, δυστυχώς κάνει λιγότερο tapering αλλά στο Ω νομίζω πως η συνολική εκτέλεση και ενσωμάτωση με την κάσα είναι πιό ισορροπημένη.

Τα lugs του Polaris έχουν μεγαλύτερο ύψος και αυτό τους αφαιρεί κομψότητα σε σχέση με το Seamaster AT το οποίο είναι και πιό χοντρό σε κάσα...

Το Worldtimer function λειτουργεί πάρα πολύ ωραία.

Οι πόλεις γύρω-γύρω στο dial είναι από κίτρινο χρυσό.

Τα hour και minute hands είναι από 18Κ Moonshine Gold, όπως αποκαλεί το χρυσό της η Ω θέλοντας να δείξει πως δεν χάνει τη γυαλάδα του με την πάροδο του χρόνου.

Το ρολόϊ κρατά πραγματικά εξαιρετική χρονομετρία, κάπου στο ένα τέταρτο του δεπτερολέπτου τη μέρα στη χειρότερη περίπτωση, από πρόχειρους υπολογισμούς στο λίγο χρόνο που το έχω.

Το κόστος κτήσης ήταν τετραψήφιο σε Ευρώ, το ρολόϊ αγοράστηκε στο εξωτερικό (Ασία) από επίσημο AD με διψήφια έκπτωση και δόθηκαν τέσσερα δώρα, ένα εκ των οποίων δεν το πήρα (αρωματικό κόκκινο κερί Ω σε ποτήρι).

Η απόφαση αγοράς του δεν ήταν εύκολη, μιας και είχα πει πως δεν θέλω να ξαναγυρίσω σε ατσάλινο κομμάτι, όμως για καθημερινό σε συγκεκριμένες περιστάσεις ή χώρες / για ταξίδι / για καλοκαίρι δίνει πολλές επιλογές και σε ξελασπώνει χωρις να είναι ένα απλό ατσάλινο dull reference, εκεί που άλλα δυνατότερα κομμάτια κολλάνε (το καθένα για δικούς του λόγους ή αδυναμίες)...

Τούτο εδώ το κομμάτι είναι για εμένα 90% αυτά που θέλω και 10% συμβιβασμός.

Τα περισσότερα ρολόγια που αποκτούμε ή στοχεύουμε είναι μία προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και σε αυτό με το οποίο συμβιβαζόμαστε.

Επίσης πάντα για εμένα η επιλογή ενός κομματιού είναι πού θα το βρεις, πόσο θα το βρεις, αν θα είναι 'χαρτί' (δηλαδή κατά προτίμηση καθόλου δοκιμασμένο, ατσαλάκωτο στην κυριολεξία), κ.ο.κ. Δεν είναι εύκολο όλα αυτά να συμπέσουν για κομμάτια που μας ενδιαφέρουν πολύ, και αν τύχουν τότε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την αγορά (μιλώ κυρίως για αγορές στο εξωτερικό που είσαι on the go).

Tα 'συν':
- πολύ άνετο με νερό ή ιδρώτα
- rubber strap very well integrated, δεν κουράζει, δεν σε 'κόβει' στο φόρεμα
- τιμή αγοράς καλή δεδομένης της σχετικής δυσκολίας να πέσει κανείς εύκολα πάνω στο συγκεκριμένο reference, όπως και δεδομένης της αγοράς και διανομής γενικότερα
- εμφάνιση ξεχωριστή με τα gold accents μέσα στο dial, είναι σαν two-tone ρολόϊ κι αυτό του δίνει άλλο αέρα όπως και πολυχρηστικότητα, συν την αυξημένη ιδιότητα να μην καταντά βαρετό
- χρήσιμο complication και καλόγουστο πολυποίκιλο dial τα οποία μαζί συνεισφέρουν στην διαχρονική ελκυστικότητα αυτού που 'βλέπει' ο ιδιοκτήτης καθημερινά
- ΜΕTAS σε co-axial = εγγυημένη ακρίβεια στη χρονομετρία
- ωραίο και ρεαλιστικά ευχάριστο στον καρπό

Tα 'πλην':
- ατσάλινη κάσα (άπαξ και νιώσεις τη 'ζέστη' του χρυσού σε κάσα, δύσκολα γυρίζεις πίσω)
- δεν έχει το χαρακτήρα ενός Planet Ocean (δεν είναι φτιαγμένο βέβαια για κάτι τέτοιο)
- συνολικό φινίρισμα κατάτι χαμηλότερο ενός Rolex
- μεταπωλητική αξία διαχρονικά σταθερά χαμηλότερη από αυτήν ενός Rolex
- κορώνα κάπως δύσκολη στο πιάσιμο, κούρδισμα μηχανισμού με παντελή απουσία feedback κι επίσης κούρδισμα συγκριτικά κάπως βαρύ/αργό

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.
Κωνσταντίνε πολύ ωραία παρουσίαση!
Και πάλι καλορίζικο και καλοφόρετο!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 12, 2025, 11:42:02 πμ »
Κωνσταντίνε,
ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας εμπειρίες, σκέψεις....
Καλοφόρετο να είναι το νέο σου απόκτημα !!!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 12, 2025, 12:37:01 μμ »
Κωνσταντίνε και πάλι καλοφόρετο.

