Αποστολέας Θέμα: Casio Sea Pathfinder SPF60 κομμένο λουράκι  (Αναγνώστηκε 642 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος petros249

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Casio Sea Pathfinder SPF60 κομμένο λουράκι
« στις: Δεκέμβριος 10, 2024, 23:58:26 μμ »
Δυστυχώς όπως έγραψα και σε άλλο νήμα, ο πιστός μου σύντροφος στην θάλασσα με εγκατέλειψε όταν έσπασε το λουράκι στο lug το οποίο για κάποιο σαδιστικό λόγο η Casio το έχει ως προέκταση της κάσας(?).
Παραθέτω φωτογραφίες:

Η ερώτηση είναι η εξής:
Φτιάχνεται? Κι αν ναι πόσο λέτε να κοστίσει?
Θα ήθελα πολύ να το έχω πάλι διαθέσιμο... έχουμε περάσει τόσες όμορφες στιγμές μαζί!

Και μερικές φωτό από τα νιάτα του...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Casio Sea Pathfinder SPF60 κομμένο λουράκι
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 00:28:29 πμ »
Είσαι σίγουρος ότι λουράκι και κάσα είναι ένα; Δεν έχω καμία εμπειρία από casio, αλλά με ένα search στο ebay, μου έβγαλε ότι το λουράκι για SPF-60 αλλάζει και υπάρχει. Μήπως έχει κοπεί και έχει μείνει μικρό τμήμα του στο lug και σε μπερδεύει; Δες εδώ:

https://www.ebay.com/itm/196712081956?_skw=Casio+Sea+Pathfinder+SPF60&itmmeta=01JES9XQ5DH30TAHS4S41BZVE5&hash=item2dccf42a24:g:ct0AAOSwsVtnB3O8&itmprp=enc%3AAQAJAAABAHoV3kP08IDx%2BKZ9MfhVJKma4QlnynNrkn9fqCuQHnSX7rUk2gKpJZefpmNDMcPoz2diH4e9aPcdp%2B083qKDj3ZFPEywyARVqWFud9cMry52JTAO5AhMFcDMX%2FoiX2Vt7Zoj7x7b6YipYjzxWVBA%2BUV%2FEiujROwTjU8ssjF1wBUIEqFjKy99%2FWYGbdmJkk7JnjidEa%2BR7Z6vefGpMZJrJvyJCkNGEDa1w%2FLRM4seAGRTRVSHvKN6VgbSBrkhxv5bp%2FqHF5o3%2FRIql7ZdHveLa86ZxpQ92M64JJ4B%2BVb5qaga5s1LA0AEqDCeyB4seSNRtTolV1cabCz67YMTvvnnvTI%3D%7Ctkp%3ABk9SR-jy9qn2ZA

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
petros249,sea_dweller,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 01:20:19 πμ »
Είσαι σίγουρος ότι λουράκι και κάσα είναι ένα; Δεν έχω καμία εμπειρία από casio, αλλά με ένα search στο ebay, μου έβγαλε ότι το λουράκι για SPF-60 αλλάζει και υπάρχει. Μήπως έχει κοπεί και έχει μείνει μικρό τμήμα του στο lug και σε μπερδεύει; Δες εδώ:

https://www.ebay.com/itm/196712081956?_skw=Casio+Sea+Pathfinder+SPF60&itmmeta=01JES9XQ5DH30TAHS4S41BZVE5&hash=item2dccf42a24:g:ct0AAOSwsVtnB3O8&itmprp=enc%3AAQAJAAABAHoV3kP08IDx%2BKZ9MfhVJKma4QlnynNrkn9fqCuQHnSX7rUk2gKpJZefpmNDMcPoz2diH4e9aPcdp%2B083qKDj3ZFPEywyARVqWFud9cMry52JTAO5AhMFcDMX%2FoiX2Vt7Zoj7x7b6YipYjzxWVBA%2BUV%2FEiujROwTjU8ssjF1wBUIEqFjKy99%2FWYGbdmJkk7JnjidEa%2BR7Z6vefGpMZJrJvyJCkNGEDa1w%2FLRM4seAGRTRVSHvKN6VgbSBrkhxv5bp%2FqHF5o3%2FRIql7ZdHveLa86ZxpQ92M64JJ4B%2BVb5qaga5s1LA0AEqDCeyB4seSNRtTolV1cabCz67YMTvvnnvTI%3D%7Ctkp%3ABk9SR-jy9qn2ZA

