Αποστολέας Θέμα: TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Date  (Αναγνώστηκε 6045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Date
« στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 20:20:52 μμ »
TAG Heuer Aquaracer
Professional 300 Date:

-Η αγορά..

Τι και αν άφησα λίγο διάστημα να περάσει....
Τι και αν κάθε φορά που το έφερνα στο μυαλό μου έλεγα 3 φορές από μέσα μου το...  "Όχι δε χρειάζομαι άλλο ρολόι, έχω αρκετά"...!
Τι και αν δοκίμασα ενα σωρό άλλα ρολόγια....!
ΤΊΠΟΤΑ ΓΜΤ...!!!

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πολύ ένα πράσινο diver και αυτό είναι ότι ομορφότερο έχω δοκιμάσει... και έχω δοκιμάσει πολλά🤣😂..!
Οπότε τις προάλλες άφησα την μικρή για κούρεμα και είπα να πεταχτώ απέναντι που ήταν το κατάστημα να διαπραγματευτω την τιμή και να το κλείσω. Φτάνω λοιπόν στο μαγαζί...  ρίχνω μια ματιά στην βιτρίνα.. πουθενά το ρολόι...   λέω αμάν..  κοίτα να δεις που το έδωσε..! Μπαίνω στο κατάστημα...  ρωτάω τον    μαγαζάτορα και μου λέει.. "μόλις πουλήθηκε στον κύριο"...!!!
 Ήταν ενα ζευγάρι γύρω στα 50, ευγενέστατοι..! Τους ζήτησα αν μπορούσα να το δοκιμάσω και δεν είχαν πρόβλημα.

Η γυναίκα μάλιστα ενώ το χάζευε, χαμογελώντας μου είπε "στην στροφή το έχασες"..! Ο άνδρας της φορούσε ενα citizen μπρούτζινο. Υπάρχουν citizen μπρουτζινα(Σκέφτηκα🤣😂🤪)?!!!
Τέλος πάντων..  ρώτησα αν μπορούμε να το παραγγείλουμε
και μου είπε να περάσω σε κανένα 10 λεπτο. Το ενδιαφέρον ήταν ότι ο άνθρωπος που το αγόρασε δεν ήθελε την επέκταση εγγύησης της tag στα 5 χρόνια και ήρθε από μακρινή περιοχή για το συγκεκριμένο ρολόι...! Τελικά πέρασα πάλι μετά από 15 λεπτά και αφου βεβαιωθηκαμε οτι υπάρχει έγινε η παραγγελία. Αντιπρόσωπος της TAG δεν υπάρχει ως γνωστόν στην Ελλάδα οπότε οι συνεργαζομενοι έμποροι παραγγέλνουν κατευθείαν από την εταιρεία...!

ΤΟ ΡΟΛΌΙ:

-Λίγη ιστορία... 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε..!
Το Aquaracer ξεκίνησε τη ζωή του στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μια εποχή που οι επαγγελματίες δύτες γκρίνιαζαν ότι δεν είχαν πολλές επιλογές για καλά,αξιόπιστα και οικονομικά ρολόγια. Το ρολόι τότε βλέπεις ήταν εργαλείο και βασικό κομμάτι του εξοπλισμού για αυτούς...!!!
Ο Jack Heuer που ήταν τσάκαλος δεν έχασε την ευκαιρία και σχεδίασε το δικό του καταδυτικό ρολόι, συνεργαζόμενος με έναν Γάλλο κατασκευαστή..  κάποιον Monnin για να προσφέρει μια οικονομική εναλλακτική του Submariner.
Το αποτέλεσμα ήταν το Ref 844 του 1978 και μόλις στο ένα πέμπτο της τιμής ενός sub..