Το πράσινο worldtimer μου αρέσει περισσότερο από τα άλλα της σειράς (μπλε - γκρι). Ο συνδυασμός του σκούρου πράσινου με τις χρυσές λεπτομέρειες στο dial και τον Βόρειο πόλο το κάνουν πολύ θερμό και εντυπωσιακό. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ποτέ, είμαι σίγουρος ότι η ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή και σίγουρα τη νιώθεις στον καρπό. Έχω το Aqua-Terra Seamaster 150 στα 41mm, που στο αισθητικό κομμάτι δεν με τρελαίνει αλλά όταν το παρατηρώ και το φοράω, βλέπω και νιώθω την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Είναι πολύ δουλεμένα - καλά μελετημένα ρολόγια και δεν είναι τυχαίο ότι τιμολογιακά η Ω τα έχει πάνω από τα Seamaster 300. Φυσικά θέματα αξιοπιστίας και χρονομετρίας δεν τίθενται. Οι co-axial μηχανισμοί της Ω είναι καταπληκτικοί.
Αγόρασες ένα πολύ καλό κι εντυπωσιακό ρολόι που δεν περνάει απαρατήρητο σε καμία περίπτωση. Το ιδιαίτερο στυλ, η αισθητική, τα χρώματα και το μέγεθος το κάνουν πολύ ξεχωριστό.

Να το χαρείς με υγεία!
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,trelovet,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 12, 2025, 16:18:40 μμ »
[...]

[...]

Καλημέρα, αγαπητέ @Tangerine Dream , καλοφόρετο και πάντα χαρούμενες ώρες να δείχνει!
Αν μου επιτρέπεις, έκανα παράθεση το παραπάνω κομμάτι διότι διαφωνώ, και θεωρώ πως κάποιες σκέψεις ήταν σε εκνευρισμό.

Ο δεύτερος υποψήφιος αγοραστής, δεν είχε κάθε δικαίωμα δοκιμής και αγοράς του ρολογιού; αν όχι, για κάποιο λόγο, τότε το λάθος ήταν από το κατάστημα.

Το άλλο κομμάτι που διαφωνώ, εργασιακός πολιτισμός ίσως να είναι η Κυριακή ως επίσημη αργία, π.χ. για υπαλλήλους όπως σε εμπορικά καταστήματα, ή σε χώρα όπου ένας δυτικός κάνει μία πολυτελή αγορά, ως απλή αγορά, όπου στη συγκεκριμένη χώρα μπορεί να αγοράσει ολόκληρο χωριό. Μία χώρα, π.χ. η Κίνα, έχει καταγγελθεί αμέτρητες φορές, έχει παραβιάσει άλλο τόσο, σχεδόν στα πάντα. Ατελείωτη συζήτηση που δεν χωράει στο όμορφο νήμα σου, ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη, απλώς ήθελα να κάνω μία ειλικρινή σημείωση, τίποτα παραπάνω.
Και πάλι, καλοφόρετο.

Αγαπητέ, θέτεις ένα θέμα, με τεράστια βαρύτητα, που αν ήξερα ότι ο @george_ δεν έχει την ανοχή σε διαφοροποιήσεις από τον τίτλο των νημάτων, δεν θα απαντούσα.

Η κάθε εργασία, προϋποθέτει κάποιες συνθήκες, τις οποίες ή αποδέχεσαι και την ασκείς, ή πάς για................ΔΥ. Δεδομένο ωράριο, εκτός εξαιρέσεων, πχ ΕΔ, δεδομένες απολαβές, και μονιμότητα.

Η κάθε χώρα, έχει και τις αντίστοιχες εργασιακές συνθήκες, που σε κάποιες τρίτες χώρες ίσως είναι ακόμα και μη υπαρκτές, ή, απλώς, πιο σκληρές από τις Ελληνικές.

Προσωπικά, σε κάποια εργασία που έκανα στο παρελθόν, εργάστηκα για 18 μήνες, σε καθημερινή βάση, χωρίς Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα, 15-Αύγουστο, και λοιπές αργίες. Ουτε φυσικά ΣΚ. Κάθε μέρα, 8-ωρο, δεδομένο, τις 6 από τις 7 και 12-ωρο, και μερικές φορές και 18-24-ωρα. Ετσι ήταν η εργασία, έτσι έκανα. Υψηλές απολαβές, αλλά, .................ΦΥΛΑΚΗ.  :(

Κατα την περίοδο των εορτών, κάποιοι εργαζόμενοι, σε μεγάλο S/M, με τιτλο γράμματα του αλφαβήτου, εργάστηκαν και τις Κυριακές, αλλά, για 4.30 ώρες, για να μην δικαιολογηθεί η επιπλέον αμοιβή. Αυτοί οι εργοδότες, ΔΕΝ παραβίασαν εργασιακά δικαιώματα ? Αλλά, που να διαμαρτυρηθεί ο απλός εργαζόμενος ? Θα βρεθεί σπίτι του !