Εύγε φίλε μου. υτό λέγεται σημαντική βοήθεια.  :)
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
mic,
No reactions
Members reacted like:
ngavoun,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 01:20:37 πμ »
Ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη... προφανώς για να υπάρχει ανταλλακτικό αλλάζει, οπότε αυτό είναι θετικό...
Για να αλλάξει μάλλον πρέπει να βγεί το case back κι από κει και πέρα προσευχή να μην χρειάζεται να λύσουν οι δύο οριζόντιες βίδες, αλλά όπως βλέπω το υπόλοιπο του λουριου που έχει μείνει μέσα, μάλλον πρέπει να λύσουν κι αυτές οπότε πρέπει να ανοίξει και το πάνω μέρος του ρολογιού!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 01:27:55 πμ »

....αφού δεν σκίστηκε εκεί που είναι η βολή, τυχερός ήσουν.

Και η απάντηση του φίλου @mic , σου δείχνει τον δρόμο.

Σπάνια η κάσα είναι "ένα" με το επιλεγμενο σύστημα πρόσδεσης. Ισχύει σε κάποια smart που είναι υπο τύπον βραχιολιού.

Απλώς, οι ..."τεχνικές" διαφοροποιούνται, και σε μερικά, όπως αυτό ή αλλα που έχου εγώ, προϋποθέτουν μερικές φορές την εξαγωγή του συστήματος πρόσδεσης, ( λουράκι ), για να αλλάξεις μπαταρία. Δεν έχεις αλλάξει ποτέ ? Στην περίπτωση αυτή, τα λέμε intergrated, και τα αφαιρείς για πρόσβαση στο καπάκι. Αρα, εφόσον αφαιρούνται, αντικαθίστανται.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 01:31:56 πμ »
Ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη... προφανώς για να υπάρχει ανταλλακτικό αλλάζει, οπότε αυτό είναι θετικό...
Για να αλλάξει μάλλον πρέπει να βγεί το case back κι από κει και πέρα προσευχή να μην χρειάζεται να λύσουν οι δύο οριζόντιες βίδες, αλλά όπως βλέπω το υπόλοιπο του λουριου που έχει μείνει μέσα, μάλλον πρέπει να λύσουν κι αυτές οπότε πρέπει να ανοίξει και το πάνω μέρος του ρολογιού!!

Όχι φίλε μου, δεν πιστεύω ότι η αλλαγή ενός λουριού είναι κάτι τόσο πολύπλοκο. Πιστεύω ότι θα είναι πιο απλή διαδικασία. Πάντως θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία, δίνοντας τους

την ταυτότητα του ρολογιού (Casio Sea Pathfinder 2782 SPF-60)  και να τους ρωτήσεις αν το έχουν και σε τι τιμή, γιατί και κοντά 40 ευρώ που το πουλάει ο τύπος από το Ισραήλ, είναι κάπως...  :)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
petros249,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 01:37:16 πμ »
Βέβαια αν φτάνει τόσα ευρώ το λουρί, δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα σοβαρό ρολόι για όλα τα τα παιγνίδια στην θάλασσα, που είναι κι αυτό Casio, το όνομά του αρχίζει από D... και περισσότερα θα σου πει ο

απόλυτα ειδικός γι αυτό... @Giorgos_I ... :)
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Giorgos_I,
No reactions
No reactions
Μιχάλης

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 01:57:57 πμ »
Μα το θέμα είναι να φτιάξω το συγκεκριμένο ρολόι...ήταν δώρο και έχω ιστορία μαζί του!
Τέλος πάντων θα πάρω την αντιπροσωπεία αν και πολύ φοβάμαι ότι θα μου πουν πως δεν έχουν λουρί για το συγκεκριμένο...
Δεν ξέρω μέχρι πότε έβγαινε αλλά εγώ το απέκτησα το 2002, πάει 23 χρόνια ρολόι...