-Στα εντόσθια του:

Φοράει την TH31-00 η οποία είναι μια custom made μηχανή αποκλειστικά για την tag που δημιουργήθηκε από την AMT Manufactur..! Η AMT είναι brand της sellita και ουσιαστικά το τμήμα το οποίο κατασκευάζει high end custom μηχανές κατά παραγγελία..! Η TH31-00
είναι COSC (πάρα πολύ σημαντικό), έχει 80 ώρες αυτονομία,frequency στα 4Hz και 30 Jewels.
 Εχει και καποιες αντιμαγνητικες ιδιότητες χωρίς όμως να αναφέρεται κάτι το συγκεκριμένο..! Στην πράξη.. μέχρι τώρα έχει άψογη χρονομετρία και η ημερομηνία αλλάζει στις 12 ακριβώς.

Υπόψιν πως τέτοιου είδους custom μηχανές οι οποίες κατασκεαζονται από την AMT η άλλους κατασκευαστές όπως Kenissi, Manufacture la Joux-Perret κτλπ αναφέρονται σε πολλές περιπτώσεις ως in house απο Ελβετικές μάρκες ρολογιών..!

-Η εξέλιξη...

Το πρώτο μου "καλό diver" πριν από 11 περίπου χρόνια ήταν ενα Aquaracer WAN2110 BA0822 το οποίο ήταν και το μοναδικό μου ρολόι για 2 χρόνια σίγουρα αλλά και ένα από τα πιο αγαπημένα ρολόγια που είχα ποτέ. Το έδωσα και δεν πίστευα ποτέ για να πω την αλήθεια ότι θα ξανα αγόραζα κάποιο aquaracer.

Τα χρόνια πέρασαν όμως και παρόλο που μπήκαν δυνατά diver στην συλλογή μου (αφού είναι και η αγαπημένη μου κατηγορία)το aquaracer εξελίχθηκε τόσο πολύ που κατά την γνώμη μου όχι μονο είναι ένα απο τα ομορφότερα "dress diver" αυτήν την στιγμή αλλά κοιτάει κατάματα και ρολόγια σε πιο ψιλά ράφια(ε ρε θράσος😂🤣)...!!!

Λοιπόν δεν θα το συγκρίνω με αυτό που είχα εγώ αλλά με το περσινό..! Εχει πολλές μικρές διαφορές που όμως όταν στο τέλος κανείς την σούμα έχεις ένα πολύ καλύτερο και πιο ευκολοφόρετο ρολόι.
Έχουμε και λέμε:
 ->Από 43ρι έγινε 42ρι
 ->Το πάχος του έπεσε από τα 12,5mm στα 12mm(πιο λεπτό από submariner!!!!) λόγω της νέας μηχανής.

-> Η απόσταση lug to lug έπεσε στα 48.. από τα 50,35
-> Νέα μηχανή. Με την προηγούμενη την calibre5 έχω συμβιώσει άλλες 2 φορές στο παρελθόν και δεν είχε και την καλύτερη χρονομετρία μπορώ να πω, με κλασσικές sellita το ίδιο..!!
->Το bazel έχει πιο smooth και πιο "αθόρυβη" αίσθηση στην περιστροφή.
->Τα dial του νέου μοντέλου έχουν κύματα ενώ το περσινό γραμμές.
-> Το clasp πρέπει να είναι μικρότερο λογικά αφού μειώθηκε το εύρος της κίνησης στο micro adjustment.
-> Αλλες αισθητικές μικροδιαφορές όπως: το εσωτερικό κυκλοπακι που έχει κατέβει πιο κάτω στο 6,τον δείκτη της ώρας και τις γραμματοσειρές..!
Γενικά το νέο aquaracer είναι ένα πιο μαζεμένο και πιο ευκολοφορετο ρολόι από τα προηγούμενο το οποίο ήταν μεγαλούτσικο και λίγο πιο δύσκολο να φορεθεί από όλους τους καρπούς.

-Dial..

Για το dial τι να πω...?!  Αν δεν το δεις από κοντά δύσκολα καταλαβαίνεις την ομορφιά του..!
Είναι αυτά τα κύματα που θυμίζουν κύματα θαλάσσης και κάνουν ένα mother of pearl effect που αναλόγως το φως που πέφτει έχεις άλλο ρολόι..!! Αν δεν έχει ιδιαίτερο φως το περιβάλλον είναι Kermit,κάτω απο το έντονο ψυχρό φως είναι hulk και κάτω με το ζεστό φως του ηλίου παίρνει μια υπέροχη λαδί απόχρωση..

Γενικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν καταλαβαίνεις και πολύ ότι είναι πράσινο(όπως τα περισσότερα πράσινα) αλλά στο φως βγάζει μάτι με την ομορφιά του..!

-Μπρασελέ/Clasp..

Το μπρασελέ είναι σχεδόν όλο βουρτσισμένο και δίνει μια toolish αίσθηση αλώστε οι πολλές γυαλάδες δεν μου αρέσουν για αυτό και συνήθως προτιμώ το τιτάνιο. Αγκαλιάζει ωραία τον καρπό και είναι πάρα πολύ ποιοτικό. Τα links είναι λεπτά και συμβάλουν στο χαμηλό βάρος και την άνεση στον καρπό..!
Για να αφαιρέσεις link χρειάζεσαι εργαλείο αφού έχει αυτά τα pushpins. Απο την μία δεν έχεις την ευκολία με τα βιδάκια από την άλλη έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί τα βιδάκια καμιά φορά ξεβιδωνουν με την χρήση..! Τα τελευταία links κοντά στο clasp έχουν το μισό μέγεθος ώστε να μπορείς να το φέρεις ακριβώς εκεί που το θες. Πολύ λίγες εταιρίες βάζουν αυτά τα μισά links και πραγματικά απορώ γιατί η εφαρμογή στον καρπό είναι το A και το Ω..! Αλλά και η tag δεν τα είχε παλιά.

Το clasp είναι λεπτό,όμορφο και ίσως το micro adjustment να είναι ότι πιο πρακτικό και εύκολο έχω σε ρολόι αφού μπορείς να το ρυθμίζεις χωρίς να βγάλεις το ρολόι απο τον καρπο σου απλά πατώντας τα δύο κουμπάκια..! Επίσης το εύρος της κίνησης στο φαίνεται ικανοποιητικό και λογικά δεν θα χρειαστεί να προσθέσω link το καλοκαίρι..! Στο pelagos ας πούμε παρόλο που το clasp του είναι φοβερό, με τα 2 ελατήρια στο εσωτερικό επειδή το εύρος της κίνησης του μηχανισμού είναι μικρό αναγκαστικά προσθέτω και αφαιρώ link καλοκαίρι χειμώνα αντίστοιχα..!

Επέκταση για στολή δύτη ευτυχώς δεν έχει γιατί είναι εντελώς άχρηστη.

-Σχεδιασμός/κάσα/Κορώνα..

>Στεφάνη σε σχήμα πολυγωνο.
>Εσωτερικό κυκλοπακι για την ημερομηνία στο 6.. αρκετά διακριτικό..!
>Η κάσα είναι βουρτσισμένη ακολουθώντας τον toolish χαρακτήρα του ρολογιού ενώ το σχήμα της αγκαλιάζει το πολύγωνο bazel.
>Τα στοιχεία στο dial είναι πολύγωνα.

Η κορώνα στο βιδωμα/ξεβίδωμα/ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας είναι αλφάδι όπως αρμόζει σε ένα ρολόι με τιμή καταλόγου τα 3.750 και το κούρδισμα είναι απόλαυση..!

-Εν τέλη..

Πολύ δύσκολα αγοράζω πλέον καινούριο ρολόι γιατί έχω παρα πολλά οπότε για να πάρω κάτι καινούριο θα πρέπει να στοιχειώσει καιρό το μυαλό μου..! Επιπλέον η συλλογή μου έχει φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστώ κάποιο ρολόι μου για να ανοίξω θέση.
 Το νέο aquaracer είναι εντυπωσιακό σε αυτό το μέγεθος, μικρότερο θα έχανε και μεγαλύτερο θα ήταν λιγάκι πιο δύσκολο για καθημερινό.
Η λεπτή κάσα,οι μαζεμένες διαστάσεις και το καλοσχεδιασμένο clasp του κάνουν ίσως το πιο άνετο diver που έχω μετά το submariner..!
Τελικά το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι το ότι το νέο μοντέλο είναι τόσο ανώτερο από το περσινό που σαν να το καίει ένα πράμα..!