Σε κάποιες άλλες χώρες, οι εργασιακές συνθήκες, το κράτος, οι νόμοι, επιτρεπουν ακόμα και την 36-ωρη εβδομαδιαία εργασία, οι δε ημέρες αδείας είναι πολλαπλάσιες των θεωρητικώς δικών μας, μια που στην πράξη, ελάχιστοι στην Ελλάδα εξαντλούν το δικαίωμα. Εγώ πχ, υπέγραφα ότι έλαβα όλη την άδειά μου, ενώ ΠΟΤΕ δεν πήρα όλες τις ημέρες. 3 εβδομάδες, ( 15 εργάσιμες ) και τυχερός ήμουν.

Και πήγαινα σε συνέδρια, meetings, επιθεωρήσεις στο εξωτερικό, ΧΩΡΙΣ εκτός έδρας, γιατί η "σύμβαση" στα ψιλά γράμματα προέβλεπε "....αποδέχεται την εργασία για τις ανάγκες της εταιρίας, και εκτός του τόπου μόνιμής εργασίας, εφόσον οι ανάγκες το απαιτήσουν, και κρίνεται ότι διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα". Και την είχα υπογράψει. Και η "εκτός του τόπου μόνιμης εργασίας..." που ήταν η Αθήνα ως έδρα της εταιρίας, νοείτο και η....Ανταρκτική  :o

Κάποιος άλλος, πληρώνει τα δώρα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στους υπαλλήλους του τραπεζικά, άρα νομιμότατος, και μετά πάνε μαζί στο ΑΤΜ και του τα .....επιστρέφουν !!!!

Μπορώ να αναφέρω δεκάδες παραδείγματα, Ελληνικά, που δείχνουν ότι και εδώ παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα, και όχι μόνον στην Κίνα.

Συμφωνώ ότι ο φίλος Κωνσταντίνος πρέπει να ήταν ελαφρώς εκνευρισμένος από την συμπεριφορά του πελάτη, που είναι καθαρά θέμα αγωγής, αλλά και δικαίωμα του καταστήματος να δειγματίζει εφόσον δεν έχει "κλείσει" συμφωνία για κάποιο αγαθό και έχει δηλωθεί σαφής πρόθεση αγοράς.

Ξέροντας τον Κων/νο και την αγωγή του, θεωρώ ότι ο εκνευρισμός του προήλθε από την έλλειψη επαγγελματισμού από το κατάστημα, σε διεθνές κέντρο δεν έχεις υπαλλήλους που δεν εξυπηρετούν με διεθνή γλώσσα, και από την απρεπή συμπεριφορά του άλλου, που δεν είχε την αγωγή να περιμένει διακριτικά την σειρά του. Αλλά εδώ, επεισέρχεται και η συμπεριφορά κάποιων τοπικών απέναντι σε ξένους, για πολλούς λόγους.

Ο οιοσδήποτε στον τόπο του, θεωρεί ότι έχει περισσότερα δικαιώματα έναντι των ξένων. Κάποτε, είχε γίνει τεράστιο θέμα στο Ελληνικό, που σε εισερχόμενη πτήση ΟΑ, ζητήθηκε στα Ελληνικά από την προσέγγιση να τους δοθεί προτεραιότητα προσγείωσης, και από Νο 5 που ήταν να πάνε 2 ή 3 "κλέβοντας" την θέση δύο ξένων εταιριών πού ήταν στην σειρά.

Ο Αμερικάνος διαμαρτυρήθηκε για την χρήση των Ελληνικών στην συχνότητα και τους ζήτησε να μιλάνε Αγγλικά.

Ο κυβερνητης της ΟΑ τότε, έβρισε ελαφρώς άσχημα τον Αμερικάνο κυβερνήτη της TWA στον πύργο, και επανέλαβε την απαίτηση για κλέψιμο.

Ο Αμερικάνος τότε, απήντησε και αυτός σε απταιστα Ελληνικά, με την ίδια άσχημη έκφραση για τον Ελληνα κυβερνήτη, και δήλωσε ότι θα καταγγείλει την όλη συμπεριφορά - κλέψιμο και ύβρεις σε αεροπορική συχνότητα - στην ΙΑΤΑ.

Αν ο Κων/νος τους μιλουσε στην τοπική διάλεκτο, σίγουρα θα είχε ΚΑΙ καλύτερη αντιμετώπιση, και ο άλλος, δεν θα ήταν τόσο αγενής.

Εμείς, στις διεθνείς επαφές, ενώ πχ γνωρίζαμε και Ισπανικά, και Γαλλικά, και Γερμανικά, κάναμε τους αγράμματους, για να ψαρεύουμε το τι λέγανε μεταξύ τους στις διακοπές των διαπραγματεύσεων ή στα δείπνα. Και φυσικά, ΠΟΤΕ δεν σχολιάζαμε αρνητικά τίποτα, απλώς αποφεύγοντας την πιθανότητα να ξέρει κάποιος Ελληνικά.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.