Υ.Γ.
Κε Γιώργο ας είναι καλά το μουλινέ που δεν την άφησε να σκιστεί, πήγε λίγο παρακάτω και βραχωσε ανάμεσα σε δύο πέτρες...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 02:08:02 πμ »
Μα το θέμα είναι να φτιάξω το συγκεκριμένο ρολόι...ήταν δώρο και έχω ιστορία μαζί του!
Τέλος πάντων θα πάρω την αντιπροσωπεία αν και πολύ φοβάμαι ότι θα μου πουν πως δεν έχουν λουρί για το συγκεκριμένο...
Δεν ξέρω μέχρι πότε έβγαινε αλλά εγώ το απέκτησα το 2002, πάει 23 χρόνια ρολόι...

Υ.Γ.
Κε Γιώργο ας είναι καλά το μουλινέ που δεν την άφησε να σκιστεί, πήγε λίγο παρακάτω και βραχωσε ανάμεσα σε δύο πέτρες...

Αν είναι τόσο παλιό, τότε πιθανόν να σου πουν την γνωστή φράση που κι εγώ την έχω ακούσει πολλές φορές. Δεν υπάρχει κύριε το ανταλλακτικό, το μοντέλο είναι καταργημένο.  :(  Τότε αναγκαστικά, αν θέλεις

να φτιάξεις το ρολόι, θα πληρώσεις ακριβά το όποιο ανταλλακτικό βρεις, όπου το βρεις, αφού η αντιπροσωπεία δεν το έχει πια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 12:56:57 μμ »
Μόλις επικοινώνησα με το σέρβις της Casio και η απάντηση ήταν η αναμενόμενη...

Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, το μοντέλο έχει καταργηθεί...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 13:49:22 μμ »
Αν έχεις βρει το λουρί έστω και 40 ευρο νέο αγόρασε το.Αν σου φαίνεται ακριβά η άλλη λύση είναι να περιμένεις για μεταχειρισμένο ρολόι το ίδιο.Πηγες ebay ,vendora .gr,insta,faxebook και γενικά παντού .Ανά διαστήματα ίσως βρεθει κάτι .Επίσης διαβάζουν και εδώ στο φόρουμ μερικοί το θέμα είναι open  μήπως βρεθεί τίποτα.Γενικα επειδή ψάχνω και εγώ για ρολόγια παλιά μου έχει τύχει να βρω αυτό που θέλω μετά από χρόνια  :)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,petros249,
No reactions
Heimdallr watches Associated Partner

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 11, 2024, 15:40:06 μμ »
Φτιάξε λογαριασμό στο ebay.com αν δεν έχεις ήδη και δες το λουράκι που σου έγραψα, έχοντας κάνει πρώτα sign in. Ο πωλητής θα δει ότι το κοιτάζεις και θα σου στείλει προσφορά. Εμένα που το είδα εχθές, μου

έστειλε σήμερα προσφορά να το αγοράσω στα 32,36 ευρώ από 37,99 που το έχει.  :)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
petros249,
No reactions
Μιχάλης

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 14, 2024, 21:20:56 μμ »

Υ.Γ.

Αμα είναι να σου "κατσει", κάθεται. Αλλά, και να είχε φύγει, στο σημείο αυτό επουλώνεται και ζεί. Δεν την τρώνε τα άλλα.

Που είναι το χειρότερο αν έχει τραυματιστεί.

Καλές αναδύσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.