Νομίζω μόλις περάσει η περίοδος του ενθουσιασμού για το ρολόι θα πέσει μάχη στον καρπό μου με το pelagos για το ποιο είναι το αγαπημένο μου diver...!!

friendly
8
funny
0
like
11
wow
3
Members reacted friendly:
Harry_Green,elbetakias,petros249,μεταλας,sub50,Ef.orange,xRallyArt,Giorgos_I,
No reactions
Members reacted like:
jo.sa,guzzi,chris70,trelovet,Georgefosk,μεταλας,sub50,Ef.orange,
Zarko,mic,Giorgos_I,
Members reacted wow:
μεταλας,Ef.orange,paschos76,
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Date
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 20:30:29 μμ »
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kastor77

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 20:38:33 μμ »
Εξαιρετική παρουσίαση Φάνη! Και πάλι καλοφόρετο και να το χαίρεσαι με υγεία!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rpdrummer

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 21:46:10 μμ »
Ευχαριστούμε για την περιγραφή. Σου παει εξαιρετικά.

Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Harry_Green

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 22:04:47 μμ »
Μου εκανες μεγαλη ζημια. Δεν το γλιτωνω το ξοδεμα. Να το χαρεις φιλαρακι μου, ειναι πανεμορφο.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 22:19:22 μμ »

Κοντράρεις στα ίσια τον Πασχάλη στις παρουσιάσεις. Μπράβο, να το χαρείς.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 22:23:36 μμ »
.........
Τι και αν κάθε φορά που το έφερνα στο μυαλό μου έλεγα 3 φορές από μέσα μου το...  "Όχι δε χρειάζομαι άλλο ρολόι, έχω αρκετά"...!
........

....εγώ, αυτό το πάθαινα με τα κορίτσια
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Wolf-,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 22:35:03 μμ »

Αυτό, που εδώ σε αυτήν την παρουσίαση έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αξία έιναι ότι δεν είναι το πρώτο σου ρολόι, ή το πιο ακριβό, κλπ.

Εχεις αντίστοιχα ρολόγια από πρωτα ονόματα, και κάποια πιο ακριβά.

Συνεπώς, οι απόψεις σου και τα σχόλιά σου αποκτούν ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ αξία, και καλά θα κάνουν να τα λάβουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ υπ' όψιν οι υποψήφιοι για αγορά δυτών ποιότητας.

Τους δείχνεις δρόμους που θα τους βοηθήσουν να κάνουν Value for Money επιλογές.

Μπράβο Φάνη.  :)

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 22:47:41 μμ »
Πολυ ωραια παρουσιαση και φυσικα ρολογαρα...μπραβο.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 08, 2024, 00:43:06 πμ »
Μπράβο Φάνη, τρομερή παρουσίαση..:)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος petros249

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 08, 2024, 02:41:47 πμ »
Απίστευτα όμορφο ρολόι!!! Καλοφορετο!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Wolf-,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 08, 2024, 14:23:30 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά...!!!
 ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 08, 2024, 20:54:04 μμ »
Καταπληκτική παρουσίαση για ένα καταπληκτικό ρολόι και όνομα TAG.
Δεν ξέρω για την γενικότερη εικόνα που επικρατεί αλλά στα δικά μου μάτια μέχρι σήμερα, η Tag έχει κι αυτή τα βαριά μειονεκτήματά της, σε στιλ: υψηλότατες τιμές και ακατέβατες, τρομακτική διαφημιστική επέλαση, κατά τόπους και κατά καιρούς..., μη αναγνώριση, ή έστω ένα ευχαριστώ στην κυρία ΕΤΑ, (όπως βέβαια και άλλοι ασήκωτοι οίκοι, που δεν ρίχνουν ούτε μια ματιά, σε εμάς τους ταπεινούς...), κλπ κλπ. Παρ' όλα αυτά, είναι ρολογάρες βρε παιδιά, γνώμη μου πάντα. Εδώ έδωσε απλόχερα ξεκάθαρη ομορφιά και σταθερή ποιότητα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,